#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Boşuna tartışıyorsunuz . Bu adam seneye satılacak. Ve kimse ahh hagi , ah lincoln gibi arkasından keşke olsaydı şimdi demeyecek. Bu adam gönderilecek. Ve kazanan galatasaray olacak. Boşuna tartışmayın artık. Abbas yolcu

Hagi ile Lincoln'ü aynı kefeye koymak ne alaka ? Lincoln gidince keşke olsa mı dedik ? Ben Allah'a şükrettim be Lincoln gidince. Ayrıca satılıp satılmayacağını Rijkaard bilir ki bence satılmayacak. Seneye de bu adamın oyununu görünce iyi ki satmamışız diyeceksin.

Zaten bu adamı bu forumda körü körüne kötüleyen arkadaşlar hep Lincoln yandaşları, burası da ilginç tabii...

Alakasız mesajlar atmayalım.

Hagi ile Lincoln'ü aynı kefeye koymak ne alaka ? Lincoln gidince keşke olsa mı dedik ? Ben Allah'a şükrettim be Lincoln gidince. Ayrıca satılıp satılmayacağını Rijkaard bilir ki bence satılmayacak. Seneye de bu adamın oyununu görünce iyi ki satmamışız diyeceksin.

Zaten bu adamı bu forumda körü körüne kötüleyen arkadaşlar hep Lincoln yandaşları, burası da ilginç tabii...

bak senin yazdığının altına benim mesajımı ekliyorum.

Boşuna tartışıyorsunuz . Bu adam seneye satılacak. Ve kimse ahh hagi , ah lincoln gibi arkasından keşke olsaydı şimdi demeyecek. Bu adam gönderilecek. Ve kazanan galatasaray olacak. Boşuna tartışmayın artık. Abbas yolcu

Şimdi ben burda hagi ile lincolnu aynı kefeye mi koymuşum yoksa taraftarlar arasında bugün özlenen futbolcuları bir arada örnek mi göstermişim. Yarın birgün ahh Neill de denilebilir özlenen futbolcuların yanında. Öncelikle dil ve gramer yapımızı geliştirelim. Daha iyi anlayalım okuduklarımızı.

Kalın harflerle belirttiğim yerlerde Lincoln gidince kim keşke dedi? ve bir aşağıda lincoln yandaşları demişsin. Hem gitmesine keşke diyenler olmuyor hem de lincoln taraftarları nasıl oluyor... Okuduğumuzu anlamak ve anladığımızı anlatmak için okumak şart..!

Üçüncüsü sizin Elano aşkınız benim gözümde paha biçilemez. Ama seneye ne yazık ki gidecek. Çok üzülüyorum sizler adına

Lucescu'nun açıklama filan yaptığı yok.Ne bir videosu var ortada ne bir ses kaydı.Gökmen Özdemir denilen digimon kıçından uydurup yazmış işte.Sezon başı da Shaktar'ın bir yöneticisinin ağzından haber yapanlar bunlardı.Sonrasında Shaktar Resmi sitesi haberi yalanladı,yaptıkları adilikleriyle kaldılar.Madem Lucescu'nun fikrini soracaklardı sezon başı sorsalardı ya?Niye böyle şeyler hep klübün çalkantılı zamanlarına denk geliyor?

Lucescu : Elano, g.saray'ın son yıllırdaki en iyi transferi

inandın mı o habere:o

İşlerine geliyor niye inanmasınlar?Sabah bu haberi Spor Servisi'nde ilk duyduğumda forumdaki Elano düşmanları bu haberi kendi lehlerine kullanacaklardı diye düşünüyordum ve yavaş yavaş haklı çıkıyorum.:asd:

Valla basın sallıyor bazılarımızda bu haberlere inanıyor ilginç.

Değişik işler bunlar :) Hata Lucescu'da değil,bizim basında yer alan simsarlarda.

Sabah - Süper transfer

Cimbom'un yeni yıldızı Elano'yu eski hocası Lucescu anlattı: "Zeki, yetenekli ve lider özelliklerine sahip. Her maçı çözebilir. G.Saray'ın son yıllardaki en iyi transferi"

Galatasaray, transferde bir bombayı daha patlattı ve Manchester City'nin Brezilyalı yıldızı Elano Blumer'i kadrosuna kattı. Milli futbolcunun bugün İstanbul'a geleceği açıklandı.

19 MİLYON EURO

7 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek olan sarı-kırmızılılar, 4 yıllık imza anlaştığı orta saha oyuncusuna senede 3 milyon Euro ödeyecek. Maliyeti 19 milyon Euro'yu bulan Elano'yu Brezilya'dan Avrupa'ya ilk getiren Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya sorduk. Doktoru izin vermediği için takımının çarşamba günü Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Timişoara ile 2-2 berabere kaldığı maçta sahaya çıkamayan Lucescu'nun gün boyu telefonu kapalıydı. TSİ 21:00 sıralarında telefonunu açtı. Romen hoca, 9 Ağustos'ta ligde karşılaşacağı Metalurg Donetsk'in Avrupa Ligi 3. ön elemesinde Ljubljana ile oynadığı maçı izliyordu. Maçtan sonra 22:20'de bize geri döndü. Çarşamba 64 yaşına bastığı doğum gününü kutladıktan sonra bütün gün telefonu kapalı olduğu için sağlığını sorduk. "Elano transferini duyunca bütün gün telefonumu kapattım. Başıma geleceği biliyordum. Türkiye'den sayısız gazeteci arayacaktı. Bana ulaşan ilk gazetecisin" yanıtını verip Elano'yu anlatmaya başladı: "Çok zeki bir oyuncu. İnanılmaz yeteneklidir. Hem zeki hem de yetenekli bir futbolcu bulmak zordur. Ve Elano tam böyle bir oyuncudur. Sahada sorumluluk alır; lider özelliğini ortaya koyar. Rakip kaleye gitmenizi kolaylaştırır. Maç tıkanmış, forvette sıkıntı yaşanıyorsa, bu alana daha fazla destek olur. Uzaktan isabetli şutlarıyla bize çok maç kazandırdı. Duran toplarda da ustadır. Korner ve frikikte Shakhtar'a ondan daha iyisi gelmedi."

"İSTEMESE GİTMEZDİ"

Bu kadar övdüğü bir oyuncuyu neden sattığını da sorduk. Samimi bir şekilde; "Galip, İngiltere Premier Ligi'ne gitmek isteyen bir oyuncuyu tutamazsın. İngiltere'ye gitmeyi çok istiyordu. Üstelik bu transferden para da kazanıyorduk. Dolayısıyla satma kararı aldık. Sonuç itibariyle Galatasaray gerçekten çok çok iyi bir transfer yaptı. Bence son yıllarda yaptıkları en iyi transfer" yanıtını verdi.

ELANO KİMDİR?

14 Haziran 1981 doğumlu Elano Blumer, profesyonel olarak 2001 yılında Santos'ta futbola başladı. Brezilyalı hücuma dönük orta saha oyuncusu, 7 milyon Euro bonservis bedeliyle 2005'te Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Ukrayna ekibinin lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan Elano, 2007 yazında 8 milyon Pound'a Manchester City'nin yolunu tuttu. 28 yaşındaki futbolcu, Santos, Shakhtar ve City'de oynadığı 241 resmi maçta 61 gol attı. 34 kez de Brezilya Milli Takımı forması giyen Elano, Sambacılar adına 6 kez fileleri havalandırdı.

bu arkadaş kendini yaza saklıyo bence

bu arkadaş kendini yaza saklıyo bence

Adam milli takımda da oynasın ön liberoda şimdiki performansının üzerine kat kat koyamaz. Bu adam ofansa yönelik orta sahadır. Ön liberoda ne kadar oynayabilir ? Man.City'de forvet arkası ve orta sahanın ortasında felan oynamıştır, ön libero değil. Shaktarda'da öyle. Milli takımda sağ kanatta, orta sahanın ortasında felan oynuyor. Ama burada adam eksikliğinden dolayı ön libero gibi oynuyor maalesef. Asıl görevi orta sahadan forvete top taşımak Elano'nun, ama şuan defanstan orta sahaya top taşıma görevini yapıyor. Eğer Ayhan düzenli oynatılsaydı ve Ayhan form tutsaydı (oynama durumunu felan Frank daha iyi bilir o yüzden performans konuşmayacağım) Ayhan az geride olurdu, Elano serbest oynardı ve daha etkili olurdu. Bu sene serbest oynadığı çoğu maçta hep bir kademe arkasında oynayanlar iyi oynuyordu. Hatırlayın sezonun ilk yarısında ki Mustafa'yı. Barış felan da ikinci yarıya iyi başlamıştı. Ama şimdi Mustafa yedek, Barış cezalı, Ayhan oynatılmıyor bu görevi yapacak tek kişi Elano kalıyor.

Ama bu konuda ki bazı canım kardeşlerim hala geride oynamıyor ileri çıkmıyor felan diyorlar. Fakat öyle değil, öyle olamaz da.

Ayrıca Frank neyin ne olduğunu, bu futbolcuyu nasıl kullandığını felan çok iyi biliyor. Elano'nun kalitesini zaten dünya biliyor. Frank'ta satmayacaktır. Çünkü Elano'yu tanıyan o, oynatan o. O da biliyor orta saha eksikliğinden dolayı Elano farklı bir göreve soyunmuş, o da biliyor Elano'nun şimdi ki görevini yapacak adam geldiğinde Elano serbest oynatılacak ve daha iyi olacak...

"Çok zeki bir oyuncu. İnanılmaz yeteneklidir. Hem zeki hem de yetenekli bir futbolcu bulmak zordur. Ve Elano tam böyle bir oyuncudur. Sahada sorumluluk alır; lider özelliğini ortaya koyar. Rakip kaleye gitmenizi kolaylaştırır. Maç tıkanmış, forvette sıkıntı yaşanıyorsa, bu alana daha fazla destek olur. Uzaktan isabetli şutlarıyla bize çok maç kazandırdı. Duran toplarda da ustadır. Korner ve frikikte Shakhtar'a ondan daha iyisi gelmedi."

:asd:

Adam milli takımda da oynasın ön liberoda şimdiki performansının üzerine kat kat koyamaz. Bu adam ofansa yönelik orta sahadır. Ön liberoda ne kadar oynayabilir ? Man.City'de forvet arkası ve orta sahanın ortasında felan oynamıştır, ön libero değil. Shaktarda'da öyle. Milli takımda sağ kanatta, orta sahanın ortasında felan oynuyor. Ama burada adam eksikliğinden dolayı ön libero gibi oynuyor maalesef. Asıl görevi orta sahadan forvete top taşımak Elano'nun, ama şuan defanstan orta sahaya top taşıma görevini yapıyor. Eğer Ayhan düzenli oynatılsaydı ve Ayhan form tutsaydı (oynama durumunu felan Frank daha iyi bilir o yüzden performans konuşmayacağım) Ayhan az geride olurdu, Elano serbest oynardı ve daha etkili olurdu. Bu sene serbest oynadığı çoğu maçta hep bir kademe arkasında oynayanlar iyi oynuyordu. Hatırlayın sezonun ilk yarısında ki Mustafa'yı. Barış felan da ikinci yarıya iyi başlamıştı. Ama şimdi Mustafa yedek, Barış cezalı, Ayhan oynatılmıyor bu görevi yapacak tek kişi Elano kalıyor.

Ama bu konuda ki bazı canım kardeşlerim hala geride oynamıyor ileri çıkmıyor felan diyorlar. Fakat öyle değil, öyle olamaz da.

Ayrıca Frank neyin ne olduğunu, bu futbolcuyu nasıl kullandığını felan çok iyi biliyor. Elano'nun kalitesini zaten dünya biliyor. Frank'ta satmayacaktır. Çünkü Elano'yu tanıyan o, oynatan o. O da biliyor orta saha eksikliğinden dolayı Elano farklı bir göreve soyunmuş, o da biliyor Elano'nun şimdi ki görevini yapacak adam geldiğinde Elano serbest oynatılacak ve daha iyi olacak...

Elano ayhan ikilisinin oynadığı aklıma gelen 2 maç var eskişehir maçı ayhan iyiydi elano rezaletti.Yine fenerbahçe maçında mesela.Saçma sapan şeylerle savunmayın bu adamı daha fazla seneye gönderilecek veya yine kötü oynayacak tüm kapakları biriktiriyorum seneye konu açıp göndericem hepinize.

Elano satılmalı sezon sonu.D.kupası bulunmaz nimet bizim için.

İşlerine geliyor niye inanmasınlar?Sabah bu haberi Spor Servisi'nde ilk duyduğumda forumdaki Elano düşmanları bu haberi kendi lehlerine kullanacaklardı diye düşünüyordum ve yavaş yavaş haklı çıkıyorum.:asd:

Hiç işim yoktu, bu haberi kendi lehime kullanacağım. Elano'yu haftalardır eleştiriyorum ve beğenmiyorum ama düşmanı da değilim, düşman olduğum bir oyuncumuz varsa o da Barış'tır. Sadece iyi bir Galatasaray'lıyım ve takımda bir kımıl zararlısı var. Parasını alıp sahada kıvırtıyor, takıma ihanet ediyor ve bazıları tarafından ölümüne savunuluyor. Bunu savunanlar da Arda'yı yuhalayanlardan farksız işte, hainler, zavallılar.

Ayrıca satılmış, %90 yalan haber yapan Sabah'a inanacağımaGökmen'in yaptığı habere inanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt