Demokrasi zor zanaat ve Churchill' in sevdiğim ifadesiyle ''En iyi ikinci yönetim şekli, birincisi henüz bulunamadı!''...
Böyle diye vazgeçecek değiliz; bizim çok uzun bir demokrasi mazimiz yok, hele de Kağanlık-Padişahlık anlayışı genetiğimizde bu kadar yer etmişken birçok kavram şekilde kalıyor ama zamanla yerleşeceğini ummak zorundayız, aksi halde cunta yönetimlerine mahkum kalırız...Arzu ettiğin gibi mevcut iktidar bertaraf edilmiş olsaydı, kaosdan başka bir kazanım olmazdı; bugün senin istemediğin hükumet bertaraf edilirse, yarın senin yandaşı olduğun hükumet başka birilerince alaşağı edilirdi, bunun sonu yok; bilgisayar oyunundan bahsetmiyoruz...
Belirteyim, ben de AKP li değilim; kendilerine en çok kızdığım konu da cemaatle yaptıkları 'kirli' işbirliği idi, milyonlarca insanın hakkı Devlet eliyle gasp edilmiş oldu. Ama hayırdan şer doğduğu kanaatindeyim; bu ''PDY'' 14 yılın değil 40 yılın meselesi idi ve bu iğrenç işbirliği ve sonrasındaki ayrışma olmasa sinsi yapılanma sürüp gidecekti...
Maalesef şimdilik ufukta güçlü bir alternatifi görünmüyor ama belli de olmaz, siyaset bu, yapılacak ilk seçimde belki AKP yıkılıp gidecek. Oysa PDY nin temizlenmesi çok daha öncelikli mevzu idi, mevcut süreçte çekilen sancılar bunu göstermiyor mu?...
Tabi senin tuzun kuru. İlle bir tercih yapman gerekse tereddütsüz Alman vatandaşlığını tercih edeceğin aşikar. Türkiye' de kaos olmuş, cunta olmuş çok umurunda olmaz, hariçten gazel okumak kolay yani...Şahsen imkanım olsa bile ömrümü başka bir ülkede geçirmek istemem, vatanım bana yeter ve başka Türkiye yok!...
(Siyaset mevzularını çok daha derinliği olan platformlarda tartışmayı tercih ediyorum, burada kayda değer görüş belirtecek kapasitede adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez de işte bir şekilde mevzu açılmış oldu, daha fazla uzatmayacağım...)