Ali Rıza DEMİR
10 Numara!
- 10 Mart 2011
- 11.263
- 3.174
- 1.618
Nası oluyo bu?Türkten çok arjantinli tanıdığım var. Sizin gevşeklik olarak diye tanımladığınız şey onların standartları.
Zaten arjantinde de arjantinlilerden çok yabancılar iş bulur. Bunu kendileri de söyler. Hatta sebebine de çalışmayı sevmediğimiz için derler. Türklere benzedikleri söylenir ama ben katılmıyorum. Temelden anaerkil milletler. erkekleri de feminist. Türkler bunlar kadar disiplinsiz ve rahat değiller. tek benzerlik iki milletin sıcakkanlı olması.
Arjantinli karakterini örneklemek için bir örnek vereyim, Buenos Aires usulü pizza yapan bir mekanda siparişleri söylerken garson ayakta durmaktan yorulup masanızdaki sandalyeyi çekip oturuyor ve siparişleri sandalyeye oturarak alıyor. Bunu türkiyede hayal edin, o garson anında işten çıkarılır. Zaten de müşteriler tarafından hoş karşılanmaz. Burada bu olay normal kabul edildiği için bir şey demiyorum. Zaten alıştım gevşekliğe. Güney amerika kıtasında çalışmak bir türk için zorlayıcı değil. kolay, dünyanın en rahat en dertsiz adamları. dahası da var, bu kıtada bazı ailelerin geçimini kadınlar yaparken, erkekleri ev erkeği oluyor. bu da kimse tarafından garip karşılanmıyor. Yani şuan icardi, kendi mentalitesine göre gayet sıradan bir şey yapıyor.
herkese arjantinden sevgiler, üstadın memleketi rosario'ya da uğrarım bir ara.