Ben bunu herzaman söylüyorum, kendi degerlerimizi yerin dibine sokmakta bir numarayiz... Baskalari övünce bile, biz bunda art niyet ariyoruz. Mesela Ridvan Dilmen Ankaragücü zamanindan beri cok begenir Umut´u, cünkü adam rakip savunmanin basina bela. Devamli kosuyor, dengesini bozuyor. Yildiz olmamasina ragmen, iki savunma oyuncusunu üzerine cekebiliyor ve ayakta kaliyor.
Diego Lugano uzun yillar boyunca bence Türkiye´de en iyi stoper olmustur (Benim fikrim), ve adam bir cok yildiz forvet gördü burada karsisinda. Karsi oynamayi hic sevmedigi rakip herzaman Umut Bulut olmustu, cünkü adamin ne yapacagi belli degil. Adam defansin dengeyi bozuyor... Volkan da Umut´un oynama tarzindan cok rahatsiz... Almanlar bu tara "unkonventionell" derdi, bunun Türkce olarak pek bir karsiligi yok, ancak "islev disi" gibi bir kelime oluyor.
Umut gol kacirir, ayaginda zor pozisyonlarda top tutamaz. Ama rakip defansi bozar, ve yaptigi kosular ile defansi ön tarafta baslatmamizi saglar...
Burak Yilmaz mi, yoksa Umut Bulut mu bunu Prandelli iyi düsünmesi lazim. Hele Fenerbahce macinda benim tercihim Umut olur, adamin belki de en sevdigi rakibi.