#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Elano'nun Brezilya milli takımında gol atmasının bonservis bedelinin artması dışında Galatasaray'a ne faydası var ki? Ben bir Galatasaraylı olarak bir futbolcumuzun Brezilya milli takımında oynamasından gurur duyarım, adam gol atınca mutlu olurum, ama bana faydası var mı bunun? Hayri demiş parasını kim ödüyor diye. Doğru tabi. Parasını biz ödüyoruz, adam milli takımında oynuyor. Sonra da bizim taraftarımız adamın attığı gollerle coşuyor. Bu golleri Galatasaray'da atsaydı, en azından 1-2 maç kazandırsaydı bari.

Daha önce de yazdım, şimdi de tekrarlıyorum. Bizim sistemde ve oyuncu kadrosunda Elano'nun başarılı olmasına imkan yok. Elano'ya pas verenler Robinho ve Kaka. Elano'nun oynadığı yer orta sahanın sağı, arkasında-önünde Maicon, solunda Kaka, yanında Melo, sol arkada Gilberto Silva. Arka sağlam, ön sağlam, Elano sırıtmıyor. Bizim takımda Elano'yu bu sezon oynadığı yerde oynatırsak yine çuvallayacaktır. Forvet arkası oynayacaksa kalsın, yok hala defansla orta saha arasında tıkılıp kalacaksa, hazır istim üstündeyken satılsın. Hayır, kalacaksa da umarım Rijkaard Brezilya'nın maçlarını iyi izliyordur.

Elano'nun Brezilya milli takımında gol atmasının bonservis bedelinin artması dışında Galatasaray'a ne faydası var ki? Ben bir Galatasaraylı olarak bir futbolcumuzun Brezilya milli takımında oynamasından gurur duyarım, adam gol atınca mutlu olurum, ama bana faydası var mı bunun? Hayri demiş parasını kim ödüyor diye. Doğru tabi. Parasını biz ödüyoruz, adam milli takımında oynuyor. Sonra da bizim taraftarımız adamın attığı gollerle coşuyor. Bu golleri Galatasaray'da atsaydı, en azından 1-2 maç kazandırsaydı bari.

Dünya'nın yarısı onun adını zikrederken Elano from Galatasaray diyor ki bu bile mutlu olman için neden.

Ben işe tüccar mantığıyla bakıyorum. Siz bana gelin isterseniz taraftar değilsin , deyin ama bu iş böyle. Önümüzdeki 4 sene boyunca Elano'nun kendini gösterebileceği başka bir platform daha yok. Türkiye'ye döndüğünde oynamayacağını da biliyorum. Hali hazırda Elano'nun oynayacağı bir kupada da yokuz , misal Şampiyonlar Ligi.Maçı izlemesem Elano harikalar yaratıyor diyecem, ama kötü arakadaş kötü . Elimizde bu kadar neden varken Elano'yu yüksek bir miktara Avrupa'ya satmalıyız. Galatasaray Brezilya olana kadar yanında Kaka Robinho'yu bulana kadar bu adam Türkiye'de vasatı geçemez.

Ben işe tüccar mantığıyla bakıyorum. Siz bana gelin isterseniz taraftar değilsin , deyin ama bu iş böyle. Önümüzdeki 4 sene boyunca Elano'nun kendini gösterebileceği başka bir platform daha yok. Türkiye'ye döndüğünde oynamayacağını da biliyorum. Hali hazırda Elano'nun oynayacağı bir kupada da yokuz , misal Şampiyonlar Ligi.Maçı izlemesem Elano harikalar yaratıyor diyecem, ama kötü arakadaş kötü . Elimizde bu kadar neden varken Elano'yu yüksek bir miktara Avrupa'ya satmalıyız. Galatasaray Brezilya olana kadar yanında Kaka Robinho'yu bulana kadar bu adam Türkiye'de vasatı geçemez.

Geçer geçmez. Parasından sana ne diyorum? Bırak onu yöneticiler düşünsün, maliye düşünsün, hazine düşünsün. Çok mu zor Galatasaray'lı diye anılan bir futbolcunun Dünya'nın en büyük sahnesinde gola attı asist yaptı diye sevinebilmek? Parasını düşünmeden.

Ortasahaya yapılacak transferlerle Elano 'ya bu sene için bir sanş daha verilmesinden yanaydım. Ama 2 Brezilya maçında da golleri ve asistleriyle dikkat çekti. Fiyatı ve taliplileri doğal olarak arttı. 15-20 milyon € gibi bir değere ulaştığında -ki bence 15 verilir- hiç düşünülmeden satılmalı. Avrupaya astronomik bir fiyatla futbolcu satmak için bundan iyi bir vitrin olamaz.

Yahu, bu Elano'nun uzerine neden bu kadar gidiliyor anlamis degilim. Adam tam bir yetenek ama bizim taraftar begenmiyor bu adami? Neden? Guya Brezilya milli takiminda farkli oynuyormus. Hayir efendim. Elano ayni Elano. Galatasaray'da ne oynuyorduysa orada da onu oynuyor. Brezilya milli takiminda yeteneginin daha belirgin gorulmesi yaninda oynayan adamlara bagli. Yaninda Sarp, Baris oynamiyor. Kendi kalitesinde adamlar oynuyor. Verdigi pasi iyi degerlendirecek. Iyi pas atacak. Atacagi pasa kosacak adamlar oynuyor. Maicon'u nasil oynatiyor? Bu adamdan gelince neden bir Hagi, bir Kaka tarzi oyun beklediler anlamis degilim. Geldigi ilk gunden beri bir kac arkadasla birlikte Elano'nun cift yonlu orta saha oyuncusu oldugunu anlatmayacalsitik ama dinleyen kim? Hala Kaka olmasini bekliyorlar. Adam Sarp ve Batis'tan, hatta Topal'dan daha cok defans yapmistir bu takimda. Ama millet Lincoln'e soz ettirmemesini biliyor. Ben de dahil Lincoln'e en ufak bir toz kondurmadik. Yetenegini bildigimiz icin ama kisiligini bilmiyorduk. Bu Elano ise her seyi ile bir yetenek. Ne yedekligi sorun ediyor, ne de mac kaciriyor. Linderoth daha 3 mac arka arkaya oynayamazken ona toz kondurmamayi biliyorduk. Linderoth gelip bizi ucuracak diyorduk. Aklimda cok soz vardi yazilacak ama burda kesiyim bari. Uzun sozun kisasi elinde bu kadar kaliteli oyuncu varken, yani iki tane daha alip takimi ucurmak yerine, bu adami satip yerine oyuncu almayi dusunen takima keriz denir.

Geçer geçmez. Parasından sana ne diyorum? Bırak onu yöneticiler düşünsün, maliye düşünsün, hazine düşünsün. Çok mu zor Galatasaray'lı diye anılan bir futbolcunun Dünya'nın en büyük sahnesinde gola attı asist yaptı diye sevinebilmek? Parasını düşünmeden.

Ben bir taraftarım ve takımımın çıkarlarını herşeyiyle düşünmek zorundayım. Buna para da dahil . Elano'nun gol attığına veya asist yaptığına sadece fiyatını artırdığı için seviyorum. Bu adam bize ilerleyen yıllarda işe yaramayacak çünkü ona dair sitem yok , onun ayarında! futbolcularımız yok ve onun oynamak istediği bir platformumuz yok. Çok duygusal yaklaşıyorsunuz olaylara.

Ben bir taraftarım ve takımımın çıkarlarını herşeyiyle düşünmek zorundayım. Buna para da dahil . Elano'nun gol attığına veya asist yaptığına sadece fiyatını artırdığı için seviyorum. Bu adam bize ilerleyen yıllarda işe yaramayacak çünkü ona dair sitem yok , onun ayarında! futbolcularımız yok ve onun oynamak istediği bir platformumuz yok. Çok duygusal yaklaşıyorsunuz olaylara.

Sen de çok az duygusal yaklaşıyorsun. Tamam sat birşey demiyorum. Fiyatı arttırdığına da sevin. Ama içinde takım aşkı varsa Galatasaray adının tüm Dünyaca tekrar tanındığına da sevin. Dediğim gibi bir bakkaldan manavdan farkın kalmaz yoksa.

İnter le ilgili haberler çıkmış 15 e okutsak yılın transferi olur=)

Tüccar mantığıyla olaya bakan taraftara taraftar diyemiyorum ne yazık ki kimse alınmasın. Zaten endüstriyelleşen futbol yeterince para olgusunu yerleştirdi futbola bir de Galatasaray için ter döken futbolcu için Dünya Kupasında goller asistler yaptı diye sevinmek varken oh bilmem kaç liraya okuturuz demek, çok afedersiniz ama taraftarlıkla alakası yok.

Taraftar diyemiyosan ne diyosun?

Kendin yazmissin endustriyellesen futbol diye. Ajax, Porto, Lyon, PSV ve daha bir cok kulup bunu her daim yapmiyo mu? Oyuncu degerini buldu mu gitmeli. Yonetim gecen sene 2 kurusun hesabini yapinca Servet elde patladi. Simdi o taklife yakin yapan tek bir kulup yok. Amac oyuncu satmak degil, o oyuncudan gelen parayla daha iyisini takima kazandirmak ve senin tuccar mantikli taraftar bile diyemedigin kisilerin amacida istegide bu.

bende satılmasından yana değilim ama,bütçe bu sene bi hayli düşük sanırım brezilya finale kadar ilerleyebilirse,elano yu 15-20 arası satabiliriz,dediğim gibi gitmesinden yana değilim ama,orta sahayı bi baştan aşağı elden geçirmek için elano dan gelecek paraya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum(bu sene bütçenin çok düşük olduğunu varsayarak).

Daha önce de yazdım, şimdi de tekrarlıyorum. Bizim sistemde ve oyuncu kadrosunda Elano'nun başarılı olmasına imkan yok. Elano'ya pas verenler Robinho ve Kaka. Elano'nun oynadığı yer orta sahanın sağı, arkasında-önünde Maicon, solunda Kaka, yanında Melo, sol arkada Gilberto Silva. Arka sağlam, ön sağlam, Elano sırıtmıyor. Bizim takımda Elano'yu bu sezon oynadığı yerde oynatırsak yine çuvallayacaktır. Forvet arkası oynayacaksa kalsın, yok hala defansla orta saha arasında tıkılıp kalacaksa, hazır istim üstündeyken satılsın. Hayır, kalacaksa da umarım Rijkaard Brezilya'nın maçlarını iyi izliyordur.

Adnan Polat kendi açıkladı işte Elano'nun yanına 2 defansif orta saha alacağız diye. Yani bu da demek oluyor ki yeni sezonda Elano ofansif bir rol üstlenecek. Geçtiğimiz sezon gibi defansif oynatılmayacak. Zaten bu açıklamayı biraz daha açarsak anlamı da şu olur, daha doğrusu Rijkaard'ın Adnan Polat'a söylediği sözler sonrası başkanın sözlerinin açıklaması şudur;

"Geçen sene mecburen defansif oynattığımız ve bu nedenle istenilen verimi alamadığımız Elano'dan daha iyi verim alabilmek için kendisini ofansif oynatmayı planlıyoruz, bu yüzden 2 defansif orta saha alacağız ve Elano'nun yükünü hafifleteceğiz"​

Taraftar diyemiyosan ne diyosun?

Kendin yazmissin endustriyellesen futbol diye. Ajax, Porto, Lyon, PSV ve daha bir cok kulup bunu her daim yapmiyo mu? Oyuncu degerini buldu mu gitmeli. Yonetim gecen sene 2 kurusun hesabini yapinca Servet elde patladi. Simdi o taklife yakin yapan tek bir kulup yok. Amac oyuncu satmak degil, o oyuncudan gelen parayla daha iyisini takima kazandirmak ve senin tuccar mantikli taraftar bile diyemedigin kisilerin amacida istegide bu.

İşte bakkal diyorum. Biliyorum takımın iyiliğini düşünüyorsunuz ama GS Armasını taşıyan biri DK'da en çok konuşulan oyunculardan biri oluyor. Siz sadece $ olarak görüyorsanız bunu, bakkalsınız demektir. Ben o yönünü düşünmüyor değilim ama anın tadını çıkartıyorum. Çok mu garip adam bizim adımızı duyurdu diye sevinmek?

Elano'nun dünkü maçtaki heatmap'i.

heatmap.jpg

Kesinlikle boyle piyasa yapmısken satılmalı, unutulamalı bu adam 29 yasında ve yanında bu sene Sarp Ayhan en iyi ihtimalle Mbami'yle oynayacak zaten TSL için yumusak kalıyor. DK'ya aldanıp yanlıs karar almamak gerekiyor. Kale de Aykut orta sahanda Barıs varsa Elano, Servet hatta Arda da satılsın arkadas. Adamların onunu acalım hem de para kazanalım.

Batdal, Sarp, Barıs, Caglar, MBami hep birlikte oynarlar...

İşte bakkal diyorum. Biliyorum takımın iyiliğini düşünüyorsunuz ama GS Armasını taşıyan biri DK'da en çok konuşulan oyunculardan biri oluyor. Siz sadece $ olarak görüyorsanız bunu, bakkalsınız demektir. Ben o yönünü düşünmüyor değilim ama anın tadını çıkartıyorum. Çok mu garip adam bizim adımızı duyurdu diye sevinmek?

Sevinmek bir insanin en dogal hakkidir, ama bu sevinme baslarinin zararina olmadigi surece. Sen anlik tad cikariyor olabilirsin, fakat bu oyuncu ile Galatasaray'in sevinecegi bir gelecek yok. Elano ne bizde nede milli takiminda iyi futbol oynamiyor. Evet goller atti, assist yapti ve devaminida 4 gozle bekliyoruz, ama futbol olarak hala koca bir rezalet. Elano'nun iyi maclar cikartmasi icin istisnasiz her rakibin acik oynayip geride bos alan birakmasi gerektigini artik herkez biliyo. Buda TSL gibi oyunu surekli cirkinlestirmeye calisan takimlarin oldugu bir ligde kesinlikle mumkun olmayan bir sey. Sirf bu yuzden Elano'yu izleyince tek dusuncem $$$ olur. Elano Galatasaray'da yaptiklari ile Cimbom'un ismini duyursun. Yoksa Fener'in ismini de cok duydular Roberto Carlos ile, ki Carlos Fener'e tecrubesi ile 5 kurusluk tarihlerinin en buyuk basarisinda en cok pay sahibi oldu.

Sevinmek bir insanin en dogal hakkidir, ama bu sevinme baslarinin zararina olmadigi surece. Sen anlik tad cikariyor olabilirsin, fakat bu oyuncu ile Galatasaray'in sevinecegi bir gelecek yok. Elano ne bizde nede milli takiminda iyi futbol oynamiyor. Evet goller atti, assist yapti ve devaminida 4 gozle bekliyoruz, ama futbol olarak hala koca bir rezalet. Elano'nun iyi maclar cikartmasi icin istisnasiz her rakibin acik oynayip geride bos alan birakmasi gerektigini artik herkez biliyo. Buda TSL gibi oyunu surekli cirkinlestirmeye calisan takimlarin oldugu bir ligde kesinlikle mumkun olmayan bir sey. Sirf bu yuzden Elano'yu izleyince tek dusuncem $$$ olur. Elano Galatasaray'da yaptiklari ile Cimbom'un ismini duyursun. Yoksa Fener'in ismini de cok duydular Roberto Carlos ile, ki Carlos Fener'e tecrubesi ile 5 kurusluk tarihlerinin en buyuk basarisinda en cok pay sahibi oldu.

Eh bu yazıda boldladığım yer varsa okunmaya değer birşey yoktur. Eğer rezalet olduğunu düşünüyor ve buna rağmen 10+ m Euro'ya satılabileceğini düşünüyorsan o zaman transfer piyasasının sadece istatistikten oluştuğunu düşünüyorsun demektir. Diğer türlü neden o parayı versin diğer takımlar.

Eh bu yazıda boldladığım yer varsa okunmaya değer birşey yoktur. Eğer rezalet olduğunu düşünüyor ve buna rağmen 10+ m Euro'ya satılabileceğini düşünoyorsan o zaman transfer piyasasının sadece istatistikten oluştuğunu düşünyorsun demektir. Diğer türlü neden o parayı versin diğer takımlar.

İyi yakalamışsın :)

Eh bu yazıda boldladığım yer varsa okunmaya değer birşey yoktur. Eğer rezalet olduğunu düşünüyor ve buna rağmen 10+ m Euro'ya satılabileceğini düşünoyorsan o zaman transfer piyasasının sadece istatistikten oluştuğunu düşünyorsun demektir. Diğer türlü neden o parayı versin diğer takımlar.

Sana 2 soru;

1) Arda Brezilya milli takiminda oynasaydi eger degeri suan ki malum degeri ile bir mi olurdu?

2) Ronaldinho futbol olarak dibe vurdugu donemde nasil oldu da Milan'a 18.5m euro transfer ucreti karsiliginda transfer oldu?

Futbol olarak Elano'nun Emre Colak kadar degeri yoktur. Fakat Brezilya milli takiminda ilk 11 oynamasi ve bu en prestijli turnuvada tum zamanlarin en buyuk milli takiminda futbol olarak olmasada istatisik olarak yaptigi ve yapacagi her pozitif etken ona belli bir prestij katar, haliyle de degerine deger ekler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt