A Millî Takımımızın, EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu

Forvet: *Erencan Yardımcı, *Enis Destan, Can Uzun
bu konu salt bu finaller icin degil, uzun vade de dusundugum bir durum.
yani, yas, fizik ve mevkileri dolayli , enis,bertug, erencan uclusunden *iki tanesini mutlak ayni anda ust yapiya( a milli kadrosu) tasimayi -*yanlarin da tecrubesiyle enes unal da beraberin de - dusunmeleri gerekir. bu konuyu daha once de dedigim gibi, ayri baslik acilip degerlendirilecek derece de kritik mevkii olarak goruyorum. uzun vade baglaminda .

can konusun da scout bolumunde degerlendirme mevcut. tarz olarak ustte yazdigim uclu den farkli bir tipoloji de kendisi.

kendisini finaller de gormek isterdim . arda,semih vs *yerine .
<- *bunun nedeni de ->
burda kritik kistaslar - mac kondisyonu, mac dk suresi, sureklilik,istikrar, form vb kilit faktor olursa, <-bunlari bold karsilayan isim -> bu sezon boyu iyi bir sezon geciren *can uzun.

arda nin 450 dakika civari suresi oldu genel sezon baglaminda.
salt real de oynuyor,potansiyeli var diye alinmasina anlam veremedim.
emre mor 'u fatih terim donemi cagirdigimiz gibi, bu sefer arda'yi cagirmislar. kagit uzerinde gorunen durum bu. rasyonel anlamda alinmasi yoruma acik bir durum ustteki belirttigim kritikler ozelinde baktigim vakit.

can uzun 2000 dakikanin uzerinde sure aldi bu sezon geneli. burdan bakinca hakki net yenmis gorunuyor. madem alinmayacakti, ne diye cagrildi.

neyse.

Kanat: Yusuf Sarı, Oğuz Aydın, Cengiz Ünder, Abdülkadir Ömür
*oguz'u forum ve bizim sozluk bayagi ovuyordu, sahsen bizim maclar ve derbiler disinda ligi takip etmiyorum. malesef ligi uzun yillardir genel anlamda takip etmedigim den net bir yorum getiremem alinmasi alinmamasina dair.

*cengiz'in alinmamasi yerinde bir karar bence de.

abdulkadir'i hull dolayli izledim. oynadigi sureler de performansi fena degildi.
o bolge de yogunluk mevcut, alinsaydi da neden alindi demezdim.
netice olarak genel sezon baglaminda 2000in uzerinde dakika almis bir oyuncu. *hazir gelecekti finallere sayet alinsaydi.

yusuf'u lig dolayli pek takip edemedigim den bir yorum getiremem.

Orta Saha: Salih Uçan, Ozan Tufan, Efkan Bekiroğlu, Berkay Özcan, Berkan Kutlu, Berat Özdemir, Aytaç Kara
ozan kanimca hakki yenen bir isim. hull ozelinde en istikrarli isimlerden idi.
yanilmiyorsam genel sezon suresi 2100 civari dakika,, 10 gol bir kac asist.
75 civari a milli formayi giymis.son hatirladigim.

bu da hazir, diri oyunculardan di genis havuz kadrosu ozelinde.
alinmasi tarafima surpriz sayilmazdi, bu sezonki kulup bazli genel gorunumu dolayli.

salih'i derbiler haric izleyemedim. bir yorum getiremem. digerleri de oyle.

berkan istisna. milli takimla en son almanya hazirlik maci kadrosunda idi yanilmiyorsam. bize dondukten sonra gormezden gelinmesi ne bir anlam veremedim. ligin son donemecinde de peak yapan bir performansi vardi. kadro da olsaydi bir kac mevkiyi alternatif yapabilirdi hoca adina.

Sol Bek: Yasin Özcan, *Rıdvan Yılmaz, Eren Elmalı
ikisini izlemedim, belki br tik *ridvan'i rangers bazli;
o bolge de asal bek oyuncusu oynamasi adina cagrilmasi egreti durmazdi,
yine de, bu bolge de ben sahsen daha farkli bir tipoloji den yanayim.

Stoper: Serdar Saatçı, Emirhan Topçu, Emin Bayram, Cenk Özkaçar
cenk icin yorumumu bir onceki mesajim da deginmis idim.
emin bayram'in belcika ligi maclarini takip ettigim den dolayi, umit den ust yapiya cikmasini ivedi bekliyordum sahsen. diger genc stoperin alinmasindan ziyade emin'i gormek isterdim tipolojik ozelliklerinden dolayi.

emirhan'i ,oguz da oldugu gibi bayagi ovuyorlardi forum ve gssozlukde.
genel takip edemedigim den bir yorum getiremiyorum malesef.
serdar'i da takip edemedim.

stoper ozelin de - merih'in olmamasi gerekirdi. bir cok yonden yetersiz ve performansi ilk prime peak yaptigi doneme nazaran bold weak durum da.

samet'i pek begenmesem de, kismen merih'e nazaran daha rekabetci bir ligde zorlu maclar oynadi, hocanin da bildigi oyunculardan oldugundan alinmasina bir sey demem, alinmasinin tersini dusunsem de.

Kadroya alınmayanların tam listesi. Stoperde Merih ve Samet'ten daha iyi oyuncuları götürmediler. Oğuz Aydın ve Can Uzun'a ayıp ettiler. Enis Destan bile düşünülebilirdi sanki.
emin cikis da olan bir cizgi de ilerliyordu. saglik olsun. pes etmesin.
dunya kupasi eleme kadrosuna mutlaka alinmali.

enis destan konusuna basta kismen degindim. potansiyelleri ve buna bagli uzun vadeli planlamalar dahilinde - ayri baslik da enis,bertug, erencan ,enes unal dortlusu bold yoruma acilmali. uzun vade baglaminda.

sona yazayim istedim ; -kadroya dair ilgili eklenti icin-
tesekkurler sevgili murat .

basarilar milli takim .

Euro 2024 başlayana kadar eğer sakatlanan oyuncular olursa, onların yerine yeni oyuncuları kadroya dahil edilebilecek. (TRT Spor - Alp Pehlivan)

Kaan Ayhan stoper oynamalı, Barış, Kenan biri santrafor, biri sol açık oynamalı.

Sağ bek bir şekilde Zeki, Mert ile korunur, solda Ferdoş var. Önlerinde Smail yüksek, Salih var. 8’de Hakan, Orko.. Önde Semih’in falan işi yok. Sonradan girer. Kerem bu haliyle oynamaz. Kenan, Arda, Barış ve İrfancan derim ben

Kale, Stoper, Forvet en kritik bölgeler en zayıf bölgemiz

Stoperde ahmetcan olsun, rezil olacaksak genc oyuncularnan olalim, merih ve samet ile ne olacagi zaten belli
Yusuf Yazici, Okay Yokuslu falan felan out

Merih ve Samet de zerre hak etmediler, Abdül-Kaan olmali baska care kalmadi.

Abdül-Ahmetcan iki sol ayakli ters olur gibi.

Can Uzun, Eren Dinkci, Atakan Karazor net kadroda olmaliydi, haklari yendi zru

IMG_5440.webp

Gürcistan maçında bu 11 çıkmalı

Altay
Mert ahmetcan apo ferdi
Barış hakan ismail kerem
Arda kenan

Umut Nayir ya da Erencan net santrafor bölgesi için hazırlanmalıydı
Devşirme santrafor olmuyor da geçti artık

Mert
Zeki Kaan Abdülkerim Ferdi
İsmail Salih
Arda Hakan Barış/Kenan
Kenan/Barış​

Altay
Zeki - Kaan - Abdülkerim - Ferdi
İsmail - Hakan
Barış - Arda - Kerem
Kenan​

Altay
Zeki - Kaan - Abdülkerim - Ferdi
İsmail - Hakan
Barış - Arda - Kerem
Kenan​
Bu kadar ofansif bir kadroyla bizi hasat ederler. Takim yine dun gosterdi ki golu yedigi an maci ceviremiyor, cunku tecrubeli oyuncu eksikligi var + gol yollarinda klas oyuncular yok.

Ben Montella'nin yerinde olsam 0-0 uzerine mac taktigimi goturecek sekilde bir strateji ile cikarim.

Suan ileri hattinda 3 ofansif oyuncu yeterli, geri kalan 7 kisi full defans anlayisi ile cikmali. Top bize gectiginde Hakan'a verip o da ondeki 3 oyuncuyu attigi defans arkasina toplarla roket gibi ucurmali.

Bu kadar ofansif bir kadroyla bizi hasat ederler. Takim yine dun gosterdi ki golu yedigi an maci ceviremiyor, cunku tecrubeli oyuncu eksikligi var + gol yollarinda klas oyuncular yok.

Ben Montella'nin yerinde olsam 0-0 uzerine mac taktigimi goturecek sekilde bir strateji ile cikarim.

Suan ileri hattinda 3 ofansif oyuncu yeterli, geri kalan 7 kisi full defans anlayisi ile cikmali. Top bize gectiginde Hakan'a verip o da ondeki 3 oyuncuyu attigi defans arkasina toplarla roket gibi ucurmali.

montella muhtemelen kerem ya da kenan yerine salih ya da orkunu koyar

barış öne arda sağa geçer

Geri
Üst Alt