Mesleki kimliğimi ön plana çıkarmayı pek tercih etmiyorum forumda; ben tıp doktoruyum, öteki hakim, beriki pilot, bir diğeri de boşta geziyor olsa ne fark eder?..
Ümit Davala' nın sarfettiği sözlerin kanıt olarak hiçbir değeri yoktur. Omar sakatlığı nedeniyle oynayamayacak durumda iken, Boey de kendisini halsiz hissetmiş ve oynayacak durumda olmadığını söylemiş olabilir pekala. İnsan vücudu ve psikolojisi bir makine değildir ki birtakım testlere sokup da ''Problem yok, çalışır bu'' denilebilsin. Bazılarının zannedebileceği gibi, muayene ve muhtelif tetkiklerle doğru yahut yalan söylediğinin ispatı kabil değildir. Kanıt minvalinde, tıbbın bir bilim değil 'sanat' olduğu genel kabul görmüş bir husustur; ideal olan ''Kanıta dayalı Tıp'' dır elbette, lakin birçok durumda bu mümkün olmayabiliyor maalesef...
Benzer şeyleri Ümit Davala' nın Hocası Fatih Terim için Serdar Aziz ve Eren Derdiyok konularında da ifade etmiştim. Serdar, mide bulantısı-başdönmesi olduğunu söyleyip maça çıkmak istemediğini söyledi, ertesi gün tatil için Maldivlere uçtu diye kapı dışarı edilmişti hani. Basit bir besin zehirlenmesi yahut viral bir olay geçiriyordu diye tahmin ediyorum ki bunlar muayene ve tetkikle kanıtlanması pek mümkün olmayan tıbbi durumlardır. Evet, özellikle besin zehirlenmesinde, toksinler kusma veya ishalle vücuttan atılırsa, ertesi sabah hiçbir belirti kalmadan seyahat de edebilirdi...''Sağlık ekibine sordum, sorun olmadığını söylediler'' söylemi, futbolcunun sahtekarlığının değil, söyleyenin cehaletinin bir yansımasıdır ki o noktada sağlık ekibinin tutumunu da sorgulamak isterdim mümkün olsaydı...
Saçma sapan tartışmalara girmek istemiyorum. Tıp Doktoru olan varsa ve söylediklerimin aksini savunuyorsa; hele de benden bir gün fazla eğitim almışlığı varsa saygı duyarak kabullenirim...