#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

elanoj.jpg

Elanonun defansı yok.Bizim orta sahada oynayacak adam 2 yönlü oynamalı

Arda yada elano bunlardan biri satılıp 2 güçlü orta saha takviyesi yapılmalı, ve gio kalmalı takımda.

Çok iyi oldu gol attığı. Dünya Kupası'nda bu şekilde göz boyamaya devam etse de iyi bir paraya satsak.

Adamı nedense hep satmaya çalışıyoruz oyuncunuza sahiplenme yokmu sizde.

ben Elano nun içindeki ışığı görüyorum bizim takıma bi alışsa bi oynamaya başlasa Elano yu yere göğe sığdıramazlar kesin

daha ne yapsın 1 gol 1 asist elano takım oyuncusu bireysel bi show beklememek lazım

daha ne yapsın adam. bank asyada bile oynayamaz demiş arkadaşın biri at gözlüğünü çıkar adam brezilya milli takımının oyuncusu. bu adam hagi değil ama haginin yanında oynayabilecek en iyi oyuncu.

Sabah İspanyol ve İngiliz gazetelerinde Elano'nun resmini görmek ne kadar güzel. :tiphat:

foto_443404_CAS.jpg

Gol ve asistini çıkarırsak Galatasaray'da oynadığı oyundan daha farklı bir oyun ortaya koymadı Elano. "Brezilya'da müthiş oynuyor, biz de oynamıyor abi." diyenlere duyurulur, Elano bizde nasıl oynuyorsa Brezilya'da da öyle oynuyor, hep öyle oynadı. Tek fark orada kendisinden beklentiler daha düşük. Galatasaray'da orta sahayı toparlaması, yönetmesi beklenirken (ki bu özelliklere sahip bir oyuncu olmadığını defalarca söyledim) Brezilya'da Kaka ve Robinho'nun yanında etliye sütlüye çok fazla karışması da beklenmiyor. Hal böyle olunca, beklentiler farklı olunca bunun Dunga'yı tatmin etmesi bir nevi anlaşılabilir (çok kötü bir teknik direktör, orası ayrı). Bazı arkadaşların daha önce bahsettiği gibi milli takımdakiyle Galatasaray'daki oyuncu arasında dağlar kadar fark yok. Orada etrafında daha kaliteli oyuncuların oynamasıyla skora istatistik anlamında daha fazla katkı sağlıyor sadece (bknz; Elano'nun asistinde Macion'un attığı gol, bknz; Elano'nun golünde Robinho'nun asisti). Son olarak şunu söyliyim ki bize orta sahada gerekli olan orta sahada liderlik edecek (yönetecek), çekip çevirecek, toparlayacak oyuncu tanımına Elano hiç uymuyor. Bu kötü oyuncu olduğuanlamına gelmez tabii ki ama o bize gereken tarzda bir adam değil. O yüzden hazır biraz piyasa yapmaya da başlamışken ben kesinlikle iyi bir fiyata bırakılmasından yanayım.

Ben her zaman elanoyu destekledim ama 12 milyon euro üzerinde bir rakam teklif edilirse satılmalı diye düşünüyorum.

Çünkü yaşı o kadar da genç değil ve verdiğimiz bonserivis başka şekilde çıkaramayız.

Galatasaray ve Brezilya Milli Takımı'nda ki oyununun aynı olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Herşeyden önce Brezilya'da çok sağlam bir savunma 4'lüsü ve orta saha var. Hata yapmadan topu ileriye taşıyorlar. Elano kendisine gelen topları dağıtıyor ve forvete bindirmeler yaparak gizli adam rolünü üstleniyor. Brezilya'nın sabit bir kanat oyuncuları yok zaten; Bastos ve Maicon tek başına kullanıyor oraları.

Galatasaray'da Rijkaard yeteneksiz orta saha oyuncuları yüzünden Elano'yu daha geride kullanmak zorunda kaldı. Bunda Giovani'nin 11'de oynamasının da payı vardı. Elano ve Mehmet Topal, Skibbe döneminde ki o Ayhan - Topal ikilisini andırıyordu. Çünkü önlerinde forvet arkası olarak görev alan Arda ya da Giovani vardı. Elano'ya hücumda gerek duymuyordu Rijkaard çünkü zaten 4 hücumcu ile oynuyordu. Elano'dan sadece savunma bekliyordu.

Yahu adam bizde nerde oynuyor milli takimda nerde.

Oynatacağımız yeri bilmiyoruz biz.

Her ne kadar ilk sezon istediğimiz verimi alamamışsakta kalmalı . Elano´yu satsak bile o kalıtede bir oyuncu almamız zor gibi . Hem Elano takımada alıştı istikrar açısındanda iyi olur . Umarım adam gibi orta saha transferleri yaparızda artık ofansif bir oyuncuyu defansif olarak oynatmak zorunda kalmayız .

Gol ve asistini çıkarırsak Galatasaray'da oynadığı oyundan daha farklı bir oyun ortaya koymadı Elano. "Brezilya'da müthiş oynuyor, biz de oynamıyor abi." diyenlere duyurulur, Elano bizde nasıl oynuyorsa Brezilya'da da öyle oynuyor, hep öyle oynadı. Tek fark orada kendisinden beklentiler daha düşük. Galatasaray'da orta sahayı toparlaması, yönetmesi beklenirken (ki bu özelliklere sahip bir oyuncu olmadığını defalarca söyledim) Brezilya'da Kaka ve Robinho'nun yanında etliye sütlüye çok fazla karışması da beklenmiyor. Hal böyle olunca, beklentiler farklı olunca bunun Dunga'yı tatmin etmesi bir nevi anlaşılabilir (çok kötü bir teknik direktör, orası ayrı). Bazı arkadaşların daha önce bahsettiği gibi milli takımdakiyle Galatasaray'daki oyuncu arasında dağlar kadar fark yok. Orada etrafında daha kaliteli oyuncuların oynamasıyla skora istatistik anlamında daha fazla katkı sağlıyor sadece (bknz; Elano'nun asistinde Macion'un attığı gol, bknz; Elano'nun golünde Robinho'nun asisti). Son olarak şunu söyliyim ki bize orta sahada gerekli olan orta sahada liderlik edecek (yönetecek), çekip çevirecek, toparlayacak oyuncu tanımına Elano hiç uymuyor. Bu kötü oyuncu olduğuanlamına gelmez tabii ki ama o bize gereken tarzda bir adam değil. O yüzden hazır biraz piyasa yapmaya da başlamışken ben kesinlikle iyi bir fiyata bırakılmasından yanayım.

You know this game.Sonuna kadar katılıyorum.

Başkalarına katılmaktan başka birşey yapmıyorsun zaten Onur.

Peki dediğin bu "orta sahada gerekli olan orta sahada liderlik edecek (yönetecek), çekip çevirecek, toparlayacak oyuncu"nun yanında Elano kullanılamaz mı?

Peki dediğin bu "orta sahada gerekli olan orta sahada liderlik edecek (yönetecek), çekip çevirecek, toparlayacak oyuncu"nun yanında Elano kullanılamaz mı?

Kullanılır adamım tas gibi kullanılır.Adam bizde ön libero oynuyor milli takımda forvet gibi oynuyor.Aradaki fark bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt