#9 Mauro Icardi | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen seneki Icardi ile uzaktan yakından alakası yok. Bu sene fizik olarak da mental olarak da iyi değil, hırsı da yok olmuş. Ona rağmen yine zaman zaman iş görüyor ama geçen seneki Icardi olmadığında hemfikir olmalıyız. Şu an ki görüntüsüyle 10 milyon avro bonservis bir o kadar da yıllık maaşı hak ettiğini düşünmüyorum.

Umuyorum ki toparlanır ve bizi tekrardan şampiyon yapar.

Arkadaşlar eleştiriyi kovmak üzerine yapmayın ve sahip çıktığınızı her daim hatırlatın.

Şu an bu adam sakatlansa en çok Fenerliler mutlu olacak.

bir sorun olduğu açık

takımı çoğu zaman eksik oynatıyor

acaba sorun ne

özel hayat mı takım içi mi italyaya dönmek mi yoksa gayri profesyonel antrenman mı

Bu takımdan kimler geldi kimler geçti İcardi kim

2201117SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sakatlandiktan sonra kendisine bir seyler oldu. Sezon basinda boyle degildi.

O sülalesine atladığımın Ghezzal denilen oe bitirdi adamı.

Adam tek başına gidip herkesi çalımlayıp Gol'ü mü atsın :D 2.Y topla net olarak kaç defa buluşturabildik?1-1ken bu kadar defansif oynamamalıydık.Kırmızı Kart olmasa da her türlü o Gol'ü atacaklardı.Psg'de Mbappe'yi topla buluşturamayınca Gol atamıyolar Bayern Münih'de Kane'i de topla buluşturamayınca golü atamıyo.Ek olarak bu sezon Lig'de İcardi'nin gitmesi için o kadar uğraş veren 1 lobi var.Önce faullerini Penaltıları'nı vermediler şimdi de paso Goller'ini İptal ediyolar.1 yerden sonra emeğin çalınınca isteksiz olabiliyosun.Aynı şekilde Mostafa Mohamed'i seversiniz sevmezsiniz orası ayrı ama adam formda 1 şekilde gidiyodu haksız 1 Kırmızı Kartla performansının önüne geçtiler.Bu adamın 61 Maç'ta 60 Gol'e katkı yaptığını unutmayalım.Uzun yıllar sonra net 1 golcü ile oynuyoz..

Yunan futbolu için küçümseyici düşünebiliriz dışarıdan misal, ama tamamen benzer seviyedeyiz bence. Paok vs zaten eliyor Türk takımlarını elemelerde, bjk'yi elemişlerdi mesela. Yani kendimizi bir yerde konumlandıracak isek dediğin gibi Akdeniz ülkesi olarak Yunan ligi ile benzer kefede konumlandırabiliriz diye düşünüyorum. Öyle büyük takımız, işte Kopengah, Prag vs dengimiz değil diye düşünülüyor ise büyük yanılgı bu.
Olay büyüklük küçüklük değil rtaş futbol kültürü

Büyük küçük fark etmiyor Akdeniz liglerinin havası ile Kuzey Avrupa liglerinin havası bambaşka oluyor

Akdeniz'de (İspanya, İtalya, Portekiz, Balkanlar, Türkiye vs.) genelde 'büyük takımlar' oluyor ve ülke futbolunu bu takımlar yönetiyor. Ülkedeki nüfusun büyük çoğunluğu bu takımları tutuyor. Topçular kendini daha çok yere atıyor, yerde daha çok yatıyor, hakemlere daha çok baskı yapıyorlar. Medyası farklı çeşit oluyor. Detaya girsek içinden çıkamayız ama bahsettiğim buydu

Olay büyüklük küçüklük değil rtaş futbol kültürü

Büyük küçük fark etmiyor Akdeniz liglerinin havası ile Kuzey Avrupa liglerinin havası bambaşka oluyor

Akdeniz'de (İspanya, İtalya, Portekiz, Balkanlar, Türkiye vs.) genelde 'büyük takımlar' oluyor ve ülke futbolunu bu takımlar yönetiyor. Ülkedeki nüfusun büyük çoğunluğu bu takımları tutuyor. Topçular kendini daha çok yere atıyor, yerde daha çok yatıyor, hakemlere daha çok baskı yapıyorlar. Medyası farklı çeşit oluyor. Detaya girsek içinden çıkamayız ama bahsettiğim buydu
Elbette, o bağlamı yakalamış idim üstadım; ben biraz daha Akdeniz ülkesi olarak Yunanistan ile eşleştirdim seviye olarak. Epey benzer görüyorum, taraftar reaksiyonları olsun futbola bakış açısı olsun. Yani uzaktan baksak küçümseyeceğimiz bir lig ancak bizim seviyemizi, ve dışarıdan nasıl göründüğümüz anlamak için Yunan ligini örnek verdim. Dediğiniz gibi hem kültürel olarak kuzey liglerinin dinamikleri bizden çok farklı hem biz bazen kendimizi olduğumuzdan yukarıda görme eğiliminde bulunuyoruz. Ben sizin dediğinize katılarak daha farklı bir bağlam eklemek istemiş idim sadece; eğer kendimize dışarıdan bir göz ile bakmak ister isek, bu isteğe en iyi mercek tutacak lig, Yunan ligi olarak düşündüm. Kültür-Seviye eşleşmesi bakımından.

Gecen sezon icardi ile cevresi arasinda bir uyum vardi. Kerem rashica mertens ve icardi öttürüyordu rakipleri

Bu sezon o baglanti cok sorunlu. Kerem dususte, rashica ztn yok. Zaha ile bag kurulamadi

Bunun uzerine sakatligi, esinin rahatsizligi, derbide aldigi darbe ve sezonu gec ve gobekli acmasi da eklenince bu duruma gelmesi kacinilmaz oldu

Yine de sampiyonluk yolunda en buyuk silahimiz kendisi bence.

Bireysel olarak ligin çok üzerinde bir takımız ki febe de öyle ama Avrupa’ya gelince görüyoruz ki hem taktiksel hem fiziksel anlamda üstünlük kurabilidigimiz takımlar sayısı çok az. Yani düşünsene Prag gibi Kopenhag gibi Molde gibi takımlardı ligimize atsak muhtemelen bu üç takım şampiyonluk için yarışır.

Kendimizi dev aynasında görmeye bırakamalıyız acilen.
Bence bu takimlarin hic biri bizim ligde sampiyonluk yarisinda olmaz cunku buradaki futbol ekolu farkli, takimda ust duzey bir iki oyuncun olmayinca sampiyon olunmuyor. Turkiye ile Avrupa farkli.

Icardi-Zaha: 15 milyon maas verdigimiz ama 3 mac yan yana 90 dakika oynatmadigimiz ve henuz tam verim alacak oyun kurulumunu uretemedigimiz adamlar. Okan hoca'ya cok suc buluyorum bu konuda. Biz bu adamlari oynatacak ve besleyecek duzeni kurmayacaksak 15 milyon muthis bir kazik bu kulube. Daha birde hic verim alamadigimiz Ziyech-Ndombele-Tete var 10 milyon alan. 5 futbolcuya 25 milyon euro maas verecek gucu yok bu takimin. Yayindan gelirimiz neredeyse sakiz parasi seviyesinde. Geriye yalnizca bilet ve sponsor gelirleri kaliyo. CL olmasa bu maaslarla 3-5 senede Riva+Florya+Ada'yi satsak yine odeyemeyiz borclari. Seneye ciddi bir temizlik lazim. Icardi ve Zaha kalacaksada onlarin uzerine oynayacak bir saha duzeni ve format sart.

Bireysel olarak ligin çok üzerinde bir takımız ki febe de öyle ama Avrupa’ya gelince görüyoruz ki hem taktiksel hem fiziksel anlamda üstünlük kurabilidigimiz takımlar sayısı çok az. Yani düşünsene Prag gibi Kopenhag gibi Molde gibi takımlardı ligimize atsak muhtemelen bu üç takım şampiyonluk için yarışır.

Kendimizi dev aynasında görmeye bırakamalıyız acilen.

En büyük sorun lig, ligde rekabet yok, 100 puanli şampiyon çıkacak, takımlarin hepsi 2. Lig seviyesinde. Bu da Avrupa'ya yansıyor çünkü Ankaragücü maçını alınca iyiyiz sanıyoruz, halbuki Ankaragücü ikinci lig takımı. 10 sene önce çeyrek final oynarken taş gibi bir ligimiz vardı, oradan ortalama bir Anadolu takımini bu lige getir, en az 50 puan toplardi şimdiye kadar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt