A Haber'den Büyük Saygısızlık!

Aziz Yıldız

Berlin Panteri
sevgili galatasaraylılar ve dursun ve riekerinke rağmen hala galatasaraylı kalabilmişler,

dün gece a haber denen kanala zapt yaptim(anlik gelisti uykuluydum) ve de ne göreyim?
forumumuzda avatarlara taşıdığımız(ozan tokgoz abimiz basi ceker), edebiyatımızın büyük şairlerinden, gSarayimiz ile gönül bağı olan TEVFİK FİKRET ağabeyimize kara propaganda yapılıyordu!

ben tabi burdan yönetimi göreve çağırmıyorum, bağımsız Gsaray taraftarlarına hitap ediyorum! UYANIN, bilinciniz açık olsun! SALDIRI ALTINDAYIZ!

6779132875b4f719dbd02e0aeff020f4.jpg

a2a0c073b16bdfc6acb61759bbe69fa6.jpg

doğrudur... illa Galatasaray sevgisi var diye bir adamı, velev ki şair olsun, velev ki iyi bir şair olsun, sevmek zorunda değilim...

1. Tevfik Fikret bu şiiri yazmış mı? yazmış...
2. Bunu kime yazmış? Daha sonra 1. dünya ve kurtuluş savaşı sırasında da halkı katleden Ermeni Komitacılara yazmış...

Kusura bakmayın Galatasaraylı olmayı bırak babam olsa söverim böylesine... Abdullah Öcalan da Galatasaraylıyım diyor... Yaz o zaman kızılay bombacısına bir methiye okuyalım asırlar boyu...

Son düzenleme:
doğrudur... illa Galatasaray sevgisi var diye bir adamı, velev ki şair olsun, velev ki iyi bir şair olsun, sevmek zorunda değilim...

2. Bunu kime yazmış? Daha sonra 1. dünya ve kurtuluş savaşı sırasında da halkı katleden Ermeni Komitacılara yazmış...

Kusura bakmayın Galatasaraylı olmayı bırak babam olsa söverim böylesine... Abdullah Öcalan da Galatasaraylıyım diyor... Yaz o zaman kızılay bombacısına bir methiye okuyalım asırlar boyu...
peki siirin tamami nerde

Bursa senin Hamzayi kovdu ama yanlis yapti bence sonuc olarak sezonun ortasinda yollayarak. Cünkü o dandik kadroyla Hamza gibi bir kötü futbolcu fetisisti disinda bir teknik direktör zor basarili olur.

Hamza ile de iyi futbol oynamiyorlardi aslinda ama puan topluyorlardi iyi kötü. Yazik oldu seninkine.

Bursa senin Hamzayi kovdu ama yanlis yapti bence sonuc olarak sezonun ortasinda yollayarak. Cünkü o dandik kadroyla Hamza gibi bir kötü futbolcu fetisisti disinda bir teknik direktör zor basarili olur.

Hamza ile de iyi futbol oynamiyorlardi aslinda ama puan topluyorlardi iyi kötü. Yazik oldu seninkine.

hayırlısı olsun... Hamza Hoca'm başka efsaneler doğurma yolunda :)

AHaber'in bu haberi yapması tamamen ideolojik sebeplerle de olsa Tevfik Fikret Bir Lahza-i Taahhur'da ne yazık ki bir bombacıyı övmekte. İstibdattan bunalmış, hürriyet umutları darmaduman olmuş, son kale olarak gördüğü oğlundan dahi darbe yemiş bir milliyetpervere o şiiri yazdıracak ortamı da incelemek lazım.

Ha sıkıyorsa AHaber Mehmet Akif'in Yıldızdaki Baykuş'undan da söz etsin ama nerde...

Hamiyyet gamz eden bir pâk alın her kimde gördünse,
“Bu bir câni!” dedin sürdün, ya mahkum eylendin hapse.
Müvekkel eyleyip câsûsu her vicdana, her hisse,
Düşürdün milletin en kahraman evlâdını ye’se…
Ne mel’unsun ki rahmetler okuttun rûh-i İblis’e

AHaber'in bu haberi yapması tamamen ideolojik sebeplerle de olsa Tevfik Fikret Bir Lahza-i Taahhur'da ne yazık ki bir bombacıyı övmekte. İstibdattan bunalmış, hürriyet umutları darmaduman olmuş, son kale olarak gördüğü oğlundan dahi darbe yemiş bir milliyetpervere o şiiri yazdıracak ortamı da incelemek lazım.

Ha sıkıyorsa AHaber Mehmet Akif'in Yıldızdaki Baykuş'undan da söz etsin ama nerde...

Abdulhamit üzerinde çok tartışılan bir padişah... Ben herhangi bir şekilde kendisi hakkında olumlu olumsuz birşey söylemiyorum. Yalnız olayın cereyanını ve kimlerin faaliyeti olduğunu okuduğunuz zaman bu suikast olayının başlı başına savunulması imkansız bir fecaat olduğu apaçık ortaya çıkıyor... Bu arada Abdulhamit'i tahttan indirerek vatanı kurtardıklarını savunan ve aslında gücü eline geçirenler de kim? Devleti 1. Dünya savaşına sokarak fiilen yıkılışını sağlayan ittihatçılar...

Bu noktadan bakınca her halukarda Mehmet Akif doğruyu doğru şekilde ifade ederek gerçek istiklal şairinin vücut bulmuş halini alırken, Tevfik Fikret terörist yalayıcı olmaktan öte gidemiyor...

Abdulhamit üzerinde çok tartışılan bir padişah... Ben herhangi bir şekilde kendisi hakkında olumlu olumsuz birşey söylemiyorum. Yalnız olayın cereyanını ve kimlerin faaliyeti olduğunu okuduğunuz zaman bu suikast olayının başlı başına savunulması imkansız bir fecaat olduğu apaçık ortaya çıkıyor... Bu arada Abdulhamit'i tahttan indirerek vatanı kurtardıklarını savunan ve aslında gücü eline geçirenler de kim? Devleti 1. Dünya savaşına sokarak fiilen yıkılışını sağlayan ittihatçılar...

Bu noktadan bakınca her halukarda Mehmet Akif doğruyu doğru şekilde ifade ederek gerçek istiklal şairinin vücut bulmuş halini alırken, Tevfik Fikret terörist yalayıcı olmaktan öte gidemiyor...

Tevfik Fikret naifliğiyle ve hürriyet sevdasıyla ün yapmış bir adam. Milleti ve devletine bağlılığı da asla dönemin devlet ricalinden az değildir. Dediğim gibi naifliğiyle ünlü bir adamın şiddeti tasvip etmesine sebep olacak bir ortam. Olayları dönemlerinin şartlarına göre yargılamazsak adaletsizlik ederiz. Terörist yalayıcısı tabiri ise kesinlikle acımasızlıktır.

Akif de büyük değer T.Fikret de...

Tevfik Fikret naifliğiyle ve hürriyet sevdasıyla ün yapmış bir adam. Milleti ve devletine bağlılığı da asla dönemin devlet ricalinden az değildir. Dediğim gibi naifliğiyle ünlü bir adamın şiddeti tasvip etmesine sebep olacak bir ortam. Olayları dönemlerinin şartlarına göre yargılamazsak adaletsizlik ederiz. Terörist yalayıcısı tabiri ise kesinlikle acımasızlıktır.

Akif de büyük değer T.Fikret de...

o zaman çok yanlış bir şiir yazdığı düşüncem değişmemekle beraber bu sözlerimi genel yaşayışına nasbetmiyorum. Şahsı hakkında dediklerin doğru ya da yanlış olabilir çünkü Tevfik Fikret'in genel olarak düşüncesi yaşayış tarzı nedir çok ilgilenmedim. Ben esas onu "Sis" şiiri nedeniyle sevmem... Bir insan isli cam tutsa gözüne İstanbul'u öyle göremez... Neyse... Konu nereden nereye geldi.

Diyeceğim, Tevfik Fikret'e söylenen bir söz olumlu ya da olumsuz olsun Galatasaray'ı bağlamaz gözümde... Buradan bir saldırı çıkmaz... Öyle olsa Atatürk'e suikast girişiminde bulunan FB başkanını aklayamaz Kadıköylüler...

Bu gibi şahıslar kendi düşünce dünyalarını oluşturmuş insanlardır. Direkt olarak Galatasaray ile alakalı olmadığı sürece söyledikleri ve yaptıkları Galatasaray'a atfolunmaz. Bunun böyle olması hem onların vermek istedikleri mesajlar hem de Galatasaray'ın hitap ettiği kitleye yönelik doğal kapsayıcılığı için elzemdir.

Son düzenleme:
Hedef Türk devrimi ve gsmiz. Herkes uyanik olsun.

yine mi intergalaktik komplo ?

yahu şunları Ali Sami Yen için yazsalar anlarım buradan Galatasaray düşmanları nemalanmaya çalışıyor, önce rahmetli başkana oradan Galatasaray'a saldıracaklar diye...

Sorun insanlara ya Tevfik Fikret deyince kaç kişinin aklına Galatasaray geliyor... Var mı bu ikili arasında halk nezdinde böyle sağlam bir bağlantı? 25 milyonun içinde kaç Galatasaraylı lisedeki salonun adını bilir, T. Fikret'in geçmişini bilir de oradan bu bağlantıyı kurar?

Bir de bir tespitte bulunayım. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe büyük kitlelere hitap eden sosyal topluluklardır. Kulüpler insan topluluklarıdır... Bu kadar büyük kulüplerin tek bir siyasi, dini, sosyal, ekonomik, görüşü yoktur. (Lazio, Barcelona, Tr'de belki Demirspor gibi bariz istisnaları saymazsak) Bazısı için Galatasaray sadece Ali Sami Yen'dir. Bazısı için Hasnun Galip'tir, bazısı için Tevfik Fikret'tir. hatta bazısı için Fatih Terim ve Ünal Aysal olduğunu da görüyoruz :) hiç birinin görüşü tek başına Galatasaray'ın görüş ve ideallerini yansıtmaz... Bu simge isimlerden bir veya birkaçını sevmemek de kimsenin Galatasaraylılığını eksiltmez... Bunu böylece görün... Ayrı değerlendirin. meseleye doğru yaklaşın...

Son düzenleme:
İyidir kötüdür de şu ölmüş yaşamlarının ardından yüzyıllar geçmiş insanları bir kenara bıraksalar Tevfik Fikret büyük bir şairdi. İster sevin, ister sevmeyin.

A Haber ve diğer yandaş kanallar özellikle bu işi yapıyorlar bir yeri hedef olarak seçiyorlar ve kendileriyle çelişseler de daha önce benzer şeyleri yapsa da saldırıyorlar ve halkın bir kısmı bunu resmen yutuyor. Lahza-i Taahhur'da suikasti övdüğünü yeni mi keşfettiniz arkadaş. Şimdi kullanma günü tabi, başka çıkarları var muhakkak. Yoksa aynı anlayış değil mi Pkk'ya güzellemeler yapan Ahmet Kaya'yı göklere çıkaran, zamanında bir ortamdan kovulmasına "Ulan hepiniz oradaydınız be" diyerek tepki gösteren. Yine aynı anlayış değil mi Şivan Perver gibi adı artık Pkk ile bir olmuş bir sanatçıyla el ele sahneye çıkan...

Bunlar kadar sinsi ve çıkarcı bir oluşum görmedim özellikle A Haber omurgasızlıkta çığır atlıyorlar resmen yarın işleri düşsün anında bugün dediklerini satar ölümüne Tevfik Fikret'i savunurlar. Yarın çıkarları örtüşsün Müslümanlığı satar Ateistliği savunurlar öyle omurgasızlar

o zaman çok yanlış bir şiir yazdığı düşüncem değişmemekle beraber bu sözlerimi genel yaşayışına nasbetmiyorum. Şahsı hakkında dediklerin doğru ya da yanlış olabilir çünkü Tevfik Fikret'in genel olarak düşüncesi yaşayış tarzı nedir çok ilgilenmedim. Ben esas onu "Sis" şiiri nedeniyle sevmem... Bir insan isli cam tutsa gözüne İstanbul'u öyle göremez... Neyse... Konu nereden nereye geldi.

Diyeceğim, Tevfik Fikret'e söylenen bir söz olumlu ya da olumsuz olsun Galatasaray'ı bağlamaz gözümde... Buradan bir saldırı çıkmaz... Öyle olsa Atatürk'e suikast girişiminde bulunan FB başkanını aklayamaz Kadıköylüler...

Bu gibi şahıslar kendi düşünce dünyalarını oluşturmuş insanlardır. Direkt olarak Galatasaray ile alakalı olmadığı sürece söyledikleri ve yaptıkları Galatasaray'a atfolunmaz. Bunun böyle olması hem onların vermek istedikleri mesajlar hem de Galatasaray'ın hitap ettiği kitleye yönelik doğal kapsayıcılığı için elzemdir.

Adamı detaylı araştırmadığını/okumadığını söylüyorsun ama adama terörist yalayıcılıktan öteye gidememiş şair demekten de geri durmuyorsun. Taha'nın dediği gibi dönemin şartlarını göz önünde bulundurmadan eleştirmek ve olaylara bütüncül yaklaşmadan değerlendirmenin adı sığlıktır bana göre.

Ek olarak tarihsel figürlere/olaylara bu şekilde yaklaşan birinin Tevfik Fikret'in sis şiirindeki isyanının doğrudan İstanbul'a olduğunu zannetmesine şaşırmadım açıkçası.

Son düzenleme:
Bu şiir Abdülhamit'e yapılan başarısız suikast girişimi üzerine yazıldı. Ne Ermeni komitacısı yav ?

Geri
Üst Alt