- 11 Şubat 2010
- 4.072
- 697
- 1.683
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer
Diğer başlığa yazmıştım, burada da paylaşmak isterim.
Elano topiğinde adamı yerden yere vuranlar olmuş yine.Forumda bi topic var,"Kupada Göze Batanlar" adı altında.Elano bizde olmasaydı ve 1 sezon boyunca göz önünde olmasaydı,Elano'yu eleştirenler "vaaayy be ne oynadı,keşke bizde olsa" diye yorumlardı bundan eminim.Ki zaten transferi açıklandığında da sevinmişlerdi bu şahıslar.
Maçın adamı Maicon seçildi,bunda da Elano'nun katkısı varmış diyip sırıtmak da hiç samimi gelmiyor bana.Eğer bunda Elano'nun katkısı yok diyorsanız futbol izlemeyi bi zahmet bırakın ya da ben bu işi en iyi biliyorum ama sen bilmiyorsun demekten vazgeçin.Bazılarına göre futbol 2-3 çalım üst üste atmaktan,topu alıp kanattan yardırmaktan ibaret olmuş.İçeriye boş bir koşu yapmak göze batmaz,neden çünkü orada göze batan arkadan bindiren adamdır.Ama içeriye boş koşular yapılmasa arkadan bindirecek adamın alanı hiç bir zaman boş olmayacak.Fransa maçını izledik hep beraber,Evra hücumcu bir bek ama çok etkisiz kaldı hücumda.Bunun nedeni ne diye düşündünüz mü hiç ? Ben belirteyim çok düşündürmeden bazılarını.Franck Ribery.Bekini neredeyse hiç oynatmadı,aldığı her topu dikini kanattan sürmeyi yeğledi ya da terse dönüp içeri katetmeyi.Bu tabi kendisine güveni gösterir,bunları başardığında da etkili oyuncu olur ama bunlardan ziyade önemli olan takımın başarısı olduğu için bunu da oyun zekası daha iyi olan oyuncular üstlenir.Elano'nun attığı goldeki yaptığı boş koşusu da buna bir örnektir.Brezilya'da ön libero olarak Gilberto Silva kullanılıyor.İkinci bir orta saha olarak da Melo oynuyor.Düşünün Melo'nun yerinde Elano oynuyor.Brezilya takımının halini göz önüne alın,ondan sonra da yorum yapın.Felipe Melo'nun Gilberto Silva'nın oyun zekası ile Sarp ve Topal'ın oyun zekaları aynı olsaydı Elano bizim takımda da sırıtmazdı.Bakın sıra daha top tekniği,pas yüzdesi vs onlara gelmedi.Sadece oyun zekasını konuşuyorum.
Zaten kimse futboldan anlamıyor,koca Brezilya'da zilyon tane topçu var onların arasından Elano'nun banko oynaması kimsenin futboldan anlamadığını gösteriyor.
Diğer başlığa yazmıştım, burada da paylaşmak isterim.