#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Elano topiğinde adamı yerden yere vuranlar olmuş yine.Forumda bi topic var,"Kupada Göze Batanlar" adı altında.Elano bizde olmasaydı ve 1 sezon boyunca göz önünde olmasaydı,Elano'yu eleştirenler "vaaayy be ne oynadı,keşke bizde olsa" diye yorumlardı bundan eminim.Ki zaten transferi açıklandığında da sevinmişlerdi bu şahıslar.

Maçın adamı Maicon seçildi,bunda da Elano'nun katkısı varmış diyip sırıtmak da hiç samimi gelmiyor bana.Eğer bunda Elano'nun katkısı yok diyorsanız futbol izlemeyi bi zahmet bırakın ya da ben bu işi en iyi biliyorum ama sen bilmiyorsun demekten vazgeçin.Bazılarına göre futbol 2-3 çalım üst üste atmaktan,topu alıp kanattan yardırmaktan ibaret olmuş.İçeriye boş bir koşu yapmak göze batmaz,neden çünkü orada göze batan arkadan bindiren adamdır.Ama içeriye boş koşular yapılmasa arkadan bindirecek adamın alanı hiç bir zaman boş olmayacak.Fransa maçını izledik hep beraber,Evra hücumcu bir bek ama çok etkisiz kaldı hücumda.Bunun nedeni ne diye düşündünüz mü hiç ? Ben belirteyim çok düşündürmeden bazılarını.Franck Ribery.Bekini neredeyse hiç oynatmadı,aldığı her topu dikini kanattan sürmeyi yeğledi ya da terse dönüp içeri katetmeyi.Bu tabi kendisine güveni gösterir,bunları başardığında da etkili oyuncu olur ama bunlardan ziyade önemli olan takımın başarısı olduğu için bunu da oyun zekası daha iyi olan oyuncular üstlenir.Elano'nun attığı goldeki yaptığı boş koşusu da buna bir örnektir.Brezilya'da ön libero olarak Gilberto Silva kullanılıyor.İkinci bir orta saha olarak da Melo oynuyor.Düşünün Melo'nun yerinde Elano oynuyor.Brezilya takımının halini göz önüne alın,ondan sonra da yorum yapın.Felipe Melo'nun Gilberto Silva'nın oyun zekası ile Sarp ve Topal'ın oyun zekaları aynı olsaydı Elano bizim takımda da sırıtmazdı.Bakın sıra daha top tekniği,pas yüzdesi vs onlara gelmedi.Sadece oyun zekasını konuşuyorum.

Zaten kimse futboldan anlamıyor,koca Brezilya'da zilyon tane topçu var onların arasından Elano'nun banko oynaması kimsenin futboldan anlamadığını gösteriyor.

Diğer başlığa yazmıştım, burada da paylaşmak isterim.

Şimdi Elanoya iyi demek için şunlara cevap vermek gerekiyor.

*Milli takımda pas trafiğini sağlayan Elano muydu diğerleri mi?

*Elano maçta kaç kez topla buluştu ne yaptı?(goller dışında)

*Oyunu yönlendirip sorumluluk alabildi mi?

*Defansa katkısı ne kadardı?

*Kondisyonu 90 dakika oynayacak kadarmıydı?

Alexe hayranmış millet haberimiz yok.Ki Alex istastik olarak Elanoyu 10a katlayacak bir oyuncu gittiği her takımda.Arda 50 maç 12 gol 29 assiti var neden en kötü sezonu geçiriliyo diyorsunuz ıslıklanıyor peki?

Elano kalırsa yine 3lükten öte olamayız.Görürsünüz.

Elano efendi rahat rahat birşeye karışmadan oynasın diye Brezilya milli takımının alayını transfer edelim o zaman.

Takım halinde pas trafigi vardı ve Elano bunun iyi bir parçasıydı. 70% pas isabetiyle oynamış. Oynadığı bölgeye göre çok iyi bir istatistik.

53 kez buluşmuş, 49'unu pas vermiş 4'ünde şut çekmiş. Maicon'dan 16 pas almış yine Maicon'a 9 adet başarılı pas atmış. Bunlardan bir tanesi asist.

Robinho'ya 5 başarılı pas atmış bunlar da atak yönü değiştirmek için. Bunun dışında sorumluluk alması gerektiği kadar aldı. Pozisyon itibariyle tüm yük onda değildi sonuçta.

Defansa katkısı sıfıra yakındı, Heat Map'ine bakarsan kendi yarısahasına çok az geçmiş zaten. Ama Kore 9 kişi defanstaydı zaten. Kontralarda da dönüppozisyon almış bunun dışında defans yapmasına gerek bile kalmamış.

Bir yorgunluk gözlemledin mi sen? Zaten depar atıp durmuyordu. Sırf oyundan çıkarıldı diye kondisyonu yok çamuru atamazsın.

Onur seni severim biliyorsun ama Kaan Çağlar'a katılıyorum yazacaklarımın aynısını yazmış

Alexe hayranmış millet haberimiz yok.Ki Alex istastik olarak Elanoyu 10a katlayacak bir oyuncu gittiği her takımda.Arda 50 maç 12 gol 29 assiti var neden en kötü sezonu geçiriliyo diyorsunuz ıslıklanıyor peki?

Elano kalırsa yine 3lükten öte olamayız.Görürsünüz.

Ayıp olacak ama şunu sölemek istiyorum.Seni karşıma alıp cevap verdiğim için sevinmen gerekiyor :)

1) Bir takımda pas trafiği takıma bağlıdır.1 oyuncuya değildir bunu bilmen gerekiyor 'I know this game' ci olarak.

2) Elano en az 2 kez topla buluştu,ve 1 gol 1 de asist ile oynadı.Skor taraftarayım yaşasın :)

3) Brezilya takımında her mevkiide usta oyuncular olduğu için,aradan bir oyuncunun çıkıp da oyunu yönlendirme gibi durumu olamaz her pozisyonda her dakikada, zaman zaman bu değişiklik gösterir.Bunu da maçı izlerken görebilirsin.

4) Defansif olarak dünkü maçta napmasını beklerdin ? Rakibin 10 kişi ile kapandığı bir oyunda savunma yapmak komik olurdu.Yedikleri gol de eleştiri yaparsın, ama onda da kişisel bir eleştiri olur Dani ve Lucio'ya.İkisi de aynı anda fake yedikleri için.Üst düzey oyuncuların orada o fake'i yememesi lazım bence.

5) Arda'yı eleştirdik, yeri geldi Elano'yu da eleştirdik,yeri geldi Rijkaard'ı eleştirdik.İyi oynadıklarında da hakkını verdik.

6) Kondisyonunun 90 dakikaya kadar yetecek olmaması onun futbol zekasından,tekniğinden,oyunu okumasından birşeyler alıp götürmez.Böyle bir oyuncun varsa iyi kullanman gerekir.

7)"-ecek,-acak" cümlelerin var senin hala,ortaya koyduğun net bir yorum yok,"-ecek,-acak" ların için de sabırlı insanlarız bizler,bekleriz görürüz,hakedene hakkını veririz bir şekilde,kimseyi körü körüne eleştirmeyiz.

Benim yazımı tekrar oku istersen,Topal-Sarp ikilisi ile Melo-Gilberto ikilisini karşılaştır.Ki bizdeki ikili futbol zekası açısından yetersiz diye Elano-Topal ya da Elano-Sarp şekline dönüştü koca sezonda.

Takım halinde pas trafigi vardı ve Elano bunun iyi bir parçasıydı. 70% pas isabetiyle oynamış. Oynadığı bölgeye göre çok iyi bir istatistik.

53 kez buluşmuş, 49'unu pas vermiş 4'ünde şut çekmiş. Maicon'dan 16 pas almış yine Maicon'a 9 adet başarılı pas atmış. Bunlardan bir tanesi asist.

Robinho'ya 5 başarılı pas atmış bunlar da atak yönü değiştirmek için. Bunun dışında sorumluluk alması gerektiği kadar aldı. Pozisyon itibariyle tüm yük onda değildi sonuçta.

Defansa katkısı sıfıra yakındı, Heat Map'ine bakarsan kendi yarısahasına çok az geçmiş zaten. Ama Kore 9 kişi defanstaydı zaten. Kontralarda da dönüppozisyon almış bunun dışında defans yapmasına gerek bile kalmamış.

Bir yorgunluk gözlemledin mi sen? Zaten depar atıp durmuyordu. Sırf oyundan çıkarıldı diye kondisyonu yok çamuru atamazsın.

Adam maçı izlemiş beyler

Ayıp olacak ama şunu sölemek istiyorum.Seni karşıma alıp cevap verdiğim için sevinmen gerekiyor :)

1) Bir takımda pas trafiği takıma bağlıdır.1 oyuncuya değildir bunu bilmen gerekiyor 'I know this game' ci olarak.

2) Elano en az 2 kez topla buluştu,ve 1 gol 1 de asist ile oynadı.Skor taraftarayım yaşasın :)

3) Brezilya takımında her mevkiide usta oyuncular olduğu için,aradan bir oyuncunun çıkıp da oyunu yönlendirme gibi durumu olamaz her pozisyonda her dakikada, zaman zaman bu değişiklik gösterir.Bunu da maçı izlerken görebilirsin.

4) Defansif olarak dünkü maçta napmasını beklerdin ? Rakibin 10 kişi ile kapandığı bir oyunda savunma yapmak komik olurdu.Yedikleri gol de eleştiri yaparsın, ama onda da kişisel bir eleştiri olur Dani ve Lucio'ya.İkisi de aynı anda fake yedikleri için.Üst düzey oyuncuların orada o fake'i yememesi lazım bence.

5) Arda'yı eleştirdik, yeri geldi Elano'yu da eleştirdik,yeri geldi Rijkaard'ı eleştirdik.İyi oynadıklarında da hakkını verdik.

6) Kondisyonunun 90 dakikaya kadar yetecek olmaması onun futbol zekasından,tekniğinden,oyunu okumasından birşeyler alıp götürmez.Böyle bir oyuncun varsa iyi kullanman gerekir.

7)"-ecek,-acak" cümlelerin var senin hala,ortaya koyduğun net bir yorum yok,"-ecek,-acak" ların için de sabırlı insanlarız bizler,bekleriz görürüz,hakedene hakkını veririz bir şekilde,kimseyi körü körüne eleştirmeyiz.

Benim yazımı tekrar oku istersen,Topal-Sarp ikilisi ile Melo-Gilberto ikilisini karşılaştır.Ki bizdeki ikili futbol zekası açısından yetersiz diye Elano-Topal ya da Elano-Sarp şekline dönüştü koca sezonda.

+1

1)Bana cavap verdiğin için inanılmaz mutluyum. :)

Ayhanı koysan oda Elano kadar o Brezilyanın pas trafiğine katılabilirdi.Elano katılmadı bile doğru düzgün.Yani sizin yanındakilere Gs.da b.k atmanız gibi bende bu sefer yanındakileri övüyorum.Elano Brezilyanın paslaşmasını sağlayan adamlardan biri değildi kesinlikle.Ayrıca Xavi denen bir adam var Barcelonada o olmayınca bile Barcelona zorlanıyor.Pas trafiğinde etkili olan oyuncular tabiki var.Ama Elano değil.

2)Evet dünkü maçtan sonra bu belli oldu.

3)Zaten Elano o yetenekte biri değil öyle olsa bizim takımda yapardı.O kadar üst düzey takımda zaten sırıtmaz bu eksikliği ama bizim takımda sırıtır.İnan dün Ayhanı,Sarpı,barışı koysan oda sırıtmazdı o pas trafiğinde.Zaten diğerleri paslaşıyor elano top gelirse yana oynuyor.

4)Tamam hadi dünkü maçı geç bizde ne yapıyordu defansif olarak?

5)Oyun olarak iyi oynamadı.Eminim bir sürü mesaj bulurum gol olmadan önce Elanoyu övmeyen(Bazı futbol körleri dışında)

6)4-3-3 te 60 dakikalık kondisyona sahip oyuncunun yeri yok.Zaten kesinlikle sisteme uyan bir oyuncu değil.Alex tarzında ondan çok daha kötü bir oyuncu.

7)Mişli cümlelerimde var geçen sezondaki oyunuyla.

8)Takımdaki 10 oyuncu iyi olduktan sonra bir kötü oyuncu sırıtmaz.Brezilya Elanonun kötü oyununu kaldırabilir ama bizim takım kaldıramıyor işte.

Hayatımda gördüğüm en berbat cevap silsilesi. Sarpı'ı koysan sırıtmaz cümlenden sonra bıraktım okumayı.

Kendinize gelin azcık, dinleyin içiniz açılsın.

[video=dailymotion;x14fd6]https://www.dailymotion.com/video/x14fd6_vengaboys-to-brazil_music[/video]

Tam onu diyecektim ha (Kaan'in dedigi). Yazmasan daha iyiydi Onur. Direk ortadan kaybolabilirdin.

Sarp bizde Elanodan daha iyi pas yüzdesiyle oynuyor Brezilya milli takımına koymadan emin olmayın.Malum Gsda yanındaki oyuncular kötü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt