#9 Mauro Icardi (K)

Ya ben 2018'de on capraz baglarimi koparttim sag dizimde. Ameliyattan 4 ay sonra hali saha maci oynadim. Kilo falan da almadim, kortizon ve ilac takviyeleri de yok. Oyle bir sakatlik degil bu, adamlar arka adeleden ya da vucudun farkli noktalarindan et alip yapistiriyorlar oraya. Ilk 2 ay mobilite zor, sonraki ay daha kolay, 4. ay da gayet normallesiyorsun. Ben terapi, yemek ve yuzmeyi cok ciddiye aldigim icin 4 ay sonra mac oynadim, 5 ay sonra 20km kosu yaptim.

Bunlari yazma nedenim Icardi'yi sevmemem degil, herif 10 numara tip, cok da guzel isler yapti, ama biz burda Avrupa diyoruz Sampiyonlar Ligi diyoruz karsisindaki adam Saliba, Rudiger, Bastoni falan olacak bunlara mucadeleyi kazanmayi gectim yan yana kosacak halde degil su an Icardi. Bunu da bir profesyonel ortamda kabul etmeme hakkim var diye dusunuyorum, taraftar olarak da boyle yorumluyorum. Istanbul'da gorsem de soylerim kendisine acikcasi :)
Kanka sen profesyonel sporcu musun?

Ya ben 2018'de on capraz baglarimi koparttim sag dizimde. Ameliyattan 4 ay sonra hali saha maci oynadim. Kilo falan da almadim, kortizon ve ilac takviyeleri de yok. Oyle bir sakatlik degil bu, adamlar arka adeleden ya da vucudun farkli noktalarindan et alip yapistiriyorlar oraya. Ilk 2 ay mobilite zor, sonraki ay daha kolay, 4. ay da gayet normallesiyorsun. Ben terapi, yemek ve yuzmeyi cok ciddiye aldigim icin 4 ay sonra mac oynadim, 5 ay sonra 20km kosu yaptim.

Bunlari yazma nedenim Icardi'yi sevmemem degil, herif 10 numara tip, cok da guzel isler yapti, ama biz burda Avrupa diyoruz Sampiyonlar Ligi diyoruz karsisindaki adam Saliba, Rudiger, Bastoni falan olacak bunlara mucadeleyi kazanmayi gectim yan yana kosacak halde degil su an Icardi. Bunu da bir profesyonel ortamda kabul etmeme hakkim var diye dusunuyorum, taraftar olarak da boyle yorumluyorum. Istanbul'da gorsem de soylerim kendisine acikcasi :)
Kendi oynadığın halı sahayla elit futbol seviyesini bir tutman sence normal mi.

Kanka sen profesyonel sporcu musun?

Ben sakatlik, tedavi sureci ve insan vucudunun kilo alma verme sureclerinden bahsediyorum. Bu her insan icin aynidir, hatta pro sporcular ile ilgili konusuyorsak onlar icin daha avantajli bir durumdur cunku metabolism hizlari, 10 yasindan beri gelistirilmis kaslari vb. derken bu tarz sakatliklardan amator bir sporcuya gore daha da hizli donebilecek durumdalar. Yani Icardi'nin pro sporcu olmasi bu kadar kilolu olmasini daha da trajik hale getiriyor. Neyse, sonucta yorumlarimi yazdim, Insallah Icardi basarili olmaya devam eder ve gollerini atmaya devam eder biz de hepimiz mutlu oluruz, benim de bu yazdiklarim anlamsiz kalır. Fakat gecen sezon sakatliktan once bile burda fiziksel formunu cogu kisi elestirirken, simdi bu sakatligin ardindan +5-6kg ile dolaşması endise ediyor ve üzüyor malesef.

Burda incecik gorunuyor

Resim

Eğer İcardi’yi Osimhen ile beraber sahaya süreceksek Buruk’un oyun planında ciddi değişikliğe gitmesi şart. Nasıl olur bilmiyorum ama İcardi’nin Orta saha olmadığını idrak etmemiz gerekiyor. Mertens değil bu adam. Sen ne kadar formasyonda 10 numara gibi yazsan bile pratikte çift pivota dönecek o formasyon. Bu da ya orta sahada, ya defansta bir zafiyet yaratır. Önde baskıyı rahatlıkla kırar rakipler. Belki Apo yerine solak bir Davinson, ve ayağı Ederson gibi bir kaleci çare olabilir. İcardi’ye Mertens görevi vermeyi yanlış buluyorum. Oyun planını değiştirmesi şart. Buna göre transferler şart. Bence bu formasyonda İcardi’nin arkasında kalan kısımda hantal ve pas kalitesi zayıf adamlara pek yer yok. Pinpon oynayan bir takım görmek istemeyiz sahada. Fatih hoca bile 70’inden sonra yöntem değiştirdi. Madem oyuncuya dayalı formasyon kuracaksın, o zaman formasyona göre oyun planı da kurmak zorundasın.

————osi—
Barış—-icardi—-sane
——yunus—-sara—-
————-tor————

Üzerlermi bizi aceba

Geri
Üst Alt