#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

manisa macında bu adamı gören oldumu?

görenler var kardeşim ya da gorebilenler..

Turgay Şeren'in yazısından bir bölüm:Elano orta sahada Caner'in ve Hakan Balta'nın boşalttığı yerde rakibi çok iyi basıyor. Zaten Elano iyi oynamasa Caner'in ileri gitmesi, Hakan Balta'nın sola yanaşmasıyla Galatasaray defansının göbeğinde bomboş bir alan kalıyor.

İşte bu boşluğu da Elano hem Diyarbakır maçında hem de dün akşam iyi kapattı. Bravo Elano'ya. Gerçekten Baros döndü çok şey düzeldi.

Elano'nun sorunu yapabileceğinin çok azını yapması.

Forum bir oldu Elano'nun futbol felsefesini anlamaya çalışıyor. Bence biz Elano'nun felsefesini anlamaya çalışacağımıza,o Galatasaray'ın felsefesini anlasın ona göre oynasın.

Ben gördüm kale dibinde topu diree vurdu :) ^aka bir tarafa geride oynayam1yor Elano, ileri ç1kt11nda daha etkili olduunu dün de gördük.

Oynayamasa b1le ekinden gelen1 yapiyor adam , manisa ma.1nda ka. Tane onemli topu kest1 gormedinlz heralde . Adam1n mevk1s1 olmad1h1 halde o mevk1de oynayanlardan b1le daha cok 1s yapiyor.kac tane top çald1 adam ne kadar guzel paslar att1 ama kend1n1 begend1rem1yor s1ze 1lla gol at1cak d1m1. Adam oralarda oynamas1na ragmen forvete b1le g1d1yor atak yap1yor defans1n1 da yap1yor ama hala taraftar ne b1c1m adam d1yor yaz1k valla .

Elano gibi bazı oyuncuların Dünya Kupası'na şartlanmış gözüktüğünün sorulması üzerine de tecrübeli teknik adam, şöyle cevap verdi; "Elano'nun Dünya Kupası'nı düşündüğüne katılmıyorum. Maçta ilk yarı çok hızlı başladık. İkinci yarı biraz takım olarak tuttuktuk. Elano'nun maçın başında müthiş topları vardı. Takımın bir parçası olan Elano'yu öyle görmüş olabilirsiniz."

Rijkaard'ın benim gibi düşünmesi ne kadar güzel.

Anlamıyorum ya bu adama edilen lafları cidden anlamıyorum bu konuda. Hatta bir arkadaş o bizim felsefemizi anlasın felan demiş, biri demiş milli takımda nasıl oynuyor bu felan. Ya Allah için bakın bir takım atak yaparken bu adam nerede duruyor, diğer maçlara da bakın genellikle nerede duruyor bu adam ? Eğer geçmiş maçlara bakma imkanınız yok ise ben size resimli analiz yaparım isterseniz. Gerçekten yaparım hiç üşenmem. Ama hakkaten şaşkınlıkla izliyorum yorumları.

Bu adam geride durması gereken adam değil bunu yüzlerce kez anlattık. Bu adam orta sahanın en ofansif adamı olmak durumunda. Çok değil ya 90 dakikayı boş verin dün son 15 dakikaya bakın anında 3 pozisyon oluşturmuş Elano ki böyle ofans oynadığı maçlarda var ve hepsinde müthiş. Bu size neyi çağırıştırıyor ? Elano'nun ofansa yönelik oynatılması gerektiğini.

Tabii burada Lincoln lafı edenler de oldu ama Elano Lincoln gibi değildir. Lincoln hayatında ön libero oynamadığı gibi oyunun sadece ofans yönünü düşünen bir oyuncudur. Sağ kanatta da oynayamaz, sol içte felan da yapamaz. 2.forvet gibi oynar, oyunun sadece ofans yanını düşünür. Ama Elano 2.forvet değildir, orta sahanın en ofansif adamı rolündedir normalde. Burada mücadelesini de verir, disiplinini bozmaz, topun arkasına da geçer. Geride oynadığında ise çok iyi top çalma özelliği olmadığından mücadele ediyor, top çalmaya çalışıyor ve yapabileceği şeyleri felan yapıyor uzun top atıyor oyunun yönünü değiştiriyor. Bunları her maç yapıyor. Ama yapabileceği en fazla şey budur ön libero gibi oynarken.

Bir de bu adam milli takımda bakın bakayım hangi mevkii de nerede oynuyor ? O zaman anlarsınız durumu ve bu adam niye milli takımda oynuyor lafının cevabını da bulursunuz.

arkadas Lincoln Elano'dan kat kat fazla defansa yardimci oluyordu. yigidi öldür hakkini yeme. o arkadan sinsice gelip caldigi toplarin haddi hesabi yok.

Geldiğinde oyunu çift yönlü oynuyor falan ayaklarına yatıyorduk.Geride oynayamayınca bu adam ileride oynar demek ne kadar mantıklı.Bu ne olursa olsun Elano'nun yanlış bir transfer olduğunun göstergesidir.

Ben Elano'nun Dünya Kupasın'dan sonra iyi paraya okutup yerine ihtiyaç dahilinde adam almamızı beklerim.Çünkü şampiyonlar ligi vizesi alamazsak bu yıl transfer bütçemiz pek kabarık olmayacak gibi.

Geldiğinde oyunu çift yönlü oynuyor falan ayaklarına yatıyorduk.Geride oynayamayınca bu adam ileride oynar demek ne kadar mantıklı.Bu ne olursa olsun Elano'nun yanlış bir transfer olduğunun göstergesidir.

Ben Elano'nun Dünya Kupasın'dan sonra iyi paraya okutup yerine ihtiyaç dahilinde adam almamızı beklerim.Çünkü şampiyonlar ligi vizesi alamazsak bu yıl transfer bütçemiz pek kabarık olmayacak gibi.

Oyunu çift yönlü oynamaktan kastınız nedir ? Orta sahanın tam ortasında oynayıp ha babam ileri ha bambam geri deli danalar gibi koşturup, bir sürü top çalıp, ileriye de aynı zamanda çıkıp bir sürü pozisyon oluşturmak mıdır ?

Oyunu çift yönlü oynamaktan kastınız nedir ? Orta sahanın tam ortasında oynayıp ha babam ileri ha bambam geri deli danalar gibi koşturup, bir sürü top çalıp, ileriye de aynı zamanda çıkıp bir sürü pozisyon oluşturmak mıdır ?

Xavi, fabregas, sneider, tarzı adam olmak çift yönlüdür.

Tabi kıyasladığın adamlara bak deme.O kadar üstün olmasını beklemiyorum 1 gömlek altı olmasını bekliyorum.Xavinin Barcelonadayken tek ön libero oynadığı maçlar var.Elano şuan en geride m.topalın bölgesinde bile oynamıyor.bi ilerisinde oynuyor oda Arda orta sahaya geçti diye yoksa en ileri adam elano oluyor bu takımda.Sizin ilerde oynamasından kastınız nedir bilmiyorum forvet arkası pozisyonu yok bu orta 3lüde.

M.city dizilişinde araştırma yaptımda elano bariz forvet arkası oynamış.Demekki yanlış transfer ve 4-3-3 uygun değil.

Ayrıca o kadar basit top kaptırmaları ve pas hataları yapmaz o tarz oyuncular.

Elano bu dediğin vasıflarının hiçbirini tam yapamıyor.Evet biraz o biraz o ama hiçbiri tam değil.Ayhan'ı oynatmasını beklerdim şahsen.Benim 8 milyon Euro'ya aldığım adam beklediğim verimi sergileyemiyorsa eleştirme hakkımız olmalı,zira Adnan Polat bile diyor.

Seneye daha iyi olur mu olabilir ama ben ihtiyaçımız doğrultusunda satılması taraftarıyım.

İki yönlü falan bırak iki yönlü oynamanın temel prensibi oyunu istemektir,mücadele etme isteğidir.Elano'da yok maalesef.

Ah ah Lincoln adam olsaydı da şu takımda oynasaydı.Ligi sallardık,açık ara şampiyon olurduk

Xavi, fabregas, sneider, tarzı adam olmak çift yönlüdür.

Tabi kıyasladığın adamlara bak deme.O kadar üstün olmasını beklemiyorum 1 gömlek altı olmasını bekliyorum.Xavinin Barcelonadayken tek ön libero oynadığı maçlar var.Elano şuan en geride m.topalın bölgesinde bile oynamıyor.bi ilerisinde oynuyor oda Arda orta sahaya geçti diye yoksa en ileri adam elano oluyor bu takımda.Sizin ilerde oynamasından kastınız nedir bilmiyorum forvet arkası pozisyonu yok bu orta 3lüde.

M.city dizilişinde araştırma yaptımda elano bariz forvet arkası oynamış.Demekki yanlış transfer ve 4-3-3 uygun değil.

Hala bunu ısrarla nasıl diyorsun anlamıyorum ? Rijkaard'la felan mı konuştun anlamadım ki ? Maçlara bakıyorum geçmiş indirdiğim maçlara takım atak yaparken diziliş belli oluyor zaten bakıyorum Elano resmen geride. Bunu hala diyebilmen ilginç.

Ayrıca forvet arkası oynadı onu bende biliyorum ama bu adam oyunun defans yönünü oynayan da bir adam. Mücadele ediyor mu ? Evet. Çok iyi top çalamasa da top çalmaya çalışıyor mu ? Evet. Rakip ataktayken topun arkasına geçiyor mu ? Evet. O zaman bu çift yönlü oyuncudur. Senin yukarda yazdıkların Xavi, Fabregas felan onlarda bu saydıklarımı yapıyor ama çok çok daha iyi yapıyor bu yukardaki işleri. Ve ayrıca sen bile yazıyorsun kendin dizilişte Onur Allah aşkına hala neyin ısrarındasın;

_________XXXXX_________

___XXXX________________

_______________Elano____

Sistemimizin orta saha üçlüsü budur zaten. En geride ön libero, onun biraz önünde sol içte pas tekniği iyi olan, oyunu defans yönünü de iyi oynayan bir orta saha. Onun biraz daha önünde de oyunun ofans yönünü çok iyi oynayan ama defans özellikleri de bulunan bir adam. Elano yerinde Rijkaard zamanında Barcelona'da Deco felan da vardı. Şimdi ise Iniesta var ofansa yakın oynayan. Bizde de Elano burada oynamalı. Ama geride oynuyor adam işte. Ama dün bile gördük ileri biraz kaydırılınca ne kadar etkili oluyor.

Elano bu dediğin vasıflarının hiçbirini tam yapamıyor.Evet biraz o biraz o ama hiçbiri tam değil.Ayhan'ı oynatmasını beklerdim şahsen.Benim 8 milyon Euro'ya aldığım adam beklediğim verimi sergileyemiyorsa eleştirme hakkımız olmalı,zira Adnan Polat bile diyor.

Seneye daha iyi olur mu olabilir ama ben ihtiyaçımız doğrultusunda satılması taraftarıyım.

İki yönlü falan bırak iki yönlü oynamanın temel prensibi oyunu istemektir,mücadele etme isteğidir.Elano'da yok maalesef.

Elanodamı mücadele etme isteği yok?

:asd::asd::asd:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt