#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Düzelteyim, "asist yapan oyuncuya pas veren adam" diye bir kategori var mı?

Kategori olmasına gerek yok. O deyimi öyle anlamana da gerek yok, pozisyonu hazırlayan adamlardır onu yapan genelde. Orta sahanın ortasında oynayan adamlar da bu tür şeylerle ön plana çıkarlar genelde. Elano'yu orta sahanın ortasında veya defansif bölgede kullanırsan bunları yapar, eğer forvete biraz daha yakın oynatırsan direkt asist yapar. Elano bu dediğim olayı bu sene bir çok kez yaptı. Aşağıda da örneklerini görebiliriz;

YouTube - XAVI UNBELIEVABLE PASS VS. MALAGA HQ & HD

YouTube - FC Barcelona vs Vfb Stuttgart Pedro.R 2nd Goal [1080p HD]

YouTube - Galatasaray 1 - 0 Gençlerbirliği | Dk. 77 Harry KEWELL

YouTube - galatasaray 3 besiktas 0 milan baros 3. gol

YouTube - Galatasaray 3-2 Antalyaspor GOL Emre Colak Ziraat Turkiye kupasi [HD]

Valla Elano için ister birinin kalbini kırın ister elinizi duvarlara vurun ama siz ne kadar istesenizde bu karar yönetim ve futbolcunundur. Elano'da takımımızdan gayet memnum en az 1 sene daha biryere gideceğini düşünmüyorum. Böyle konuşacağımıza ileriki sezonda ne kadar faydalı olur diye düşünmeliyiz. Bence artık bir sonraki sezon atak pozisyonunda oynamalı bu sezon hiçbir atraksyon alamadım :D Bi tek Kayseri maçındaki mükemmel golü vardı.

O dediğini Taffarel de iyi yapıyordu, Popescu'da. Öyle bir kategori yok. Öyle bir pozisyon yok. Asist yapan adama pası herkes verebilir. Pozisyonu herkes hazırlayabilir. O bir meziyet değil. Elano bildiğiniz vasatın altında, Ivan Ergiç'ten 2-3 gömlek altta bir oyuncu.

Bir ara şöyle saçma sapan bir yorum yapılıyordu: Elano asist yapan oyuncuya pas veren oyuncudur!!!!!! Hayatımda gördüğüm en gerzekçe düşünce. 1)Asist yapan oyuncuya pass vermek ne demek, futbol literatüründe görülmemiş birşey, 2)Asist yapan oyuncuya pas vermesi için mi milyonlarca Euro verdik?

Dostum kusura bakma ama o videolardan sonra biraz yorumun abes kaçmış :D

O dediğini Taffarel de iyi yapıyordu, Popescu'da. Öyle bir kategori yok. Öyle bir pozisyon yok. Asist yapan adama pası herkes verebilir. Pozisyonu herkes hazırlayabilir. O bir meziyet değil. Elano bildiğiniz vasatın altında, Ivan Ergiç'ten 2-3 gömlek altta bir oyuncu.

Bunu herkes yapar doğrudur ama Xavi, Elano ve diğer oyuncular orta sahanın ortasında veya defansif bölgede oynatıldığı zaman bunu hep yapıyorsa bu bir meziyettir. Zaten o bölgede onun yapacağı iş ve ondan beklenen de budur, en fazla bu olmalıdır.

Dostum kusura bakma ama o videolardan sonra biraz yorumun abes kaçmış :D

Yorumum gayet mantıklı. Şimdi bu vidyolara mı kanacak bu kadar taraftar? 40'a yakın maç yapmış, olumlu hareketleri işte bu kadar. O da asist veya gol değil işte neymiş asist yapan adama pas vermiş. :) Gerçekten futboldan ve futbolcudan çok iyi anlıyorsunuz.

Sizden iyi anlamam bana yeter . Elano Blumer bu takıma gelmeden önce hiç Galatasaraya gelmesi bile tartışılmazdı çünkü gelmesi " neredeyse " imkansız olan kalitede bir futbolcuydu ve İngiltere'nin en iyi Ortasaha oyuncuları arasında listeye girmişti. Böyle bir futbolcuya dil uzatmak anlamsız ki Diego , Ronaldinho gibi insanüstü futbolcuları Milli takımdan kesiyorken.

Bunu herkes yapar doğrudur ama Xavi, Elano ve diğer oyuncular orta sahanın ortasında veya defansif bölgede oynatıldığı zaman bunu hep yapıyorsa bu bir meziyettir. Zaten o bölgede onun yapacağı iş ve ondan beklenen de budur, en fazla bu olmalıdır.

Xavi ve Elano'yu yanyana yazman zaten olayı bitirmiş. Ben Ivan Ergiç diyorum, elano'dan 2-3 gömlek üstün diyorum, sen Xavi ve Elano gibi adamlar diyorsun. :)

Xavi ve Elano'yu yanyana yazman zaten olayı bitirmiş. Ben Ivan Ergiç diyorum, elano'dan 2-3 gömlek üstün diyorum, sen Xavi ve Elano gibi adamlar diyorsun. :)

Yorumumu iyi okuyun lütfen. Bize futboldan anlamıyor diyorsunuz ama yorumu okumadan iyi anlamadan mantıklı şeyler söylemeden bize cevap atmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca Elano'yu tüm dünya biliyor, sizin Ivan Ergiç yorumunuz şahsen beni bağlamıyor.

Sizden iyi anlamam bana yeter . Elano Blumer bu takıma gelmeden önce hiç Galatasaraya gelmesi bile tartışılmazdı çünkü gelmesi " neredeyse " imkansız olan kalitede bir futbolcuydu ve İngiltere'nin en iyi Ortasaha oyuncuları arasında listeye girmişti. Böyle bir futbolcuya dil uzatmak anlamsız ki Diego , Ronaldinho gibi insanüstü futbolcuları Milli takımdan kesiyorken.

Eee ne yapalım yani Brezilya milli takımına çağrılıyorsa. Kriter midir? İngiltere'nin en iyi futbolcuları arasına falan girmedi hiçbir zaman. İlk sezonunda ilk 15-20 maçta iyi oynadı, onun dışında yedek kulübesi, menejeri ile kavgaları, ayrılmak istediğine dair açıklamaları ile gündeme geldi hep. Gelmeden önce ben de muhteşem bir tarnsfer olduğunu düşünüyordum, ama yanılmışım. Bence sizin de bunu kabul etmeniz lazım.

Sen diyorsun diye dogruluk payimi olmasimi lazim? Adam buraya videolarla birseyler kanitlamaya çalisiyor, seninkide laf. Nerden çikarttin Ergiç'in Elano'dan 2-3 gömlek ustun futbolcu oldugunu?

İvan Ergiç'mi :D Volkan Şen , Ozan İpek desen vallaha bişey demem ama İvan Ergiç mi :D o santrafor değilmiydi yahu İvan Ergiç = Elano Blumer :S

Bence sizin de bunu kabul etmeniz lazım.

Yok böyle bir olay.Senin görüşünü kabul etmek zorunda değil kimse.Takıntılı mısınız nesiniz anlamadım ki.Ortada hiçbirşey yokken adamın 3-4 ay önce yazdığı şeyi ortaya atıp tartışma çıkarıyorsun.Sana göre Ergic'ten 3 gömlek kötü bana göre de dünyanın en iyi pasörlerinden.Ne sen görüşümü kabul edin diyebilirsin ne de ben sana benim görüşümü kabullen diyebilirim.Elano'yu beğenmiyorsun anladık da neden bunu durmadan yazma gereksinimi hissediyorsunuz? Hem de abartmanın dibine vurarak.Elano kötü diyorsunuz tartışma çıkıyor.Tartışma bitiyor birgün sonra Ayhan daha iyi diyorsunuz yine tartışma çıkıyor.O bitiyor onunla bununla karşılaştırıp 3 gömlek daha kötü olduğunu yazıyorsunuz ve yine tartışma çıkıyor.5-6 aydır aynı terane.

Bence sizin de bunu kabul etmeniz lazım.

Yok böyle bir olay.Senin görüşünü kabul etmek zorunda değil kimse.Takıntılı mısınız nesiniz anlamadım ki.Ortada hiçbirşey yokken adamın 3-4 ay önce yazdığı şeyi ortaya atıp tartışma çıkarıyorsun.Sana göre Ergic'ten 3 gömlek kötü bana göre de dünyanın en iyi pasörlerinden.Ne sen görüşümü kabul edin diyebilirsin ne de ben sana benim görüşümü kabullen diyebilirim.Elano'yu beğenmiyorsun anladık da neden bunu durmadan yazma gereksinimi hissediyorsunuz? Hem de abartmanın dibine vurarak.Elano kötü diyorsunuz tartışma çıkıyor.Tartışma bitiyor birgün sonra Ayhan daha iyi diyorsunuz yine tartışma çıkıyor.O bitiyor onunla bununla karşılaştırıp 3 gömlek daha kötü olduğunu yazıyorsunuz ve yine tartışma çıkıyor.5-6 aydır aynı terane.

@ Cem Kılıç

Arkadaş, yanıldın işte Elano konusunda. Yanıldığını itiraf etmek bu kadar zor olmamalı. İnsanlar hata yaptıklarını kabul etmeden, kendilerini geliştiremezler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt