#94 Lucas Ontivero

Biri cikip mantikli sekilde bu cocugun neden elestiri aldigini anlatsin bana. Oyuna girdikten sonra hangi mac sakin sekilde pas yaparak, organize olarak oynamasiz?

Ne bekleniyor yani?

Türk futbolun hali cok durumda. Tipki alt yapi oyuncularin egitim almadigi gibi taraftarlarda almiyor diyecem ama biraz fazla olur, daha cok genelleme olur. Ama birsey kesin, zamaninda atiyorum Hazard bizim U takimlarinda oynasaydi cacik olmazdi cocuktan. Cünkü zaten bu ülkede futbol oynandigi yok.

Yorumlari ciddiye almamaya calisiyorum. Bu taraftarin futbol bilgisine güvenmemek en iyisidir. Sezon basindan beri bu tipler 'Ceyhun kalsin, iyi alternatif olur, Salih Dursun gelsin, en azindan yedek kalir, Veysel gelsin, iyi yerli oyuncu' diyor. Oysa ki yeteneksizin en önde gidenleri bunlar. Biz o gün tersini diyince bizi elestiren tipler. Ama is isten gecince aklimiz basimiza geliyor, türk milletin huyu bu.

Acin okuyun futbolcularin ilk sayfalarini.

Kisaca bi halt bildikleri yok.

Veysel Bursa maçında show yaptı ilk yarı. Eboue berbat diğerleri ondan berbat. Veysel bir tek ön libero da müzmin yedek olur şampiyonluğa giden takımda.

Salih, bu çocuk, Ceyhun ise Kayserispor'da oynar en fazla. Her şeyi eksik, teknik tek başına yetmez. Anlıyorum seni pırıltı görüyorsun kendince ama o gördüğün pırıltı değil Hakan. O gördüğün diğer yeteneksizler sürüsünün yetenek fakirliği.

Ontivero tabi ki onlardan daha yetenekli ama asla yeteneği yeter seviye de değil, üzerine fizik, oyun görüşü, tecrübesi bu düzeyi kaldıracak düzeyde hiç değil.

Bütün olarak bakmak durumundayız. Diğer dediklerine sonuna kadar katılıyorum.

19 yaşındaki çocuktan maça girip herkesi hizaya soksun, takıma disiplin getirsin; alsın 14 kişiyi geçip gol atsın filan mı bekliyorsunuz..

19 yasina gelmis adam daha profesyonel mac oynamamis ve bizden baska talibi yoktu.. ve okadar iyi olsaydi bize denemek icin yollamazlardi :)

Ve bu oyuncu sayet 100bin euro gibi ucretle gelseydi ses cikarmazdik ama 2m euro ne kardesim?

pazarliktan ve ekonomiden anliyorum diyen Unal Aysal utansin walla.. bizde ekonomi okuyoruz, ve futbol ticaretinide biliyoruz

bugun fransa ve italya gibi takimlar ontivero ayarinda oyunculara 200bin uzerinde bir para vermiyor ama siz hangi zihniyetle verdiniz bu paralari?

Ben tersini düsünüyorum iste. Ve kimin hakli oldugunu zaman gösterecek. Ama tek sart su olmali ki; isler kötüye gidince son 10 dk oyuna dahil edilip sacma sapan taktik anlayisinda yipranirsa ve gönderilirse bu cocuk, kimin hakli ciktigini bilemeyiz.

Dedigim gibi, oyun anlayisi, yaptigi kosular ve teknigi iyi durumda. Ciddi potansiyeli oldugundan cok eminim. Tek handikapi belirttigim gibi ve seninde savundugun gibi boyu. Bu yüzden zaten diyorum bu oyuncularda tempo yüksek tutulmali. Yani oyunun her alaninda oyuncular teke tek kullanirsak etkili olmasi mümkün degildir.

Size öyle gelmiyor olabilir, ama bu cocukta sahte 9 olmak icin hersey var aslinda. Örnegin Bayern veya Almanya milli takim'i Götze'yi sira sira sahte 9 olarak kullaniyor.

Peki neden Götze'yi? Cünkü iki takimda yüksek tempoda bol pas yaparak, oyunu birlikte oynadiklari icin Götze gibi teknik ve kalenin önünde iyi olan oyuncu tam isabet.

Ontivero nun da kale önünde iyi oldugu bir gercek. Simdilik tek bu. Digerleri henüz net degil ve dedigim gibi zaman gösterecek, ama yukarda ki sart gecerli.

19 yasina gelmis adam daha profesyonel mac oynamamis ve bizden baska talibi yoktu.. ve okadar iyi olsaydi bize denemek icin yollamazlardi :)

Ve bu oyuncu sayet 100bin euro gibi ucretle gelseydi ses cikarmazdik ama 2m euro ne kardesim?

pazarliktan ve ekonomiden anliyorum diyen Unal Aysal utansin walla.. bizde ekonomi okuyoruz, ve futbol ticaretinide biliyoruz

bugun fransa ve italya gibi takimlar ontivero ayarinda oyunculara 200bin uzerinde bir para vermiyor ama siz hangi zihniyetle verdiniz bu paralari?

Iste belki bugün fazla gergin oldugum icin her kücük detaya tepki gösteriyorum. Ama bu zihniyetlerden bahsediyoruz iste ülke futbolunda. Iyi olsaydi bize yollamazlardi. Off of.

Ne diyelim, cacik olmaz bu ülke futbolundan.

Iste belki bugün fazla gergin oldugum icin her kücük detaya tepki gösteriyorum. Ama bu zihniyetlerden bahsediyoruz iste ülke futbolunda. Iyi olsaydi bize yollamazlardi. Off of.

Ne diyelim, cacik olmaz bu ülke futbolundan.

Mancini'nin gitmesine en çok isteyenlerden biriyimdir forumda ama adam öyle bir eleştiriyor ki savunasım geliyor. :) O yüzden artık ben böyle mesajları görmezden geliyorum..

Iste belki bugün fazla gergin oldugum icin her kücük detaya tepki gösteriyorum. Ama bu zihniyetlerden bahsediyoruz iste ülke futbolunda. Iyi olsaydi bize yollamazlardi.

Ciddiyim cacik olmaz bu ülke futbolundan.

Bu cocuk hangi kriterlere gore alindi? tombaladan ceker gibi oyuncu aldilar, Football manage oynayan salagin biri tavsiyeleriyle bruma,alex,ontivero gibi sacma isimler alindi.. Gunumuzdeki futbolda en onemli nokta futbolda pas + mucadele gucu olan oyuncularla oynaniyor..

Ontivero gibi adamlar sokakta cok kardesim, biraz gozunuzu acin. bu adam okadar yetenekli olsaydi kendi ulkesinde en azinda u15-u18de oynardi 1 yada 2 mac..

kendi ulkesi bu adami kesfetmemiste, bizim salak scout ekibimi gordu bu adamdaki yetenekleri :)

5kisinin arasina girip ve bencilce hareketerl yapan futbolcudan ancak tuvalet bekcisi olur! Ayni dusuncelerim hajrovic icinde gecerli :)

Bu cocuk hangi kriterlere gore alindi? tombaladan ceker gibi oyuncu aldilar, Football manage oynayan salagin biri tavsiyeleriyle bruma,alex,ontivero gibi sacma isimler alindi.. Gunumuzdeki futbolda en onemli nokta futbolda pas + mucadele gucu olan oyuncularla oynaniyor..

Ontivero gibi adamlar sokakta cok kardesim, biraz gozunuzu acin. bu adam okadar yetenekli olsaydi kendi ulkesinde en azinda u15-u18de oynardi 1 yada 2 mac..

kendi ulkesi bu adami kesfetmemiste, bizim salak scout ekibimi gordu bu adamdaki yetenekleri :)

5kisinin arasina girip ve bencilce hareketerl yapan futbolcudan ancak tuvalet bekcisi olur! Ayni dusuncelerim hajrovic icinde gecerli :)

Sana o kadar oyuncu sayarim ki, agizin acik kalir. Ah bunu nasil kesfetti bu kulüpler dersin. Cünkü gecmise yönelik referanslari sifir. Agizin acik kalir derken kötü anlamda söylemiyorum tabi.

Senin yaptigin türk milletinin sevdigi düz mantik. Düz mantik ise sacmaliktir ve ciddiye alinmamalidir.

Simdi biri cikip o oyuncularin ismini say diye alinti yapar. Simdiden saymayacagimi belirtmek isterim. Anlatmak istedigim olay farkli.

Futboldan anliyor olabilirsin, bilemiyorum, tanimiyorum. Yani taktik anlayis fln olabilir. Ama futbolcudan anlamadigin belli kardesim kusura bakma.

kardeş seni eski bursasporlu mususi ye benzetiyorum bi kan bağı var mı

hakan bu herifte hicbisey gormemene ragmen savunman gulunc komik vede trajikomik

Sana o kadar oyuncu sayarim ki, agizin acik kalir. Ah bunu nasil kesfetti bu kulüpler dersin. Cünkü gecmise yönelik referanslari sifir. Agizin acik kalir derken kötü anlamda söylemiyorum tabi.

Senin yaptigin türk milletinin sevdigi düz mantik. Düz mantik ise sacmaliktir ve ciddiye alinmamalidir.

Simdi biri cikip o oyuncularin ismini say diye alinti yapar. Simdiden saymayacagimi belirtmek isterim. Anlatmak istedigim olay farkli.

Futboldan anliyor olabilirsin, bilemiyorum, tanimiyorum. Yani taktik anlayis fln olabilir. Ama futbolcudan anlamadigin belli kardesim kusura bakma.

Bu yazdiklarina kendin bile inanmiyorsun kardes :) klasik cumleler kullanmissin !

Evet bizde biliyoruz portonun hulk ta japonyada kesfetmesi, yada lucatonin 27yasinda sonra kesfedildigi + diger yetenekli yildizlar.

Bugun Messi niye Barcelona disinda baksa takima transfer olmuyor?

Cunku Ingiltere yada Italyada ayni performansi saglayamaz diye.

Turkiye liginde basarili olmak icin hangi tur oyuncular lazim? Fizik + Kondisyon + Mucadele gucu + pas + oyun gorusu + nerde duracagini bilen adam ve en onemlisi futbol bilgisi..

Bu ozelikler kimde var?

Bak kardesim, bir esegi zorla at yapmak zorunda degilsin, ve bir esek asla at olmaz!

Bencil, cahil, aptal futbolcudan ancak haslanmis patates olur :)

Bugun Ben Arfa, Queresma gibi super adamlar niye buyuk takimlarda oynamadi? cunku takim oyununu bilmez, devamligi olmayan oyuncular, nerde duracagini ve pozisyon almasini bilmezler

afb82-mususi.jpg

iyi tobçuydu toprağı bol olsun :rose:

hakan bu herifte hicbisey gormemene ragmen savunman gulunc komik vede trajikomik

Ben elestirilerin haksiz oldugunu ve az süre aldigi dakilarda oyun görüsü ve topla oyununun iyi oldugunu gösterdigini savunuyorum. Bundan sonrasi nasil kullanacagina bakar. Ona göre ya tutar tutmaz.

Nasil aylar veya belkide seneler öncesi su an takimda bulunan oyuncular icin cöp veya yeteneksiz kelimesini kullanip hakli duruma düsmüssem, haksiz duruma da düsebilirim tabi.

Ama bir oyuncu sahada topu alip hareketleri veya düsünceleri ile bana cok sey anlatiyor. Isik veriyor. Bu yüzden cok önceden cöp yeteneksiz veya yetenekli diyebiliyorum sahsen.

Hulusi icin cevap vermek gerekirse, konuyu baska yerlere cekmeye gerek yok. Saydigin özelliklere sahip oldugu zaten kisa süre almasina ragmen net görüldü.

Simdilik tek istedigim, sakin ortamda, sIkIntIlari astigimiz günerl bu cocugu iyi bir takima monte etmek. Veya en azindan bir kac mac denemek. Ben dünyanin sayili oyuncusu olur da demiyorum.

Takimda modern futbolu oynayacak cok az sayida adam var, nerdeyse hic yok. Sneijder, Telles ve Melo. Bunlarin arasina Bruma ve Ontivero/Hajrovic net girer. Daha birsey görmesekte Umut Gündogan da stili ile net girer.

An itibariye cok katil var takimda, Sabri, Selcuk, Yekta, Ceyhun, Hakan..

Yani bu ortamda zaten genclerin birsey yapmasi mümkün gözükmüyor cünkü su günler takim olarak, kulüp olarak ne yaptigimiz belli degil. Bugün futbolmu oynadik allah askina?!

Aslinda tek istedigim, su cocugu bir kac mac rahat rahat izlemek. Yillardir sahte 9 istiyorum istiyoruz su takima. Bu özellikler olabilir. Sonra olurmu olmaz mi tartisiriz.

Hakan delikanli burasi dingonun agirimi :D

ptt ligindeki takim bile oynatmaz lucas ontiveroyu, ve bu adama sabir gosterecegiz.

bu adami kazanmak icin 20yenilgiye razimi olacagiz bir sezonda ?

Geri
Üst Alt