#9 Mauro Icardi | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi son 10 dk çıkıversin bi zahmet o zaman. Tamam yendik iyi güzel de bu iş böyle olmaz yanlış yani bu. Önünden geçen topa ayağını uzatamayacak durumda olan adama eziyet ediyorsa Okan hoca hatalı, bu halim ile ile illa ki oynayacam diyorsa da kendi hatalı. Ama yok ikisi de eleştirilemez, biz hatalıyız. En çok da yerine adam mı varcılara kızıyorum, yerine adam var ki oyuna giriyor. Ama bunun yedeği diye alınan adamlar ne hikmetse bunun yerine değil yanına, kanada falan oyuna giriyor.
Bi saçmalık var da anlamadım gitti.

Dünyanın gelmiş geçmiş tüm iyi ortacıları şu an İcardi'ye orta yapsa, 100 ortadan 3'ünü filan belki gol yapar. Adam çoğu topta zıplamıyor dahi, çıkamıyor kafa topuna, çıktığını da alamıyor.

Bunu görememek enteresanje.

Nasıl bu düşünceye varıyorsunuz anlamıyorum açıkçası. Adam havaya sıçrayamıyor doğru dürüst, istersen 100 tane orta kes ne fark eder.
Meunier ortaları bizimkilerin ortası gibi değil ki, karambole orta atarsan adamın mermiye kafa atabilmesi lazım, onu da ancak sağlıklı bir Icardi yapardı. Ama hedefli orta açıldı mı bu adam gayet kafa vurabiliyor.

Adamın fiziği iki tane yarma gibi stoper arasından çıkıp kafa vurmaya yetmez, o yüzden Meunier dedim zaten. Bunu bizde yapabilecek bir Kerem Demirbay var. Barış’ın, Kerem’in, Mertens’in random top kesmeleriyle bu adam gol atamaz. Icardi’nin bugüne kadar attığı kafa gollerine bak ya kötü ortaya aklını kullanıp atmıştır, ya da o ne ortaydı dediğimiz toplardı.

Meunier ortaları bizimkilerin ortası gibi değil ki, karambole orta atarsan adamın mermiye kafa atabilmesi lazım, onu da ancak sağlıklı bir Icardi yapardı. Ama hedefli orta açıldı mı bu adam gayet kafa vurabiliyor.

Adamın fiziği iki tane yarma gibi stoper arasından çıkıp kafa vurmaya yetmez, o yüzden Meunier dedim zaten. Bunu bizde yapabilecek bir Kerem Demirbay var. Barış’ın, Kerem’in, Mertens’in random top kesmeleriyle bu adam gol atamaz. Icardi’nin bugüne kadar attığı kafa gollerine bak ya kötü ortaya aklını kullanıp atmıştır, ya da o ne ortaydı dediğimiz toplardı.
Üzgünüm ama bence tamamen kendinizi kandırıyorsunuz.

Adam sıçramayı bırak toplara bile hareketlenemiyor. Bomboş olduğu pozisyonlarda bile kafayı vuramıyor kaç zamandır. Istersen oraya dünyanın en iyi orta yapan adamlarını koy hepsi boş.

Bitiklik değil Cengiz. Önümüzdeki maç dikkat et ayağına koştuğu esnada. Sakınarak koşuyor büyük ihtimalle acısı /ağrısı devam ediyor
Sakatlığının olduğunu hoca da söyledi maç önü, doğru. Sakınıyor olabilir fakat bu durum devam edecekse fit ve ağrısız hissedene kadar oynamamalı. Ne zaman art arda antrenmanlara katılır o zaman oynasın. Yani videodaki gibi sahada olacaksa kime ne faydası var.

Alternatifi yok mevzusuna da artık katilmiyorum Vini olmasa bile Zaha oynasın. Gerekirse Zaha ile özel olarak konuşulsun, motive edilsin. Derbi diye dün oynadi eyv ama bu şekilde oynayacak İcardi'ye ihtiyacımız yok.

1709538843449.webp

Kerem'den Barış'ına kadar neden bu herifi çok seviyor hiç düşündünüz mü?

Ulan kaç para alıyor üstüne oynayamıyor üstüne taraftarın sevgilisi diye hiç trip attıklarını gördünüz mü?

Çünkü sizin aksinize bu adamla 7/24 beraberler antrenmanı, soyunma odası vs.

Ve normalde hiçbir takımda böyle bir kadro planlaması olamayacağı için (büyük takımlardan bahsediyorum) İcardi normalde 2 ay kadar forma giymezdi sakatlığından dolayı.

Bunu herkes biliyor ancak takımdaki herkese sorsanız sağlam olmasına rağmen Viniyi vs forvette değil İcardi'yi görmek istiyorlar.

İcardi şu an "yeter daha yapamıyorum" deyip ya sezonu kapatacak, bunu Kaan Ayhan da yapabilir mesela şu an, ya da takım arkadaşlarının ve Okan hocanın isteği üzerine oynamaya devam edecek.

Mesela Ziyech hangisini tercih ediyor biliyoruz.

Birbirini seven takımlarda başarılar gelir. Dün sahadaki herkes istisnasız birbirinin arkasını kolluyordu. Bırakın şurada kalan süreyi böyle devam ettirelim.

Karar sizin.

Not: Messi'nin en kötü hali bile worldclass'tır ama neticede son dünya kupasında biz bildiğimiz Messi'nin %50'sini görebildik en fazla. Buna rağmen Arjantin o kupayı alabildiyse takımdaki muazzam cansipare birbirleri için oynamasından kaynaklıydı. Gerçek bir takım olmanın eseriydi. Kalecileri Martinez'in "Messi için gerekirse ölürüm" demesiyle aslında o kupanın bir ucunu tutmuşlardı.

Olayları fazla romantize etmeyi sevmem ancak takımdaşlık başarıların olmazsa olmazıdır.

Son düzenleme:
Ziyech in şutuna kafa atan adamdan ceza sahasına altıpasa koşu yapamayan hale geldi ama yokluğu da ayrı dert bu sene boyle gececek belli oldu.

Sezonun sonunda predatör formuna ancak yaklaşacak. Bu yaz transferinin çok uzun sürmesi ve sezon içinde yaşadığı sakatlıklar bir türlü forma tutamamasına neden oldu. Ama özverisinden ve takıma katkısından zerre şüphem yok. Diğer ruhsuzlara örnek olsun.

Hatırlarsınız, Selçuk inan da böyle 30 yaşına girdiği sezon birden top oynayamaz hale gelmişti. İcardi’den bundan sonra performans yükselişi beklemiyorum. Vakti dolmuş belli ki. Katkıları büyük. Ama artık göndermeyi düşünmeliyiz. Sebebi ister özel hayatı olsun, ister başka bir şey. Bize performans gerek. O performans gelmeyince adın İcardi bile olsa bir yere kadar.

Bende hala kredisi çok. Sakatlık mı yoksa yaşadıklarından dolayı bir boşvermişlik mi var bilemiyorum. Huzrsuz ediyor sahadaki performansı. Ancak ölüsü bile ettafındaki 2 stoperi kendine bağlayıp arkada boşluk açmaya yetiyor. Sene sonuna kadar bu şekilde idare etmek zorunda olduğumuzun farkındalığı ile herhangi birşey söylemek istemiyorum.

Çoğu zaman sahada yok. o olmayınca da tamamen kısır bir kör dövüşü içindeyiz. Herif Deli Yürek dizisinin jeneriği gibi. Varlığı yakıyor, yokluğu yok ediyor.

bu arada sakatlandığı bjk maçından başlayarak yanlış hatırlamıyorsam 4 ya sa 5 penaltısı verilmedi

diğer oyuncularımıza penaltı yapılınca veriyorlar ama ısrarla icardi olunca vermiyorlar bu da enteresan geliyor bana

Trabzon 2
Antep 2
Samsun 1
İstanbul 1
Başak 1
A.gucu -
Antalya 1
Bjk 2
Olimpija 1
Molde 1
Molde 1
Kopenhag _
United 1
Münih 1

Adam bu sezon çıktığı ilk 14 maçın 12 sinde gol attı...O en göbekli haliyle..14 maçta 15 gol 2 asist performansı..

Hatta geçen sezonun son 6 maçını da sayarsak sakatlanana kadar çiktigi son 20 maçın 18 tanesinde gol atmıştı...20 maç 24 gol toplam..Resmen super kahraman gibi oynuyordu..

Adam sakat maalesef ve sakat sakat oynuyor yoksa 2-3 ay içinde bir oyuncu bu kadar düşmez...Ritim de bulamadı bir türlü..Döndükten sonra verilmeyen golleri,Antalya maçında cezası,son bjk maçı öncesi haftaici antrenmanda darbe kaynaklı sakatlık falan derken bir türlü olmadı...

Hoca da 2-3 ay dinlenmesi lazım diyor yüzde yüzü için.. Elimizde daha 3 ay öncesine kadar ortalığı kasıp kavuran, potansiyeli belli olan, ve sakat sakat oynayan bir oyuncu var...aidiyeti de inanılmaz yüksek.. tabii ki eleştirelim ama kırmadan dökmeden yapalım.. Bu adam bizim sözleşmeli futbolcumuz ve sağlam olduğunda ne vereceğini de çok iyi biliyoruz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt