#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

ayhan iyi oynarken takimi ayakta tutuyordu ne cabuk unuttunuz

ayhan gidince takim bozuldu diye bin kez konu acilmadimi yazilmadimi bu forumda

nasil ayhan kadar oynadi dersiniz yahu?

hangi macta ah elano olsaydi keske dediniz onu bir soyleyin:)

Bilmem ki oldu mu olmadı mı, oynamadığı fazla maç da olmadı ilk 11'e yerleştikten sonra. Oynamadığı az sayıda maç da hangi maçtı, hangisi değildi hatırlamıyorum ki aradım mı aramadım mı bileyim. Eğer o gün yerine oynayanlar (kimse) iyi oynadıysa aramamış da olabiliriz, bu Elano'nun kötü olduğu anlamına gelmez. Ayhan'ın bu sezon iyi oynadığı maç sayısı sezon başında sakatlanana kadar oynadığı veya sonradan girdiği çok az sayıda maç. Sonradan girdiklerini bile saysanız 10 tane değil. Sakatlık dönüşü ise çok kötü performans gösterdiğini hepimiz biliyoruz herhalde. Lucescu döneminde sol açıkta veya ön liberoda oynayan Ayhan'ı saymazsak izlediğimiz en iyi Ayhan 2008 şampiyonluğunda iyi oynayan ve milli takıma seçilen Ayhan'dır sanıyorum ve Elano bu sene ona yakın bir oyun oynamıştır diyorum. Elano'nun bu sene sahada zaman zaman yaptıklarını sempati duyduğumuz bir Türk oyuncu yapsa överdik kendisini şu an. Sadece beklentiler çok yüksek olduğundan yerin dibine sokuyoruz. Öte yandan, istatistiklerine de bakarsanız iki ön liberodan biri gibi oynayan birisi için o kadar kötü olmadığını görürsünüz. Elbette iyi bir Ayhan'a göre zaafları vardı, onun kadar yüksek bir kondüsyonu ve ikili mücadele becerisi elbet yok, 70'den sonra düşüyor hakikaten oyundan ama takımın kötü performansı sonucu topu ayağımızda tutamamamızın da etkisi büyük bunda. Onun dışında ise Türkiye'deki en iyi pas yeteneği olan Türk orta saha oyuncularından olan Ayhan'dan baya daha fazla pas yeteneği olduğu sahada açıkça görülüyor. Eğer siz bunu göremiyorsanız o ayrı bir problem. Bunu gösterebilmesi bile bana gelecek seneler için umut veriyor.

Burada sene başından beri orta sahanın iyi pas yapamamasından şikayet ediyoruz. Mustafa Sarp Elano'ya ayak uydurduğu ilk yarıda orta sahamız iyi işliyor ve en önemlisi Elano kendini gayet gösteriyordu. Ne zaman ikinci yarıda Sarp sıradanlaştı ve sorumluluk almamaya başladı, Topal zaten formsuzdu, Barış desek hiçbir zaman kendini pas anlamında gösteremedi, bunlar forvetsizlikle birleşince hem takımın hem de Elano'nun performansı düştü. Bu sebeple her zaman diyorum Elano tek başına iyi oynaması beklenen bir adam olmamalı. Xavi'yi de getirsek benzer sonuç alırız diye de iddia ediyorum çünkü orta sahada yeteri kadar ayak uyduramıyor kimse. Pasla basit oynayan oyuncular için önemlidir bu. Elano basit oynamaya çalışıyor ama boşa kaçan kimse yok, bu da top kayıplarına veya geri paslara sebebiyet veriyor. Bunlara rağmen ben top Elano'nun ayağına geldiğinde olumlu kullanılacağına inanıyorum, bu sene arkadaşlarının da etkisi ile beklediğimden daha düşük bir yüzde ile olumlu kullanmış olsa da hala bu güvenim sürüyor. Bu sebeple daha iyi olacağına da inanıyorum. Daha ilk sezonu olduğunu, yabancı bir ülkede olduğunu, takımla sezon öncesi çalışmadığını, geçen seneyi çok az maç yaparak geçirdiğini, sisteme ne takımın ne onun alışmadığını, arkadaşlarının da ona ayak uyduramadığını katarak hesaplıyorum.

Hele "10 kişi oynatıyor" gibi laflar yazılıyor ki bunu anlamak mümkün değil, yıldız statüsündeki bir adam kötü de oynasa canını dişine takıyor, mücadele ediyor, top çalmaya çalışıyor, defanstan top çıkartmaya çalışıyor. Nasıl 10 kişi oynatıyor dersiniz anlamıyorum.

Mesela Elano'nun yanına Nuri falan gibi (isim çok önemli değil aslında) hem çok iyi pas yapan, hem de mücadele eden birini koysak, arkalarına da iyi bir Mehmet Topal veya daha da iyi, mücadeleci, top kazanan ve paslaşabilen bir ön libero koysak bu üçlü birbirine alıştıktan sonra Elano'nun oyunu çok çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Savunmayın artık şu adamı ya. Ağlıyorum burada. Marek Sapara diye bir adam geldi devre arasında Ankaragücü'ne, 5 asist + 1 gol üretti. Bizim Elano'nun tek asisti var, o da yanlışlıkla oldu.

beklentiler odenen paralarla da biraz alakali tabi

onuda degerlendirmenin icine sokmak lazim

bu olayda apectrum un iki ucu var ve bu iki uc araasindada bir ton futbolcu var

bir ucta mesela neill

diger ucta guiza

maliyet katki olarak

ben bu perspektifte elanoyu neile oldugundan ziyade guizaya yakin tutuyorum su haliyle

beklentiler odenen paralarla da biraz alakali tabi

onuda degerlendirmenin icine sokmak lazim

bu olayda apectrum un iki ucu var ve bu iki uc araasindada bir ton futbolcu var

bir ucta mesela neill

diger ucta guiza

maliyet katki olarak

ben bu perspektifte elanoyu neile oldugundan ziyade guizaya yakin tutuyorum su haliyle

Yok artık ebesinin hörekesi ya.Güizayla Elanoyu mu bir tutuyosun.Yazık ya.

Savunmayın artık şu adamı ya. Ağlıyorum burada. Marek Sapara diye bir adam geldi devre arasında Ankaragücü'ne, 5 asist + 1 gol üretti. Bizim Elano'nun tek asisti var, o da yanlışlıkla oldu.

Evet devam et gazete köşelerindeki assist gol zımbırtılarını okumaya.İstatistik futbol için herşey değildir.Bak bakalım elano kaç tane pas atmış ? Kaç tane kontra başlatmış keitayı ardayı pozisyona sokmuş ? Yazmıyo demi onlar oralarda?

Elano'yu iyi bir paraya satarız umarım onun yerine Guti cuk oturur.

Yok artık ebesinin hörekesi ya.Güizayla Elanoyu mu bir tutuyosun.Yazık ya.

bir okudugunu anlama sorunlu renkdasimiz daha

bir daha oku lutfen

bir sayi dogrusu uzerinde anlatayim istersen

neile oldugundan daha yakindir guizaya dedim maliyet katki endeksinde

bu nedemek anlamiyorsan hala lutfen ama lutfen yazdiklarimdan alinti yapma

Evet devam et gazete köşelerindeki assist gol zımbırtılarını okumaya.İstatistik futbol için herşey değildir.Bak bakalım elano kaç tane pas atmış ? Kaç tane kontra başlatmış keitayı ardayı pozisyona sokmuş ? Yazmıyo demi onlar oralarda?

Yazmaz tabi bi yazmayınca bilmez bunlar bi Beşiktaş maçını mesela

Ama bu konuda birşey yapılıyordu sanırım asisten önceki pasla alakalı

Öncelikle istatistik bilgisini düzeltelim. 37 maçta 6 gol 7 asist.

Bir çok maçta ön libero oynamış, nerdeyse her maçta da başkası beceremedği için sürekli top çıkarmak için defansa kadar gelmiş bir oyuncu için gol ve istatistik anlamında fena rakamlar değil. Takımlarında buna benzer görev yapan Emre-Ernst falan gibi adamlardan da gol ve asist istatistiği anlamında daha iyidir. Elbette özellikle asist anlamında daha fazlasını bekliyoruz ama her zaman diyoruz bunun da sebepleri var, tekrar tekrar saymayalım. Öte yandan o mevkide oynayan oyuncular için gol ve asist doğru bir ölçüt değildir, aynen bu sebepten de Emre Elano'ya göre daha iyi bir sezon geçirmiştir. Ancak Elano da berbat, hatta kötü bir sezon geçirmemiştir. Kendinden beklenenler doğrultusunda vasat sayılabilecek bir sezon geçirmiştir, ancak bu vasat performansla bile takımın oynamaya çalıştığı sistem için olumlu katkı veren oyunculardan birisidir. Sistemin işlediği maçlarda sistemin işlemesine en çok katkı veren isimlerdendir, aksine işlemediği maçlarda ise takım arkadaşlarının ona ayak uyduramadığı ve bunun Elano'nun performansına çeşitli şekillerde olumsuz yansıdığı görülmüştür. Olay budur.

Ha Guti gelirse başım gözüm üstüne Elano gitsin ama Guti gelmezse Elano kesinlikle gitmemeli.

Guti'yi Elano'yu oynattığımız mevki ve görevlerle oynatamayız, oynatırsak da isyan eder ve Elano'dan daha kötü performans gösterir. Ha forvet arkasında daha serbest oynatırız dersen onu bilmem ama bu da sisteme çomak sokmak anlamına gelebilir, Rijkaard da bunu yapmaz.

Guti'yi Elano'yu oynattığımız mevki ve görevlerle oynatamayız, oynatırsak da isyan eder ve Elano'dan daha kötü performans gösterir. Ha forvet arkasında daha serbest oynatırız dersen onu bilmem ama bu da sisteme çomak sokmak anlamına gelebilir, Rijkaard da bunu yapmaz.

Guti gelirse büyük ihtimal ofansif oynatıcaz hem bana göre Guti'nin defansif özellikleri Elano'dan daha iyi ve temposu Elano'dan daha yüksek. Oynadığı her maç asistini yapıyor.

Guti gelirse büyük ihtimal ofansif oynatıcaz hem bana göre Guti'nin defansif özellikleri Elano'dan daha iyi ve temposu Elano'dan daha yüksek. Oynadığı her maç asistini yapıyor.

Defansif özelliği daha iyi değil bence, defans yapmıyor ki özelliği iyi olsun hatta, yani abartarak söyledim ama ona yakın. Galatasaray'a gelince hiç defans yapmaz kendisi. Öte yandan bolca asist yapar ona lafım yok. Lincoln gibi birşey olur, ki Lincoln defans yapmasa da koşuyor, top kazanmaya çalışıyordu kuvvetli ve iyi niyetli olduğu dönemlerde, Guti onu da yapar mı o da şüpheli. Elano ise ön libero oynadı bildiğiniz kaç maç. Koştu, çalıştı, mücadele etti, top kazandı, defansta son adam olarak müdahale ettiğini bile bilirim.

Elano yu ben gercekten begendim, son maclar daha az kosuyor ve hatali oynuyor, ama Galatasaray icin Sezon bitmis, ve suan Dünya Kupasini düsünüyor ve kim ne derse desin, Galatasaray onun babasinin takimi degil, tabiki haklidir düsünmekle...

Herkes saniyor ki Galatasaraya gelince kalbi tek Cim Bom icin atmali... Böyle beklentiler yüzüden den, kac kisi tutunulmadi...

Lincoln Elano ya göre cok daha offansiv oynuyordu... Elano direkmen Topal in yaninda...

Bana göre Takim böyle kalmali ve bir iki belki de üc transfer le bitirinmeli Transfer Sezonu, daha önemlisi bi kac oyuncular lan yollarimiz ayirmaliyiz, Servet gibi

- Barış, Aydın takasta kullanılsın.

- Servet mümkünse iyi ücret veren takıma gönderilsin.

- Gio gelsin

- Caner gelsin

- Kewell +2 olarak kalsın

onun dışında kesin;

- bir Türk yedek forvet

- bir hem rahat pas yapabilen hem mücadeleci yerli veya yabancı 27 yaşından büyük olmayan kaliteli bir orta saha (Nuri örneği olabilir)

duruma göre;

- Topal giderse bir çok top kazanan, mücadeleci ve ayağı düzgün ön libero

- Arda giderse çok yönlü, ofansif ama çalışkan ve yaratıcı kanatlarda da oynayabilen bir orta saha (yukarıda saydığım orta saha ile bu aynı kişi olabilir ama kalite üst düzey olmalı)

- Servet ve Emre Aşık ikisi birden giderse Ali Turan dışında bir yerli stoper (ya da Murat Akça veya Semih A takıma alınsın, gerçi ben yeterli olduklarını sanmıyorum)

bunun dışında olanak kalırsa bonus olarak:

- bir yerli yedek sol bek (Caner alınmazsa şart)

- +2 olacak Avrupa'dan genç ve potansiyelli yabancı yedek forvet (bu alınırsa türk yedek forvet daha az maliyetli ve çok genç, gelecek vaad eden biri olabilir) (hele Kewell giderse böyle bir isim daha da gerekli olur)

- Aydın gideceği için, sağ kanat başta kanat oynayabilen genç bir Türk

- Genç ama kendini göstermiş, ön liberoda da rahatlıkla oynayabilen ama ofansif katkı da sağlayabilecek türden Türk orta saha (Murat Ceylan gibi)

-----------------------------Baros/yerli1/Kewell-------------------------- (+yabancı1)

-Gio/Kewell/Caner/Arda------------------------------Keita/Gio/Kewell/Arda (+yerli2)

------------Arda/transfer1/Ayhan/Musa---Elano/transfer1/Ayhan----------

-----------------------------Topal/Sarp/Musa--------------------------- (+yerli3)

-Balta/Caner-----A.Turan/E.Güngör--------Neill/yerli4----Sabri/Serkan/Uğur (+yerli sol bek)

Elano bu haliyle A2 de bile oynayamaz.Basit olarak Emre Çolak A2 de oynuyor oyuna girdiğinde elanodan daha etkiliydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt