#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Kendisinin basit oynadığı filan yoktur. iyi oynamıyor artık kabul edelim. Bir sarpın bile trivela tarzı pası ile 2. golü bulduğumuz bu maçta kendisi bişey yapmamıştır.

Düşünceni başkalarına kabul ettirmek zorunda değilsin.Biz de senin düşünceni kabul etmek zorunda değiliz.Dünya kupasının 3. grup maçından beri top oynamıyor bu adam ağır sakatlığından dolayı.Maç kondisyonu yok zaten yarım devre oynatıldı bu yüzden.Yapabileceği en iyi şeyi yapıp basit oynadı işte.Kötü oynasa da girip eleştirip stres atsak diye pusuda bekliyorsunuz resmen.Bu takımın zilyon tane daha önemli problemi var.Tek derdimiz Elano mu?

Elano gibi bir adami 4-3-3 ortasahasi ya da kanat forveti yaparsaniz verim alamazsiniz.

World Cup maclarinda ne yapabildigini gorduk,dogru mevkide ve dogru sorumluluk verilerek.

Elano 4-2-3-1 gibi bir sistemde,forvete yakin oynar.Brezilya'da Kaka forvet arkasi Elano sag kanat zannetmeyin sakin.Bu sampiyonada forvetin arkasindaki 3'lu de offensive midfielder olarak oynuyordu,birer kanat degildi.Zaten Maicon ve Thiago Neves'di sanirim onlar gereken katkiyi yapiyorlardi kanatlara.

Misimovic ve Ibricic de bu sistemde basarili olamaz.Eger 4-3-3 devam ederse,bu ikisinden birini oynatacagiz diye zaten zaafiyet yasayan ortasahamiz iyice coker.Cunku ikisi de defans konusunda ete sute dokunmayan oyuncular.Elano kotu bir oyuncu degil ama bu sistemin oyuncusu degil.

Kötü futbolcuları korumanın yeni yolu, ''basit oynadı''. Messi, Xavi, İniesta(en iyileri oldukları için örnekler bunlar) bu adamlar neden basit oynamıyor. Ya bu adamlar kötü, ya da Elano kötü. Artık bi kabul edin, Elano KÖTÜ.

küme düşsek umrunda değiliz bu adamın...para ediyoken satsaydık keşke...

Bayağı kilo almış, bu göbekle işi zor. Kondisyonu zaten kötü.

Kendisinin basit oynadığı filan yoktur. iyi oynamıyor artık kabul edelim. Bir sarpın bile trivela tarzı pası ile 2. golü bulduğumuz bu maçta kendisi bişey yapmamıştır.

Daha yeni sakatlıktan çıktı biraz sabır. Birde takım kendisine sahada ne kadar destek!! veriyor bir sormalı değilmi?

Kötü futbolcuları korumanın yeni yolu, ''basit oynadı''. Messi, Xavi, İniesta(en iyileri oldukları için örnekler bunlar) bu adamlar neden basit oynamıyor. Ya bu adamlar kötü, ya da Elano kötü. Artık bi kabul edin, Elano KÖTÜ.

Basit oynamak

Basit oynamak

İki farklı anlamda anlamı vardır. Futbolda "basit oynamak" terimi senin anladığın şekilde basit oynamak değildir. Tam tersine saydıkların adamlar basit oynuyorlar. Futbolda "basit oynamak" zordur.

Derdimiz kimseyi korumak değil.1.5 ay sakat olan,,bu süre zarfında hiç maç oynayamamış bir futbolcunun yapabileceği şeyler bellidir.Gereksiz bir şekilde laf olsun diye eleştirmeye gerek yok.

İkinci yarı yokları oynadı ismini bile duymadım.

İkinci yarı takımı batıran kişiydi az kalsın gol yiyecektik bu adam yüzünden.

Rijkaard şans verirse daha takımın değişmez elemanı olur bu sezon. Bölük pörçük oynatmakla kimse başarılı olamaz. Bir Brazilya milli futbolcusu 90 dakika banko oynayabilmeli arkadaş.

Bir ara kameralarin yakin cekimiyle yüzünü gördüm de sanki aci cekiyor gibiydi... Saglam bir Elano, bu takimda her türlü oynar.

Anlamıyorsunuz hala; 1.5 ay sakatlığından dolayı antrenmana çıkamadı.

Daha 1.5 haftadır antrenmanlara çıkıyor siz %100 performans bekliyorsunuz.

Basit oynamak

Basit oynamak

İki farklı anlamda anlamı vardır. Futbolda "basit oynamak" terimi senin anladığın şekilde basit oynamak değildir. Tam tersine saydıkların adamlar basit oynuyorlar. Futbolda "basit oynamak" zordur.

Benim basiti ''basit'' olarak anladığımı nerden biliyorsun? 4-5 adam çalımlamak basit mi oluyor? O zaman Messi basit oynuyor yani? Ayrıca bana Elano'yu istediğin kadar örnekler vererek savun ben anlamam kabul etmem. Bu adam geleli 500 gün oldu nerdeyse ama 5 kere faydası dokunmadı takıma. Kayserispor'a attığı golde olmasa verebileceğiniz örnek çok az. İki tane isibetli pas atıyor diye bir futbolcu iyi olmaz. O zaman bugun ki Barış, Elano'yu 8'e katlar. Ama aldıkları para farkı nerdeyse 10 kat. Var mı böyle bir adalet.

Anlamıyorsunuz hala; 1.5 ay sakatlığından dolayı antrenmana çıkamadı.

Daha 1.5 haftadır antrenmanlara çıkıyor siz %100 performans bekliyorsunuz.

35 hafta antremana çıksada bu adamdan bir yol olmaz. Bu adamdan ben 40 metreden gol atmasını veya 30 tane asist yapmasını beklemiyorum ayrıca. Emre Belezoğlu'nun yaptığının 10'da birini yapsın yeter. Ama Mustafa Sarp neyse Elano'da o bu takımda. Hatta Mustafa daha çok koşuyor.

Mustafa------Elano-------Barış

Böyle bir orta saha dünya üzerinde yok. Elano'nun oyun zekası iyi, uygulamaya koyamaz. Mustafa ve Barış'ın zekası yok sadece fizikleriyle oynarlar. Sözde Türkiye'nin en büyük takımıyız. Ama orta sahaya bir bak. Özellikle 10 numara diye aldığın adam Elano'ya bak. Koşacak dermanı yok. Saha da yürüyor, 30 tane pas atıyor, yılda 7 Milyon para alıyor. Eee Elano yerine siz biz gidelim aynısnı yaparız.

Benim basiti ''basit'' olarak anladığımı nerden biliyorsun? 4-5 adam çalımlamak basit mi oluyor? O zaman Messi basit oynuyor yani? Ayrıca bana Elano'yu istediğin kadar örnekler vererek savun ben anlamam kabul etmem. Bu adam geleli 500 gün oldu nerdeyse ama 5 kere faydası dokunmadı takıma. Kayserispor'a attığı golde olmasa verebileceğiniz örnek çok az. İki tane isibetli pas atıyor diye bir futbolcu iyi olmaz. O zaman bugun ki Barış, Elano'yu 8'e katlar. Ama aldıkları para farkı nerdeyse 10 kat. Var mı böyle bir adalet.

Messi ile Elanoyu örnek vermen bile "basit oyunu" bilmediğini gösterir. Messinin doğuşta gelen yetenekleri var tabiki çalım atacak.

Örnek vereyim basit oyun için;

Bugün Barış ceza sahası içinde çalım atmaya kalkıştı ve topu kaptırdı ama Barosun önüne doğru yuvarlasa topu %100 lük gol pozisyonu olurdu. Ama o basit olanı değilde zor olanı seçti.

Basit oyundan kastım buydu.

Gerektiğinde pas atmak gerektiğinde tek pas yapmak gerektiğinde çalım atmak basit oynamaktır.

Messi'nin yaptığı budur ve bunu yapmak zordur.

Messi ile Elanoyu örnek vermen bile "basit oyunu" bilmediğini gösterir. Messinin doğuşta gelen yetenekleri var tabiki çalım atacak.

Örnek vereyim basit oyun için;

Bugün Barış ceza sahası içinde çalım atmaya kalkıştı ve topu kaptırdı ama Barosun önüne doğru yuvarlasa topu %100 lük gol pozisyonu olurdu.

Basit oyundan kastım buydu.

Dostum anlıyorum, biliyorum basit kavramını ama Messi sadece örnekti. Messi değilde Mesut Özil olsun veya Alex fark etmez. Tartışmaya da gerek yok. Ben Elano'nun iyi bir futbolcu olduğuna inanmıyorum, bu adamın bu takıma gram katkısı olmaz. Takım 10 kişi gibi oynuyor. Arada pas atacak da birşeyler olursa olacak. Aldığı paranın hakkını vermeyen bir adama kesinlikle süper örnek. O parayı Misimovic gelsin verelim, Elano'nun 10 katı performans sergiler.

Dostum anlıyorum, biliyorum basit kavramını ama Messi sadece örnekti. Messi değilde Mesut Özil olsun veya Alex fark etmez. Tartışmaya da gerek yok. Ben Elano'nun iyi bir futbolcu olduğuna inanmıyorum, bu adamın bu takıma gram katkısı olmaz. Takım 10 kişi gibi oynuyor. Arada pas atacak da birşeyler olursa olacak. Aldığı paranın hakkını vermeyen bir adama kesinlikle süper örnek. O parayı Misimovic gelsin verelim, Elano'nun 10 katı performans sergiler.

O kadar çok şey eksilerdeki takımda. Biraz pas yapabilen ve basit oynamasının gerektiğine inanan futbolcular ile Elano takıma dahada katkı sağlayacaktır.

Mesut basit oynaması gereken bir futbolcu fizik olarak Elano ile aynılar. Mesutta bunu biliyor. Mesut topu alıp 3 4 kişiyi geçemez neden o fizik gücü ve doğuştan gelen yetenek yok. Benim anlatmak istediğim nokta. Galatsaraydaki orta saha oyuncuları yapamayacakları işlere kalkışması.

"Basit oyna" dışarıdaki yeteneği kısıtlı oyunculara öğretilen kavramdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt