#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Bence de beste yapılmalı. Mevkiisi olmadığı halde gene o mevkiinin hakkını vermeye çalışan ve çıtını bile çıkarmayan bir adam Elano. Bu adamın yapılmayacakta kimin yapılacak ?

O zaman Sparta Roterdam'ı küme düşüren efsane teknik adamımıza yapsınlar :boohoo:

Of be arkadaşım rezil etme kendini maçtan seyrettim tribündeydim dün özellikle Elano'ya baktım adam Mehmet Topal ile birlikte ön libero oynadı. Hatta kornerlerde bile en geride Elano vardı, 2 kere hücuma çıktı. Allah aşkına bu kadar olmayın ya. Tribünden kendi gözlerimle gördüm Arda-Gio-Keita'nın aynı anda oynaması sebebiyle 4-2-3-1 oynadık. Giovani maç başında orta sahada serbest oynadı, gerilerinde çift ön libero Mehmet ve Elano vardı.

Kendi çıkmıyor.

Mesela bir çok maçta;

M.topal m.sarp arda dizilişinde arda ofansif oynuyor m.topal m.sarp elano dizilişinde elano geride kalıyorsa bu oyuncunun tercihidir.

Rijkaard neden bunu istesin?Sizin kadar aklı yok mu?Yada elanonun nerde oynadığını bilmiyor mu?

Mesela canere ileri çık h.baltaya çıkma mı diyor rijkaard?İkisi aynı mevkide farklı tarz oynarken.Bu oyuncunun stili.Dünkü maç için birşey diyemem çünkü en ileride arda vardı ama dediğim gibi m.topal m.sarp elano oynarken en ileride elano oluyordu ama çıkmıyordu.

Baros Kewell ve Keitayı bende çok seviyorum özellikle geçmiş olarak da bakarsak Kewellda Barosda Keitada Elanodan iyi gibi duruyor ama işler öyle değil işte.Bu adam bu takımda bu sistemde Bu ardayla Bu Mustafa Sarpla Bu Mehmet Topalla oynayamıyor.Kimseye suç bulmuyorum sisteme oturamıyor bu adam.Oyunu bu adam kuracak ki kendini göstersin.Siz Bekleyin 2 çalım bi bacak arası kaleci aşırt golleri ama futbol da iyi oynamak demek bu değil Pas ve oyun zekasına sahip olmak bunlardan daha önemli.

Kewell'ın oyun zekasına bu takımda kimse ulaşamaz

Baros Kewell ve Keitayı bende çok seviyorum özellikle geçmiş olarak da bakarsak Kewellda Barosda Keitada Elanodan iyi gibi duruyor ama işler öyle değil işte.Bu adam bu takımda bu sistemde Bu ardayla Bu Mustafa Sarpla Bu Mehmet Topalla oynayamıyor.Kimseye suç bulmuyorum sisteme oturamıyor bu adam.Oyunu bu adam kuracak ki kendini göstersin.Siz Bekleyin 2 çalım bi bacak arası kaleci aşırt golleri ama futbol da iyi oynamak demek bu değil Pas ve oyun zekasına sahip olmak bunlardan daha önemli.

kewell -baros - neill - keita... bunlar elanoyu cebinden cıkarırlar

hem bunların yanında oynayanlarda barcelona oyuncusu değil ,işte sarpın muadilleri ,elanoyu koruma içgüdüsü iyice komedi olmaya başladı...

elanoyu savunanlar komedisi...

-abi adam şut çekmio,çalım malım adam eksiltme gol yollarında bulunma falan yok

cevap:yeri orası değil, elano ofansif adam değil sizin bildiğiniz hagi,lincoln,alex vs tarzı adam değil

-abi adam defansif olarak yeterli değil eskortlluk yapıyor

cevap: yeri orası değil defansif değil, ofansif oynasa iyi olacak bak geçen şu maçta nasıl pas attı?

-tamam orta sahada yop alıp oyun kurmuyor, defansa gelip top almıyor takımı yönetmiyor

cevap : yeri orası değil...

neresi bu adamın yeri çıldırtmayın adamı yeter kaç aydır aynı terane süper adam yanında 2 kişi olsa, pas attı görmediniz m,, geçen kayarak top aldı oww süper mücadeleci uzar gider. başlarım elano aşkınıza sahtekar adamlar ardaya küfredin siz şimdi

elanoyu savunanlar komedisi...

-abi adam şut çekmio,çalım malım adam eksiltme gol yollarında bulunma falan yok

cevap:yeri orası değil, elano ofansif adam değil sizin bildiğiniz hagi,lincoln,alex vs tarzı adam değil

-abi adam defansif olarak yeterli değil eskortlluk yapıyor

cevap: yeri orası değil defansif değil, ofansif oynasa iyi olacak bak geçen şu maçta nasıl pas attı?

-tamam orta sahada yop alıp oyun kurmuyor, defansa gelip top almıyor takımı yönetmiyor

cevap : yeri orası değil...

neresi bu adamın yeri çıldırtmayın adamı yeter kaç aydır aynı terane süper adam yanında 2 kişi olsa, pas attı görmediniz m,, geçen kayarak top aldı oww süper mücadeleci uzar gider. başlarım elano aşkınıza sahtekar adamlar ardaya küfredin siz şimdi

:D:D:2_thumbs_up_-_anima

Yahu neyi zorluyorsunuz artık.Bırakın küçük enişteyi gitsin:D

Kendi çıkmıyor.

Mesela bir çok maçta;

M.topal m.sarp arda dizilişinde arda ofansif oynuyor m.topal m.sarp elano dizilişinde elano geride kalıyorsa bu oyuncunun tercihidir.

Rijkaard neden bunu istesin?Sizin kadar aklı yok mu?Yada elanonun nerde oynadığını bilmiyor mu?

Mesela canere ileri çık h.baltaya çıkma mı diyor rijkaard?İkisi aynı mevkide farklı tarz oynarken.Bu oyuncunun stili.Dünkü maç için birşey diyemem çünkü en ileride arda vardı ama dediğim gibi m.topal m.sarp elano oynarken en ileride elano oluyordu ama çıkmıyordu.

Videolarla resimlerle herşeyi kanıtladım dediklerin çok saçma.

Rijkaard afedersin aptal mı gerizekalı mı beyin özürlü mü bir futbolcuya ileri çık denildiğinde o futbolcu ileri çıkmıyorsa neden o futbolcuyu oynatsın ? Neden röportajlarda bizim önemli adamımız desin ? Ben şahsen öyle birşey yapan adamı kulübün kapısından sokmam. İleri çık diyecek çıkmayacak ha. Bir de bunu yapacak olan kişi Elano. Disiplinli, karakterli bir Elano ? Bu çocuk oyuncağı mı sence ? Bu öyle böyle birşey de değil çok önemli takımın performansıyla ilgil birşey yap denildiğinde yapmayacak ve bu futbolcu Elano olacak.

Ben buna k.çımla gülerim :2aloh1: !

Allah aşkına şu adamı artık korumayın.Futbolcu dediğin sorumluluk alır,hücumada yardımcı olur defansada.Neill bile daha çok hücuma çıkıyor

Inamotonun normal gözlü olan versiyonu :D

Artik kendisi de SIKILMISTIR, seneye giderse sasirmam.

Faydali olmak icin baya ugrasti, caba gösterdi ama olmadi, olacak gibi de durmuyor, cunku sezon bitti..

Merak ettiğiniz soruların hepsi bu mesajda mevcut.

Elano'nun gerçek performansının bu olmadığının herkes farkında. Elano Ön libero diye tabir edilen yerin oyuncusu değildir. Bu mevkide gerçek yeteneklerini sergileyemez. Üzerine çok fazla yük biniyor. Elano 3'lü orta sahada kendi tipindeki oyuncularla başarılı olur. Tabi biraz daha ofansif oynayarak. Stili pasa dayalı oyuncuların hepsinde aynıdır bu durum.

Bu bizim takımda şu diziliş ile olur;

-----------Topal

Ayhan

-----------Elano

Sarp

Linderoth------Elano

Defansif yükünü hafifleten Tobi, hücumda onu tamamlayan yine Tobi.

Farklı varyasyonlarla;

4'lü orta sahanın önünde.

Gio - Topal - Ayhan - Arda

Elano

-----------Baros​

Kendi milli takımında oynadığı gibi;

Gilberto

Elano - Melo

Kaka

Nilmar-----Fabiano

Gilberto - Josue

Elano - Kaka - Robinho

Adriano​

Bu tarz orta sahalar başka nerelerde etkili olur?

Topal

Ayhan - Caner

Elano

Keita-----Baros​

vs vs.. Bu tarz adamlar bu düzenlerde etkili olur. Elano'da bu düzeni bulamadığı için sıkıntı çekiyor. Şimdilik hücuma yakın oynadığı maçlarda daha etkili oluyor. Ama önümüzdeki sezon yenilenen orta sahamızla verimi %100 artacaktır bu kıvırcık saçlı brezilyalının.

Bunları hesap ederek yazalım. Satın gitsin demek en kolayıdır. Ama futbolcuları anlayıp onlardan verim almak en zorudur. Rijkaard bunu yapacak bu takımda. Ve bu sadece Elano ile sınırlı kalmayacak.

Videolarla resimlerle herşeyi kanıtladım dediklerin çok saçma.

Rijkaard afedersin aptal mı gerizekalı mı beyin özürlü mü bir futbolcuya ileri çık denildiğinde o futbolcu ileri çıkmıyorsa neden o futbolcuyu oynatsın ? Neden röportajlarda bizim önemli adamımız desin ? Ben şahsen öyle birşey yapan adamı kulübün kapısından sokmam. İleri çık diyecek çıkmayacak ha. Bir de bunu yapacak olan kişi Elano. Disiplinli, karakterli bir Elano ? Bu çocuk oyuncağı mı sence ? Bu öyle böyle birşey de değil çok önemli takımın performansıyla ilgil birşey yap denildiğinde yapmayacak ve bu futbolcu Elano olacak.

Ben buna k.çımla gülerim :2aloh1: !

Nerenle gülersen gül.

Rijkaardın taktiği belli.

---------------Dmc-----------

------------mc---------------

-------------------Amc-------

Tabi bu amc bizim bildiğimiz gibi tam serbest değil defansada yardım edecek şekilde.

Barcelonada böyle oynuyordu bu görev decodaydı.Sizin tabirinize göre elano ofansif yönü kuvvetli olan defansada yardım eden bir oyuncu bi nevi bizdeki 'deco' rolünü üstlecek olan.

Çoğu maç

----------------------Topal--------

-----------M.sarp---------------------

----------------elano---------------------

Oynadık elano ileri çıkmıyordu ama benzer durumdaki arda çıkıyordu dos santosta öyle yine?

Rijkaard neden elanoya farklı bir tarife uygulasın?Yada onu geçtim uygulatmaya çalıştığı dizilişi bozsun?

Adam zorda kaldığımız zaman çift forvete dönmüyor sistem bozulmasın diye siz elano için sistemi değiştiyor diyorsunuz.

Bende buna k.çımla gülerim işte.

Merak ettiğiniz soruların hepsi bu mesajda mevcut.

yapacak edecek sürekli bunlar pollyannacılıktan sıkıldım ben usta açıkçası... o yazdığın orta sahalardan da gs için hiç bir şey olmayacağını kalıbımı basarım brezilya milli takımını yazmışsın oraya herhangi lisanslı bir futbolcuyu koy oynar zaten...

Orada Linderoth da yazıyor. Düne kadar oyuncumuzdu. Ayrıca benim yazdığımdan hiçbirşey anlamamışsın sen.

Semih Elano nedir bana açıklıyabilirmisin madem çok biliyorsun Xavi gibi geride oynayıp takımı maestro gibi yöneten bir oyuncumudur , İniesta ,Fabregas gibi Orta sahanın en ofansif bölgesinde oynayan çift yönlü bir oyuncumudur Yoksa Kaka , Sneijder, Diego gibi forvet arkası oynayan ama çok koşan bir oyuncumudur ? Avrupa futbolunu yakından takip eden biri olarak birçok değişik orta saha gördü bu 2 gözüm ama Elano´nun ne olduğunu çözemedi daha

Aman siz takip etmeyin Avrupa futbolunu.

Semih Elano nedir bana açıklıyabilirmisin madem çok biliyorsun Xavi gibi geride oynayıp takımı maestro gibi yöneten bir oyuncumudur , İniesta ,Fabregas gibi Orta sahanın en ofansif bölgesinde oynayan çift yönlü bir oyuncumudur Yoksa Kaka , Sneijder, Diego gibi forvet arkası oynayan ama çok koşan bir oyuncumudur ? Avrupa futbolunu yakından takip eden biri olarak birçok değişik orta saha gördü bu 2 gözüm ama Elano´nun ne olduğunu çözemedi daha

ben cevap vereyim;

yeri orası değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt