#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

4 ara pası yapmaksa tek görevi, SERGEN bu hali ile 8 ara pası atar arkadasım.

Yorumculuktan alıverelim gelsin.

Sen ana konuyu anlamaya calıs.

Adamın verdiği 4 ara pası ilk 10 dakikada (trabzon ve eskisehir).HER MAC DEĞİL BU PASLAR.

Sonra oyunda yok adam.

Bize lazım olan adam mac 1-1 iken 89 da verebilecek o pası.

Adam daha 60. dakikayı zor tamamlıyor.

Elano her maçta asistlik bir pas veriyor ama son vuruşlarda çok kazmalaşıyor ileri uç elemanlarımız.

Elano bu takımın en iyi topcusudur bence

Asıl Devrim'i zihinlerde gerçekleştirmemiz gerek.

nasıl bir devrimden bahsediyorsun bilmiyorum da,konu elano olduğuna göre yorumumu yapayım:defansif olarak çok gayret etse de ne rakibe etkili pres yapabilen,ne top çalabilen,ne de fiziksel temasa dayanıklılığı olan;ofansif manada çalım atamayan,frikik kullanamayan (buna da itirazınız yok herhalde!),önü boşken bile yırtıp gidemeyen,gol atmaya teşebbüs dahi etmeyen bir adamdan hiçbir devrim ''yanında falancayla filanca olsa aman ne paslar atar'' ütopyasıyla iyi bir orta saha oyuncusu yaratamaz...

4 ara pası yapmaksa tek görevi, SERGEN bu hali ile 8 ara pası atar arkadasım.

Yorumculuktan alıverelim gelsin.

Sen ana konuyu anlamaya calıs.

Adamın verdiği 4 ara pası ilk 10 dakikada (trabzon ve eskisehir).HER MAC DEĞİL BU PASLAR.

Sonra oyunda yok adam.

Bize lazım olan adam mac 1-1 iken 89 da verebilecek o pası.

Adam daha 60. dakikayı zor tamamlıyor.

Biraz önce koşmaktan başka birşeyler de yapsın denmiyormuydu?

Çelişkinin dibine vuruluyor farkında olunmadan.

O topları hakan ünsalda atıyordu.Sağdan sola solda sağa.Hala 40 mt pas atıyodu diyo.Kardeşim banane.Pas içinmi geldi bu adam.Selçuk kadar olamıyomu.Kaleyi tutturamıyor ya

Evet bu adamın gelmesindeki birinci etken pas tekniğinin yüksek olmasıdır, sistemdeki görevi de pas organizasyonunu yönlendirmesidir. Tabii bizde tam olarak sistem oturmadığı için bu görevi şimdilik yapamıyor, şimdilik sadece oyunu açıyor, geri geldiğinde uzun pas yapıyor, gol pozisyonu felan hazırlıyor arada böyle yani.

Maçları izle, rüyadan uyan.

Ankaragücü macını izle. Toplamda 2 tane tutturmuş mu bir bak.

Eskişehir ona keza. Fener macında var mıydı? Uzun top bile atamadı herhalde.

Kafandaki elanoyu değil, sahadki elanoyu izle.

Ankaragücü,Eskişehir tamam 2 maçta böyle yapmış ki bu 2 maçtan önce herkes Elano'yu nasıl övüyordu bir bakar mısın Allah için önceki sayfalara ? Bu 2 maç formsuzdu diye ki Eskişehir maçında sakatlıktan yeni çıkmıştı gene beğenildi biraz o maçta ama diğer 2 maçta ne var yani 20 maçta eminim %90 isabet sağlamıştır uzun toplarda maçları seyrediyoruz heralde bizde hatta o kadar şaşırmıştım ki o zamanlar böyle uzun top atan hiç görmemiştim demiştim.

Onun dışında Fenerbahçe maçında ilk yarı pek iyi değildi, ama 2.yarı iyi oynadı. Oyunu açtı, top kaptı, arapas felan atmaya çalıştı. Birşeyler yapmaya çalıştı yani... Uzun topları da çok denemedi Fenerbahçe maçında zaten, 2.yarı işte Keita'ya felan denedi onlarda da isabet buldu hep...

;)

nasıl bir devrimden bahsediyorsun bilmiyorum da,konu elano olduğuna göre yorumumu yapayım:defansif olarak çok gayret etse de ne rakibe etkili pres yapabilen,ne top çalabilen,ne de fiziksel temasa dayanıklılığı olan;ofansif manada çalım atamayan,frikik kullanamayan (buna da itirazınız yok herhalde!),önü boşken bile yırtıp gidemeyen,gol atmaya teşebbüs dahi etmeyen bir adamdan hiçbir devrim ''yanında falancayla filanca olsa aman ne paslar atar'' ütopyasıyla iyi bir orta saha oyuncusu yaratamaz...

Xavi maç başına 20 top kapma ile oynuyormuş.

Hakikaten Elano'da defansif anlamda çok zayıf. Pres yapıyor ama şöyle bastığında topu söküp alır insan yok yapamıyor. Oyunun içinde çok kayboluyor. Daha fazla ileri çıkması lazım ve defansif anlamda daha etkili olması lazım.

Evet bu adamın gelmesindeki birinci etken pas tekniğinin yüksek olmasıdır, sistemdeki görevi de pas organizasyonunu yönlendirmesidir. Tabii bizde tam olarak sistem oturmadığı için bu görevi şimdilik yapamıyor, şimdilik sadece oyunu açıyor, geri geldiğinde uzun pas yapıyor, gol pozisyonu felan hazırlıyor arada böyle yani.

Ankaragücü,Eskişehir tamam 2 maçta böyle yapmış ki bu 2 maçtan önce herkes Elano'yu nasıl övüyordu bir bakar mısın Allah için önceki sayfalara ? Bu 2 maç formsuzdu diye ki Eskişehir maçında sakatlıktan yeni çıkmıştı gene beğenildi biraz o maçta ama diğer 2 maçta ne var yani 20 maçta eminim %90 isabet sağlamıştır uzun toplarda maçları seyrediyoruz heralde bizde hatta o kadar şaşırmıştım ki o zamanlar böyle uzun top atan hiç görmemiştim demiştim.

Onun dışında Fenerbahçe maçında ilk yarı pek iyi değildi, ama 2.yarı iyi oynadı. Oyunu açtı, top kaptı, arapas felan atmaya çalıştı. Birşeyler yapmaya çalıştı yani... Uzun topları da çok denemedi Fenerbahçe maçında zaten, 2.yarı işte Keita'ya felan denedi onlarda da isabet buldu hep...

;)

Arkadaşım 2 maç oynadı tek 2 maç. Öyle 20 maç filan dğeil. Antalya ve BJK maclarında biz de övdük. Biz iyi iken iyi diyoruz zaten.

ANtalyaspor ve BJK maçı.

Ben de diyorum ki.

Bu maçlarda yanında XAVI mi vardı?

Demek ki sorun takımda değil, kendisinde.

İşi bilen adam başka...

Sanki sezon başında Elanosuz takım döktürürken Ayhan'ın yanında xavi vardı.

Hakikaten Elano'da defansif anlamda çok zayıf. Pres yapıyor ama şöyle bastığında topu söküp alır insan yok yapamıyor. Oyunun içinde çok kayboluyor. Daha fazla ileri çıkması lazım ve defansif anlamda daha etkili olması lazım.

İşte o fizik olarak zayıf kalıyor o bölge için.

O zaman forvet arkası gibi oynatıcaksın bu adamı.

Rijkaard onu düşünüyor ama ön-liberolarımız yetersiz olduğu için mecburen. 4-3-3 düzeninde Elanoyu sol iç defansif ağırlıklı oynatıyor. Elanoda fiziği ön-libero gibi olmadığı için ikili mücadelelerde zayıf kalıyor. Ama elinden geleni yaptığını düşünyorum o bölgede.

Arkadaşım 2 maç oynadı tek 2 maç. Öyle 20 maç filan dğeil. Antalya ve BJK maclarında biz de övdük. Biz iyi iken iyi diyoruz zaten.

ANtalyaspor ve BJK maçı.

Ben de diyorum ki.

Bu maçlarda yanında XAVI mi vardı?

Demek ki sorun takımda değil, kendisinde.

O maçlarda daha serbest oynuyordu Elano. Dikkat et Antalya maçında solda sağda ortada felan görüyorduk hep. Beşiktaş maçında da bunu kanıtlayan en belirgin şey soldan bindirme yapıp çalım atıp yaptığı ortadır mesela. Ama bu sefer de topu ileri taşıma sorunu beliriyor. İşte bu yüzden diyoruz defansif yönü iyi pas tekniği güzel çift yönlü bir adam daha gelirse Elano daha serbest oynar, o gelen adam da topu ileri taşıma görevini alır.

Rijkaard'ta Elano'dan az daha verim alırım ama top ileri taşımayı bir nebze olsun sağlarım diye defansif oynatıyor adamı. Zaten dikkat edin defansif olarak yani geride oynadığı maçlarda çok ileri çıkmıyor...

Umarım buradaki fikir çatışmasını teknik ekibimizde kendi aralarında yapıyodur.Hiç sanmıyorum ama..

arkadaşım alıntı yapıyorsan tamamına cevap ver...ofansif manada...diye devam ettiğim kısım için fikrin nedir?!

kaldı ki xavi den bahsediyorsun...bir maçını izle de kaç top çalıyor zekasıyla say bakalım...yok yok sayma yorulursun!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt