#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Gio degil Arda. Diger hususta da katiliyorum.

:icon_twisted:

Reis haklısın senin dediğin gibi olabilir de, Giovani kapalı savunmalara karşı pek etkili olamıyor. Bursa iyi defans yapan bir takım. 2. yarı giren diri bir Giovani ' nin daha etkili olabileceğini düşünmüştüm :ask:

Simdi mac 2-2 falan bitseydi, herkez sayardi Elani'ye; "o sutu nasil iceri sokamadi diye". Onun icin direk ben giriyim konuya da, sonra elestirdigimizde skor taraftari benzetmesine magruz kalmayalim.

O pozisyonda abanmanin geregi ne? Bu adam hic mi Hagi'yi izlemedi? Koy ayak icini istedigin yere gonder topu. Amerika'yi yeniden kesfetmeye calisiyo Elani Colombus. "Becerebilirsen futbol gercekten basit bir oyun".

Reis haklısın senin dediğin gibi olabilir de, Giovani kapalı savunmalara karşı pek etkili olamıyor. Bursa iyi defans yapan bir takım. 2. yarı giren diri bir Giovani ' nin daha etkili olabileceğini düşünmüştüm :ask:

Kapalı savunmanın tabiri caizse "babasını" yapan Fenerbahçe maçında sahanın en iyisiydi Çağlar :)

elano blumer vede gio dos santos bu akşam takımı 9 kişi bırakmışlardır dolayısı ile

bu macı 2-1 almamız cok ama cok önemlidir...

Yahu kac kere acikladim, Elano geri de oynadigi icin, etkili olamiyor, sadece mucadele ediyor, ofans oynadigi an farkini ortaya koyuyor. Rijkaard'in onu on libero da oynatma sebebi ise, orta sahanin vasat olmasindan dolayi. Elano'nun ayagi duzgun ve uzun paslari ile oyunu aciyor. Rijkaard ofans bolumunde oynattigi vakit kevgire donecegimizi bildigi icin oynatmiyor. Durum budur, seneye " 2 " tane orta saha oyuncusu ile Elano'nun performansi yukselecektir. Nedeni ise daha cok ofans oynayacagi icin. Elano'nun ofans oynamasi ile Lincoln'un ofans oynamasi ayni degil. Nedeni ise Elano oyunu daha guzel aciyor, ve tehlikeli oluyor. Bugun Keita'nin golunde etkisi buyuk.

Alın size asist. Ağlayıp duruyordunuz asisti yok diye:D

2. golumuzden önce kornerden gelen topu 60-70 metre kaleciye geri pas nasıl attı yaw :D :asd:

Kahvede adama edilmedik küfür kalmadı :o

Hatta bir tanesini "Hay ben senin aaana gooollll " dedi :asd:

On libero gibi oynarsa tabii ki hicbirsey yapamaz, Rijkaard gormuyor mu bunu cok merak ediyorum.

Rijkaard aslında bunu en iyi görenlerden. Elano'yu geride oynatmasının sebebi orta saha oyuncularımız. İleride Giovani ve Arda forvet arkası oynayabilirken Rijkaard bu riski göze alıyor.

Yok aga Ali-T karsisinda show yapabilitesine sahip bir oyuncu, Arda iki adim atana kadar mac bitiyor maalesef, Gio iyidir. :bayrak:

2. golumuzden önce kornerden gelen topu 60-70 metre kaleciye geri pas nasıl attı yaw :D :asd:

Kahvede adama edilmedik küfür kalmadı :o

Hatta bir tanesini "Hay ben senin aaana gooollll " dedi :asd:

Oyunu açmak nedir bilmeyen zır cahil adamlar işte.:oKahvede maç izlememeye yemin ettim ben.:o

Rijkaard aslında bunu en iyi görenlerden. Elano'yu geride oynatmasının sebebi orta saha oyuncularımız. İleride Giovani ve Arda forvet arkası oynayabilirken Rijkaard bu riski göze alıyor.

Bence yanlis bri dusunce, oraya Topal + Baris/Ayhan pekala idare edebilir. Elano da savunma yapmayi bilen bir adam, o da geriye yardim ederse problem olmaz. Ilk yari forvet-orta saha arasi Manisalilara kalmisti, ne zaman Elano oraya gecti orda tik tik paslar yapti, gol pozisyonuna girdi. Orneyin gecen sene orta sahada Topal/Baris/Ayhan kombinezonlariyla orta sahayi goturuyorduk. Riske girmemek icin Elano'yu harcamak olmaz bence. Sonra takim hic pas falan yapamiyor.

Başka ne yapmasını bekliyorsunuz? Adam geride yapabileceği en iyi şeyi yapmaya çalışıyor.

Takım tüm hatlarıyla ilerideyken 70 mt geri dönmek oyun açmak mıdır? :)

Evet oyun açmaktır.Topu atacak kimse olmadığı zaman yapabileceğin en iyi şeydir topu kaleciye atmak.O pozisyon döndü gol oldu işte.Senelerdir amatör takımlarda futbol oynuyorum,orada bile ilk öğrettikleri şeylerdendir oyunu açmak.Senin oyunu açmaktan anladığın şey farklıysa orasını bilemem.

Takım tüm hatlarıyla ilerideyken 70 mt geri dönmek oyun açmak mıdır? :)

O pozisyon sonrasında gol oldu. :)

Bence yanlis bri dusunce, oraya Topal + Baris/Ayhan pekala idare edebilir. Elano da savunma yapmayi bilen bir adam, o da geriye yardim ederse problem olmaz. Ilk yari forvet-orta saha arasi Manisalilara kalmisti, ne zaman Elano oraya gecti orda tik tik paslar yapti, gol pozisyonuna girdi. Orneyin gecen sene orta sahada Topal/Baris/Ayhan kombinezonlariyla orta sahayi goturuyorduk. Riske girmemek icin Elano'yu harcamak olmaz bence. Sonra takim hic pas falan yapamiyor.

Reis sanırım o dediğin transfer döneminde sonra olacak. Barış ve Ayhan ofansif hücuma katılan oyuncular. Onların oynaması demek, Mehmet Topal'ın tek orta saha kalması demektir. Ayhan, Barış, Sarp birebir oynamayı beceremeyen adamlar. Sadece basketbolda gördüğümüz alan savunması yapmasını biliyorlar. Mehmet Topal'ın Lucas Neill gibi orta sahayı tek başına toparlayacak yeteneğinin olduğunu da sanmıyorum. Lucas Neill'in bugün inanılmaz soğuk kanlı bir hareketi vardı ki, ağzımı açık bıraktı. Mehmet Topal bunu ne zaman yapacak diye beklemekteyiz hala...

hocam boşta adam yoksa, topu kaybetmek yerine geriye dönerek atağı yeniden başlatmak da iyidir.

hemen zaman lehimize işler, hem top bizde kalır

O öyle bir pozisyon değildi işte takımca ilerideydik,en kötü orta yapabilirdi.Ordan kaleciye dönmek çok riskli ve gereksiz bir iş.Hele ki kaledeki Leo olsaydı degajının kısa düşüp kontra yeme ihtimalimiz olurdu.Allah'tan Aykut düzgün kullandı topu yoksa söverdiniz.Elano'yu yerme amaçlı söylemiyorum en çok savunanlardan biri benim ama yanlış yaptıysa da (pozisyon gol olsa bile) söylerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt