Elano'yu - kendisi hakkında bildiğim kadarıyla - yazıyım.
Manchester City'nin, - para geldikten sonra - 'ki ilk büyük transferidir. 2 senede 10, 15 kadar maçını izledim, Avrupa kupaları dahil. Kendisi hakkında edindiğim izlenim şu şekilde;
Bu adam maça konsantre şekilde çıkar, kendini verir, ve istekli oynarsa, sahanın en iyi oyuncusu olmaması işten bile diğil. İnanılmaz, süper bir yetenek. Hayatımda gördüğüm en iyi frikik ustalarından biri.
Yanlız, bu adam sandığınız gibi Lincoln'un yerinde oynayacak bir adam diğil, tam olarak. Elano, - izlediğim kadarıyla - orta alandan üçgenler yaratarak, yer açan, takımın kanatlardan bindirmesine olanak sağlayan, yeri geldiğinde füze gibi depar atabilen, çok sert ve sağlam paslar atabilen bir adam. Topla oynayışı Lincoln gibi yumuşak diğil. Sert ve sağlam, hızlı oynayan bir adam. Asla varyete yapmayan, ve direk sonuca yönelik süratli oyun oynayan bir adam. Bu adama maestro diyemezsiniz, ancak organize oyunda, görevini kusursuza yakın, hatta fazlasıyla yerine getirebilen bir -bomba- diyebilirsiniz.
Rijkaard ve Neskeens, bu adamı takıma tam olarak monte ettikleri takdirde meyvasını fazlasıyla alacaklardır. Tabi akıllarda soru işareti kalıyor ; Elano girdiği takdirde, orta sahadan birini çıkarmak zorundasınız; Bu Ayhan'mı olur, Barış'mı olur, Kewell'mı olur onu hoca bilir. Ben şahsen Kewell'ın Keita'yla yarı zamanlı oynamasından yanayım. Elano, Linderoth ve Barış'la beraber orta saha ve forvet arasında oynamalıdır.
Yanlız bu adamın bir problemi var ; bazen, deplasman maçlarına gitmiyor, hele hele bazen, - özellikle önemsiz maçlarda -, - küçük rakiplere karşı - tamamen isteksiz oynuyor, sahada hayalet gibi dolanıyor. Örneğin, geçtiğimiz sezon Stoke, Hull ve Boro maçlarında adamın adını duymadım. Ancak büyük maçlarda, Avrupa maçlarında, %100 inanılmayacak kadar mükemmel bir performansla oynuyor, böyle bir artısıda var.
Kısacası iyi bir transfer. Doğru kullanılırsa, çok büyük işler yapar. Huyuna gidilmeli ve çok sık oynatılmalı. Rijkaard ve Neskeens'in bu adamdan en iyi verimi alacağına şüphem yok.