#94 Lucas Ontivero

Santraforumuz Berk İsmail biraz verkaç yapmayı bilse , veya araya kaçsa daha farklı gözükürdü..Resmen santraforsuz oynadık Onti'nin suçu yok.

Bugün çok tutuktu , Mancini 'ye Tokat maçından sonra neden kadroya almadı diye kızmıştım ama adam haklıymış genç çocukların ne yapacağı belli olmuyor.

Ilk yari sag acikta oynadi cizgiye yakin fazla etkili olamadi, ama ikinci yari 10 numara bolgesi diyecegimiz yerde oynadi ve ilk yariya nazaran daha etkiliydi.

As kadroyla izlemeden yorum yapmak istemiyorum açıkçası. Şuan söyleyebileceğim tek şey, güçlenmesi lazım.

bu akşam gördük ki lucasın mevkisi 10 numara pozisyonu kanatta etkinliği azalıyo ama olaya istatistik olarak bakmamak lazım mesela ikinci yarıda bi pozisyon vardı topu nefis kontrol etti boumu geçti aralarında ciddi fizik farkı olmasına rağmen baya yetenekli bi oyuncu

Isik göremedim diyenleri kesinlikle ciddiye almamak gerek.

Ontivero nun teknigi ve oyun görüsü gercekten cok iyi. Ben akilli bir oyuncu oldugunu görüyorum. Sutlari beklentim den daha iyi.

Tek handikapi iste asiri kisa olmasi bir kanat oyuncusu icin. Sneijder ve Xavi gibi oyuncular 2cm büyük veya kücük olabilir. Mevki ve görevlerine bakarsak Sneijder veya Xavi gibi oyuncularda bu boy meselesi pek önemli degil. Cogunlukla pas veya sut atan oyuncular bunlar.

Ontivero ise kanat oynacaksa dribbling özellikleri ile parlamaya calisacak her oyuncu gibi. Bu zor iste. Herkes güclensin fln diyor ama ben gücsüz olduguna katilmiyorum. Gercekten boydan kaybediyor bu konuda. Oyuncular hemen bu boy handkapini yüzüne vurur gibisine fiziki müdahalelerde bulunuyor.

Ontivero'yu etkili kullanmak istiyorsak kesinlikle bol pas yapan ve yüksek tempo da oynayan bir sisteme monte etmeliyiz. Yani 2-3 kisiye dirbbling yaparak calimlamak yerine takim arkadaslarinla bol pas yaparak gecmesi lazim. Bunu yapabilir zaten teknigi iyi ve cabuk.

Ben tercihim sahte 9 veya false 9 dedigimiz görev olur. Dar alanda bol pas ve tempoyu yüksek tutarak basarili olacagina inaniyorum.

Gercekten kumas iyi, yetenekli. Ama bunu hep diyecegiz, simdi de ilerde de. Oynadigi mevki itibariyle boydan kaybediyor ve bu ciddi handikap.

bu akşam gördük ki lucasın mevkisi 10 numara pozisyonu kanatta etkinliği azalıyo ama olaya istatistik olarak bakmamak lazım mesela ikinci yarıda bi pozisyon vardı topu nefis kontrol etti boumu geçti aralarında ciddi fizik farkı olmasına rağmen baya yetenekli bi oyuncu
evet topu alıp geçişi harikaydı:surprised::ka19: ceza yayına kadar sürdü ve orda kendisine faul de yapıldı aslında hakem görmedi kesinlikle ısrar edilmesi gereken bir futbolcu ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir tarzı var 90 dakika hiç bir şey yapmıyormuş gibi görünürken bir anda yapacağı hareketle skoru değiştirecek yetenekleri var :yuppi:

Cidden Ontivero'yu sürekli Messi ile karşılaştırmak için nasıl bir kafaya sahip olmak lazım. Sanki bu boyda başka oyuncu yok. Bizim Sneijder bundan 2 santim uzun. Performansına gelirsek bayağı zeminin azizliğine uğradı ama teknik kapasitesi fena değil gibi. Şutlarıda ışık veriyor. Sorumluluk almaktan kaçmıyor ayağı biraz daha yere sağlam basınca ve as takım ile oynayınca izlemeli.

defansa çok geldi topda çıkardı bi kaç tane

Tipik liseli taraftar örneği kaynıyor sayfalar. Yahu adamı bir maçta Messi yapıp ikinci maçta gol atmadı çalım atmadı diye leş eden zihniyet kadar saçma bir görüş olur mu?

Gerçekte çocuk yetenekli, potansiyeli var, iyi şutlar atıyor topu ayağında iyi tutuyor ama gelişmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım. rica ediyorum Fm ci mantığı ile buralara yorum yazmayın. Bir maç ile bir futbolcuyu ne asıp ne de kral ilan edin.

Klasik Türk futbol taraftarlarının bir oyuncuyu başta ekstra abartmak suretiyle gaza gelip, sonra kendi oluşturduğu yüksek beklentilerin karşılanmaması üzerine o oyuncuyu yerin dibine sokma durumları.

Bir durun ya, adam yeni geldi maç yapmadı doğru düzgün. Az sabredin be..

bizim forum scout kaynıyor,her biri teknik adam her biri analizci.şu 18 yaşındaki çocugu daha 2.ci maçında yerden yere vurdunuz.adam top süremedi ibrahim ve giray kazması yüzünden.saha zaten berbat.oyuncular desen at topu bana 2-3 çalım atayımda hocanın gözüne gireyim derdinde.siz fizikten ne anlarsınız da fizikte fizik diyorsunuz.size göre fizik eski antalyalı djeoua,eskişehirli kamara sivaslı costa.adam gayet iyi omuz omuza mücadele ediyor.

Artık net olarak şunu söyleyebilirim ki bizim milletimiz futboldan çakmıyor.

Çok yetenekli bir çocuğa benziyor, inşallah Mancini yeteri kadar şans verip parlatır çocuğu...

Fizik eksikliği diyenler galiba mac kondisyon eksilliğinden söz ediyor . Buda 2 yılda maca cıkmayan birisi için normal herhalde.

Tokat macında mesala 70 dk sonra bitti çocuk. Kötü olan taraf bu çocuk nerde kapata bilecek bu eksiğini?

Lig için kontenjandan dolayı fırsat kalmaz gibi. Kupa desen lay lay lom dönemi bitti.

Chelsea maclarında kimse oynatmaz onu şimdilik. A2 de oynaya bilirse orda oynar herhalde.

1957965_544862062278487_901170664_n.jpg

Geri
Üst Alt