A Millî Takımımızın, EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu

Aga saka mi yapiyorsunuz dalga mi geciyorsunuz?
U21'de bir macini izlemissin bravo en formda oyuncuymus. :asd:

Gelecekte illa ki milli takimda yer bulur suan icin gereksiz bir hamle. Once gitsin kulubunde 1 sene sakatlanmadan maca ciksin mesela.
A.villa maçında lezizdi

İtalya u21 maçında da dehşet iyiydi

Ozan apo s.saatçi ve ahmetcan rotasyonu olabilirdi stoperde merih samet ve çağlar rezaletler

A.villa maçında lezizdi

İtalya u21 maçında da dehşet iyiydi

Ozan apo s.saatçi ve ahmetcan rotasyonu olabilirdi stoperde merih samet ve çağlar rezaletler
Caglar zaten kadroda yok.

Abdulkerim
Merih
Ozan
Samet

bunlar yeterli zaten. Ha ben Samet'i de almazdim bok gibi stoper cunku ama Montella orada acemi oyuncu alacagima en azindan yedekte tecrubeli biri dursun demis olabilir. Mantiken ters gelmiyor bana. Yoksa Samet'in de bir numarasi yok ama Ahmetcan'in daha dogru duzgun mac sayisi da yok bunlarin hepsini ele aliyorlar karar verirken.

Bunlarin kadrodan cikartilmasi dogru karar, Ahmetcan ne yapmis ki bugune kadar? Herifin daha 15 maci yok 2 senedir.

Stoper hattinda Ozan ile Abdulkerim'i oynatmali.
Direkt ilk 11 icin zaten demek istemedim admirim, herhalde dedigin gibi ozan-abdül oynar ve ya samet-abdül, hocanin sameti begendigi belli.

Kulübeye merihin yerine ahmetcani alirdim, merih son dönem napti da hak etti? Inanilmaz kötü performans gösteriyo. Avusturya macinda berbat ötesiydi, ki hepsi kötüydü ama bu adamin oynadigi ne inan amatör gibime geliyor naptigi belli degil:asd:

Ha cenk özkacar da bence zerre hak etmiyor, herif saatli bomba aynen merih gibi.

Ahmetcani ajax forumda okudum biraz adamlar cok begeniyor, evet sakatliklar gecirdi uzun zaman oynamadi ama dedigim gibi kadroya alirdim.

Ahmetcan her türlü Samet yerine tercih edilirdi.

Montella sasirtmadi ama. Kendi adamlarindan vazgecmiyor..

Ismail yüksek sakat degil mi, sampiyonaya
yetisiyor mu?

———Semih———
Kenan-Orkun-Baris
—Ismail-Hakan—
Ferdi-Abdül-Ozan-Müldür/Zeki
———Mert———

Su sekil nasil olur sizce, ön taraf baya genc ve dinamik

Bence Arda yi direkt 11 koymaz, sonra dan sokar gibi

hoca nin yerinde olsam ilk cikis 460 le oynatirim takimi,,, uzun gerekirse -macin ilerleyen doneminde 4231e donup one cenk'i yollarim.

Altay-Mert-Uğurcan
Zeki-Mert-Ferdi-Rıdvan
Ahmetcan-Abdülkerim-Kaan-Emirhan-Serdar
İsmail-Salih-Okay-Hakan-Orkun-Arda-Can
Kerem-Barış-İrfan-Oğuz-Kenan-Semih-Cenk

@Suat Kara Atakan Karazor ve Eren Dinkçi olmadan son haliyle şöyle seçerdim

Doğan Alemdar
Ozan Kabak
Merih Demiral
Samet Akaydın
Cenk Özkaçar
Berat Özdemir
Abdülkadir Ömür
Yunus Akgün
Yusuf Yazıcı

Bakalım hangileri kalacak.

