#91 Arda Ünyay

90 dakikada 98% pas yuzdesi. Hazirlik maci da olsa gayet guzel. Bu en azindan gorerek pas attiginin isareti.

Gecen sene mourinhonun yusufunu sonuk birakti valla 2 hazirlik macinda, ozellikle seri oynayabiliyor.

Nazar degmesin.

20250723_231740.webp

O çocuğun öne çıkan ne özelliği var anlamadım ben pek. Dümdüz topçu gibi geliyor bana.
Fizigi yasina gore iyiydi epey bide defansif zamanlamalari fena degildi sure aldigi maclarda.ekstrasi yoktu tabi.(Mouyu tek ovecegim sey olabilir ama, avl de bile sure vermis olmasi bir sey. He sonra niye kesti bilmiyorum tabi:) )

Adamlarin mevcut stoperlerine(ve milyonlar yaktiklari) gore iyiydi.

Okan Buruk: "Arda'yı ilk transfer ettiğimizde sakatlığı vardı, bir ay idman yapamamıştı o dönem, sonra bizimle olmuştu. Şimdi iyi bir sezon başı geçiriyor. Yüksek tempoli idmanla onların güçlerini ortaya çıkarıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu için fiziksel, hızı ve ayakları çok iyi. 18 yaşında değil gibi, uzun yıllardır takımdaymış gibi oynaması sevindirici. Daha çok oynatmalıyız"

Takıma entegre eder hoca bu sezon.

Şimdi çocuğun iyi olduğunun birkaç işareti var. Geçen Admira maçında defans arkasına atılan topta geriden gelip iyi bir kayma ile topu kurtardı. Herkes o mudahaye odaklanirken ondan sonra sakin bir şekilde topun dibine girip öndeki oyuncuya topu aktarması asıl o önemli olan. Sakın temiz. Bugün de pas isabet oranı ve bilerek isteyerek vurduğu kafa vuruşu bu çocuktan olur diyor. Artı olarak yanında onu yetiştiren iyi stoperler var. Bu fırsatı değerlendir Arda. Ozguveni biraz ozana da benziyor

Geri
Üst Alt