Fabrinin zor çıkardığı topta şutu çok iyiydi, Fabri yarım saniye geç kalsa kapadığı köşeden yiyordu. Bundan bağımsız adam top sürerken top ayağına adeta yapışıyor, sırf bu durum yeteneğini, kalitesini gösteriyor.

O çekip vurduğu şutun gidişini izlerken aklıma Hagi geldi

Gerçekten tekniği ile yeteneği bayağı bayağı fazla Abdulkadir' in

Şuanki takımımızda isterdim açıkçası olmasını baya faydalı olurdu

Olcay'a attığı ince pas kalitesini belli ediyor zaten

Derhal kendini kurtarip Ispanyol ligine veya Portekiz'in uc buyugune transfer yapmali

Yoksa Trabzonspor tarafindan yok edilir

altyapına torpilli divan üyesi bunakların nişantaşı çocuklarını almazsanız altyapıdan böyle cevherler cıkar elbet

Potansiyel var ama nasıl bir karakter bilemiyoruz daha şimdilik. İşine ve rakiplerine saygı duyan bir çocuksa olur büyük ihtimalle. Tarzını da Juan Mata'ya benzettim bayağı.

Bizde yabancı sınırı varken yedek olur fazlası olmaz. Taraftar sabretmez. Gidip bir avrupa ülkesinde kendini geliştirmeli.

Havasından mı suyundan mı iyi oyuncu çıkarıyorlar bilmiyorum ama bizim Hatayda 15000-20000 civarı Trabzonlu var.Mahalle maçlarında 5 devre 10 da biten maçlar yapardık.10-0 10-1 10-2 yener yener gönderirlerdi :)

emre mordan cok daha iyi yerlere gelebilir
eger firsati olursa hemen simdi devre arasi gitsin yurt disinda

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

Simarmasiyla alakasi yok. Bu ligde kendini ancak bir yere kadar gelistirebilir. O noktaya da cok yakin su an.

Sanmam. Gökdeniz'in dönüşümü buna en güzel örnek muazzam bir kanat oyuncusu olmuştu ama ülke ondan bir türlü faydalanamadı.

Abdülkadir 99 doğumlu ve bu yaşta Beşiktaş maçının en iyi adamlarından biriydi daha ligde kaç maç oynadıki gelişimini tamamlamış olsun.

Sanmam. Gökdeniz'in dönüşümü buna en güzel örnek muazzam bir kanat oyuncusu olmuştu ama ülke ondan bir türlü faydalanamadı.

Abdülkadir 99 doğumlu ve bu yaşta Beşiktaş maçının en iyi adamlarından biriydi daha ligde kaç maç oynadıki gelişimini tamamlamış olsun.

Abdulkadir 18 yasinda. Futbolda kritik bir yas artik 18. Oyuncularin en hizli gelisim gosterdikleri donem 18-21. Bir seneyi Trabzon'da gecirmesinde tabii bir sakinca yok. Ama bence mumkunse 19-20-21 yaslarini, ya da en azindan 20-21 yaslarini duzenli olarak 11 giyebilecegi, teknik kapasitesini gosterebilecegi bir takimda gecirmeli. Bana kalirsa bizim ligimizde futbolcu yetistirmek cok zor; cunku taktiksel, mental ve teknik anlamda ortalama seviye hala buyuk liglerin cok gerisinde.

Bence Gokdeniz Karadeniz de 24-25 yaslarinda Avrupa'ya gitmedigine pismandir su an.

Abdulkadir 18 yasinda. Futbolda kritik bir yas artik 18. Oyuncularin en hizli gelisim gosterdikleri donem 18-21. Bir seneyi Trabzon'da gecirmesinde tabii bir sakinca yok. Ama bence mumkunse 19-20-21 yaslarini, ya da en azindan 20-21 yaslarini duzenli olarak 11 giyebilecegi, teknik kapasitesini gosterebilecegi bir takimda gecirmeli. Bana kalirsa bizim ligimizde futbolcu yetistirmek cok zor; cunku taktiksel, mental ve teknik anlamda ortalama seviye hala buyuk liglerin cok gerisinde.

Bence Gokdeniz Karadeniz de 24-25 yaslarinda Avrupa'ya gitmedigine pismandir su an.

Türkiye için çok geçerli değil bence bu, öncelikle adamın kendi takımında oynamayı hazmetmesi lazım. Cengiz gibi bir sezon geçirdikten sonra gidebilir.

Bence ligimiz iyiye gidiyor bu arada, eğitimsel sıkıntılar olsa da bu çocuk altyapı eğitimini iyi almış bariz, yoksa bu kadar kafasını kaldırıp oynaması pek olası değil.

Türkiye için çok geçerli değil bence bu, öncelikle adamın kendi takımında oynamayı hazmetmesi lazım. Cengiz gibi bir sezon geçirdikten sonra gidebilir.

Bence ligimiz iyiye gidiyor bu arada, eğitimsel sıkıntılar olsa da bu çocuk altyapı eğitimini iyi almış bariz, yoksa bu kadar kafasını kaldırıp oynaması pek olası değil.

Kesinlikle, ligin iyiye gittigi asikar. Bence yabanci siniri geri gelmezse ve kulupler de buna gore yapilanmaya devam ederse 5 sene sonra Avrupa'nin en cok oyuncu yetistiren liglerinden biri olmaya aday. Hem Turkiye oyuncu havuzu, hem de Afrika oyuncu havuzu inanilmaz yeteneklerle dolu. Oyun seviyesi belirli bir noktaya gelince bu oyuncular da yeteneklerini gosterme firsati yakalayacaktir. Ayrica artik herkes dillendirdigine gore altyapilara ciddi yatirim gelecek demek yanlis olmaz. Mesela su anda 12-13 yasinda olan bir futbolcu adayi icin Turkiye'de gelecek cok parlak.

Ama bugunun sartlari dusunulunce, hem de yabanci sinirinin geri gelmesi tarzi seyler konusulurken, Abdulkadir'in gitmesi kendisi icin daha hayirli olacaktir. Yasim cok buyuk degil ama aklim erdiginden beri Super Ligi izlerim. Simdiye kadar hicbir genc futbolcu (yasi 21'den kucuk olan) beni Abdulkadir kadar heyecanlandirmamisti. Kendisinin Cengiz'den daha iyi bir sezon gecirecegini dusunuyorum. Zaten o yuzden de sene sonunda Cengiz gibi gitsin diyorum.

Her mac uzerine koyarak gidiyor. Zaten bir futbolcunun yetenegini gormek icin oyle fazla mac seyretmene gerek yok, oyun icinde yaptiklari onemli, Abdulkadir daha ilk macindan itibaren cesur oynuyor, inisiyatif aliyor, devamli topu istiyor, dikine oynuyor, birseyler yapmak istiyor, pozisyon yaratiyor, umarim boyle devam eder, Turk futbolu genc bir yildiz daha kazanmis olur.

Malesef bizim U17'dekiler icin bunu diyemeyecegim, oynadiklari maclarda beni tatmin etmediler, iyi bir iz geride birakmadilar, cok basit oynuyorlar, eger sen A takimda sans buluyorsan birseyler yapman lazim, kendine guvenip daha cok inisiyatif alman lazim, hele de ofansif oynayan oyuncular, bizimkiler devamli abilerine bakiyorlar onlar ne yapacak diye. Umarim ilerleyen zamanda, turkiye kupasinda bazilari sans bulur ve yeteneklerini gosterirler, yoksa boyle devam ederlerse 2-3 yil sonra ikinci lige kiralanip kaybolup giderler.

Bu cocuk da cok iyi kumas var. Beynini kullanmasini biliyor ve oyun görüsü cok iyi.

Bizim yerli kanat oyuncularinda genelde bir bencillik ve gereksiz bir ego oluyor. Bu cocukta hic yok, mesela hep en iyi pas atabilecegi adami ariyor oyun icinde.

Sirf bu cocuk yüzünden Trabzon maclarini izlemeye basladim.

Geri
Üst Alt