Altay-Mert-Uğurcan
Zeki-Mert-Ferdi-Rıdvan
Ahmetcan-Abdülkerim-Kaan-*Emirhan-Serdar
İsmail-Salih-Okay-Hakan-Orkun-Arda-Can
Kerem-Barış-İrfan-Oğuz-Kenan-Semih-Cenk

@Suat Kara Atakan Karazor ve Eren Dinkçi olmadan son haliyle şöyle seçerdim
bu bahsini ettigin *emirhan'i -maclarini izleyenler bayagi ovuyorlardi.
sahsen , ligi ,biz ve derbiler haric yillardir takip etmedigim den
net bir yorum getiremedim. scoutsal baz da yorumlarina guvendigim tanidik bir kac kisi kendisinin potansiyelin den ovguyle bahsetmisti.
forumda da ismi dillendirilince, aday kadroya cagrilir sanmistim....

velhasil ;
- aday kadro da olmamasina sasirdim.

sirali gidersek :

kale de kim oynarsa oynasin, bir yetersizlik bariz olacak. istikrar, duzenli uzun vadeli formda kalma, gelisim vs vb olarak pek favori kalecim yok mevcut aday kadro da. yine de, iclerin den kadro da onceligim mert olurdu.

defans kanat bekler ;

dunku italya macinda solda muldur ile baslamamiz ilginc di. ferdi neden yoktu,,
cenk neden 2.yari bu bolge de oynadi,
orj solak olan sol stoper agirlikli oynayan , gerektiginde sol bek de oynayan(gecmis milli maclarda bu bolge de oynatildi) *cenk'in -bu macta madem ferdi yer almayacaksa - ilk 11 cikmasi gerekirdi, normal hiyerarsi vs gidisatta .

uzun sol bek versus kisa sol bek konusu da ayri baslik konusu nazarimda.

ridvan'i kuntz dan sonra montella da pek tutmuyor gibi . . .

merkez bolge.orta saha.
bizim oyunumuz 4231 montella.
sahsi tercihim 433 olurdu mevcut aday kadro baglaminda.
elde uzun forvet cenk tosun var, o da anca macin sonlarinda doldur bosalt icin saha da olmali.

gecen hafta dedigim gibi ; kanimca , klasik 460 ile cikilmali
baris dan forvet (cenk tosun ,enes vs gibi uzunsal bir golcu) modifiye yapmak icin yeterli suremiz bulunmuyor, deneme vs ile gecilecek sure de elimizde yok. iki hazirlik maciyla bu is oldu baris forvet, tek target uzun kalsin, vs vb - bu bakisa uzagim rasyonel anlamda.

patlayiciligi cok iyi olan genc ayaklar mevcut. barca stili bir kreasyonla kenan,yunus,can , a omur, kerem, semih gibi topla dikine seri gidis yapabilenleri ,irfan,hakan gibi killer ara paslarla kacirma, bulsuturma yaparak bir kurgu yapilabilir planlar dahilinde. keza ,elde fizik gucu yuksek ,form ve mental ,moral vs baglam da peak donemden gecen baris varken, -kendisini dogru yerde kullanmaliyiz.

rasyonel anlamda ,izlenimim; arda 90 dakika cikaramaz. mac kondisyonundan, fizik gucune vs vb .
45 oynatirsam da, anca arkasi ve yanlari defans olarak kendisinin bosluklarini supuren tipolojiler den olmasi sartiyla.
baris,zeki,ismail, okay vsvs gibi,.

*okay demisken, kendisi hem dm ,hem stoper de kullanilabilir.
sahsen *merih'i su *asagidaki eklenen macta diger yaptigi hata,yetersiz kalma,eksik koordine vs dolayli;

daha once de aday kadro aciklanmadan evvel de(gecen euro dan beri) merih,caglar ikilisinin stoper tandemi olmamasi gerekir sav'im
-halen guncelligini koruyor. caglar cikti zorunlu olarak. merih salt dunku mactaki bariz kritik hatalari disinda, genel geriye giden futbolunu gelistirememesi dolayli , aday kadro da olmamasi gerekirdi.

< - aksine ,- > belcika da iyi bir sezon geciren emin bayram neden umit milli de, bu da ayri tutarsizlik .

yazacak cok sey mevcut. diger baslikta da dedigim gibi, kadro olsun, oyun da b plani eksikligi olsun, bireysel hataya meyilli kimi isimler olsun,

deneysel tandansli dokunuslar olsun(baris target man, muldur sol bek gibi)
pek isik vermedi bu durum montella dolayli.

460 nazarim da bu turnuva ozelinde tek cikis.
diger ihtimal, umit milli den iki uzunu aday kadroya cagirma fikri,nacizane onerimdir. bu da ayri baslik konusudur,acilirsa degerlendirebilecegim.
(iki uzun forvet) .

son olarak,

polonya macinda ozellikle hakan mutlak dinlenmeli(diri kalmali) .

saygi ve selamlar.

Geri
Üst Alt