#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano benim seyir zevkim | Osman Tanburacı

Hepinize tavsiye ederim Elano’yu seyredin. Ama dikkatle ama futbolun penceresinden…

Keyif alırsınız.

Arkadaşının yanına sokuluşu, tek topu hem de üç rakibi birden oyundan düşürerek verişi…

Uzun ve kontra topları arkadaşlarıyla buluşturması…

Uzaktan kaleye sert şutları…

Egoist olmaması…

Hele ikinci yarı kale dibinde, kendine şut pozisyonu ararken, o daracık alanda son çizgiye hareketlenen Barış’ı görüp topu bir anda ona itmesi seyreden için büyük keyif!...

Elano’nun bir kusuru var; korkak!

Sert oynanan Türk futboluna daha intibak edemedi.

Topa girerken sakatlanmaktan korkar gibi önce rakibi kontrol ediyor, sonra kendini sağlama alıyor, sonra hamlesini yapıyor. Bu korkak düşünce pozisyonlarda onu saniyelerle geri bırakıyor. Yazık!

Rijkaard’ın yapacağı en önemli iş, Elano’ya bu korkaklığını anlatmaktır. Alsınlar maçın kasetini birlikte seyretsinler. Hatta bir mentör de gelsin…

Elano’yu da anlıyorum; Brezilya’da futbol daha zarif oynanıyor. Bizde adama tatlı-sert girmek daha geçerli. Yıldız futbolcu korkuyor. Önümüzde bir de Dünya Şampiyonası var. Elano kendini sakınıyor. Yoksa futbolun bütün inceliklerini bedenine sindirmiş bir adam.

Elano bu korkaklığı aşarsa, Türkiye’ye alışırsa tadından yenmez!

Sporx.com - Osman Tanburacı : Ben bu oyunu tuttum : 18 Ocak 2010

altına imzamı atarım..

Yalnız Arda'nın takımın tek hakimiymiş gibi davranmayı bırakması,takımın da Arda'yı patron olarak görmemesi ve her topu Arda'ya ulaştırmaya çalışmaması lazım. Elano yeteri kadar topla buluşamıyor.

Elano zannediyorum Nonda olduğu sürece veya hızlı bir forvet gelinceye kadar çift yönlü orta sahada oynuyacak.Arda-Nonda , Elano-Baros ikilisini tercih ediyor , Rijkaard.Bunun nedeni tempodan kaynaklanıyor olabilir mi ? Arda ile Nonda ağır ve yavaş iken , Elano ile Baros oynayınca daha hızlı oynuyoruz ve daha çok pozisyon buluyoruz.

Yine de Elano 'nun en etkili olduğu mevki forvet arkası (oyun kurucu) olduğunu düşünüyorum.Ne dersiniz ?

Yine de Elano 'nun en etkili olduğu mevki forvet arkası (oyun kurucu) olduğunu düşünüyorum.Ne dersiniz ?
Alakası bile yok o mevkiyle.Shaktar'da oynadıysa bilemem o pozisyonda ama ne milli takımda ne de City'de oyun kurucu oynamamış Elano.Elano'nun en etkili olduğu yer ortasahanın ortasıdır.Ayrıca bizim sistemimizde forvet arkası diye bir pozisyon yok.

Alakası bile yok o mevkiyle.Shaktar'da oynadıysa bilemem o pozisyonda ama ne milli takımda ne de City'de oyun kurucu oynamamış Elano.Elano'nun en etkili olduğu yer ortasahanın ortasıdır.Ayrıca bizim sistemimizde forvet arkası diye bir pozisyon yok.

Oynadığı her takımda o mevki de oynadı.Ericson döneminde 5-6 maçını izlemiştim.Shaktar 'da sürekli o mevki de oynadı.Milli takımda ise Kaka 'nın eksikliğinde oynuyor. ;) Forvet arkası derken 4-2-3-1 de Baros 'un arkasını kasdediyorum. :D

Oynadığı her takımda o mevki de oynadı.Ericson döneminde 5-6 maçını izlemiştim.Shaktar 'da sürekli o mevki de oynadı.Milli takımda ise Kaka 'nın eksikliğinde oynuyor. ;) Forvet arkası derken 4-2-3-1 de Baros 'un arkasını kasdediyorum. :D

Arkadaşım transferinden sonra izleyenler yazdılar buraya.Ben de FA Cup maçlarından takip ettiğim kadarıyla yazıyorum.Bu adam ortasahanın ortasında oynuyor.Zaten İngiltere Ligi'nde forvet arkası diye bir mevki yok.Ortasaha oyuncuları oyunun iki yönünü de oynayabiliyor orada.Forvet arkası oynayan bir adamın o ligde oynama şansı yok.Shaktar'da önlibero oynadığını söyleyenler de vardı.Ben çok takip etmiyordum ama bizim bu adamı forvet arkası diye aldığımızı hiç mi hiç sanmıyorum.Forvet arkası deyimi çağ dışıdır artık.Milli takımda ise sağ açık ve ön libero oynadığına şahit oldum.Hiçbir zaman görmedim forvet arkası oynadığını.Sözün özü bu adamın gerçek mevkisi MC'dir.En yararlı olduğu yer orasıdır.Bizim onu transfer etme nedenimiz de budur.Bizim Xavimiz Fabragasımız olsun diye alınmıştır Elano.

forvet arksıda nedir?

dünyada forvet arkası mı kaldı artık?

Arkadaşım transferinden sonra izleyenler yazdılar buraya.Ben de FA Cup maçlarından takip ettiğim kadarıyla yazıyorum.Bu adam ortasahanın ortasında oynuyor.Zaten İngiltere Ligi'nde forvet arkası diye bir mevki yok.Ortasaha oyuncuları oyunun iki yönünü de oynayabiliyor orada.Forvet arkası oynayan bir adamın o ligde oynama şansı yok.Shaktar'da önlibero oynadığını söyleyenler de vardı.Ben çok takip etmiyordum ama bizim bu adamı forvet arkası diye aldığımızı hiç mi hiç sanmıyorum.Forvet arkası deyimi çağ dışıdır artık.Milli takımda ise sağ açık ve ön libero oynadığına şahit oldum.Hiçbir zaman görmedim forvet arkası oynadığını.Sözün özü bu adamın gerçek mevkisi MC'dir.En yararlı olduğu yer orasıdır.Bizim onu transfer etme nedenimiz de budur.Bizim Xavimiz Fabragasımız olsun diye alınmıştır Elano.

Katılıyorum ve milli takımda Elano genelde sağ tarafta oynuyor. Çok seyretmiyorum Brezilya'yı fakat sanırım 4-2-3-1 sisteminde oynuyorlar. Elano 3'lü nün en sağında oynuyor. Forvet arkası oynamıyor yani.

Zaten forvet arkası oyuncusu değil Elano. Çift yönlü orta saha oyuncusu.

Elano...Bugün sahanın en iyilerinden biriyken anlamsızca rijkaard tarafından oyundan alınmasına şaşıran futbolcu! Kim şaşırmadıki?

Çok iyiydi ama oyundan çıkmasına anlam veremedim..

kendiside şaşırdı, ancak reijkaard bu. Şikayet etmemek lazım.

Rijkaard bu diye şikayet etmemek bana mantıksız geliyor.Bugün cidden çok iyiydi.Hele çıtkırıldım denen bir adam için gereğinden bile mücadele etti.Skibbe'nin saçma oyuncu değişikliklerinden dahi saçmaydı.Sakatlık dışında hiçbir sebep mantıklı görmemi sağlayamaz.

Nonda ıslıklanmasın diye çıktı Elano. Oyundan çıktıktan sonra Caner'i göbekte denedi ayrıca.

Umarım küsmez Elano ki öyle bir oyuncu değil.Bugün Canerle birlikte maçın en iyisiydi.

Elano Nonda'yı manevi olarak kaybetmemek için oyundan alındı.Bunu problem yapacak bir futbolcu değil...Böyle oynasın 11'deki yeri garanti zaten.Fazla takılmayın bu duruma arkadaşlar...

Nonda ıslıklanmasın diye çıktı Elano. Oyundan çıktıktan sonra Caner'i göbekte denedi ayrıca.

Bu neden değil kardeş Barış var.Ne yaptıki barış

Rijkaard bazı şeyleri anlamıyor ama iyi ki maçı kaybetmedik ozaman neler söylenirdi.

Rijkaard bana sene başından beri güven vermedi hala vermiyor.

Keita yı oynatmamıştı 3-4 maç-Elano yu belki en iyi maçında dakika 60 da çıkarması çok ilginç.Böyle ilginç şeyler yapmaya devam ederse kendine zarar verir. taraftar isme bakmaz takıma zarar vereni takımda görmek istemez.

Bu neden değil kardeş Barış var.Ne yaptıki barış

Rijkaard bazı şeyleri anlamıyor ama iyi ki maçı kaybetmedik ozaman neler söylenirdi.

Rijkaard bana sene başından beri güven vermedi hala vermiyor.

Keita yı oynatnatmamıştı-Elano ya bunu yaptı bakalım bu yapılanlar sıklarşırsa taraftar isme bakmaz takıma zarar vereni takımda görmek istemez.

Bu takımın direncindeki baş aktördür Barış.

Mükemmel oynadı. Çıkmaması gerekirdi. Zira Caner ile birlikte sahanın en iyisiydi. Ayrıca Nonda kendini kaybetmiş, maneviyatından birşey kaybetmesi pek birşey değiştirmez bence. Nonda için Elano'yu üzmek çok saçma.

Kendisini tebrik ediyorum. Hep böyle oynaması dileğiyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt