#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Dün iyi oynadıysa, Elano'dan beklentileriniz çok azalmış durumda demektir. Bu şartlarda çok daha iyilerine ihtiyacımız var.

Bizler Okan´lara, Emre´lere, Hagi´lere alistigimiz icin Elano´nun faydalarini görmüyoruz. Iyi dememiz icin deli gibi saldirmasi gerekiyor, gol ve asist yapmasi gerekiyor. Ama Elano gercekten bu takimin en faydali oyuncusudur. Birden oyunu baska kanata yayidigi icin, topu sadece ileriye tasimayi düsündügü icin, modern bir orta saha oyuncusu oldugu icin begeniyoruz Elano´yu. Ayrica tek pasla oyunculari gol pozisyonuna soktugu icin. Bunu gögsüyle bile yapiyor, tek bir hamleyle yapiyor ama oyuncularimiz Elano´nun zekasinda degiller ne yazik ki. Ne yapmak istedigini anlamiyorlar, o kadar cabuk düsünemiyorlar.

Ayrica 2 golde de büyük payi var. Golleri dikkatle izlemenizi tavsiye ederim. Arda´ya verdigi pas, yaptirdigi ve attigi penalti. Elano cok farkli. Kimseye degismem

Bizler Okan´lara, Emre´lere, Hagi´lere alistigimiz icin Elano´nun faydalarini görmüyoruz. Iyi dememiz icin deli gibi saldirmasi gerekiyor, gol ve asist yapmasi gerekiyor. Ama Elano gercekten bu takimin en faydali oyuncusudur. Birden oyunu baska kanata yayidigi icin, topu sadece ileriye tasimayi düsündügü icin, modern bir orta saha oyuncusu oldugu icin begeniyoruz Elano´yu. Ayrica tek pasla oyunculari gol pozisyonuna soktugu icin. Bunu gögsüyle bile yapiyor, tek bir hamleyle yapiyor ama oyuncularimiz Elano´nun zekasinda degiller ne yazik ki. Ne yapmak istedigini anlamiyorlar, o kadar cabuk düsünemiyorlar.

Maçta 7-8 tane top kaybetti ayağından. Orta saha dediğin top kaybetmez. 3-4 pozisyon hariç ortalıkta yoktu yine. Bu kadar maç içinde etkisiz adam görmedim ben. Kaldı ki rakip Antalya gibi sıradan olmasının yanında, sakatlıklarla boğuşan bir takım. Bu takıma karşı vasatsa, Fener'e karşı falan nasıl olacak kimbilir.

Fotomaç'ta puanlara bakıyordum Elano'ya 5 vermişler, bir kaç yazar etkisiz demiş. Bunlar başka maç seyretmiş galiba gülmekten yerlere yatacağım az kaldı :D !

Maçta 7-8 tane top kaybetti ayağından. Orta saha dediğin top kaybetmez. 3-4 pozisyon hariç ortalıkta yoktu yine. Bu kadar maç içinde etkisiz adam görmedim ben. Kaldı ki rakip Antalya gibi sıradan olmasının yanında, sakatlıklarla boğuşan bir takım. Bu takıma karşı vasatsa, Fener'e karşı falan nasıl olacak kimbilir.

Yazık... Gerçekten yazık. Maç içinde etkisizdi ha ? Ayrıca sen eski Antalya maçını seyretmişindir 7-8 top kaybetti diyorsun bir de. Maç içinde sadece 1-2 kere kaybetti o da 2.devreydi. Bari bu maç etkisiz demezler diyordum adam kaç kere çalım attı top sürdü sürekli her pozisyonun içindeydi. Geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı ve son yıllarda beni keyiflendiren isimdi Elano dün ki futboluyla... Ama hala inanamıyorum ya yaptığın resmen EMEK hırsızlığıdır, boş yere b.k atmaktır. Allah aşkına bir daha bu konuda yorum yapma, gerçekten yapma, çok çok komik duruma düşüyorsun. Sana benden tavsiye olsun bu. Bu kadarı da fazla ama.

YouTube - Galatasaray - Antalyaspor 3-2 SÜPER ÖZET CEYREK FINAL T.KUPASI 2010 !!!

Buyrun Elano´yu inceleyin. Icinde bulundugu pozisyonlari siralayalim.

1. 3. dakika: Elano topu aliyor, sürüyor, sut cekiyor ama top kalecide kaliyor.

2. 13. dakika: Caner´in getirdigi topta Arda ile müthis bir ver kaca giriyor kendini bosa cikariyor, pasi Mustafa Sarp´a atiyor ama Mustafa Sarp beceriksizliginden dolayi golü atamiyor. Ve bunlari hep tek hamleyle yapiyor, zarif sekilde.

3. 20. dakika: Elano topu aliyor, cok güzel ortaliyor, Keita galiba dokunuyor ve top direge carpiyor.

4. 26. dakika: Caner topu sürüyor, Elano´ya veriyor, Elano müthis bir pasla Caner´i bosa cikariyor, Caner vuruyor ve top direge carpiyor.

5. 29. dakika: Caner ortaliyor, Elano topu aliyor, Sedat´i geciyor ve penalti yaptiriyor. Penaltiyi da cok güzel kullanarak takimimizi öne geciriyor.

6. 45. dakika: Elano topu aliyor, Arda´yi görüyor ve pasini veriyor. Arda ortaliyor, Keita disari atiyor.

7. 47. dakika: Caner tac kullaniyor, Elano´ya atiyor, Elano gögsüyle tek hamleyle topu ARda´ya indiriyor ve pozisyona sokuyor. Arda ortaliyor ve Emre süper bir vurusla takimimizi yeniden öne geciriyor.

8. Yazmaktan biktim:) Devam edemeyecegim:)

Ne oldu bre yiğitler bre cengaverler bre Hıncal Uluçlar bre Morhinholar

2 gün önce demediğinizi bırakmıyordunuz noldu?

Hepinize kapak oldu mu dün kü maç?

::f68.gif::f68.gif::077:

:ka25::asd:

Fabregas'ı getirsek "Ne bu sürekli pas yapıyo, sorumluluk al gol at! Ne biçim adam bu?" falan derler.

Hala inkar ediyorsun.Demekki senin iyi futbol anlayışın farklı arkadaşım.Bana göre 2. devre başladığından beri iyi futbol oynuyor.Verdiğin örnek çok saçma bir defa.Forvetin top kapmasıyla bir ortasaha oyuncusunun kademeye girmesini bir tutanlara gülerler asıl.Spikerlerin şaşırması ise beni ilgilendirmiyor ben defalarca bu işleri yaptığını gözlerimle gördüm.Adamın oyun anlayışı bu zaten.Senin mücadele anlayışın da farklı.Emre gibi rakibi tekme tokat dövsün istiyorsun ama bir ortasaha oyuncusunun duracağı yeri iyi bilmesiyle bile savunma yaptığını bilmiyorsun.Barça hayranısın ama Xavi'nin de böyle oynadığını bilmiyorsun bu şekilde eleştiri yaptığına göre.Top rakipteyken adamın hareketlerini izlemiyorsunuz ki.Elano ne Emre ne Lincoln ikisi ile de alakası yok.Benim izlediğim Elano'ya tarzı benzeyen tek futbolcu Xavi'dir.Elano onun kadar müthiş bir futbolcu olmasa da onun tarzına en yakın adamdır.Bu konuda birşey yazmak istemiyorum artık.İnsanı çileden çıkarıyor bazıları.Defalarca ben veya başka arkadaşlarca yazıldı bu konularda.Ama bazı insanların görüşlerini istediğiniz kadar uğraşsanız da değiştiremiyorsunuz.Adamın kafasında bir önyargı oluşmuş zaten ``Elano gereksiz`` diye.Biz ne yazsak değişmeyecek zaten.Neyse arkadaşım devam et sen böyle.Barış filan oynasın mutlu olursunuz.Mücadeleci adam tam istediğin gibi.:asd:

Sen xaviyi özetlerde izledin heralde..

Elanonun xaviyle alakası yok..Stil olarakta yok..

Xavi ve Elano benzer stilde futbolcular. Şu yönden benzerler;

-İkisi de oyunu çift yönlü oynar.

-İkisinin de pas tekniği yüksektir.

-Duran topları iyi kullanırlar.

-Oyun zekaları üst düzeydir.

Tabii Elano'dan iyisi Xavi,Gerrard felan işte dediğimiz gibi Elano bu takıma gelebilecek en iyi box-to-box oyunculardan biriydi ve geldi.

Beğenmeyen varsa, daha iyisini isteyen varsa Barcelona'yı, Arsenal'i felan izlesinler bir zahmet, biz Elano'dan mutluyuz. Eminim ki dün herkes mest olmuştur Elano'nun süper oyunu karşısında Ali Sami Yen'de ve ekran başında.

Anlayın artık Elano Lincoln tarzı bir bir oyuncu değil. İlk yarıda kendi ceza sahası içinde yaptığı müdahaleyi Lincoln yapar mıydı? :o

Xavi ve Elano benzer stilde futbolcular. Şu yönden benzerler;

-İkisi de oyunu çift yönlü oynar.

-İkisinin de pas tekniği yüksektir.

-Duran topları iyi kullanırlar.

-Oyun zekaları üst düzeydir.

Tabii Elano'dan iyisi Xavi,Gerrard felan işte dediğimiz gibi Elano bu takıma gelebilecek en iyi box-to-box oyunculardan biriydi ve geldi.

Beğenmeyen varsa, daha iyisini isteyen varsa Barcelona'yı, Arsenal'i felan izlesinler bir zahmet, biz Elano'dan mutluyuz. Eminim ki dün herkes mest olmuştur Elano'nun süper oyunu karşısında Ali Sami Yen'de ve ekran başında.

Elano çift yönlü oyuncu değil..Baskı altında top oynayamaz kaybolur gider bunu önemli maçlarda görmediniz mi?

Dünde hani vay anasını dedirtççek bir oyun oynamadıki..Bu adamın her isabetli pasına alkış mı tutacağız?

O zaman neden lincolnü gönderdik? İyi oyun dediğin böyle oynanır işte hemde dönemin bundesliga liderine..Dün elano çok mükemmelse lincoln insan değil heralde..

YouTube - Hertha Berlin Galatasaray Cassio Lincoln Skills

Yok ben ne izlediğimi çok iyi biliyorum.Bence senin izlediğini anlamakta sorunun var.Epl gibi bir ligde oynayabilmiş bir ortasaha oyuncusu için mücadele etmiyor,çift yönlü değil gibi komik yorumlarınla belli ediyorsun bu konudaki bilgini zaten.

Xavi ile Elano'nun stilleri aynı olabilir ama Xavi daha teknik ve daha çok sorumluluk alan biri

Elano biraz Alman ve İtalya orta saha oyuncularına benziyor.

Yok ben ne izlediğimi çok iyi biliyorum.Bence senin izlediğini anlamakta sorunun var.Epl gibi bir ligde oynayabilmiş bir ortasaha oyuncusu için mücadele etmiyor,çift yönlü değil gibi komik yorumlarınla belli ediyorsun bu konudaki bilgini zaten.

Varsayımla konuşmayın bana git m.city forumlarında bak bakalım elano için nasıl tarz oyuncu diyolar?

Elano çift yönlü oyuncu değil..Baskı altında top oynayamaz kaybolur gider bunu önemli maçlarda görmediniz mi?

Dünde hani vay anasını dedirtççek bir oyun oynamadıki..Bu adamın her isabetli pasına alkış mı tutacağız?

O zaman neden lincolnü gönderdik? İyi oyun dediğin böyle oynanır işte hemde dönemin bundesliga liderine..Dün elano çok mükemmelse lincoln insan değil heralde..

YouTube - Hertha Berlin Galatasaray Cassio Lincoln Skills

Fazla komik duruma düşüyorsun hocam bence, çift yönlü değil de dedin ya birşey demiyorum artık. Dün bile kademeye girdi, Galatasaray forması altındayken ne kadar mücadele ettiğini ve bir çok maçta bir çok kez defansa gelip top kaptığını kademeye girdiğini görmediysen eyvallah birşey diyemem sana.

Ayrıca bak gene Lincoln ile kıyaslıyorsun. Kıyaslamanın altındaki sebepte bu adamdan Lincoln gibi oyun oynamasını beklemendir. Başka hiç bir şekilde açıklayamazsın bu durumu Lincoln videosu koyarak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt