#91 Arda Ünyay

Bu çocuğu kazanmaya mı çalışıyoruz harcamaya mı çalışıyoruz anlaşılır gibi değil, nispeten o kadar kolay maçta düşünülmezken en kritik iki maçta sahaya atıldı ikisinde de hata yaptı.

Hata yapabilir gayet normal takımın seviyesi çok üst seviyede. Davinson lemina apokerim gibi adamlarla oynuyor. Kendini geliştirip hatalarını azaltırsa gayet iyi ilerleme sürecine girer. Ozan kabak çok daha bariz hatalar yapıyordu ilk oynamaya başladığında

Özgüveni yüksek bir genç.
Doğru kullanıldığı takdirde iyi bir stoper olacaktır.

Kulak asmadan çalışmaya devam etsin.

Hata yapabilir gayet normal takımın seviyesi çok üst seviyede. Davinson lemina apokerim gibi adamlarla oynuyor. Kendini geliştirip hatalarını azaltırsa gayet iyi ilerleme sürecine girer. Ozan kabak çok daha bariz hatalar yapıyordu ilk oynamaya başladığında
Ozan çok daha bariz napıyordu mesela 90 dk çok iyi oynayıp 1 penaltı yaptırıyordu diye mi dedin bunu

Arda 50-60 dk oynadı 2 tane yedirdi son 5 günde.

Ona da çok kızmıyorum çocuğun kiralanması gerekiyordu as oynayabilecek bir stoper alıp

Sane de levent e basamadı
Cizgideki oyuncu boştu
Yunus bir tık erken girse top tutabilirdik bence 80 gibi misal

İnsanların ağzında bir Ozan Kabak var tamam iyi futbolcu olacağı belliydi ama tecrübesizliği yüzünden şampiyonluğuda verebilirdik o dönem kaç tane penaltı yaptırdı.

Arda'da benzer hikaye oynat bakalım Samsunspor maçında ya da sonraki maçlarda 1-0 önde giden maçta yapacağı hatayla fenere liderliği verdikten sonra momentum kime geçiyor görelim.

10 tane taş gibi oyuncu olur top senin kalene bile gelmez o zaman oynat ama eksik kadroda oynatırsan günün sonunda takımı yakacak tecrübe kazandığında da sende olmayacak.

3 sene sonra milli takımın ana stoperi olabilir ama şu an erken hele ki puan farkı bu kadar azken hiç gerek yok bir süre kenarda dursun.
1764663382071.webp

Hiç moralini bozma çalışmaya devam et. Kendini geliştir. Geleceğin en iyi stoperleri arasında gösterilen cubarsi bile bok çuvalı gibi sictigi dönemler oluyor Barçada. Topçu kazanmak zordur kaybetmek kolay. Böyle neşter gibi yorumlar geldikçe alt yapıdan oyuncu falan çıkmaması normal. Hocaların cesaret göstermemesi de normal olur. Yunusun bizden çıktığı dönemki haliyle şimdiki bir değil misal. Yapacak bişey yok kiralık verilebilirdi elbet ama verilmedi değerlendirilmek istendi. Hatasız kul olmaz kumaşının kötü olduğunu düşünmüyorum

Beyni olmasa da Duran hayvan gibi güçlü ve atletik bir herif o yüzden 18 yasındaki Ardaya 1e 1de savunamadığı için yüklenmek saçmalık. Baskı yediğimiz süreçte davinsonun stopere ardanın beke geçmesi daha makuldu ama yapacak bir sey yok.

Ozan çok daha bariz napıyordu mesela 90 dk çok iyi oynayıp 1 penaltı yaptırıyordu diye mi dedin bunu

Arda 50-60 dk oynadı 2 tane yedirdi son 5 günde.

Ona da çok kızmıyorum çocuğun kiralanması gerekiyordu as oynayabilecek bir stoper alıp
öyle bir karşılaştırma olamaz. 90 dakika süre verilmemiş topçuyu böyle değerlendiremezsin. Önce süre ver 90 dakika sonra getirdiklerine götürdüklerine bakalım. çocuğu en çok ihtiyacın olduğu en zor zamanında alıyorsun oyuna üstelik hiç hazırlamadan.

öyle bir karşılaştırma olamaz. 90 dakika süre verilmemiş topçuyu böyle değerlendiremezsin. Önce süre ver 90 dakika sonra getirdiklerine götürdüklerine bakalım. çocuğu en çok ihtiyacın olduğu en zor zamanında alıyorsun oyuna üstelik hiç hazırlamadan.
90 dk süre verilmeyen çocuğu başkasından daha az hata yapıyor olarak da göremezsin o zaman aynı şekilde.

90 dk süre verilmeyen çocuğu başkasından daha az hata yapıyor olarak da göremezsin o zaman aynı şekilde.
bence yazdığımı bir daha oku anlamakta zorluk çekiyorsun. daha az hata yapıyordu diye arda ozan kabaktan daha iyi demiyorum. değerlendirme için oynatılması güvenilmesi lazım. sezon başı şansımız vardı yapmadık. şuan ardayı o iki hata ya da yetersizlikten dolayı eleştiremezsin.

bence yazdığımı bir daha oku anlamakta zorluk çekiyorsun. daha az hata yapıyordu diye arda ozan kabaktan daha iyi demiyorum. değerlendirme için oynatılması güvenilmesi lazım. sezon başı şansımız vardı yapmadık. şuan ardayı o iki hata ya da yetersizlikten dolayı eleştiremezsin.
Ozan çok daha bariz hatalar yapıyordu da diyemezsin aynı mantıkla

Ben seni çok iyi anlıyorum rahat ol

Hıyarlardaki yigit efe den farkı ne ki o eleman maçta iyi oynarken bu 2 maçtir gol yediren hata yapiyor. Tamam genc potansiyeli var falan ama bunu da gostermesi gerekiyor.

Galatasaray'da oynamak kolay değil. Kiralık olarak gidip oynaması gerekiyor. Daha erken.

Gitsin bir yerde kiralik full oynasın öyle gelsin

Hata yapabilir yaptığı hata da öyle vay efendim nasıl olurluk bir hata değildi, bir çok defans oyuncusunun yapabileceği bir hataydı . Benzerini kaç kere Davinson vb. yaparken de gördük orada Duran'ın da becerisi vardı iyi vurdu.

Hıyarlardaki yigit efe den farkı ne ki o eleman maçta iyi oynarken bu 2 maçtir gol yediren hata yapiyor. Tamam genc potansiyeli var falan ama bunu da gostermesi gerekiyor.
Potansiyeli filan yok yav. Her genç oyuncuya şöyle potansiyelli böyle potansiyelli deniyor hep. Sonra da kariyerleri 2./3. ligde son buluyor. Yani Yusuf Akçiçek de bunla aynı yaşta değil miydi bize karşı 11 oynadığında. Herif hatasız oynadı, gitti transfer yaptı. Topçu olacak herifi ayakkabısını bağlamasından filan bile anlarsın.
Ozan örneği veriliyor penaltı yaptırıyordu filan diye, Ozan'ın o penaltılar haricinde oynadığında maçta elli tane olumlu hareketi görüldüğü için millet de FT de bundan olur dedi. CL'de Schalke maçında maçın adamı oldu, o geceyi hatırlayan vardır. Schalke vs Ozan maçı oynanmıştı. Ya da Emin, çocuğun kumaşı olduğu ayan beyan belliydi. Topçu olacak adam en zor anlarda bile kendini belli eder.
Bu Arda'nın oynadığı total GS dakikalarında 1 tane olumlu hareketi yok. Her girdiğinde golü yediriyor maşallah. Bu çocuktan hiç bir şey olmaz. Hatta bizim alt yapıyı elimde olsa direkt kapatırım. Boşa masraftan başka bir şey değil. Son 25 yılda Sabri, Yunus, Ozan, Emin haricinde oyuncu çıkmamış alt yapıdan ama yine de her genç oyuncu görüldüğü zaman beklenti içerisine giriliyor. Öncekilerden de bir şey olmadı, bundan da olmayacak. Hatta bundan hiç olmaz. Şu yedirdiği golü Metehan bile yedirmeyebilirdi. Gider en kötü herifin sırtına biner, penaltı yaptırır ama vurdurmazdı. Bu resmen gel vur dedi. Dün geceden beri aklıma geldikçe sinirim bozuluyor.

Yazin ki cikisindan sonra cok umitlendim. O yuzden kredisi var bende. Ama bu cocugun pismesi lazim. Pismesi icin de oynamasi lazim. Keske Berat Lus gibi kiralansaydi sezon basi. Heba olacagini dusunmuyorum, heba olmayacak kadar buyuk potansiyeli var.

hoca arda konusunda çok yanlış planlama yaptı. kendisini takım iyi giderken, skorlar alınmışken, ya da görece daha kabul edilebilir maçlarda pişirmeliydi.

testinin kırılmaya müsait olduğu USG ve Fb deplasmanında değil.

Geri
Üst Alt