- 11 Aralık 2009
- 17.383
- 10.368
- 1.838
Carrusca facia falan değildi bence. Bu tip oyuncuları sürekli denemek lazım ki, aralarından birkaç tanesi tutsun. Biz istiyoruz ki, genç futbolcu geldi mi hemen parlasın, fiyatı 30-40 milyon olsun. Ama o kadar kolay değil. Bu işi sürekli yapmazsan başarı falan elde edemezsiniz. Carrusca gibi kaç tane transferimiz var? Gittik Amrabat gibi bir adama 8 milyondan fazla para verdik. Halbu ki o paraya 3-4 tane potansiyelli genç bulmak mümkündü. Onlardan bir tanesi bile tutmuş olsa çok karlı çıkardık.
Carrusca geldiğinde 23 yaşında idi ve statta canlı izledim, üflesen uçacakmış gibi duran cılız fiziğiyle, hız ve çabukluğu vasat, hiçbir olağanüstü meziyeti olmayan bir futbolcu idi...18 yaşında iken, Maradona nın ''Veliahtım'' dediği iddia edilen 837. sol ayaklı Arjantinli futbolcu olması dışında kayda değer bir referansı yoktu, dikkat çekip belli bir piyasa yaptıktan sonra hiçbir yerde tutunamadığı biliniyordu...Bizdeki Cafercan ın gidişatına benzer bir durum...Yanlış hatırlamıyorsam 3 milyon gibi bir bonservis ödenmişti...İyi futbolcu olduğunu iddia ediyorsan, bizden sonra parlak bir kariyer yapmış olmalı ama ben bir daha adını duymadım; adamı biz harcamış oluruz böyle durumlarda dimi?...
Böyle erken yaşta dikkat çeken futbolcuları, çok iyi izleyerek 18-19 yaşında iken, makul bir fiyata almak mantıklı olabilir, 23 yaşına gelmiş ve beklentileri karşılayamamışken ''18 yaşında şöyle potansiyel görülmüş'' diye alırsan olacağı budur...
''Kötü emsal emsal olmaz'' zaten de Amrabat transferine en başından karşı çıkan biri olarak çok net söylüyorum, Carrusca transferi daha büyük fiyaskodur...Amrabat ın bu denli yetersiz kalacağını en karşı çıkanlar dahi öngörememiştir...