#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Açık söyleyeyim,

ben bu işten anlamadığıma çok önceden karar verdim. "kapak olmak" olarak isimlendirilen olay kaç kere başıma gelmiştir, sayamam; artık temkinli konuşayım. Elano daha yeni ama çok beğenmedim. Çok güçsüz gibi. İleride oyun kurulumuna daha fazla katkı verebilir mi göreceğiz. Yalnız dikkatimi çeken ve ümit verici bir şey var, özellikle ikinci yarı, çok etkinlik kuramasa da, devamlı oyunun içindeydi. Bu sevindirici.

Bu arada, ikinci yarı oyun tam Lincoln'e göreydi:) (bakınız, Baroş'un attığı gol ve kaçırdıkları; geçen sene Lincoln - Baroş klasiği idi bunlar).

Rijkaard da ortasahada kendisine güvendiğini gösterip Elano yerine Ayhanı çıkardı.Kondüsyonunu biraz daha geliştirirse ve Linderoth un döndüğünü düşünürsek,Rüya ortasaha Arda-Elano-Linderoth üçlüsünü kurup 90 dakika boyunca oyunu rakip sahaya yıkarız.

Fizik olarak hala zayıf. Ancak bu açığını kapatırsa rakip takımların çok canını yakar.

Elano'ya takımda yer bulmanın sıkıntısını çekiyoruz son maçlarda bana göre.Zira daha önce Arda forvet arkası Kewel solda Keita sağda oynadığımız maçlarda daha üretkendik.Bu takımda eğer Arda ile Elano 11 de başlayacaklarsa Arda serbest adam konumunda Eleno ise Topal veya Sarp ikilisinden birinin yerinde oynamalı.Çünkü rakip kaleye yakın oynadığında markajda kalıyor ve diri kalamıyor.Biraz daha geride oynadığında markajsız olduğundan daha rahat oynuyor ve topu daha iyi kullanıyor.Tabi bu diziliş maçların zorluk derecesine göre de değişmelidir.

Bizdeki en iyi oyununu oynadı diyebilirim. Fena değildi adam geçmeliri falan. Gol pası da güzeldi, uzun paslarda biraz daha isabet sağlamalı ve ayağındaki topları bu kadar rahat vermemeli. Bekliyoruz, güveniyoruz...

Stilini çok merak ediyordum.

Alex gibi denildi felan bi kere seyretmiştim ondada pek etkili değildi.

Ama dün gördüm ki Alex ile alakası yok tam bir orta saha oyuncusu. Tam bizim sisteme uygun bir adam. Barca'daki Xavi gibi yani, defansada yardım ediyor, pres yapıyor mücadelesini sürdürüyor. Muhteşem arapasları veriyor şutları söylemiyorum zaten. Nitekim dün bi arapasıda gol oldu, topu kaptı ve pas attı.

Stili süper.

Bence artık orta alanda Mustafa geride , ilerde Arda ve Elano, olsun. Yani tamamen 4-3-3. Dün de zaten geride Mehmet, onun önünde Elano ve Ayhan vardı. Ben bu şekli çok seviyorum ama tek endişemdi Elano. Defansa yardım etme olayları çünkü öyle bi anlattılar ki yok önündeki topa ayak uzatmazmış mücadelesi yokmuş sevmezmiş felan dün bi baktım pres yapıyor top kapıyor mücadele ediyor.

Tabi hatalı oynadı o ayrı konu fakat iyi oyun oynadığı takdirde bu oyun stiliyle birlikte ligin tozunu attırır ki Elano'nun kapasitesi çok, tamamen hazır olacaktır çok yakında, iyide oynacaktır bundada bi mucize olmazsa tabi :)

Brezilyalı dediler, yedek kalınca sorun yapar dediler. Şöyledir böyledir dediler. Çook şanslıyız bence. Brezilya'lı, mücadeleci, disiplinli, oyunun hem defans hem ofans bölümünde oynayan yani defansada yardım eden çok yönlü muhteşem bi adama sahibiz. Yönetime helal olsun diyorum böyle bi transfer yaptıkları için.

Dün macin en iyisiydi, 3-4 hafta sonra herkezin bekledigi bir Elano olur.

Stilini çok merak ediyordum.

Alex gibi denildi felan bi kere seyretmiştim ondada pek etkili değildi.

Ama dün gördüm ki Alex ile alakası yok tam bir orta saha oyuncusu. Tam bizim sisteme uygun bir adam. Barca'daki Xavi gibi yani, defansada yardım ediyor, pres yapıyor mücadelesini sürdürüyor. Muhteşem arapasları veriyor şutları söylemiyorum zaten. Nitekim dün bi arapasıda gol oldu, topu kaptı ve pas attı.

Stili süper.

Bence artık orta alanda Mustafa geride , ilerde Arda ve Elano, olsun. Yani tamamen 4-3-3. Dün de zaten geride Mehmet, onun önünde Elano ve Ayhan vardı. Ben bu şekli çok seviyorum ama tek endişemdi Elano. Defansa yardım etme olayları çünkü öyle bi anlattılar ki yok önündeki topa ayak uzatmazmış mücadelesi yokmuş sevmezmiş felan dün bi baktım pres yapıyor top kapıyor mücadele ediyor.

Tabi hatalı oynadı o ayrı konu fakat iyi oyun oynadığı takdirde bu oyun stiliyle birlikte ligin tozunu attırır ki Elano'nun kapasitesi çok, tamamen hazır olacaktır çok yakında, iyide oynacaktır bundada bi mucize olmazsa tabi :)

Brezilyalı dediler, yedek kalınca sorun yapar dediler. Şöyledir böyledir dediler. Çook şanslıyız bence. Brezilya'lı, mücadeleci, disiplinli, oyunun hem defans hem ofans bölümünde oynayan yani defansada yardım eden çok yönlü muhteşem bi adama sahibiz. Yönetime helal olsun diyorum böyle bi transfer yaptıkları için.

Xavi benzetmesi biraz mübalağa olmuş sanki.

Dün çok iyi oynadı, beğendim. Kondisyonunu arttırırsa bizi yenecek takım yok.

Dün en beğendiğim oyuncuydu Keita ile birlikte. Pas trafiğini yönlendiren oyuncu oldu.

Üstad Elano.

Aylardır bu adam için İniesta tarzı değil Xavi tarzı oyuncu yani AMC değil MC'dir dediğimde herkes bıdı bıdı yapıyordu..

Elano dün çok iyi değildi.Sadece ilk defa sorumluluk almaya çalıstı,ama daha hala çevresindekiler ile organize olamıyor.Arkadaslarını tanıyınca daha iyi olacaktır.Bana kalırsa sorumluluk almaya çalısması adapte olmak isteği için performans değerlendirirsek 10 veririm dün,ama yapmak istedikleri ile uyguladıkları arasında değerlendirirsem 4 ortalama 7 alır,bazı futbolcu kolay alısır,bazısı zor uyum sağlar,alısınca döktürecek insallah.

Arda ile ortada oynamaları için Elano'dan çok Arda'nın değişmesi lazım. Baros'tan bile ileride duruyor.

Yarı sahamıza duran toplar dışında girmedi galiba Arda.

Arda'nın değişirse Elano'ya ayak uydurup beraber oynayabilirler.

Dün daha çok sorumluluk alan, savunmaya yardım eden, kaptırılan topların peşinde olan bir adam vardı. Elano Raplh Blumer. Defalarca yazdım burda Elano mücadeleci ve topları çok iyi kullanan bir adam diye. Kimileri Alex benzetmesi bile yaptı. 70.dakikadan sonra fizik olarak biraz düştü, bir kaç hafta sonra daha iyi bir Elano izleyeceğimize eminim.

Dün çok iyi oynadı kaptığı topların haddi hesabı yok. Çok kaliteli ilerde neler yapıcak bakalım.

Elano gercekten kaliteli oyuncu.daha iyi olur ve efsane olur umarım.

kendisini daha süratli hatırlıyordum , yanılmışım demekki

Takım olarak elano gibi oynarsak bizi yenecek takım yok çünkü adama basıyor ve hemen topu kapıyoruz 2-3 kişi birden basınca.

Ben gerçekten dün çok beğendim.Takım daha organize olunca çok daha iyi olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt