#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Foruma uye oldugumdan beri bas bas bagırıyorum ama illaki lig, tr kupasi, avrupa hersey elden gidecek bazıları oyle anlayacak elano'nun yararsız, faydasız ve yeteneksiz oldugunu...

Ayhan'a bu kadar sans versen simdiye daha fazla katkısı olurdu EY YABANCI HAYRANLARI!

Gerçi su halde bile daha fazla asisti var da..

Onur yemin ediyorum körü körüne sallıyorsun.

Dünya Kupası'nı atlattıktan sonra rahatlayacak ve böylece takıma daha faydalı olacağını düşünüyorum. 4-3-3 için ideal bir orta saha bence, bu seneyi takıma ve lige alışma süreci olarak geçirdi ama gelecek sezon iyi bir performans sergileyecektir.

Performansına yönelik eleştiriler doğru ama biraz daha sabır.

Oynadigi pozisyonda onun oynayip da Ayhan'in oynamamasinin tek sebebi bedeli ve ismi. Onun disinda son derece vasatti bu sene. Forvet arkasi oynarsa seneye Lincoln etkisi yaratabilir.

Tabii bundan bir kac ay once ben forvet arkasi oynasin derken cildiranlarin mesajlarini da bulup cikaricam bi ara.

Elano iki yönlü bir oyuncu değil.

Şu bakımdan diyorum şunu. Evet pres yapar, hatta top kapar. Ama bu klasik 10 numara oyunculara oranla yapar. Yani Alex'e oranla fazla yapar. Ama onu alıp (mecbur isen) MC oynatırsan, hele yanında yani orta sahada beraber pas yapabileceği başka adam olmazsa Elano böyle kalakalır işte.

Elano forvete yakın oynarsa, Pana ve Eskişehir maçlarında ki gibi harika ara paslar atabilir ve Hayri'nin dediği gibi Lincoln vari performans (Lincoln vari derken geçen sezonun ilk yarısının son 10 küsür maçını kastediyorum) gösterebilir.

Eğer tabii kendisine iyi teklif gelirse satılabilir. Bu Elano için geçerli değil sadece. Arda, Keita vs. içinde geçerli.

Tabii Elano'yu gönderip yerine ondan bir gömlek üstün oyuncu alacaksan.

Yani Elano'yu satıp aynı seviyede oyuncu alırsan boşa bir çaba olur.

Sen şimdi bana Ballack, Deco vs getirtmeyeceksen bırak kalsın Elano.

Mehmet Topal - Hamit Altıntop

--------Elano Blumer---------

Bu şekildeyken de zaten iyi performans gösteremezse, ondan sonra ki sezonu bırakın, ikinci yarı bile hiç forma kapamaz. Arda oynar, Emre Çolak oynar vs.

Daha maçın başında bir pozisyon oldu, hatırladığım kadarıyla top Bursa ceza sahasının sağ köşesi civarlarında ortada kaldı, topa Elano ve Bursalı bir futbolcu müdahale etmek istedi, sanırım Bursalı Ömer'di. Ömer ağır ağır topa gitti, kaydı ve vurdu, Elano topa yetişebilecek mesafedeyken müdahale etmek yerine Ömer'in üstünden atladı, hem pozisyonunu hem de topu kaybetti. Daha maçın başında bunu yapan adamdan ne beklenir? İkinci yarının ilk 5 dakikasındaki akıllara zarar hatalarını da eklemek lazım. Ve bütün maç geriye oynamasını, bir tane olumlu pas kullanamamsını. Bu maçta oynamayacaksın hangi maçta oynayacaksın be kardeşim. Hadi bütün sene yattın, Fener maçında döküldün, bari şu maçta birşeyler yap da kanıtla kendini. Anlaşılan o ki adamın kafası başka yerde. Ne konsantrasyonu var, ne oynamaya niyeti var. Sıfıra sıfır elde var sıfır.

8415 mesaj olmuş ya la. Ne meraklıyız bir oyuncu üstünden tartışmaya. Sanki tüm sezonun tek sorunu Elano'ydu.

Seney daha mücadele edeni alınabiliyorsa gitmeli yoksa kalmalı.

Oynadigi pozisyonda onun oynayip da Ayhan'in oynamamasinin tek sebebi bedeli ve ismi. Onun disinda son derece vasatti bu sene. Forvet arkasi oynarsa seneye Lincoln etkisi yaratabilir.

Tabii bundan bir kac ay once ben forvet arkasi oynasin derken cildiranlarin mesajlarini da bulup cikaricam bi ara.

Ben işte buna deli eliyorum ilk geldiğinde lincoln gibi değil felan birsürü laf şimdide forvet arkası oynasın diyorlar.Elanonun bu stiliyle arada iyi pas atsada iyi bir forvet arkası olduğunu düşünmüyorum ne alex gibi top saklyabilir baskıda ne lincoln gibi çalım atıp diribling yapabilir.8 mn euro verip eziyet izlemek ve lincolnü kaybetmek bu olsa gerek.

Mesela Ayhan benim beğendiğim oyuncu değildi ama elano'dan sonra adamı yeni Pele olarak görüyorum kıymetini anladım.Ve Ayhanın elanonun şuan oynadığı mevkide kat kat yararlı olacağını biliyorum oynadığında oldu da.Neyse bana kalırsa zaten elano gidecek, gitmeli.

Tutmadı bu adam bizde. umarım dünya kupasına giderde bizde satabiliriz. elanonun keyfini beklersek yandık...

Elano iki yönlü bir oyuncu değil.

Şu bakımdan diyorum şunu. Evet pres yapar, hatta top kapar. Ama bu klasik 10 numara oyunculara oranla yapar. Yani Alex'e oranla fazla yapar. Ama onu alıp (mecbur isen) MC oynatırsan, hele yanında yani orta sahada beraber pas yapabileceği başka adam olmazsa Elano böyle kalakalır işte.

Elano forvete yakın oynarsa, Pana ve Eskişehir maçlarında ki gibi harika ara paslar atabilir ve Hayri'nin dediği gibi Lincoln vari performans (Lincoln vari derken geçen sezonun ilk yarısının son 10 küsür maçını kastediyorum) gösterebilir.

Eğer tabii kendisine iyi teklif gelirse satılabilir. Bu Elano için geçerli değil sadece. Arda, Keita vs. içinde geçerli.

Tabii Elano'yu gönderip yerine ondan bir gömlek üstün oyuncu alacaksan.

Yani Elano'yu satıp aynı seviyede oyuncu alırsan boşa bir çaba olur.

Sen şimdi bana Ballack, Deco vs getirtmeyeceksen bırak kalsın Elano.

Mehmet Topal - Hamit Altıntop

--------Elano Blumer---------

Bu şekildeyken de zaten iyi performans gösteremezse, ondan sonra ki sezonu bırakın, ikinci yarı bile hiç forma kapamaz. Arda oynar, Emre Çolak oynar vs.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.Elano forvet arkası oynarsa çok daha yararlı olacak bir futbolcu.Şu ortasahayla ne Elano tutulabilir ne de Galatasaray.

Forvet arkası oynatacaksan elanodan daha ucuz ondan kat kat yetenekli adamlar var.4-3-3 te forvet arkası yok zaten.Barcelonada iniesta bayağı ilerde oynuyor ama çok kaliteli bir takım sürekli top onlarda biz öyle oynarsak kevgire döneriz.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.Elano forvet arkası oynarsa çok daha yararlı olacak bir futbolcu.Şu ortasahayla ne Elano tutulabilir ne de Galatasaray.

Forvet arkası yok sistemimizde. Mesela Lincoln direkt olarak 2.forvetti, tam forvet arkasıydı. Forvete yapışık oynuyordu. Bunun için istatistikleri fazla. Zaten Alex, Lincoln felan orta saha tanımına girmezler, forvet tanımına girerler. Oyunun da tek yönünü düşünürler.

Ama Elano orta saha. Ofansif özellikleri güçlü olan bir orta saha. Oyunun da tek yönünü değil, çift yönünü düşünür. Bu ikisini karıştırmasak iyi olacak.

Forvet arkası yok sistemimizde. Mesela Lincoln direkt olarak 2.forvetti, tam forvet arkasıydı. Forvete yapışık oynuyordu. Bunun için istatistikleri fazla. Zaten Alex, Lincoln felan orta saha tanımına girmezler, forvet tanımına girerler. Oyunun da tek yönünü düşünürler.

Ama Elano orta saha. Ofansif özellikleri güçlü olan bir orta saha. Oyunun da tek yönünü değil, çift yönünü düşünür. Bu ikisini karıştırmasak iyi olacak.

Sadece düşünüyo zaten oynayamıyor.Elano forvet arkası oyuncusudur bu bölgede Tabata kadar iyi değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt