Sakatlığı filan da yokken ve takımında antrenman ve kamplara katılmışken, yazı boş geçirmişse, nasıl bir sporcu karakterine sahip olduğu hakkında fikir vermez mi bu durum peki?..Bu yaşta kendi takımında formayı kapmak için de, olası bir transferde gideceği kulüpte vereceği performans için de profesyonelliğin gereklerini yerine getirmesi gerekirdi. 2 aya yakın süre bekletildiği söylenen futbolcunun Ndombele olduğu tahminimi belirtmiştim, diğer adaylar için söz konusu olamazdı. Avrupa' da tek bir kulüpten ilgi görmemesi (Hiçbir haber çıkmadı) de bir şeyleri göstermiyor mu?..
Genel olarak bütün transfer stratejisinin 'okazyon' durumundaki etiketi parlak oyuncular üzerine kurulmasını en başından beri eleştirdim ama yine de transfer edilen diğer futbolculara bir itirazım yok; kimisini herkes isterdi, kimisi şaşırtıcı derecede kötü başlamış olabilir, kimisi fazladan fırsat transferi olarak kabulümdür. Ancak Ndombele öyle değil; transfer döneminin başından itibaren takımın en önemli ihtiyacı, defansif yönden sağlam bir orta saha oyuncusu idi. Bana hiç kimse Paredes ve Amrabat ile çok ciddi ilgilenilip de onlar alınamayınca Ndombele kumarı oynanmasını izah edemez...