#90 Wilfried Singo

Sanelik birey yoktuki bugün. Adam pozisyona sokmus golü getirmis sana. Sonra takim cok akilca pas oyunu oynayarak frankfurtu topa bile yaklastirmadi. Taki yunus o hatayi yapip macin 1:1 olmasina kadar. Hatta hakemin buz gibi golü iptal ettigi poziyonda bile topu kazanmisti o gol olsa 2:1 sanenin sayesinde önde olacagiz. Herseyi bi oyuncunun üzerine yikmayin. Bu maglubiyetin cok nedeni var.
Herif aldığı topların yüzde 90'ını kaybetti veya ezdi. Üstelik defansif katkısı da sıfırdı. Nasıl Sane'lik bir şey yoktu anlamadım yani. Asist yapmış olabilir ama gecenin en kötü isimlerinden biriydi bugün. Şu haliyle düğünümde bile oynatmam.

Herif aldığı topların yüzde 90'ını kaybetti veya ezdi. Üstelik defansif katkısı da sıfırdı. Nasıl Sane'lik bir şey yoktu anlamadım yani. Asist yapmış olabilir ama gecenin en kötü isimlerinden biriydi bugün. Şu haliyle düğünümde bile oynatmam.
Inanki bayerndede öyleydi hata cogu zaman macta yokmus gibi görünüyordu ama 1 2 aksiyon ile isi bitiriyordu. Asil sorulmasi gereken 1:0 öndeyken neden bukadar basit gol yeriz? Bi kendi kalemize atmamiz kaldiydi.

Inanki bayerndede öyleydi hata cogu zaman macta yokmus gibi görünüyordu ama 1 2 aksiyon ile isi bitiriyordu. Asil sorulmasi gereken 1:0 öndeyken neden bukadar basit gol yeriz? Bi kendi kalemize atmamiz kaldiydi.
Ben bu yaz Sane maçlarını nerdeyse full izledim. Bayern'de bu kadar etkisiz değildi. Oradaki kadar oynasa dert olmayacak zaten. Şu an herif hayalet gibi takılıyor. 1 defa bile birebirde adam geçemedi bugün. Delirtti beni ekran başında.

Ben bu yaz Sane maçlarını nerdeyse full izledim. Bayern'de bu kadar etkisiz değildi. Oradaki kadar oynasa dert olmayacak zaten. Şu an herif hayalet gibi takılıyor. 1 defa bile birebirde adam geçemedi bugün. Delirtti beni ekran başında.
Evet bayernde biraz daha diriydi ama ben bayernde bile begenmiyordum, bazen sasirtiyordu. Yinede sane adam gecsin kendi basina gitsin oyuncusu degil. Sane o tip oyuncu degil. Sanenin en güclü oldugu oyun acik alan, ordada kimmich gibi oyuncu olacak ki derdinden pas atacak kosusuna. Kapali defandäslara karsi yine kimmichin chip paslarindan savunma arkasina sarkabiliyordu. En önemli silahi bu. Bizde derinden savunma arkasina pas atildigini veya atabileni gördünmü hic?

Evet bayernde biraz daha diriydi ama ben bayernde bile begenmiyordum, bazen sasirtiyordu. Yinede sane adam gecsin kendi basina gitsin oyuncusu degil. Sane o tip oyuncu degil. Sanenin en güclü oldugu oyun acik alan, ordada kimmich gibi oyuncu olacak ki derdinden pas atacak kosusuna. Kapali defandäslara karsi yine kimmichin chip paslarindan savunma arkasina sarkabiliyordu. En önemli silahi bu. Bizde derinden savunma arkasina pas atildigini veya atabileni gördünmü hic?
O pas atılmıyor mevzusu gol atamayan forvete top gelmiyor bahanesine benziyor bana göre. Hadi pas atılmıyor adama diyelim. Sane birebirde çok rahat dribbling ile adam geçebilen birisi normalde. Ama bu gece 1 defa bile nerdeyse birebirde kimseyi geçemedi. Bitikliğinin en net göstergesi budur. Ligde de göremedik bunu.

Dün takımda beğendiğim nadir oyunculardandı. Ben kendisinden umutluyum ama sanki en iyi performansı üçlü savunmanın sağında verir gibi duruyor

Fakat hoca üçlüye dönerse de gene planlama rezaleti ortaya çıkıyor . Bir sezon üçlüye göre takım kuruyorsun ama işlemeyince dörtlüye dönüp aldığın birçok oyuncuyu çöpe çıkarıyorsun ( angelino, framkowski vs) Ya da şimdi üçlüye dönsen bu sefer de sol kanat bek barış olursa eren niye alındı , üçüncü forvet niye yok, sol stoper alternatifi niye yok gibi sorular sorulacak

Davinson'un olduğu takımda ya sağbek oynar ya da üçlü defansın sağ stoperi olur. Bayağı kabiliyetli topçu ama yanlış transfer. Sol stoper ve sağ bek almalıydık kendisini almak yerine.

Davinson'un olduğu takımda ya sağbek oynar ya da üçlü defansın sağ stoperi olur. Bayağı kabiliyetli topçu ama yanlış transfer. Sol stoper ve sağ bek almalıydık kendisini almak yerine.
Sag bek aldik zaten (kendisi). Sorun sol stoper transferini hocanin istememesi. Yoksa isteseydi onu da alirdik.

10 yabanci ile yabanci kadrosunu tamamladi saka gibi.

çok iyi zıplıyor ve topla giderken baya güçlü gidiyor

sağ bekte kullanalım bu arkadaşı

Sag bek aldik zaten (kendisi). Sorun sol stoper transferini hocanin istememesi. Yoksa isteseydi onu da alirdik.
Adam Monaco'da stoper oynamış. Belli ki sağbek kendisinin ikincil mevkisi. 30 milyon euroya sağbek alacak değiliz zaten, hoca iki mevkiyi kapatacağı için Davinson sol stoper oynar çıkarımıyla aldırdı adamı bu maliyetlere. Bu çıkarımın ne kadar yanlış olduğunu da gördük. Dolayısıyla eleştiriyi bu bağlamda yapıyorum. Maaşı da yüksek bonservisi de. Yanlış kere yanlış transfer.

10 yabanci ile yabanci kadrosunu tamamladi saka gibi.
Adam Torino’da da Monaco’da da sağ bek oynamamış.

MTde Doue ile sağ beki, sağ stoperi ve sağ kanat beki değişiyorlar.

Bence ortada bir herif mesela sağ bek oynasa bu kez de ofansif katkısı sorgulanır muhtemelen.

Adam Monaco'da stoper oynamış. Belli ki sağbek kendisinin ikincil mevkisi. 30 milyon euroya sağbek alacak değiliz zaten, hoca iki mevkiyi kapatacağı için Davinson sol stoper oynar çıkarımıyla aldırdı adamı bu maliyetlere. Bu çıkarımın ne kadar yanlış olduğunu da gördük. Dolayısıyla eleştiriyi bu bağlamda yapıyorum. Maaşı da yüksek bonservisi de. Yanlış kere yanlış transfer.
Monaco' ya kadar tum kariyeri bekte gecti genc yastan beri. Monaco'da sag bekte Vanderson var, su teknik Brezilyali sag bek.

Onu yedege atamayiz diye stoper oynattilar Singo'yu, yani bu Singo'nin orijini zaten (kanat) bek oyuncusu.

Yanlis transfer konusunda katilmiyorum. Pahalidir diyebiliriz ama kumasi saglam. Bunu dun gosterdi.

İyi topçu, fiziken de oldukça güçlü. Neyse ki top kapmalı Okan Buruk antrenmanları var. Kendisi birkaç haftaya Fildişili Servet Çetin'e dönüşebilir

Adam Torino’da da Monaco’da da sağ bek oynamamış.

MTde Doue ile sağ beki, sağ stoperi ve sağ kanat beki değişiyorlar.

Bence ortada bir herif mesela sağ bek oynasa bu kez de ofansif katkısı sorgulanır muhtemelen.
Torino'da ilk donemde kanat beki oynatmislar, sonra sonlara dogru bek olarak oynattilar. Yani o sag bolgeyi kisaca buna emanet etmeye calismislar orada oynadigi zaman icerisinde.

Bu adam bizim gibi takimlarda rahatlikla sag bekte oynar, bizim bundan onceki sag bek'lerimiz de mukemmel olmadi ki ofans konusunda, en son Boey begenildi ama onun da hucum katkisi vasat olarak bilindi genel olarak.

Singo hem atletik hem guclu, sag kanata dinamizm getirsin yeterli.

Torino'da ilk donemde kanat beki oynatmislar, sonra sonlara dogru bek olarak oynattilar. Yani o sag bolgeyi kisaca buna emanet etmeye calismislar orada oynadigi zaman icerisinde.

Bu adam bizim gibi takimlarda rahatlikka sag bekte oynar, bizim bundan onceki sag bek'lerimiz de mukemmel olmadi ki ofans konusunda, en son Boey begenildi ama onun da hucum katkisi vasat olarak bilindi genel olarak.

Singo hem atletik hem guclu, sag kanata dinamizm getirsin yeterli.
30 m euro bonservis 5 m euro maaş verdiğin adam mükemmel bir sağ bek olmak zorunda, dünyada şu paralara bek alabilen max 10 takım çıkar, o maaşı da vermez.

Ligde 3 m euro bonservisli 1 m euro maaşlı Eren de yetiyor zaten

ben razıyım Singo'dan. Elinden geleni en iyi şekilde yaptı ve stoperde sırıtmasını bekliyorum ama sırıtmadı.

defans kurgusunda nerede konumlanacağı çok önemli. ama şu bir gerçek ki her maç ilk 11'e adı yazılır.

Geri
Üst Alt