#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

elano seneye çok i$ yapar bizde, buna inaniyorum ben, yeterki kendi mevkisinde oynasin, herkes kendi isini yapsin sahada,

ama galatasarayda yerli futbolcular topun basina geçmeyi çok seviyorlar, lincoln varken bile sabri topun basina kosuyordu :))))))

Bütün yıl Elano topa vurdu da ne oldu? Barajdaki adamlar bile bıktı artık Elano'dan. Hep mi baraja vurur bir adam?

şöyle eleştir işte kimse sana bişey demez:D:D

O kadar laf ediliyor ama Elano Brezilya'nın banko oyuncusu. Kimilerine göre Dunga'nın yeğeni kimine göre torpilli vs.

Ayrıca bu adamın en ufak bir yamuğunu gördük mü?

Hayır.

Brezilyalı diye hemen belli kalıplara sokulmaya çalışıldı, disiplinsiz, keyfine göre oynuyor ama hiçbirinin aslı astarı yok. Zaten Alman asıllıda olduğu için disiplin konusunda sıkıntısı olmadı. Antreman kaçırma, maç seçme, tatilden geç gelme, gece alemlerine gitme gibi olaylarıda yok.

Eee o zaman hala ne diye adamı kötüleyecek yer arıyosunuz. Sen adamın yanına koy Mustafa Sarp'ı, Barış'ı ondan sonra süper performans bekle. Adam hayattan soğudu yanında oynayan adamalr yüzünden Milli takımda beraber oynadığı hatta Manchester City'de beraber oynadığı elemanlardan sonra Mercedes'ten inip bisiklete binince adam bir What the fu.k demiştir heralde.

Aynı şeyler Lincoln için de söylendi hep -ki ben o atılan iftiraların hiçbirine inanmıyorum- Şimdi de Elano hedef tahtası. Kardeşim bu takım kimleri gördü saçma sapan Galatasaray'da top bile toplayamayacak adamlar geldi bu takıma. Kötü yönetildi, transfer hataları yapıldı. Şuanda Elano, Keita, Baros gibi adamları alabiliyoruz bu bile ne kadar yol aldığımızın göstergesi. Brezilya'nın banko adamınada sabır göstermeyeceksek, kime göstereceğiz. Arsenal Arshavin'e sabır göstermedi mi. Onunda alışması uzun sürmüştü Premier lige. En azından bu sezonda kesinlikle kalmalı ve performansına bakılmalıdır. Seneye hala kimyası uyuşmazsa ancak o zaman gönderilebilir.

Böyle sağ duyulu yaklaşmaz dostum Türk insanı. Her şeyi mükemmel yapıyormuş gibi, herkesden mükemmeli bekler.

Bütün yıl Elano topa vurdu da ne oldu? Barajdaki adamlar bile bıktı artık Elano'dan. Hep mi baraja vurur bir adam?

Sanki kaç yıldır düzgün serbest vuruş kullanan adamımız var da? Gelenlerin de ayağının ayarı bozuluyor, görüyoruz.

Elano AMC oynamiyor Brezilya milli takiminda

Brezilya milli takimin oyun sablonu söyledir:

RB CB CB LB

RMC MC LMC

AMC

CF CF

Maicon Lucio Silva Bastos

-----Elano G.Silva Melo

-----------Kaka

---L.Fabiano Robinho

Kesinlikle böyle oynamıyorlar.

İleride Luis Fabiano arkasında Sağda Elano, ortada Kaka, solda Robinho. 4-2-3-1. Robinho sol açık gibi, daha serbest, ortaya geliyor, forveti çiftliyor vs. ama kural olarak adam 4-2-3-1!in sol açığı. Elano ortanın sağında. Üçlü orta saha değil.

tam sağ açık oynamıyo aslında,çoğu zaman sağ iç gibi,o taktiği dunga ya sormak lazım ne oynattığı pek belli değil çünkü:D

brazil3.jpg

Nilmar yedek kalıyor çoğunlukla Serhat o mevkide Robinho'ya görev veriyor Dunga.

Ben hazırlamadım bunu. Ayrıca isimlerden çok, sahadaki dizilişlere bakmak daha mantıklı.

Sistem de çok garip. Elano sağ kanadı kullanamıyor diye Maicon bütün kanatta oynuyor. Elano'nun defansif zaafları sebebiyle 2 ön libero var. Elano'nun lider olmaması sebebiyle Kaka var.

Ben hazırlamadım bunu. Ayrıca isimlerden çok, sahadaki dizilişlere bakmak daha mantıklı.

Sistem de çok garip. Elano sağ kanadı kullanamıyor diye Maicon bütün kanatta oynuyor. Elano'nun defansif zaafları sebebiyle 2 ön libero var. Elano'nun lider olmaması sebebiyle Kaka var.

E oha.

Sistem de çok garip. Elano sağ kanadı kullanamıyor diye Maicon bütün kanatta oynuyor. Elano'nun defansif zaafları sebebiyle 2 ön libero var. Elano'nun lider olmaması sebebiyle Kaka var.[/U]

ne yani elano lider olsaydi kaka olmayacakmiydi ?

Katılmıyor değilim sana Serhat. Elano lider değil ve defansif anlamda zayıf.

Allah belanı versin Elano yani :D

serhatin hakli tarafi cok ama brezilyanin elindede de orada dengeli oynayacak adam yok demekki

anlasilan dunga oraya defansi guclu adam koymak istemiyor cunku takimi gommekten korkuyor

hucumu guclu sag acik tarzi addam istemiyor kaka eli belinde dolasiyor diye

orayi dolduracak ve her isi ortalma yapan baska adam bulmak ta zor demekki

he yani dunga sadrazam elano da sol dzudssak ı dunga koruyo onu:o,saçmalama olm adam elano yu oynatcam diye niye yırtsın k.çını o mevkiye en uygun adam elano demekki

Say say utanma. Pas tekniği zayıf olması sebebiyle Melo var. Oyun görüşü zayıf diye Kaka var. Şutları kötü diye Robinho var. İlerde topta tutamıyor zaten bunun için Fabiano oynuyor. Defans yapmasını hiç bilmiyor bu yüzden Lucio oynuyor. Mücadelesi de yok ve Dunga bunu düşünerek Gilberto Silva'yı oynatıyor.

Saçmaladığının farkındasındır umarım. Scolari ve Parreira hariç tüm teknik adamlar Brezilya'yı 4-2-2-2 ve onun uygulamalarıyla oynattılar. Yine her zamanki gibi ne kadar bilgili ve zeki biri olduğunu gösterdin.

Edit : Scolari de 4-2-2-2 vari bir şey oynatmıştı. 2002 dünya kupasında.

brazil_2002_world_cup_rivaldo_ronaldo_ronaldinho.jpg

Brezilya milli takımını tartışacak değiliz. Dünyanın en iyi adamları oynuyor burda. Ama on parmağın onu da bir değil. Elano biraz kontenjandan oynuyor. Burada Lucas'ı mı Denilson'u mu oynatsın, Elano'yu mu. Ben olsam ben de Elano derim. Ama bu kadar işte. Elano arkasında Maicon önünde Kaka yanında Gilberto/Felipe Melo ile oynayınca sırıtmaz. Gerçi Melo'da bidon seçildi İtalya'da ama neyse. Ayrıca adamdan bir beklentileri yok. Fabiano, Robinho, Kaka, Maicon, Bastos, Dani Alves, Julio Cesar, Lucio'dan beklentileri var belki ama, Elano'dan maç kurtarmasını mı bekleyecekler? En fazla pas hatası yapmasın, iyi mücadele etsin vs. vs. Zira fazlası yok adamda. Ama burada öyle değil. Burası Brezilya milli takımı değil. Orda oynadığın gibi gevşek oynarsan adamı ezerler, oynatmazlar. Oynayamadı da zaten, bütün sezon seyrettik, benim aklımda daha ilk maçında Kayseri'ye attığı gol ve Gençler maçında Keita'nın Kewell'a çıkarmadan önce verdiği pas kaldı.

Kıssadan hisse Elano'nun yerine Barış Özbek de pekala orada oynayabilir. Sırıtmaz.

Brezilya milli takımını tartışacak değiliz. Dünyanın en iyi adamları oynuyor burda. Ama on parmağın onu da bir değil. Elano biraz kontenjandan oynuyor. Burada Lucas'ı mı Denilson'u mu oynatsın, Elano'yu mu. Ben olsam ben de Elano derim. Ama bu kadar işte. Elano arkasında Maicon önünde Kaka yanında Gilberto/Felipe Melo ile oynayınca sırıtmaz. Gerçi Melo'da bidon seçildi İtalya'da ama neyse. Ayrıca adamdan bir beklentileri yok. Fabiano, Robinho, Kaka, Maicon, Bastos, Dani Alves, Julio Cesar, Lucio'dan beklentileri var belki ama, Elano'dan maç kurtarmasını mı bekleyecekler? En fazla pas hatası yapmasın, iyi mücadele etsin vs. vs. Zira fazlası yok adamda. Ama burada öyle değil. Burası Brezilya milli takımı değil. Orda oynadığın gibi gevşek oynarsan adamı ezerler, oynatmazlar. Oynayamadı da zaten, bütün sezon seyrettik, benim aklımda daha ilk maçında Kayseri'ye attığı gol ve Gençler maçında Keita'nın Kewell'a çıkarmadan önce verdiği pas kaldı.

Kıssadan hisse Elano'nun yerine Barış Özbek de pekala orada oynayabilir. Sırıtmaz.

Dunga'nın açıklamalarını bilmesek şu saçmalıklara inanacağız. Gerçi sen İvan Ergiç'i Elano'dan 2 gömlek üstün görüyordun ya neyse tartışmaya girmeye bile gerek yok.

Dunga'nın açıklamalarını bilmesek şu saçmalıklara inanacağız. Gerçi sen İvan Ergiç'i Elano'dan 2 gömlek üstün görüyordun ya neyse tartışmaya girmeye bile gerek yok.

Ivan Ergiç Brezilyalı olsaydı Elano Copacabana'da arkadaşlarıyla tek kale oynardı bu yaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt