#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Serhatın dediği doğru.+ olarak Rijkaard sistemi neden elano oynayınca değiştirsin?Bu zamana kadar hiç yapmadığı şeyi?

Hadi öyle yaptı diyelim demekki elano sisteme uygun değil.

Hala aynı saçmalık. Elano sisteme uymayan bir futbolcu olsa ve dediğin gibi kendi çıkmıyor olsa neden Rijkaard buna katlansın onca maç buna niye cevap veremiyorsun da ısrarla aynı kafada devam ediyorsun ? Rijkaard kötü oynayan her futbolcuyu kesmiştir takımda, kendi dediğini bir çok maçta yapmayan futbolcuyu neden oynatsın adam ? Neden her oyundan alışta tebrik etsin. Rijkaard geri zekalı mı afedersin ? Veya Elano'yu mu takımdan üstün görüyor ?

Elano'dan cacık olmaz bu saatten sonra. Sezon sonuna kadar Emre Çolak oynamalı. Zaten herifin aklı burada değil, sakatlanmamak için kaçak güreşiyor, mücadele eder gibi gözüküp aslında hiçbir şey yapmıyor. Emre Çolak'ı yetiştirmek için büyük şans bu 5 maç.

Hala aynı saçmalık. Elano sisteme uymayan bir futbolcu olsa ve dediğin gibi kendi çıkmıyor olsa neden Rijkaard buna katlansın onca maç buna niye cevap veremiyorsun da ısrarla aynı kafada devam ediyorsun ? Rijkaard kötü oynayan her futbolcuyu kesmiştir takımda, kendi dediğini bir çok maçta yapmayan futbolcuyu neden oynatsın adam ? Neden her oyundan alışta tebrik etsin. Rijkaard geri zekalı mı afedersin ? Veya Elano'yu mu takımdan üstün görüyor ?

Yahu benim dediklerimi çürüt saçma sapan yerlere çekme konuyu.Senin mantığına göre konuşursak elano şuan vasat oynuyor rijkaartta cahil onu o pozisyonda oynatıyor.

Alla allah ya saçma sapan konuşuyorsun 50 kere açıkladım rijkaard sistemi değiştirmiyor özel olarak elano geri gelsin diye bişey demez.Arda gio deco o bölgede oynattığı tüm adamlar ileri çıkıyorda elano çıkamıyorsa sorun elanodur.

Rijkaard ne zamandır 3 ön lbero oynatıyor?

Dikkat edersen m.topal mustafa ayhan çıktığımız maçlarda m.sarp ön libero olmasına rağmen dizilişi bozmamak için m.topalın önünde oynattı ayhanıda daha ofansif.

Elano için neden sistemi değiştirsin?Yok böyle bişey.

Sen elanonun kötü olmasını önce yanındakilere bağladın sonra rijkaarda yakındada bana bağlayacaksın. :D

İyice komik durumdasın gözümde.

Sezon başı yazılmış bir düşünce?

Elanonun o zaman fiziki olarak zayıf olduğunu onun için oynayamadığını düşünüyordum değilmiş.

Sizin burda her tutmayan tahminlerinizi görüşlerinizi çıkarsak nasıl olur?

Kaldıki bu iyi niyetimin göstergesi demekki elano iyi oynasa eleştirmeyeceğim provakasyon yapmıyorum.

Yanıldım bişey olmazmı gayet normal yazdıklarım.

Sende sezon başı şampiyon oluruz diyordun veya derbiyi kazanıcaz diyordun görüşün tutmadı diye ben mesajı alıntılayıp ''aha cahill rezil oldun mu diyeyim''?

Olay buysa alıntılayım mesajlarını.

Hatta bi laf vardır.

"Değişmeyen ve fikir değiştirmeyen iki tür insan vardır: deliler ve ölüler."

Siz hangi guruba giriyorsunuz kendiniz karar verin.

Serhatın dediği doğru.+ olarak Rijkaard sistemi neden elano oynayınca değiştirsin?Bu zamana kadar hiç yapmadığı şeyi?

Hadi öyle yaptı diyelim demekki elano sisteme uygun değil.

Puntoları büyük yazarak kendini tatmin etmene gerek yok. Bahsettiğin konuyu görünce çok utandım gerçekten, yüzüm kızardı.

Senin ve Serhat'ın yaptığı eleştiri ise, ben yine sözümün arkasındayım. Bütün görevimi bırakmaya hazırım bu forumda. Düzgün eleştiri yapana birşey dedik mi? Eğer dediysek buyur beri gel...

Puntoları büyük yazarak kendini tatmin etmene gerek yok. Bahsettiğin konuyu görünce çok utandım gerçekten, yüzüm kızardı.

Senin ve Serhat'ın yaptığı eleştiri ise, ben yine sözümün arkasındayım. Bütün görevimi bırakmaya hazırım bu forumda. Düzgün eleştiri yapana birşey dedik mi? Eğer dediysek buyur beri gel...

Elanoyu beğenmiyordum zaten o yazıdada henüz hazır olmadığı için kötü olduğunu düşünüyordum ama değilmiş yanıldım bir halt olmazmış hatta ayhanın şu halinden kat kat kötü futbolcu.

Yeterince izledim artık eminim oldu mu?

Elanoyu beğenmiyordum zaten o yazıdada henüz hazır olmadığı için kötü olduğunu düşünüyordum ama değilmiş yanıldım bir halt olmazmış hatta ayhanın şu halinden kat kat kötü futbolcu.

Messi de ağır zaten.

tamam arkadaş sana göre bi halt olmaz anladık. anlattın derdini. hergün aynı şeyleri yazmayı bırak artık. bayma insanları

Arkadaşların bazı noktalardan(lincoln) kuyruk acısı var Pele gelse beğenmezler. Hatta onlara göre Peleden de büyüktür o.

"Örn; lincoln kovuldu.

Pele Galatasarayda

Pelede kimmiş abi."

Oldu canım, ama unutma. Her zaman seni delikten izleyen birileri olacak. Bunu "baskı altındayım" olarak kabul etme. Çünkü bu konunun içine sıçan sen ve senin gibi bir kaç üye. Senin yüzünden burada birileri ceza alabilir.

Bir kaç arkadaş Elanocu vb. genellemeler ile baskı makinesi sanıyor kendini. Galatasaray'ın futbolcusuna destek olmak sadece yönetimin değil, tüm taraftarın sorumluluğudur. Arda'yı nasıl savunuyorsam Elano'yu da öyle savunurum. Çünkü ikisi de bir zamanlar Metin Oktay'ın giydiği parçalı formayı giyiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Bir kaç arkadaş Elanocu vb. genellemeler ile baskı makinesi sanıyor kendini. Galatasaray'ın futbolcusuna destek olmak sadece yönetimin değil, tüm taraftarın sorumluluğudur. Arda'yı nasıl savunuyorsam Elano'yu da öyle savunurum. Çünkü ikisi de bir zamanlar Metin Oktay'ın giydiği parçalı formayı giyiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Bişey soracağım sana, kesinlikle hard niyetli değil, yanlış anlama.

Arda'yı savunuyorsun, hoş güzel. Elanoyu'da savunuyosun, güzel.. Takımdaki diğer oyuncularıda öyle. Tamam,peki; Bunları savunuyorsanda, bunların hiçmi yanlışlarını görmüyorsun arkadaş, bende savunuyordum Elano'yu, diğerlerini. Ama buda göz be arkadaş. Koskoca bir sezon geçti. Elle tutulur şöyle göze hoş gelen futbol oynamadılar. Tobol'ları Tallin'leri Strum Graz'ları Vesaire saymassak. Hangi maçta şöyle çıktıda maçı kurtaran adam Elano oldu? 1 Maç falan vardır belki unutmuş olduğum. Sezonun tümünden bahsediyoruz. Allah aşkına Muhammed Beyim, Elano futbol oynuyor mu? Eğer sen bana dersen, Elano güzel oynuyor..

Bir daha yorum yapmayacağım bu topiğe.

Elano tek başına ne yapabilir ki orta alanda..

Mutlaka orta alana 2 kaliteli oyuncu takviyesi yapılmalı..

Barış ve Mustafa Sarp'ın gönderilmesi lazım.. İkisinin en iyi performansı bile Avrupa için yetersiz..

yine mi başladınız:asd:

Bişey soracağım sana, kesinlikle hard niyetli değil, yanlış anlama.

Arda'yı savunuyorsun, hoş güzel. Elanoyu'da savunuyosun, güzel.. Takımdaki diğer oyuncularıda öyle. Tamam,peki; Bunları savunuyorsanda, bunların hiçmi yanlışlarını görmüyorsun arkadaş, bende savunuyordum Elano'yu, diğerlerini. Ama buda göz be arkadaş. Koskoca bir sezon geçti. Elle tutulur şöyle göze hoş gelen futbol oynamadılar. Tobol'ları Tallin'leri Strum Graz'ları Vesaire saymassak. Hangi maçta şöyle çıktıda maçı kurtaran adam Elano oldu? 1 Maç falan vardır belki unutmuş olduğum. Sezonun tümünden bahsediyoruz. Allah aşkına Muhammed Beyim, Elano futbol oynuyor mu? Eğer sen bana dersen, Elano güzel oynuyor..

Bir daha yorum yapmayacağım bu topiğe.

Bak güzel kardeşim,

Ben bazı oyuncular izlerim. Bu oyuncuların potansiyellerini hakkında az çok bilgim vardır. Bazıları kalitelidir ve bu lige uyum sorunu yaşayabilir. Elano'nun uyum süreci uzun sürdü. Günümüz futbolunda artık tek başına maç almak diye birşey olduğunu sanmıyorum. Sadece skora katkı denilen birşey vardır. Ankaragücü maçında herkes Keita'nın maçı aldığını söylüyor, fakat ben Keita'ya değil, ona pas atanı daha dikkatli izlemeye çalışıyorum. Mesela Neill. Ya da Gençlerbirliği maçında Keita'nın asistini değil, ona pas veren adamı görmek istiyorum. Elano böyle bir oyuncu. Asist yapmıyor diye eleştiriliyor fakat asisti yapmadan bir önceki pası atan adam olduğuna bir çok kez şahit olduk.

Günümüzde Messi bile hiç bir şeyi tek başına yapmadığını söylüyor. Xavi'nin insanüstü pası olmasa belki onlara yapamaz. O boş alanları bulamaz. Anlatabiliyor muyum?

Elano konusunda her zaman sabırlıyım. Çünkü potansiyelini çok iyi biliyorum ve sabırlıyım. Rijkaard Elano'yu piyasası düşmesin diye oynatmasına gerek yok. Elano zaten piyasası olan bir oyuncu. Dünya kupasında geğire geğire izleyeceğiz onu. Ondan sonra Frank Rijkaard'ın orta sahasını izleyeceğiz. İşte benim anlatmak istediğim budur.

Elano hiçbirşey yapmıyormuş diyenler veya estetik hareket yapmadı diye kötü oynadı diyenler. Bir düşünün bakalım Elanolu ortasahayla Elano'suz ortasaha arasında ne farklar var. En önemli fark orta saha pas yapıyor. Mustafa Sarp, Ayhan ve Barış'ın olduğu ortasahada pas görmemeye alıştığımız için açıkçası son maçta ortasaha da hem ileri hem geri çok güzel ayağa pas yaptık. Mehmet Topal bile ileri çok isabetli paslar attı kanatlara falan.

Demek istediğim Bu takımın kadro değişimi tamamlandığı zaman Elano ortasahanın bir parçası olacak. Elanoyu Mustafa Sarp Barışla oynasın diye almadılar. Yanına sağlam ön liberolar da koyduk mu, ortasahada çağ atlayacağız. Yaz aylarında tamamen Aslantepeye yakışır bir kadro yapılacak bundan eminim.

Bak güzel kardeşim,

Ben bazı oyuncular izlerim. Bu oyuncuların potansiyellerini hakkında az çok bilgim vardır. Bazıları kalitelidir ve bu lige uyum sorunu yaşayabilir. Elano'nun uyum süreci uzun sürdü. Günümüz futbolunda artık tek başına maç almak diye birşey olduğunu sanmıyorum. Sadece skora katkı denilen birşey vardır. Ankaragücü maçında herkes Keita'nın maçı aldığını söylüyor, fakat ben Keita'ya değil, ona pas atanı daha dikkatli izlemeye çalışıyorum. Mesela Neill. Ya da Gençlerbirliği maçında Keita'nın asistini değil, ona pas veren adamı görmek istiyorum. Elano böyle bir oyuncu. Asist yapmıyor diye eleştiriliyor fakat asisti yapmadan bir önceki pası atan adam olduğuna bir çok kez şahit olduk.

Günümüzde Messi bile hiç bir şeyi tek başına yapmadığını söylüyor. Xavi'nin insanüstü pası olmasa belki onlara yapamaz. O boş alanları bulamaz. Anlatabiliyor muyum?

Elano konusunda her zaman sabırlıyım. Çünkü potansiyelini çok iyi biliyorum ve sabırlıyım. Rijkaard Elano'yu piyasası düşmesin diye oynatmasına gerek yok. Elano zaten piyasası olan bir oyuncu. Dünya kupasında geğire geğire izleyeceğiz onu. Ondan sonra Frank Rijkaard'ın orta sahasını izleyeceğiz. İşte benim anlatmak istediğim budur.

Messi istisnadır belki. Arsenal maçında 3 golü kendi yarattı adeta. Xavi'nin çok maçlarda , çok etkisi var muhakkak. Önemli olan bu değil ki. Elano'nun oyun tarzı Xavi'ye benzetiliyor, oyun zekası vesaire. Niye o zaman biraz olsun Xavi'nin yaptıklarının 10'da birini yapmıyor. Xavi'yi izliyoruz; Pasını veriyor, almak için tekrar gidiyor, boş alana atıyor, tekrar kendine istiyor sonra inanılmaz son paslarınla pozisyon yaratıyor. Ama Elano öyle değil ki. Alıyor-veriyor, Alıyor-veriyor başka bir şey yapmıyor... Maç içinde de belki bir tane uzun pas atıyor. Başka olumlu hareketi yok. Buna diyorsan uyum süreci hiç katılmıyorum; Çünkü kaliteli futbolcu dediğin adam çıkar futbolunu, en iyi şekilde oynar, Uyum süreci falan bence hikaye. Niye Keita bu süreci yaşamadı? Neden Baros geldiği ilk senede gol kralı oldu? Neill daha devre arasında geldi, takımdaki herkesden çok daha iyi oynuyor. Giovanni bile neler yapabileceğini 4-5 maçta gösterdi. Oda devre arasında geldi. Mehmet Topal Hagi'nin getirdiği ilk senesinde neden harikalar yarattı? Bence bunların uyum süreci falan ile alakası yok. Kaliteli futbolcu olması yetmiyor ki? Taraftar bakar, takıma neler veriyor? takıma nasıl katkısı var? takım içindeki dinamikleri nasıl? Performansı nedir? Yok ağbi, sıfır ! Tamam sabırlı olalımda nereye kadar. Tamam gitsin oynasın dünya kupasında. İyi oynasın yahut kötü oynasın farketmez. Ama Galatasaray'a sergileyeceği perfonmans önemli.. Ne kaliteli oyuncular varda nerelerde sürünüyor.. Pjanic gibi bir adam 19 yaşında Lyon'un ortasaha beyni olabiliyorsa, R.Madrid'i o çocuğun attığı golle eleyebiliyorsa dersinki bu çocuk kaliteli. Evet Kaliteli.. Ya Elano? "Elano kaliteli" tamam baba kalitelide göstersin şu kalitesini bizde diyelim tamam bu adam iyi..İşte......Nedersende de işte..

Bence biraz daha özveriyle, azimle, istekle ve beceriyle oynayıp kendini takımda göstermesi lazım. Yoksaaa gerisi Allah Kerim..

Neyse umud ediyoruz ki; İyi oynasın ve bize o ışığı versin şu kalan haftalarda.

Messi istisnadır belki. Arsenal maçında 3 golü kendi yarattı adeta. Xavi'nin çok maçlarda , çok etkisi var muhakkak. Önemli olan bu değil ki. Elano'nun oyun tarzı Xavi'ye benzetiliyor, oyun zekası vesaire. Niye o zaman biraz olsun Xavi'nin yaptıklarının 10'da birini yapmıyor. Xavi'yi izliyoruz; Pasını veriyor, almak için tekrar gidiyor, boş alana atıyor, tekrar kendine istiyor sonra inanılmaz son paslarınla pozisyon yaratıyor. Ama Elano öyle değil ki. Alıyor-veriyor, Alıyor-veriyor başka bir şey yapmıyor... Maç içinde de belki bir tane uzun pas atıyor. Başka olumlu hareketi yok. Buna diyorsan uyum süreci hiç katılmıyorum; Çünkü kaliteli futbolcu dediğin adam çıkar futbolunu, en iyi şekilde oynar, Uyum süreci falan bence hikaye. Niye Keita bu süreci yaşamadı? Neden Baros geldiği ilk senede gol kralı oldu? Neill daha devre arasında geldi, takımdaki herkesden çok daha iyi oynuyor. Giovanni bile neler yapabileceğini 4-5 maçta gösterdi. Oda devre arasında geldi. Mehmet Topal Hagi'nin getirdiği ilk senesinde neden harikalar yarattı? Bence bunların uyum süreci falan ile alakası yok. Kaliteli futbolcu olması yetmiyor ki? Taraftar bakar, takıma neler veriyor? takıma nasıl katkısı var? takım içindeki dinamikleri nasıl? Performansı nedir? Yok ağbi, sıfır ! Tamam sabırlı olalımda nereye kadar. Tamam gitsin oynasın dünya kupasında. İyi oynasın yahut kötü oynasın farketmez. Ama Galatasaray'a sergileyeceği perfonmans önemli.. Ne kaliteli oyuncular varda nerelerde sürünüyor.. Pjanic gibi bir adam 19 yaşında Lyon'un ortasaha beyni olabiliyorsa, R.Madrid'i o çocuğun attığı golle eleyebiliyorsa dersinki bu çocuk kaliteli. Evet Kaliteli.. Ya Elano? "Elano kaliteli" tamam baba kalitelide göstersin şu kalitesini bizde diyelim tamam bu adam iyi..İşte......Nedersende de işte..

Bence biraz daha özveriyle, azimle, istekle ve beceriyle oynayıp kendini takımda göstermesi lazım. Yoksaaa gerisi Allah Kerim..

Neyse umud ediyoruz ki; İyi oynasın ve bize o ışığı versin şu kalan haftalarda.

Xavi - Elano benzetmeleri oyun stiliyle alakalı sanırım. Birşeyleri kanıtlamak için böyle bir benzetme yapılıyor. Yoksa haşa! Xavi dünyanın en iyi orta sahası. Uyum sürecine gelince, bu biraz fizik ile alakalı. Keita, Baros, Neill gibi oyuncular inanılmaz fizik gücüne sahip. Baros bu ülkeye geldiğinde kiralık olarak forma giydiği Portsmouth'da 12 maçta 0 gol çekti. Fakat geldi ve kral oldu. Keita Lyon'da sürünürken onu Galatasaray tekrar piyasaya çıkardı. Elano Brezilya'lı ve Brezilya liginde tekniğe dayalı bir futbol var. Bu taraftar değilmiydi 2 maç ile Giovani'yi Fos Santos yapan? Elano'nun iyi bir hazırlık dönemi geçirmediğini de göz önüne alırsak ilk anlarda beklenen performansı veremedi. Eli belinde sahada yürüyor diyenler Antalyaspor maçını izlemediler mi? Ya Beşiktaş maçı? 35 metreden Kayserispor'a attığı gol kalitesinin göstergesi değilmiydi peki? ya da İngiltere maçında Nilmar'a yaptığı inanılmaz asist? Bunu Galatasaray forması giyerken yaptı. Nedeni nedir biliyor musun? Çünkü o yanında Gilberto ile, Kaka ile, Robinho ile duvar pası yapıyor!

Gstv'de Rijkaard'a Elano soruluyor, Rijkaard "Bu beklenti ile alakalı birşey sanırım" diyor. "Taraftarın oyuncudan ne beklediği önemli" diyor. Taraftarın yanlış beklenti içinde olduğunu ben görebiliyorum mesela, buda benim ispatım;

https://www.gscimbom.com/forum/metin-oktay-futbol-forumu/19419-yanlis-beklentiler-elano-blumer.html

Böyle bir konu açmıştım aylar önce ve Rijkaard taraftarın "yanlış beklenti" içinde olduğunu geçtiğimiz hafta söyledi. Demek ki Elano'yu iyi tanıyormuşum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt