#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano 2. yarıya hazırlanacak!

03 Kasım 2009 Salı * 14:43

İstanbul'a ayak bastığı anda Türkiye futbol gündeminin en önemli isimleri arasına giren Elano'nun Galatasaray'da bugüne kadar gösterdiği performans tartışma konusu oldu.

Son yıllarda defalarca Brezilya Milli Takımı'nın formasını giymesine rağmen Türkiye'de yeteneği ve kalitesi tartışılmaya başlayan Elano'nun yanlış transfer olduğu yolundaki görüşler de arttı. Elano'nun transferinde aslan payına sahip yönetici Haldun Üstünel yıldız futbolcunun Türkiye'ye uyum sürecini henüz atlatamadığı ve gelecek günlerde Galatasaray'a büyük katkı yapacağı görüşünde.

Sarı kırmızılı forma ile bugüne kadar sergilediği futbolla kimseyi memnun edemeyen Brezilyalı futbolcu ise şimdilik konuşmaktan kaçınırken, sarı kırmızılı teknik heyet sarı kırmızılı yönetime verdiği raporda Elano'nun geçen sezon Manchester City'de kötü bir dönem yaşadığını ve Galatasaray'ın sezon başı hazırlık kampına katılmamasının sıkıntısını yaşadığını belirterek yıldız futbolcuyu savundu. Bu yüzden teknik direktör Rijkaard ve yardımcıları, Elano'nun beklenen patlamayı yapması için devre arası kampında özel antrenman programı uygulayacak. Bu çalışmayla Brezilyalı yıldızın sezonun ikinci yarısında Galatasaray'a büyük katkı yapacağı ümit ediliyor.

LİNCOLN'Ü ARATTI MI?

Sarı kırmızılı kulübün geçen sezon sözleşmesini feshettiği Lincoln ise hala hiçbir kulüp ile anlaşma sağlayamazken, Elano ile kıyaslanmaya başlandı.

Galatasaray camiasında birçok kişi Elano'nun bugüne kadar gösterdiği performans ile Lincoln'ü bile arattığını öne sürerek, "Elano, Lincoln ile kıyaslandığında karakter olarak kesin çok daha iyi bir insan, iyi bir karakter. Ancak futbolunu göz önüne alırsak, Lincoln'den iyi olduğunu söyleyemeyiz. Lincoln geçen sezonun ilk yarısındra Skibbe ile birlikte çok mükemmel maçlar çıkardı. Elano ise bugüne kadar tek bir 90 dakikada bile üstün bir performans gösteremedi" görüşünü dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Katılıyorum.

Elano, Lincoln ile kıyaslandığında karakter olarak kesin çok daha iyi bir insan, iyi bir karakter.

S !

Lincoln'le aynı evde mi yaşamış bunu yazan şerefsiz acaba ?

Elano, Lincoln ile kıyaslandığında karakter olarak kesin çok daha iyi bir insan, iyi bir karakter.

S !

Lincoln'le aynı evde mi yaşamış bunu yazan şerefsiz acaba ?

Bu gerçeği bilmek için aynı evde yaşamak mı gerekir sence? :)

Elano'yu oynatmak için Dunga'nın T.d'miz mi olması gerek?

Azcık sabır. Çok iyi olucak bu adam. Bilinen bi gerçek var ki Brezilyalı'lar bazen uyum sorunu çekiyorlar. Bunu fırsat bilen Galatasaray düşmanı spor medyamızda futbolculuğunu defalarca ispatlamış Elano'yu yıpratmak için taraftarı tiksindirmiş Lincoln'le kıyaslamalar yapıp akıllarına hangi şerefsizlik geliyorsa teker teker uyguluyor.

Ama az kaldı çok yakında takımın en önemli oyuncularından biri haline geleceğine eminim.

Azcık sabır. Çok iyi olucak bu adam. Bilinen bi gerçek var ki Brezilyalı'lar bazen uyum sorunu çekiyorlar. Bunu fırsat bilen Galatasaray düşmanı spor medyamızda futbolculuğunu defalarca ispatlamış Elano'yu yıpratmak için taraftarı tiksindirmiş Lincoln'le kıyaslamalar yapıp akıllarına hangi şerefsizlik geliyorsa teker teker uyguluyor.

Ama az kaldı çok yakında takımın en önemli oyuncularından biri haline geleceğine eminim.

Sevgili renkdaşım.Elano ile ilgili medyada ne gibi haber çıkıyor bunu hiç bilmiyorum emin ol.Ben Elano'yu izlediğim kadar yorumluyorum ve şu ana kadar memnun olduğumu söyleyemem. Senin temenni ve tahminlerinin doğru çıkmasını can-ı gönülden arzu ediyorum.

Resmi bir futbolcumuz memleketlisi Elano'nun haline haline bakıp 'batsın bu dünya' diyordur. 'adaletin bu mu futbol, kötüleri güldüren, iyileri süründüren futbol'. 'Bana kaderimin bir oyunu mu bu'...

Arkadaşlar bu Elano benim pek içime sinmiyor.Kadıköy'de ki maçta bari bişey yapsın dedik,orada da Volkan'a yan top çalıştırdı ya!Sorun bizde desem,sonra diyorum ki Kewell,Baros,Keita falan nasıl oynuyor takır takır?

"komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş" güzel söylemiş atalarımız :)

Basit oynayan onlarca orta sahayı yüceltip bizde öyle üst düzey bir takım oyuncusu olunca beğenmeyenler için söylenebilir bu.

Bıkkınlık vermeye başladı artık, oyun stili böyle bu adamın, fizik olarak da ikinci yarıya kadar tam kapasiteyle oynayamaz. Ama tam kapasite ile oynayınca da bu stille oynayacak, basit oynayacak, uzun ve isabetli paslar yapacak, maç başı en fazla iki ya da üç çalım atacak.

Elano böyle bir oyuncu idi, şimdi de böyle bir oyuncu, böyle bir oyuncu olarak Brezilya milli takımında oynuyor, böyle oynuyor.

"komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş" güzel söylemiş atalarımız :)

Basit oynayan onlarca orta sahayı yüceltip bizde öyle üst düzey bir takım oyuncusu olunca beğenmeyenler için söylenebilir bu.

Bıkkınlık vermeye başladı artık, oyun stili böyle bu adamın, fizik olarak da ikinci yarıya kadar tam kapasiteyle oynayamaz. Ama tam kapasite ile oynayınca da bu stille oynayacak, basit oynayacak, uzun ve isabetli paslar yapacak, maç başı en fazla iki ya da üç çalım atacak.

Elano böyle bir oyuncu idi, şimdi de böyle bir oyuncu, böyle bir oyuncu olarak Brezilya milli takımında oynuyor, böyle oynuyor.

Altına imzamı atıyorum.

Hala adamı "10 numara" sanıyor Basınımız ve taraftarımız.

Altına imzamı atıyorum.

Hala adamı "10 numara" sanıyor Basınımız ve taraftarımız.

Ben öyle sanmıyorum, ama yine de beğenmiyorum şu ana kadar ki performansını. Bu da gayet doğal sanırım. İyi oynadığı iki tane maç var örnek gösterilen dinamo ve panathinaikos. Pana maçına tekrar yorum yapmayacağım ama dinamonun ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gördük bu maçta. Demek istediğim daha net anlaşıldı sanırım çünkü mehmet topal maestro gibi oynadı resmen. Ben elanodan beklentimi söyleyeyim sen de olur mu olmaz mı onu söyle;

1-Topu ayağında fazla gevelemesin, minimum top kaybıyla oynasın

2-Pas hatasını en az yapan oyuncumuz olsun(pasör).

3-Kontra topları isabetli olsun

4-Frikik, korner vs. tehlike yaratsın.

5-İleriye çıktığında düzgün ikiye birler yapsın ya da araya düzgün toplar bıraksın.(yine pas mevzuu)

(İşin özeti; Az top kaybetme ve pas hatasıyla oynasın, şu ana kadar bu alanlarda oldukça başarısızdı benim gördüğüm.)

Benim beklentilerim bunlar ve bunları yapamıyor elano. Ya da yapıyor mu? Ne diyeceksin?

Ben öyle sanmıyorum, ama yine de beğenmiyorum şu ana kadar ki performansını. Bu da gayet doğal sanırım. İyi oynadığı iki tane maç var örnek gösterilen dinamo ve panathinaikos. Pana maçına tekrar yorum yapmayacağım ama dinamonun ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gördük bu maçta. Demek istediğim daha net anlaşıldı sanırım çünkü mehmet topal maestro gibi oynadı resmen. Ben elanodan beklentimi söyleyeyim sen de olur mu olmaz mı onu söyle;

1-Topu ayağında fazla gevelemesin, minimum top kaybıyla oynasın

2-Pas hatasını en az yapan oyuncumuz olsun(pasör).

3-Kontra topları isabetli olsun

4-Frikik, korner vs. tehlike yaratsın.

5-İleriye çıktığında düzgün ikiye birler yapsın ya da araya düzgün toplar bıraksın.(yine pas mevzuu)

(İşin özeti; Az top kaybetme ve pas hatasıyla oynasın, şu ana kadar bu alanlarda oldukça başarısızdı benim gördüğüm.)

Benim beklentilerim bunlar ve bunları yapamıyor elano. Ya da yapıyor mu? Ne diyeceksin?

Oynadığı maçların %60'ında bunu yaptı zaten. Ama göze batan bir futbol tarzı olmadığı için taraftar rahatsız oluyor. İlk oynamaya başladığı zaman forvet arkası oynuyordu. Ankaragücü maçından sonra Rijkaard onu asıl mevkisine çekti. Bence orda çok daha fazla yararlı oluyor.

Ayrıca Süper lig'de dirençsiz orta saha ile oynadığımız maçlarda çok göze battı. Ben nasıl bir futbolcu olduğunu iyi bildiğim için şu anki performansını yeterli bulmuyorum. Ama eleştirmiyorumda. Çünkü taraftarımız onun iyi olduğu zaman Lincoln tarzında oynamasını bekliyor. (Sen beklemiyor olabilirsin) Ben ise senin saydığın özellikleri daha iyi yapmasını bekliyorum.

Elano şu an fizik olarak bitik durumda. Tıpkı Kewell'ın bu sene başı performansında olduğu gibi. Ama Kewell oynaya oynaya bu açığını kapatmaya başladı. Elano'nun da devre arası kampında kondüsyon ve fiziki açıdan eksiğini kapatıcağını düşünüyorum. Diğer etkenlerin Elano'nun performansını etkileyeceğini düşünmüyorum. Takıma alışma gibi.

Oynadığı maçların %60'ında bunu yaptı zaten. Ama göze batan bir futbol tarzı olmadığı için taraftar rahatsız oluyor. İlk oynamaya başladığı zaman forvet arkası oynuyordu. Ankaragücü maçından sonra Rijkaard onu asıl mevkisine çekti. Bence orda çok daha fazla yararlı oluyor.

Ayrıca Süper lig'de dirençsiz orta saha ile oynadığımız maçlarda çok göze battı. Ben nasıl bir futbolcu olduğunu iyi bildiğim için şu anki performansını yeterli bulmuyorum. Ama eleştirmiyorumda. Çünkü taraftarımız onun iyi olduğu zaman Lincoln tarzında oynamasını bekliyor. (Sen beklemiyor olabilirsin) Ben ise senin saydığın özellikleri daha iyi yapmasını bekliyorum.

Elano şu an fizik olarak bitik durumda. Tıpkı Kewell'ın bu sene başı performansında olduğu gibi. Ama Kewell oynaya oynaya bu açığını kapatmaya başladı. Elano'nun da devre arası kampında kondüsyon ve fiziki açıdan eksiğini kapatıcağını düşünüyorum. Diğer etkenlerin Elano'nun performansını etkileyeceğini düşünmüyorum. Takıma alışma gibi.

Benim beklentimde aynen senin gibi bunları daha iyi yapması. Zaten o yüzden sıraladım o maddeleri. Ama sen yüzde 60 ında yaptı demişsin buna kesinlikle katılmıyorum. Öyle bir oyun oynamalı ki orta sahada gol atmasa asist yapmasa bile "Yahu bu adam en son ne zaman top kaybetti" dedirtmeli bana. Emsal gösterdiğiniz adamların(xavi,lampard vs...) top kaybetme ya da pas hatası yapma gibi opsiyonları yok sayılır. Elano da onlar kadar oynayabilmeli(TSL-La Liga farkı). Eleştirilerim bundan. Ve bence çoğu kişinin ki de bu yüzden. Şuna dönüyor: "Lincoln olayında medyanın gazına geldiniz". Yok arkadaşım, gelmedim işte:) Elano olayı da buna benzemeye başladı. On numara beklentisi içinde olduğumdan değil, beklediğim işleri yapamamasından ötürü eleştiriyorum. Umarım dediğin gibi olur, fizik olarak güçlendikçe ve maçlarda düzgün oynamaya başladıkça saydığım işleri daha iyi yapmaya başlar.

Ya ben bu adamın gerçekten nerde olduğunu anlayamadım. Çözemedim. Hani şu mevkiinin oyuncusu diyorum yok arkadaş ordada olmuyor. Şu adamın mevkiisini yazabilirmi biri? Ben Elano'nun o kadar maçını izledim Galatasaray'da ama hala mevkiisini anlayamadım.

Ben onun mevkiisini tabi biliyorum. Mevkiilerinide biliyorum. Ama Elano Galatasaray'da rezalet oynuyor ya. Oynanırda bu kadarda kötü oynanmaz. Anlamadım derdi ne. Bir kere takımla oyun anlamında tamamen kopuk. Elano girdimi bir kişi tamamen dışarda kalıyor. Sanki hiç bi iletişimi yok ayağına geldimi bişeyler yapmaya çalışan bir adam.

Allah yardımcımız olsun.

Bence fiziksel problemi yok,sadece konsantre olmakta zorlanıyor,Elano faydalı olacaktır,uyum süreci çok uzadı diye düşünüyorum.Beklemekten başka çare yok.

Ya ben bu adamın gerçekten nerde olduğunu anlayamadım. Çözemedim. Hani şu mevkiinin oyuncusu diyorum yok arkadaş ordada olmuyor. Şu adamın mevkiisini yazabilirmi biri? Ben Elano'nun o kadar maçını izledim Galatasaray'da ama hala mevkiisini anlayamadım.

Ben onun mevkiisini tabi biliyorum. Mevkiilerinide biliyorum. Ama Elano Galatasaray'da rezalet oynuyor ya. Oynanırda bu kadarda kötü oynanmaz. Anlamadım derdi ne. Bir kere takımla oyun anlamında tamamen kopuk. Elano girdimi bir kişi tamamen dışarda kalıyor. Sanki hiç bi iletişimi yok ayağına geldimi bişeyler yapmaya çalışan bir adam.

Allah yardımcımız olsun.

Barcelonada İniesta'nın mevkisi. Sağ iç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt