#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

-"NONDA, ELANO’NUN ZEKASINI ANLAMIYORSA ELANO NE YAPSIN?"-

MARATON.COM.TR: ELANO, LİNCOLN’ÜN YERİNE TRANSFER EDİLDİ AMA HENÜZ BİR KATKI SAĞLAYAMADI. SİZE GÖRE GALATASARAY BU OYUNCUDA DA MI HATA YAPTI?

Faruk SÜREN:
Şahsi yetenek olarak Lincoln daha iyi ama biz halı saha maçı yapmıyoruz. Nitekim Lincoln milli takımda yokken Elano milli takımda. Elano iyi bir oyuncu ama bir Hagi değil. Çok iyi yetenekleri var, adrese paslar atıyor ama Nonda onun zekasını anlamıyorsa Elano ne yapsın? O zaman Elano hata yapmış oluyor.

Her GS li taraftar Elano'nun her maçta güzel oynamasını ister tabi.böyle adamları getirebiliyoruz artık takıma.bizlerde bunun bilincindeyiz.fakat daha tutmadı.yani tamam pasları güzel ona bişey demiyoz ama sırf pasla olcak işmi bu.daha ben o uzaktan isabetli şut atan elano yu göremedim.ne şutu ne çalımı var şu ana kadar.pas pas demeyin,bu pasları satışçı lincoln de atıyodu

kayseriye çaktığı gölü görmedin galiba.. o birkere olur deme o golü herkes atamaz.

-"NONDA, ELANO’NUN ZEKASINI ANLAMIYORSA ELANO NE YAPSIN?"-

MARATON.COM.TR: ELANO, LİNCOLN’ÜN YERİNE TRANSFER EDİLDİ AMA HENÜZ BİR KATKI SAĞLAYAMADI. SİZE GÖRE GALATASARAY BU OYUNCUDA DA MI HATA YAPTI?

Faruk SÜREN:
Şahsi yetenek olarak Lincoln daha iyi ama biz halı saha maçı yapmıyoruz. Nitekim Lincoln milli takımda yokken Elano milli takımda. Elano iyi bir oyuncu ama bir Hagi değil. Çok iyi yetenekleri var, adrese paslar atıyor ama Nonda onun zekasını anlamıyorsa Elano ne yapsın? O zaman Elano hata yapmış oluyor.

evet bir kaç defa şahit odum bu olaya Elano araya bırakıyordu Nonda başka br şey yapıyordu.. Ama zeka ile ilgili değil Nonda ağır kalıyordu..

Faruk Suren'nin ki komedi bir yorum olmus Nonda gordugum en zeki oyunculardan biridir hatda hizini bu kadar kaybetmis olmasina ragmen hala gol atabiliyor olmasi tamamen zekasi ile alakalidir...

Elano'nun takimdaki uyumsuzlugundan acayip seyler cikarmaya calisanlara da guluyorum... Carlosyorumu da :ciftetelli::2_thumbs_up_-_anima dan baska bisey demeye gerek yok. Farkli bir ulkeye gidip alismak hic de kolay degildir. Her insan farklidir kimi insan ilk gunden hemen lop diye adapte olurken kimisinin de bir seneye bile ihtiyaci olabilir. Malasef ulkemizdeki sabirsiz, anlayissiz, ve empati kuramayan cogunlukdan dolayi bir cok onemli firsati kaciriyoruz. Elano eger sistemimize uygun olmayan bir oyuncu olsaydi zaten bastan alinmazdi... Elbette sabrin da bir siniri vardir ama Brezilya milli takiminda banko oynayan dunya kupasina gidecek bir oyuncu icin en azindan dunya kupasinin sonunu beklersin...

Ardayı kesmediğimiz süece elanodan yeterli verimi alamıyacaz.

Bence ardayı satmanın zamanı geldi de geçiyor.Yoksa hasan şaş gibi elimizde patlıyacak.

Satarız fenere arayı 20milyona böylece elano nun önü açılır.

Elano----m.topal----tobii

Bu orta saha süper iş yapar ilerdede keita---baroş---kewell.

Arda artık takıma zarar veriyor.

Kafanın içinde neler olduğunun merakı içerisindeyim.

Elano bu takımın devamlı oyuncusu mu ? Değil.

Alışması için devamlı oynaması gerek mi ? Evet.

Elano Milli takımda devamlı oynuyor ve takıma tam uyum sağlamış mı ? Tabii ki evet. Kendi vatandaşlarıyla oynamasıda bir avantaj milli takımda olduğu için.

Bu nedenle Elano hem fizik olarak güçlenmesi lazım, hem de takıma tam uyum sağlaması lazım böyle güzel paslar güzel oyunlar oynaması için. Buda önemli bi faktör UYUM konusunda. Nedeni ise milli takıma çok alışmış Elano yani arkadaşlarının ne yapacağını biliyor. Nitekim Nilmar'ıda biliyor ve öyle bir pas attı sonucunda gol oldu.

Bizimkilere tam alışmış değil. Fizik olarakta eksik olunca performans düşük oluyor.

Hayır bi düşünün yani siz olsanız Türkiye'den gidiyorsunuz Afrika'ya. Orda ne yaptıklarını bilmiyorsunuz takımın. Adamların nasıl oynadıklarını ne şekilde oyun stilleri felan var onlarıda bilmiyorsunuz oyuna girip bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Arada size uyan 1-2 adam olunca bişeyler oluyor o kadar. Devamlıda oynamıyorsunuz, haliyle alışamazsınız bu durumda takıma kimi oynamadan nasıl tanıyacaksınız ki ?

öylede bu kadar parayı neredeyse 20 maç oynadı o kadar maçta 3 asist yapmak için mi alıyor...

alışması için ne lazım onu da anlayamadık gitti...

Her maç asist yapacak,gol atacak diye birşey yok.Elano'nun skora katkı yapmaktan başka çok daha önemli görevleride var.

bırakında 3 asisti yapsın artık.onu bizim sabri de yapıyo

bırakında 3 asisti yapsın artık.onu bizim sabri de yapıyo

Evet Sabri kesinlikle Elano ile karşılaştırılacak düzeyde bir futbolcu. Adam toplam kaç dk oynadı ki kaç asist yapsın? Sabri neredeyse tüm maçlarda 90dk oynadı.

Baktım Elano, Brezilya maçında çok iyi oynamış.Takımda bu kadar etkili oynayamamasını hala takıma ısınamamasına bağlıyorum.Umarım bir an önce ısınır ve takıma faydalı olmaya başlar..

Evet Sabri kesinlikle Elano ile karşılaştırılacak düzeyde bir futbolcu. Adam toplam kaç dk oynadı ki kaç asist yapsın? Sabri neredeyse tüm maçlarda 90dk oynadı.

Barış'ında iki asisti var o da elanodan çok oynamamıştır sanırım:) Bu örnek sadece.

öylede bu kadar parayı neredeyse 20 maç oynadı o kadar maçta 3 asist yapmak için mi alıyor...

alışması için ne lazım onu da anlayamadık gitti...

Say bana oynadığı 20 maçı gönderelim Elano'yu.

Takım bu sezon 27 resmi maç yapmış zaten hangi 20'den bahsediyorsun sen. Hazırlık maçı falan da yok ki.

Milli maçlarını da kat yine de 20 etmez bence.;)

Burada şaşıranlar var niye şaşırdılar anlamıyorum.

Elano brezilya milli takımında hep böyle brazilyanın grup maçlarına bakın skorda ya elanonun asisti ya golü var.

Elano brezilya milli takımında sonuca etki ediyor.

Ha bizde neden yapamıyor derseniz elano brezilya milli takımında 4-4-2 sisteminin sağında oynuyor bizdeki gibi orta sahada kaybolmuyor.

Elano bizde ya 4-3-3ün ileri üçlüsünün sağında oynar yada oynamaz.

Keitayı sola çekip elanoyu sağa alabilirsin ancak bu seferde kewellı kesmek gerek ancak rijkaard kewelldan asla vazgeçmez ki bu sene en çok şans verdiği birkaç oyuncudan biri.

Sonuç olarak elde ne kalıyor derseniz keitanın olduğu bir ortamda sağ taraf için elano lüks kaçıyor ama devre arası elanoyu elden çıkarmak falan diyorlar aptallık olur.

Zira elano dünya kupasında brezilya milli takımıyla yine goller atıp asistler yapacak değerini katlayacaktır illa elden çıkarılacaksa yaza kadar beklenmeli.

Lincoln denilen adama o kadar sabrettik 2 ay Elano'ya sabredin. Devre arası hazırlık kampından sonra müthiş bir patlama yapıcağına inanıyorum Elano'nun. Ondan sonra Dünya Kupasında değerini ikiye katlıycaktır.

Zan Elano Linderoth Kewell Baros herkesi madara eder.

Rio'da ki bir grup kızı mı getirelim Samiyen'e anlamadım ki,bu herifi ateşlemek için daha ne gerekli,sezon başı kampına katılmadı diyoruz,adam orda takır takır oynuyor,bizim takımda yürüyecek hali yok.Cidden anlamıyorum!

SINANCIM.

Sen ne zaman geri geldin:D

Hep de cezalaniyorsun usta bu ne??

Elano'ya gelince.

O kadar paran varsa tut bir grup kiz gelsin:D

SINANCIM.

Sen ne zaman geri geldin:D

Hep de cezalaniyorsun usta bu ne??

Elano'ya gelince.

O kadar paran varsa tut bir grup kiz gelsin:D

Olur böyle şeyler,gençlik diyelim,cezasız hayat geçmez,Elano'ya gelelim ben çok kapalı kutu oyuncu gördüm,ama Elano gibi adamı karambola düşüren oyuncu görmedim,futbolu bu kadar matematikleştiren detayları sevmiyorum,adam kötü oynuyor,işte rüzgar fazla esiyordu dengesi bozuldu felan :D,yani birazda sihir ayaklarda usta,on sene top oynama yetenekliysen o topla 1-2 haraket yaparsın ya.Kamp çok önemli idman yemesi felan ama artık kaçıncı aya giriyoruz,ve hedeflerimiz var,kupalarımız var,hiçbir oyuncunun keyfini bekleyecek halimiz yok,oynarsa ne ala,oynamassa yolu veririz yapcak birşey yok.Sıktı bu durum artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt