#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Ronaldinho Barcelona'nın son yıllardaki en büyük efsanesidir.. İstediğin Katalan forumunda gidip bu bilgiyi edinebilirsin.. Messi henüz ufak, gelecekte oda büyük bir efsane olucak, şu an çok ama çok seviliyor fakat henüz Ronaldinho'nun seviyesine ulaşamaz taraftarın gözünde.

Yapma:D

Hadi Elano'ya dønelim.

Ronaldinho Barcelona'nın son yıllardaki en büyük efsanesidir.. İstediğin Katalan forumunda gidip bu bilgiyi edinebilirsin.. Messi henüz ufak, gelecekte oda büyük bir efsane olucak, şu an çok ama çok seviliyor fakat henüz Ronaldinho'nun seviyesine ulaşamaz taraftarın gözünde.

Emir sana bir soru soracagım . Cevabını çok merak ediyorum

Arda mı? Lincoln mu?

Barcelona için Ronaldinho 30 milyon euro

Messi paha biçilemez(200milyon euro idi herhal :D)

Ronaldinho neden daha efsane değildir Messi'ye göre onu söyleyeyim.

Ronaldinho evet harika bir oyuncuydu ama parıltısı o müthiş 2 sezonun sonunda söndü bitti. Ama Messi bu takımda 3 sezondur harika işler çıkartıyor. Kendisine dünyanın en iyi oyuncusu gözüyle bakıyorlar. Kendi alt yapılarından yetiştirdikleri bir oyuncu, gidipte 25 küsür yaşlarda Paris'ten satın almadılar.

Ronaldinho ile ne kupa kazandılarsa, daha fazlası Messi'li takımda geldi.

Ronaldinho zamanındaki Barça'dan çok çok daha iyi bir Barça var ayrıca.

Ve Messi'nin Ronaldinho'dan daha iyi bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca taraftarları torunlarına anlatacakları ilk isim Messi olacak, Ronaldinho değil

Ronaldinho başkanın kızıyla yakalanınca tüm efsaneliğini kaybetti Emir. İyi araştır:)

Emir sana bir soru soracagım . Cevabını çok merak ediyorum

Arda mı? Lincoln mu?

Lincoln tabiki. Arda daha çok genç, çok çalışması lazım. Süper bir topçu, çok seviyorum, ancak asla bir Lincoln diğil. Kimse diğil, şu an Lincoln'den üstün olarak niteleyebileceğim belki birtek Xavi olabilir ama Lincoln'ın ondanda üstün yönleri var... Tahmin ediyorum birkaç kişi, kızar.. güler... Hiç gülmeyin, ben futbola, futbolculara, insanların fiyat biçmesi yada popülerlik olarak bakmıyorum... Basının ne düşündüğüde beni ilgilendirmiyor.. Ben futbolu izliyorum.

Ayrıca Arda ve Lincoln aslen aynı mevkiinin oyuncuları diğildir. Arda sol açıktır.

Yeni bölgesinde iyi işler yapıyor ama dediğim gibi, çok çalışması lazım, rehavetten uzak durması lazım. Rijkaard onun için büyük şans. Avrupaya gidersede, umarım gitmez, önce küçük bir kulübe gitmeli, 1 sene orada pişmeli sonra büyük kulübe gitmelidir. Avrupa ligleri TSL gibi diğil.. Diyelim Bayern'e gidicek.. Önce gidip Stuttgart'ta oynamalı... Barcelona'ya mı gidicek, önce gidip Deportivo'da oynamalı...

Lincoln tabiki. Arda daha çok genç, çok çalışması lazım. Süper bir topçu, çok seviyorum, ancak asla bir Lincoln diğil. Kimse diğil, şu an Lincoln'den üstün olarak niteleyebileceğim belki birtek Xavi olabilir ama Lincoln'ın ondanda üstün yönleri var... Tahmin ediyorum birkaç kişi, kızar.. güler... Hiç gülmeyin, ben futbola, futbolculara, insanların fiyat biçmesi yada popülerlik olarak bakmıyorum... Basının ne düşündüğüde beni ilgilendirmiyor.. Ben futbolu izliyorum.

Ayrıca Arda ve Lincoln aslen aynı mevkiinin oyuncuları diğildir. Arda sol açıktır.

Yeni bölgesinde iyi işler yapıyor ama dediğim gibi, çok çalışması lazım, rehavetten uzak durması lazım. Rijkaard onun için büyük şans. Avrupaya gidersede, umarım gitmez, önce küçük bir kulübe gitmeli, 1 sene orada pişmeli sonra büyük kulübe gitmelidir. Avrupa ligleri TSL gibi diğil.. Diyelim Bayern'e gidicek.. Önce gidip Stuttgart'ta oynamalı... Barcelona'ya mı gidicek, önce gidip Deportivo'da oynamalı...

Yuh artik.

Sattin takimin ruhunu Lincoln gibi bir deyyuz'un yuzunden.

Elano'ya geri dønsek artik. ADMIN'LER SU ISE EL ATIN

Yuh artik.

Sattin takimin ruhunu Lincoln gibi bir deyyuz'un yuzunden.

Elano'ya geri dønsek artik. ADMIN'LER SU ISE EL ATIN

İşte bak.. bu yüzden Avrupalı diğiliz, Avrupa ligleri statüsüne asla gelemeyiz.. Futbol, duygusallık.. Ayrı şeyler.. Ben takımın ruhunu satmam. Niye satıyım, Galatasaray için yaşıyoruz evellallah. Burada, futbolculardan, yetenekten bahsediyoruz.. Sözlerinizi tartın...

Muhahahaha Lincoln'den tek XAVİ mi iyi. :)

Muhahahaha.

Gerrard, Lampard bahane, Lincoln Şahane.

Renktaş kusura bakma ama,

Cidden avrupa maçlarını izlemiyorsun demek ki.

Premier League'ye gitse Lincoln,

Gerrard kendisiyle top diye oynar.

Lincolnün bütün yeteneklerini topla böl çarp ama karakterle çarpınca x0 yani bütün sonuç 0 olur sadece yetenekle olmaz bu iş o yüzden lincoln 2-3 milyon bile etmiyor

Muhahahaha Lincoln'den tek XAVİ mi iyi. :)

Muhahahaha.

Gerrard, Lampard bahane, Lincoln Şahane.

Renktaş kusura bakma ama,

Cidden avrupa maçlarını izlemiyorsun demek ki.

Premier League'ye gitse Lincoln,

Gerrard kendisiyle top diye oynar.

Gerrard kütüğümü ? O önce yakın top kontrolünü, ara pas atmayı öğrensin.. Allah ne verdiyse diyip topa geçirmekle, adamın üstüne zıplayıp kafa vurmakla olmaz bu işler...
greengrin.gif
Elano'yu bile Gerrard'a tercih ederim...

Lincoln fanatikligin yüzünden objektif yorum yapamıyorsun Emir

Kimse sana katılmıyorsa demekki objrktif degilsin

Lincoln senin dedigin kadar iyi olsaydı nekadar sorunlu olursa olsun en azından Galatasaray ayarındaki takımlar kapımızı çalardı

Lincoln büyük oyuncu falan degil vasat Herta dışında hangi önemli maçta oynadı?

Begenilmeyen Nonda bile ilk sezonunda Bordouex maçında Bordouex defansını dagıttı

Nonda geçen seneki performansına ragmen niye gönderilmedi?

İyi oyuncu ,Avrupada tanınan bir oyuncu geçen sene iyi degildi ama iyi oyuncu sonuçta her oyuncunun formsuz dönemleri olur

Mesela eminimki Rijkaard Lincolnu tanımıyordur bile

Emir renktaş, sana Lincoln ile mutluluklar.

Gerrard'a kütük diyerek zaten futbol seviyeni belli ettin.

Böyle diyeceğini bildiğim için Gerrard'ı ortaya atmıştım. Haksız çıkmadım.

Yahu bu Real ne malmış bu arada. O kadar para vereceklerine bize verselerdi bir kaç milyon dolar, alsalardı Lincoln'u. Şampiyonluk garantiydi. :)

Lincoln fanatikligin yüzünden objektif yorum yapamıyorsun Emir

Kimse sana katılmıyorsa demekki objrktif degilsin

Lincoln senin dedigin kadar iyi olsaydı nekadar sorunlu olursa olsun en azından Galatasaray ayarındaki takımlar kapımızı çalardı

Lincoln büyük oyuncu falan degil vasat Herta dışında hangi önemli maçta oynadı?

Begenilmeyen Nonda bile ilk sezonunda Bordouex maçında Bordouex defansını dagıttı

Nonda geçen seneki performansına ragmen niye gönderilmedi?

İyi oyuncu ,Avrupada tanınan bir oyuncu geçen sene iyi degildi ama iyi oyuncu sonuçta her oyuncunun formsuz dönemleri olur

Mesela eminimki Rijkaard Lincolnu tanımıyordur bile

Schalke taraftarı için Lincoln, Bundesliga'nın en iyi oyuncusudur. Takım oyuncuları okadar nefret ettiler ki Lincoln'den sonunda sattılar... Real Madrid kapısını çalmadı mı Schalke'nin ?... Leeds United ? Dev zamanında... Arkadaşım sen hala popülerliği, iyi futbolcu olmayla karıştırıyorsun.. Bugün Brezilya sahillerinde, Messi'den iyi topçular yokmu sanıyorsun ?... Lincoln budur, asosyaldir, kariyeri kimilerine oranlar çok parlak diğildir. Ama yeteneği, herzaman üstündür.. İnsanlar insanları bir yere getirir insanların gözünde.. Doğuştan yeteneği görmek içinse, bakmak yeterlidir.. Futboldada aynı.. Futbolcuları statüsüne göre değerlendirmeyin... Lincoln Bundesliga'nın en iyisiydi.. Hem Lautern'de.. hem Schalkede... YouTube'da eski bir kaç videosunu bulabilirsen ne ala.. Dilersen tüm maçlarını sana rapid'e atıyım indir izle, birde o hayranı olduğun Lampardları izle... Hatta spot ışığa alıp izle.. Kendin karar ver.. Lincoln, problemli bir futbolcu olduğu için rabet görmedi çünkü gittiği takımların düzeni bozuluyor, basın ve taraftar yüzünden.. Ama bu onun büyüklüğüne gölge düşürmez benim gözümde...

Ronaldinho neden daha efsane değildir Messi'ye göre onu söyleyeyim.

Ronaldinho evet harika bir oyuncuydu ama parıltısı o müthiş 2 sezonun sonunda söndü bitti. Ama Messi bu takımda 3 sezondur harika işler çıkartıyor. Kendisine dünyanın en iyi oyuncusu gözüyle bakıyorlar. Kendi alt yapılarından yetiştirdikleri bir oyuncu, gidipte 25 küsür yaşlarda Paris'ten satın almadılar.

Ronaldinho ile ne kupa kazandılarsa, daha fazlası Messi'li takımda geldi.

Ronaldinho zamanındaki Barça'dan çok çok daha iyi bir Barça var ayrıca.

Ve Messi'nin Ronaldinho'dan daha iyi bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca taraftarları torunlarına anlatacakları ilk isim Messi olacak, Ronaldinho değil

Messi dünyanın en iyi futbolcusu olarak lanse ediliyor demişsin, 3 yıl önce Ronaldinho dünyanın en iyi oyuncusu olarak lanse ediliyordu.

Ronaldinho Barçaya geldiğinde Barça, Real Madridin büyüklüğü altında resmen eziliyordu. La Ligada 1999dan 2005e kadar şampiyonluk görmediği gibi bazı yıllar ilk üçe bile girememişti. Şampiyonlar ligini de son 13 yılda hiç kazanamamıştı. Buna karşın Real 1998, 2000 ve 2002de olmak üzere tam üç tane Şampiyonlar Ligi kupası kazanmış, 1997-2001-2003te de Laligayı müzesine götürmüştü ve Asrın takımı seçilmişti.

Sonra Ronaldinho adında bir dişlek geldi ve herşey ters düz oldu. Barça 1992den sonra ilk kez 2006da Ronaldinho sayesinde Şampiyonlar Ligini müzesine götürdü. Yine en son 1999da şampiyon oldukları ligi bu dişlek adam sayesinde 2005 ve 2006da müzelerine götürdüler. Deplasmanda uzun bir aradan sonra Reali yenerken hem de 3-0 gibi bir skorla yenerken Real Madrid galaksisine karşı direnişi başlatan ve Reali ayaklarının altına almalarının sağlayan adam oldu Ronaldinho.

2007de Ronaldinho varken Messinin adı bile geçmiyordu. Hatırlıyorum Messi o zamanda yetenekliydi şimdiki kadar olmasa da buna yakın oyun oynuyordu. Ama Barça taraftarı için tek kral vardı; Ronaldinho. Sonra problemler çıktı, Ronaldinho da gönderildi. Kral öldü yaşasın yeni kral durumu oldu. Ama asıl kral Ronaldinhodur bu byle biline. Ronaldinho Barçaya zor dönemde gelip o eski gücünü dünyaya göstermesindeki en büyük unsurdur. Messi ise bunu devam ettirmiştir, sıfırdan Barçayı alıp zirveye taşıyan adam Ronaldinhodur. İlk olan bir başkadır. Katalan forumlarına girip bakabilirsin.

İtirazı olan varsa beri gelsin.

Gerrard kütüğümü ? O önce yakın top kontrolünü, ara pas atmayı öğrensin.. Allah ne verdiyse diyip topa geçirmekle, adamın üstüne zıplayıp kafa vurmakla olmaz bu işler...
greengrin.gif
Elano'yu bile Gerrard'a tercih ederim...

Emir,sus la.:DYukarıdakinin gücüne filan gidecek,çarpılırsın maazallah.Gerrard kütük ha?Ulan bunu da mı görecekti bu gözler?:o:D

Emir,sus la.:DYukarıdakinin gücüne filan gidecek,çarpılırsın maazallah.Gerrard kütük ha?Ulan bunu da mı görecekti bu gözler?:o:D

Gerrard kütüktür... Fizik gücü çok yüksektir, yerine iyi oturmuştur, takımı oynatır.. süper oyuncudur.. Ama kütüktür.. Asla bir Xavi olamaz, asla bir Lincoln olamaz..

Gerrard kütüktür... Fizik gücü çok yüksektir, yerine iyi oturmuştur, takımı oynatır.. süper oyuncudur.. Ama kütüktür.. Asla bir Xavi olamaz, asla bir Lincoln olamaz..

Yahu Emir sen bana anlatıver canım kardeşim o zaman.Bu Liverpool mal mı?Boşta Lincoln gibi adam var neden almıyorlar şu kütük! Steven'ın yerine?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt