#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

cem bey ,elano yada herhangi bir futbolcu tabiki eleştirilir bunun hiç mahzxuru yok artı solbek ,önlibero falan abartı olmuş keza bu gün karşısındaki takım takımı idi allah aşkına son bir kac ayda en az 10 oyuncusu gitmiş,her türlü olumsuzluğu yaşamış diyarbakır karşısında bu kadarda oynasın yahu ,yani bu adam öyle yada böyle shaktarda iyi oynamış brezilya milli takım oyuncusu ..

yani ben öyle ahım şahım elano görmedim sahada ,evet vasat civarı oynadı o kadar ,sene sonu talibi varsa bir dakika düşünülmemeli keza artık bu tip durağan oyuncular son derece zararlı oluyor keza ligin azıcık vasatı aşan takımları ortada baskıyı kurunca ne elano ne do santos kalıyor ortada...

Ya arkadaş anlamıyor musun ? Neyini abartacağım maçtaydım diyorum özellikle Elano'ya baktım. Adam stopere geçti bazı zamanlar, sol bekte oynadı ilk yarının bazı dakikaları, maçın tamamında da 5 dk. haricinde defansif orta sahaydı. Nasıl etkili olmasını bekliyorsunuz bu adamın hücumda nasıl etkinlik göstermesini istiyorsunuz ? Biraz insaflı davranın yahu !

____________XXXXXXX____________

_____XXXXX_____________________

________________________Elano___

şeklinde oynanması yarar getirecekken ve böyle oynamasını beklerken adam (hücum gücü yüksek olan Elano) ;

__________Elano_____Mehmet________

________________Arda______________

şeklinde oynadı. Bir aralar stopere ve sol beke bile geçti.

Kalkıp bu adamı niye eleştireyim ben ? Bu adamın yeri ofansa yakın olan yerdir. 50 metre uzaklığı da geçtim 60-70 metre uzakta oynatılıyorsa bırakta böyle oynasın ! Yeri orası değil ki bu adamın ! Sadece 1-2 kere oynamışlığı var o kadar.

Bugün Mehmet Topal'la birlikte defansif bir rol üstlenmesine rağmen gayet başarılıydı Elano. Kornerlerde stoperler duran top için ileri çıkarlar ve o anda defansif libero görevi yapan oyuncular savunmada beklerler. Bugün o adam Elano'ydu. Daha geride oynadığını buradan da görebiliyoruz. Uzun topları gayet başarılıydı. Çoğu kez arkadaşlarından top istedi, yani insiyatif kullandı. Dünya kupasından sonra kafası rahat ve takıma tamamen adapte olmuş bir Elano izleyebiliriz. Cem mevkisini güzelce anlatmış.

---- Mehmet ----- Elano ----

-------- Giovani (Arda) -------

Bugün Mehmet Topal'la birlikte defansif bir rol üstlenmesine rağmen gayet başarılıydı Elano. Kornerlerde stoperler duran top için ileri çıkarlar ve o anda defansif libero görevi yapan oyuncular savunmada beklerler. Bugün o adam Elano'ydu. Daha geride oynadığını buradan da görebiliyoruz. Uzun topları gayet başarılıydı. Çoğu kez arkadaşlarından top istedi, yani insiyatif kullandı. Dünya kupasından sonra kafası rahat ve takıma tamamen adapte olmuş bir Elano izleyebiliriz. Cem mevkisini güzelce anlatmış.

---- Mehmet ----- Elano ----

-------- Giovani (Arda) -------

Evet katılıyorum kornerlerde felan dikkat ettim stoperler bile çıkarken o en geride bekliyordu. Bir kere Arda'dan top istedi ceza sahası dışında o kadar. Caner felan ileri çıkarken o geride bekledi açıkları kapamaya çalıştı. Bazen Caner sol açığa geçti Elano sol bek oynadı. Düşünün asıl yeri ofansa yakın olan Elano sol bek bile oynadı maç içinde. Ben şahsen eleştiremem böyle bir oyuncuyu acımasızca. Çıkarken de alkışlandı zaten.

Ve bence bu sene sonuna kadar sakatlık olmaz ise böyle oynayacağız sanırım. Elano geride kullanılacak, Arda forvet arkasında (Veya Gio) oynayacak.

Ya arkadaş anlamıyor musun ? Neyini abartacağım maçtaydım diyorum özellikle Elano'ya baktım. Adam stopere geçti bazı zamanlar, sol bekte oynadı ilk yarının bazı dakikaları, maçın tamamında da 5 dk. haricinde defansif orta sahaydı. Nasıl etkili olmasını bekliyorsunuz bu adamın hücumda nasıl etkinlik göstermesini istiyorsunuz ? Biraz insaflı davranın yahu !

____________XXXXXXX____________

_____XXXXX_____________________

________________________Elano___

şeklinde oynanması yarar getirecekken ve böyle oynamasını beklerken adam (hücum gücü yüksek olan Elano) ;

__________Elano_____Mehmet________

________________Arda______________

şeklinde oynadı. Bir aralar stopere ve sol beke bile geçti.

Kalkıp bu adamı niye eleştireyim ben ? Bu adamın yeri ofansa yakın olan yerdir. 50 metre uzaklığı da geçtim 60-70 metre uzakta oynatılıyorsa bırakta böyle oynasın ! Yeri orası değil ki bu adamın ! Sadece 1-2 kere oynamışlığı var o kadar.

bende izledim efendim

artık herkes elanoyu cok ama cok iiy anladı

ne ofansa yakını nerede gördünüz elanoyu ofansa yakınken

shaktardamı ??? citydemi yoksa bunlarda önceli klübü santosdamı??*

hayır elano forvet arkası oynayacak oyuncu değildir zaten burada hiç oynamadı ,elano bildiğimiz orta saha oyuncudur , shaktarda ike iyi günlerinde hakkını yemiyelim bir hayli direncli oynardı ,koşan oyuncu tiplemesine yakındı ama onun dışında orta sahada durağan bir oyuncudur ,iyi pas atar ,etrafı komple koşacak ,iler,i geri gidecek elanoda orta sağdan onları kacıracak paslar atacak ,bu kadar ötesi yok...

neymiş sol bek oynamış ,önlibero oynamış , hayır ,bu akşam topal tek önlibero elanoda onun önünde oynadı ,sola sağa yardım etmeyede calışdı ,bir kac top kazandı ,bir kac iyi pasda attı ama hepsi karşısında olmayan bir takıma karşı, adamlarda nerdeyse doğru mevkisinde oynayan oyuncu yokdu ,zorunlukdan arap sacına dönüşmüş bir kadro karşısında elano bumu olmalı idi allah aşkına,keza bir ara diyarbakır göreceli baskı kurunca tzikuzu karşısında zor durumlara düşdü bu yüzdende oyundan alındı...

boşuna zorlamaya gerek yok ,evet elano iyi oyuncu ama etrafında bir değil birkac cok önemli detayın elanoya göre şekillenmesi lazım dolayısı ile bizim elanoya göre şek,illendiracek bir takım kurmaya ne lüksümüz nede paramız var ,varsa bir talibi satılsın yoksa seneye yine aynı konuşarı bol bol tartışırız zaten...

bende izledim efendim

artık herkes elanoyu cok ama cok iiy anladı

ne ofansa yakını nerede gördünüz elanoyu ofansa yakınken

shaktardamı ??? citydemi yoksa bunlarda önceli klübü santosdamı??*

hayır elano forvet arkası oynayacak oyuncu değildir zaten burada hiç oynamadı ,elano bildiğimiz orta saha oyuncudur , shaktarda ike iyi günlerinde hakkını yemiyelim bir hayli direncli oynardı ,koşan oyuncu tiplemesine yakındı ama onun dışında orta sahada durağan bir oyuncudur ,iyi pas atar ,etrafı komple koşacak ,iler,i geri gidecek elanoda orta sağdan onları kacıracak paslar atacak ,bu kadar ötesi yok...

neymiş sol bek oynamış ,önlibero oynamış , hayır ,bu akşam topal tek önlibero elanoda onun önünde oynadı ,sola sağa yardım etmeyede calışdı ,bir kac top kazandı ,bir kac iyi pasda attı ama hepsi karşısında olmayan bir takıma karşı, adamlarda nerdeyse doğru mevkisinde oynayan oyuncu yokdu ,zorunlukdan arap sacına dönüşmüş bir kadro karşısında elano bumu olmalı idi allah aşkına,keza bir ara diyarbakır göreceli baskı kurunca tzikuzu karşısında zor durumlara düşdü bu yüzdende oyundan alındı...

boşuna zorlamaya gerek yok ,evet elano iyi oyuncu ama etrafında bir değil birkac cok önemli detayın elanoya göre şekillenmesi lazım dolayısı ile bizim elanoya göre şek,illendiracek bir takım kurmaya ne lüksümüz nede paramız var ,varsa bir talibi satılsın yoksa seneye yine aynı konuşarı bol bol tartışırız zaten...

Kardeşim Elano ofansa yakın oynayan oyuncudur. Bu sene Galatasaray'da bir çok maç böyle oynadı ve hepsinde müthişti. Pana. , Dinamo, Antep, Gençlerbirliği, Antalyaspor deplasmanı, Antalyaspor kupa maçı, Belediye, Sturm Graz, Beşiktaş, Talinn hepsinde ofansa yakın yerlerde oynadı yukarda yazdığım gibi. Bugün de tribünden izledim ya sen nereden izledin bilmiyorum baktım Elano'ya Mehmet ile yan yana oynadı onun önünde felan oynamadı, hatta kornerlerde felan en geride Elano vardı. Ve yineliyorum bazı zamanlar sol beke bile geçti. Maçın genelinde de zaten ön libero oynadı. Lütfen bu konuda benle tartışmaya girme TV'den izlemek ayrıdır, tribünden çıplak gözle izlemek ayrıdır. Ve TV'den de belli olmuştur zaten ön libero oynadığı.

Ayrıca anlattım bize Linderoth tarzı bir adam Elano'yu da rahatlatır takımı da rahatlatır.

_________Mehmet______

____Linderoth__________

_____________Elano_____

oynasak mesela bugün Elano'nun görevini Linderoth tarzı adam alacak, Elano daha serbest oynatılacak. Elano'da böyle oynar. City'de bazen orta saha, bazen forvet arkası oynadı. Tabii defansif yönü de var çok iyi yapamasa da top kapar, mücadelesini sürdürür, önde basar bunları yapıyor Elano zaten. Zaten bunları yapmasa Rijkaard geride oynatmazdı.

Misal Elano'nun yerine Lincoln olsaydı Rijkaard'ın elinde bugün Lincoln'ü ön liberoda sırf pas tekniği iyi diye kullanamazdı çünkü Lincoln top kapan, mücadele eden, önde basıp pres yapan oyuncu değil. Elano'nun uzun toplarının, pas tekniğinin yanında biraz da defansif yönü bulunması nedeniyle orada oynatılıyor. Tabii ki 1-2 maç orada da oynamışlığı var bunu da es geçmemek gerek.

Ama işin özü Elano bugün tam ön libero mevkiinde oynamıştır, ileri 1-2 kere çıkmıştır (biri korner) ve bu mevkiide bile elinden geleni yapmıştır.

Benim bu durumdaki futbolcuyu neden çok etkinlik göstermedi diye çok eleştirmeye vicdanım yetmez.

Ha bu adam serbest oynatılır, ofansa biraz yakın oynatılır, o zaman da kötü oynarsa ben eleştiririm bu adamı. Seneye dediğim tarz oyuncu alınır ve Elano böyle oynatıldığı halde etkisiz oynarsa bu Elano'yu ilk ben eleştireceğime ve karşı çıkacağıma sizlere söz veriyorum...

Bugün sadece Elano'ya dikkat ettim.Ortasahadaki bütün pasları O dağıttı ve başarılıydı bu konuda ama rakip Diyarbakır.

Ayhan oynasa, o da yapacaktı aynılarını. Ki sonradan girince yaptı da. Ekstrası da kaptığı toplar oldu.

Tamam işte ikisi birlikte oynasın o zaman. Ayhan'ı da yabana atma derim. Kaç senedir istikrarlı bir çizgisi vardı, bu sene biraz bocaladı.

----------------Topal------------Elano---------------

Keita------------------Arda-----------------------Gio

Bugün belki Arda'nın yerinde oynasaydı daha etkili olurdu.

O zaman yabancı ön libero diye tutturmayın burada.

Bir de sana sorum olacak sayın S. Serhat Türkel. Neden bu başlık altında en fazla ileti yazan üyesin? Seni diğer futbolcularımız hakkında yorum yaparken de görmek isteriz.

Yıllık 3 Milyon alıyorsa bundan daha fazlasını beklemek hakkımız değil mi ama? Eğer onun yaptıklarını Ayhan da yapabilecekse çuvalla para vermemisin ne anlamı kalıyor. :o

Fazlasını oynadığı mevkiide değerlendirirsin. Bu adamın yeri ön libero değil ki ?

Sen bugün sallıyorum Dani Alves'i getirsen, yıllık 5 Milyon Euro versen ve adamı bazı özelliklerinden dolayı orta sahaya göbeğe koysan, sonra da "Ayhan da yapar bunları" desen olur mu ? O bölgede extra birşeyler bekler misin adamdan ?

Ha Elano biraz ofansa yakın oynar, geride oynamaz. O zaman ben de beklerim. Ama adamın yeri ön libero değil orada yapılması istenen şeyleri (uzun top, oyunu açma felan) zaten yapıyor. Haksız mıyım ?

bence Elano iyi Futbolcudur. ama olmuyor iste !

Elano su topu alip uzun Pas yapma hastaligini biraksin bence o zaman daha iyi olur !

bugün en az 5-6tane uzun Top yati Keita´ya Gio´ya ve Caner´e hicbiri dogru dürüst yerini bulmadi Toplarin.

Elano´nun Top Teknigi cok iyi ama bunu kullanmasi lazim. tek top - dikine paslar bekliyorum ondan. Bu Sezon yapamadi suc sade Elano´da degil bence ,yanindaki Adamlar´da önemli Mustafa , Baris ve Mehmet´in Pas alis verisleri iyi degil. Ben iyi bir Teklif gelirse satilabilir diye düsünüyorum.

Seneye kalirsa yanina 2 Saglam Orta Saha alinirsa bence iyi is yapabilir.

Topal'la çift ön libero oynadı ve gayet iyidi bence. Top falanda kaptı bugün pas hatasıda yapmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt