92. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Aslan Türkoğlu !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Kemal zamanında sinema yönetmenliği eğitimi alabilmesi için genç bir arkadaşımızı Rusya'ya göndermiş. Çocuk eğitimi almış Türkiye'ye dönmüş. ''Bir Millet Uyanıyor''un senaryosunu da bu genç arkadaşın çekmesini istemiş. Kendisi de belgesel içerikli bu filmde rol alacak. Güç bela ikna edilmiş. Neyse işte çekimler başlamış. Mustafa Kemal meclis konuşmasından Nutuk'ta yer alan bölümlerden bazılarını seslendirmeye başlamış. O sırada Afet İnan ile Kazım Karabekir kendi aralarında konuşmaya dalmışlar yüksek sesle. Tabi Mustafa Kemal'in tüm dikkati dağılmış. Susunuz film çeviriyoruz burada diye paylamış her ikisini de. Lakin tekrar adapte olmakta zorlanmış. Hal böyle olunca Gazi'yi zar zor ikna etmişler çekimlerin yenilenmesi için. Tam o sırada yeni bir ses dalgası ve gülücükler gelmiş. Haliyle Mustafa Kemal'in sigortalar iyice atmış ve şöyle demiş; '' Ne o? Biz burada komedya mı oynuyoruz ? Bu ne terbiyesizliktir ? Gülmeyiniz ? Çekiliniz ? Yıkılınız ? Gidiniz ? '' O kızgınlığını bile çok zarif şekilde dile getirmesine her zaman bitmişimdir. Böyle durumlarda aynı kalıbı bende kullanıyorum zira çok hoşuma gidiyor.

Ha bu arada mevzunun devamı da var. Bu film daha sonra yayınlanıyor. İlk gösterimlerden birine Muhsin Ertuğrul ve Nazım Hikmet gidiyor. Kendi aralarında salonda konuşurken ki, filmin bazı yerlerini eleştiriyorlar o sırada, Mustafa Kemal'in bu yukarıda yazdığım konuşması bir anda duyuluyor. Meğer makaslama yaparken o kısmı unutuyorlar. Nazım ile Muhsin Ertuğrul. Kendilerine kızıldığını düşünüp şok bir şekilde İstiklal caddesine fırlıyorlar. Bunu da okurken bayağı gülmüştüm.

Olay budur saygılar :D Bu arada şampiyonu biliyorum yorum yapamıyorum elbette.
Hahahahahahahahahaha

Bilmiyordum valla. :hat:

İlk 15 puanlamada bütün kaynakları kurutmuşum. İşte Ozan ağabeyden bir iki damla daha damlarsa...

Ozan Tokgöz sağol ağabey ezdirmedik sayende şarkıyı. :D

Sol tarafta kapatacak ilk defa jazz bir şarkı sanırım.

Tuncay Tum

Olum sen cinsmisin. Hep yerli şarkilara en üst puani veriyordun ne oldu gittin 1 puan verdin. Bunun kafasina birşey düşmüş:asd22:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt