#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Skibbe Meira'nın çok iyi bir futbolcu olduğunu ancak 4 dil bilmesine rağmen defansdaki oyuncularla anlaşamadığını,onları organize edemediğini,Türk futbolcularının eğitimin eksik olduğunu söylemişti.

Bizden sonrada gittiği takımı batırdı sonrada sakatlandı.Bize geldiğinde kötü bir oyuncuydu meira geçmişi beni bağlamaz

Ayrıca neillinde türkçe bildiğini üdşünmüyorum o saçma sapan hataları yapmasının dille izahı olmaz. :)

Meiranın asıl sorunu bence konsantrasyon sorunu çekmesiydi.Meira uzun alanda o kadar yavaş bir adam değildir servettende çevik olduğunu düşünüyorum ama adamın aklı başka yerdeydi sankiBi türlü oynayamadı

Artık Elano'yu eleştirmeme kararı aldım.Seneye takımda kalırsa umarım daha başarılı olur

Skibbe Meira'nın çok iyi bir futbolcu olduğunu ancak 4 dil bilmesine rağmen defansdaki oyuncularla anlaşamadığını,onları organize edemediğini,Türk futbolcularının eğitimin eksik olduğunu söylemişti.

skibbe nin sözü noktayı koydu yani,tüm suç yerli defanstaydı...bizde yedik!...neill ondan 2 yaş daha büyük yaşta ve devre arasında geldi,aynı ''eğitimsiz'' adamlarla,zavallı durumdaki bir orta saha ile oynuyor,rakipler bile imrenerek seyrediyor...iyi futbolcu kolay uyum sağlar,kalitesini de ortaya koyar mutlaka...elano mu?...yok ben onun ismini hiç anmadım bu yorumumda! :)

Israrla cevap yazmayayım diye kendimi tutuyorum ama illa cevap yaz diyorsunuz. Elano'dan ne bekliyorsun sen ? Ben oynadığı mevkiiye göre birşeyler bekliyorum, Rijkaard'ta öyle bekliyor ki oynatıyor adamı. Kötü oynuyor diyorsun neden kötü oynuyor sence bunu hiç sordun mu kendine burada uzun yazı yazmak yerine ?

Sahada kim var ? Elano. Ne bekliyorsun ? Ofansa katkı yapsın, gol pozisyonu hazırlasın. Yaptı mı ? Hayır. O zaman kötü oynuyor bu adam.

diye düşünürsen her maç kötüdür bu adam.

Bir kere olsun bu adamın nerede oynadığına baktın mı sen ? Eminim hayır. Eğer nerede oynadığına baksaydın bu adamın ona göre birşeyler beklerdin. Geride oynuyorsa uzun top yapmasını, oyunu açmasını felan beklersin ki bunları her maç yapıyor zaten, farkını belli ediyor. Orta sahanın en ofansif adamı konumunda oynuyorsa gol pozisyonu hazırlamasını felan beklersin ki bunu da böyle oynadığı her maç yapmıştır.

Böyle futbolcu ismine bakıp, sahada ki görevine, mevkiisine bakmayıp ta sırf Elano oynuyor ben bunu bekliyorum mevkiisinden banane deyip kötü oynadı diye uzun uzun yazmana gerek yok güzel kardeşim.

Sadece son mesajıma değil de Elano hakkında yazdığım daha önceki mesajlara da bakarsan sorularının cevabını bulabilirsin. Elano'dan ne beklediğimi, nerede, nasıl oynadığını, neden kötü oynadığını daha önce uzun uzun yazdım merak etme. Eğer gerçekten merak ediyorsan geriye dönüp bakabilirsin, eleştirilerimin yıkıcı değil yapıcı olduğunu görebilirisn ama şimdi yine aynı şeyleri uzun uzun yazmak istemiyorum, aynı şeyleri yaza yaza yoruldum, sıkıldım. :o

Sadece son mesajıma değil de Elano hakkında yazdığım daha önceki mesajlara da bakarsan sorularının cevabını bulabilirsin. Elano'dan ne beklediğimi, nerede, nasıl oynadığını, neden kötü oynadığını daha önce uzun uzun yazdım merak etme. Eğer gerçekten merak ediyorsan geriye dönüp bakabilirsin, eleştirilerimin yıkıcı değil yapıcı olduğunu görebilirisn ama şimdi yine aynı şeyleri uzun uzun yazmak istemiyorum, aynı şeyleri yaza yaza yoruldum, sıkıldım. :o

Senin Elano'dan beklediğin şeylerin gerçekleşmesi için önce takım olmamız lazım. Takım olamamışken, Elano'y "bekleneni veremedi!" diye yollarsak bu saçmalık olur.

Şu takımın 11'inde pas futboluna yatkın 4 yabancımız var. Bunlar Neill, Kewell, Gio ve Elano. E biz böyle bir sistem ile oynamak için ısrar ediyorsak bize bu oyunda seviye atlatacak adamı bu sezonki performansına göre neden yolluyoruz? Üstelik bu sene normalin aksine bir görev ile oynarken? Nasıl açıklayacaksın bana bunu?

Tamam ama bu adam ofansa yönelik bir adam. Defansif özellikleri de var ama biz de de ne zaman ofansa yakın oynadıysa hep o zaman başarılı oldu. Tabii ofansa yakın demekle direkt Lincoln gibi 2.forvet oynaması aklınıza gelmesin alakası yok onunla. İniesta gibi diyelim yani. Ve bu adam mecburiyetten ön libero oynuyor. Arda'nın forvet oynaması gibi yani. Buna göre birşeyler bekleyin bu adamdan. Ön liberoda oynarken kalkıp çok ön planda olması beklenemez. En fazla yapacağı şey uzun top yapması, oyunu açması felan olur o bölgede. Defansif özellikleri olsa da bir ön libero mevkiinde ki oyuncu gibi defansif özellikleri de yok. Adam kendince mücadele veriyor, yeri gelince uzun top felan yapıyor.

Ama serbest oynadığı, ofansa biraz yakın oynadığı maçlarda da kötü oynarsa o zaman eleştiririm ben adamı. Mesela Keita sağ bek oynasın diyelim mecburiyetten, ben Keita'yı sağ bek mevkiinin gerektirdiği şeylere göre değil, Keita'nın yapabileceklerine göre eleştiririm. Aynı şekilde Elano için de bu durum söz konusu.

Senin Elano'dan beklediğin şeylerin gerçekleşmesi için önce takım olmamız lazım. Takım olamamışken, Elano'y "bekleneni veremedi!" diye yollarsak bu saçmalık olur.

Şu takımın 11'inde pas futboluna yatkın 4 yabancımız var. Bunlar Neill, Kewell, Gio ve Elano. E biz böyle bir sistem ile oynamak için ısrar ediyorsak bize bu oyunda seviye atlatacak adamı bu sezonki performansına göre neden yolluyoruz? Üstelik bu sene normalin aksine bir görev ile oynarken? Nasıl açıklayacaksın bana bunu?

Çünkü adamda nokta kadar bir ışık yok.

Senin dediğin olması için elanonun kısmende olsa bişeyleri göstermesi lazım ama yok yok.

Ayrıca son maç dışında elano hep mevkisinde oynadı.

M.topal m.sarp elano M.topal ayhan elano dizilişlerinde elano ofansif görevdedir.Bunu becerememsi tamamen kendiyle alakalı durum.

Rijkaardın sistemine uyuyorsa neden rijkaard bu adamı başka yerde oynatsın?O zaman sisteme uymuyor demektir.Heralde ısrarla faydasız olduğu yerde oynatacak kadar cahil değil.O beğenmediğin orta sahada ayhan bile daha fazla kalitesini gösteriyorsa elanodan seneye iyi şeyler beklemek polyannacılık olur ki buda senin çok yaptığın birşey.

Pas sistemi diyorsunda breezilya milli takımında izlediğim elanonun ayağına top yine bizde olduğu gibi son derece az geliyor ve oyundan kopuk oynuyor.

Tamam ama bu adam ofansa yönelik bir adam. Defansif özellikleri de var ama biz de de ne zaman ofansa yakın oynadıysa hep o zaman başarılı oldu. Tabii ofansa yakın demekle direkt Lincoln gibi 2.forvet oynaması aklınıza gelmesin alakası yok onunla. İniesta gibi diyelim yani. Ve bu adam mecburiyetten ön libero oynuyor. Arda'nın forvet oynaması gibi yani. Buna göre birşeyler bekleyin bu adamdan. Ön liberoda oynarken kalkıp çok ön planda olması beklenemez. En fazla yapacağı şey uzun top yapması, oyunu açması felan olur o bölgede. Defansif özellikleri olsa da bir ön libero mevkiinde ki oyuncu gibi defansif özellikleri de yok. Adam kendince mücadele veriyor, yeri gelince uzun top felan yapıyor.

Ama serbest oynadığı, ofansa biraz yakın oynadığı maçlarda da kötü oynarsa o zaman eleştiririm ben adamı. Mesela Keita sağ bek oynasın diyelim mecburiyetten, ben Keita'yı sağ bek mevkiinin gerektirdiği şeylere göre değil, Keita'nın yapabileceklerine göre eleştiririm. Aynı şekilde Elano için de bu durum söz konusu.

Tamam ben de ofansif bir adam olduğunu, ileride daha aktif olmasını söyledim defalarca. Takımda o görevi üstlenebilecek adam olmadığı için defansla orta saha/forvet arasındaki bağlantıyı Elano'nun sağlamaya çalıştığını ama Elano'nun aslında orta sahayla forvet arasındaki bağlantıyı sağlayacak bir oyuncu olduğunu söyledim. Bunu RJ'ın istemiş olabileceğini ama oranın adamı olmadığı için verimli olamadığını, kendini bitirdiğini de söyledim.

O eksikliği Elano'yla doldurmaya çalışıyoruz. Peki o zaman sen bana şunu söyle: Madem bize öyle bir oyuncu lazımdı, neden gidip de Elano'yu aldık? Arda'nın forvet oynaması gibi demişsin, Liverpool, Arsenal veya herhangi bir takım Arda'yı forvet oynatmak amacıyla alır mı takımına? Ya da Keita'yı sağ bek oynatmak için? Ben Elano'yu kötü oyuncu olmakla suçlamadım dikkat edersen, bize faydalı olamadı, olamıyor dedim. Bizim aradığımız oyuncu olmadığını söyledim, ki kabul etmek istemesen de sen de yazdıklarında bunu bir bakıma kabul ediyorsun zaten. Ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Bizden sonrada gittiği takımı batırdı sonrada sakatlandı.Bize geldiğinde kötü bir oyuncuydu meira geçmişi beni bağlamaz

Ayrıca neillinde türkçe bildiğini üdşünmüyorum o saçma sapan hataları yapmasının dille izahı olmaz. :)

Meiranın asıl sorunu bence konsantrasyon sorunu çekmesiydi.Meira uzun alanda o kadar yavaş bir adam değildir servettende çevik olduğunu düşünüyorum ama adamın aklı başka yerdeydi sankiBi türlü oynayamadı
Savunma defans öndeyken organize edilir.ceza sahasında buna ihtiyaç yoktur.Neill bize geldiğinden beri 2 maç falan önde oynamıştır.

Tamam ben de ofansif bir adam olduğunu, ileride daha aktif olmasını söyledim defalarca. Takımda o görevi üstlenebilecek adam olmadığı için defansla orta saha/forvet arasındaki bağlantıyı Elano'nun sağlamaya çalıştığını ama Elano'nun aslında orta sahayla forvet arasındaki bağlantıyı sağlayacak bir oyuncu olduğunu söyledim. Bunu RJ'ın istemiş olabileceğini ama oranın adamı olmadığı için verimli olamadığını, kendini bitirdiğini de söyledim.

O eksikliği Elano'yla doldurmaya çalışıyoruz. Peki o zaman sen bana şunu söyle: Madem bize öyle bir oyuncu lazımdı, neden gidip de Elano'yu aldık? Arda'nın forvet oynaması gibi demişsin, Liverpool, Arsenal veya herhangi bir takım Arda'yı forvet oynatmak amacıyla alır mı takımına? Ya da Keita'yı sağ bek oynatmak için? Ben Elano'yu kötü oyuncu olmakla suçlamadım dikkat edersen, bize faydalı olamadı, olamıyor dedim. Bizim aradığımız oyuncu olmadığını söyledim, ki kabul etmek istemesen de sen de yazdıklarında bunu bir bakıma kabul ediyorsun zaten. Ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Barca gibi altyapıdan 4-3-3 uygun oyuncu yetiştiremeyen takımlar genelde bu bölge için 10 numara pozisyonundaki adamları transfer ederler.Lucho,Juninho,Deco,Belluschi,Kalström,Micael 10 numara patentlidir.

Ayhan geçen sene süper formdaydı ve bu işi yapabilecek oyunculardan biriydi. Bu sene sakatlıklar derken düzenli 11 şansı bulamadı, zaten bu Elano'nun ofansa yakın oynadığı maçlarda da Mustafa vardı o zamanlar iyi form tutmuştu, forumda bile kendini aştığından söz ediliyordu hatırlayın. Bu gibi durumlardan dolayı haliyle Ayhan'da forma şansı bulamadı ve geçen sene ki gibi form tutamadı doğal olarak, yoksa Ayhan bu işi çok iyi şekilde yapabilecek bir oyuncu. Bunun dışında Linderoth'ta bu iş için biçilmiş kaftandı ve sene başı oynadığı maçlarda çok iyiydi ki zaten kalitesi belli bir adam bize hala böyle bir adam lazım. Bu adamın sağlık raporlarına felan da bakarak Elano'yu transfer ettirmiştir Rijkaard.

Yoksa aynı fikirdeyiz yani Elano mecburiyetten orada oynuyor ama alınırken bu gibi durumlar vardı. Fakat Ayhan ve Linderoth olmayınca mecburiyetten orada oynuyor şuan. Yani yapacak birşey yok. Rijkaard'a da hak vermek lazım biraz bu durumda. Sistemin için elinde kalitesinden emin olduğun 2 kişi olsa bir mevkiiye, diğer mevkiide ki eksik olan bölgede adam alırsın haliyle, Rijkaard'ta böyle yaptı ama olmadı maalesef diğer adamlar sakatlandı birşeyler oldu olmadı mecbur onların görevini Elano yapmak zorunda kalıyor şuanda da.

Eğer bu adamı koyunca tartışmayı kesiyorsanız,ara sıra koyayım:D

Boşuna tartışıyorsunuz . Bu adam seneye satılacak. Ve kimse ahh hagi , ah lincoln gibi arkasından keşke olsaydı şimdi demeyecek. Bu adam gönderilecek. Ve kazanan galatasaray olacak. Boşuna tartışmayın artık. Abbas yolcu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt