#91 Tanguy Ndombélé

Torreira-Ndombele ikilisinin olmayacağını futboldan anlayan herkes söylerdi; yine gelse ve azmedip 10 kilo verse yine olmaz, Okan Hoca yerine başka kim gelirse gelsin yine değişmez bu durum.

4-3-3 e geçilip 8,5 rolü verilseydi bir ihtimaldi, Mertens' den vazgeçilemediği için o da denenemezdi.

Transfer edilmesi baştan hata idi. Okan Hocanın tercihi olmadığını zannetmiştim ama Torreira' ya partner olarak düşünülüp epey külfetle alınan yeni oyuncunun profiline bakınca Ndombele' yi gayet de bile isteye aldırdığı teyid edilmiştir diye düşünüyorum. Paredes-Amrabat-Vecino olmayınca Ndombele' nin alınmasında mantık arayan zaten bulamaz.

Okan hocanın 8 numara öğütücülüğü derken neyi kast ettiğimi anlatmışsın işte renkdaş.

Oliviera, istediği kadar formda olsun Dombele, hatta Kerem Demirbay. Bunlar 3'lü orta sahanın oyuncuları. Velhasıl şuan elimizde bulunan G. Sara hatta Efe Akman da öyle. Ama biz kendilerini defansif ama top da kullanabilen 4-2-3-1'deki 8 numara pozisyonunda oynatarak harcamaya devam edeceğiz.

Okan hocanın 8 numara öğütücülüğü derken neyi kast ettiğimi anlatmışsın işte renkdaş.

Oliviera, istediği kadar formda olsun Dombele, hatta Kerem Demirbay. Bunlar 3'lü orta sahanın oyuncuları. Velhasıl şuan elimizde bulunan G. Sara hatta Efe Akman da öyle. Ama biz kendilerini defansif ama top da kullanabilen 4-2-3-1'deki 8 numara pozisyonunda oynatarak harcamaya devam edeceğiz.
Oyun görüşü yüksek, top kullanabilen defansif orta saha oyuncusu bulmak zor değil oysa, benim istediğim de öyle biriydi başından beri. Paredes bu tanımın birebir karşılığı idi de Amrabat tam olarak uymuyordu mesela. İlle ofansif bir adamı devşirmek gerekmiyor yani. Başka mevkiler için de hocanın tercihleri endişe verici.

Paredes’i alsak çoğu sorun çözülebilirdi cidden özellikle top kullanan 6 numara tanımına da dünyada en çok uyan adamlardan birisi.

Adam karakterli çıktı gerçi, Roma’da maç kaçırmadan oynadı, derdi göz önünde olmaya devam etmekmiş.

Oyun görüşü yüksek, top kullanabilen defansif orta saha oyuncusu bulmak zor değil oysa, benim istediğim de öyle biriydi başından beri. Paredes bu tanımın birebir karşılığı idi de Amrabat tam olarak uymuyordu mesela. İlle ofansif bir adamı devşirmek gerekmiyor yani. Başka mevkiler için de hocanın tercihleri endişe verici.

Garip gelebilir ama Okan hocanın bunu yapma çabasını kendi ve Emre Belözoğlu'nun evrimine bakarak yaptığını düşünüyorum bazen. Efsane 3 bücürlerin Emre'si sol açık & forvet arkası, Okan Buruk ise bildiğimiz 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncularken Fatih hoca bunları oyunu iki yönlü oynayan merkez orta sahaya çevirmişti.

Garip gelebilir ama Okan hocanın bunu yapma çabasını kendi ve Emre Belözoğlu'nun evrimine bakarak yaptığını düşünüyorum bazen. Efsane 3 bücürlerin Emre'si sol açık & forvet arkası, Okan Buruk ise bildiğimiz 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncularken Fatih hoca bunları oyunu iki yönlü oynayan merkez orta sahaya çevirmişti.
Eldeki mevcut adamı daha verimli olacağı mevkiye kaydırabilirsin ama çuvalla döviz ödediğin adam için saçmalık doğrudan doğruya. Bu oyun anlayışına merkezde yumuşak adamın uymadığını çoktan görmüş olması gerekirdi.

Ndombele bizi cok kucuk duruma dusurdu, camia olarak.
Bir tane adam cikip koca bir sene tam maasini alip 100+ kg takildi.
Ve sonrasinda orta sinif bir takima gidip 3-4 hafta'da normal kilo'ya donup top oynamaya basladi.

Bu bize bir ders olmali, ama bu dersi alabilecek kapasitede bir camia olmayabiliriz malesef. Dusunsenize bir Juventus ya da Barcelona'da topcu aliyorsun ve boyle bir sorun yasayip adami cezalandirmiyorsun, veya yollarini 3-4 ay icinde ayirmiyorsun. Sozlesmesine kilo/fitness maddesini eklemiyorsun vb.

Daha cok calismamiz lazim.

Bize 100kg rehabilitasyon a geldi herif, kendine saygısı olmayan bir adamdı.

Tor yanına nasıl olur? Alalım deneyelim bence.

Piyasasını düzeltip Arabistan ligi'ne kapak atmak için uğraşıyo büyük ihtimalle yav :D Ondan sonra da 4-5 yıllık sözleşmeyi kaptıktan sonra geri kilo almaya başlar :D

Son maçında öyle ağım şahım bir numarası yok 2 ara pas atmış geri kalanı yana geriye yine. Mental sağlığı bozuk puştları yaklaştırmayalım artık bu takıma. Florya suyu geyiği son bulsun..

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

fransızlar tutmuyo bizde gomis hariç. kültür mü çok farklı geliyo nedir. rabiot'yu da getirsen 2 gün sonra mırın kırın eder burda. bu dombalak arkadaşımız da hiçbir zaman galatasaray'a değer verip bi sporcu disiplini bile koyamadı ortaya. herif şampiyonluk kutlamalarında bile maskot gibiydi. bizden gerekli süre alamayıp ayrılan oyuncular arasında tek özlemediğim, ne yaptığıyla gram ilgilenmediğimdir heralde.

Geri
Üst Alt