# Achille Emana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Achille Emana

Batu benim anlamadığım nokta,bu 2 adam resmen forum efsanesi oldu.Bazılarımız eski iyi halleriyle hatırladı ama hepimiz vaktinde girdik Youtube'dan videolarını izledik,biz de iyi oyuncularmış dedik.Ama adamların kariyerine ufak bir göz atıyorsun,sürekli düşüşte.Birisi gittiği hiçbir kulüpte tutunamayan kulübe topçusu olmuş,diğeri Real Betis'le 2. lige düşmüş doğru dürüst bir talibi bile çıkmamış.Ben oyuncuların kalitesine laf etmiyorum ya da aman Galatasaray bunları almasın Mustafa Sarp bize yeter falan diye de saçmalamıyorum.Ben bu adamların neden bu kadar abartıldığına anlam veremiyorum.Yani öyle bir anlatılıyor ki Avrupa'da başka futbolcu kalmamış gibi ya da ne bileyim bunların 20 yaşında gelecek vaat eden büyük yeteneklermiş de elimizden kaçırmamamız gerekiyormuş gibi.Yoksa herhalde yani şu kadroya ikisini getirsen en azından şu anki rezil halimizle olmayız bunu kabul etmemek saçma olur.

Ben bakıyorum Misimovic gelecek dertler bitecek anlayışında herkes. Esas ben bunu anlamıyorum. Galatasaray'ın sıkıntılı bölgesi orası değil ki? Elimizde Baros, Arda, Kewell, Pino var. Bunların hepsi skora etki edebilen isimler. Keza Elano'yu da futbolcu değil mertebesine indirdik. Bizim eksiğimiz savunmayı ileri çıkarıp rakip üzerinde baskı yapamamamız ve artık küçük takım gibi top oynamamız. Bunun da iki nedeni var. Birincisi 2 pası birarada yapamayan oyuncular ki büyük defansif zaafiyet doğuruyor, gördük Bursa maçında Mustafa Sarp'ın marifetlerini. İki rakibin yanında refakatçi gibi dolaşan adamlar. Şimdi forum efsanesi dediğimiz adamlara bakalım. Baptista karşısına aldığı her adama bir omuz darbesi koyup bozar. Pasını atmış olsa bile. Ve yıllardır İtalya'da oynuyor. Ne olursa olsun İspanya'dan gelen ve İtalya'da gelişen üstün bir defansif anlayışı var. Evet Rosicky yada Misimovic değil. Gerçi Misimovic'i hiç izlemedim. Ama işte youtube falan. İnce çalımlar atıp vay be dedirten paslar vermiyor. Bu adamlarla Barcelona gibi değil İnter gibi oynarız. Düz, rakibi oynatmayan, baskılı bir oyun. Merak etmeye gerek yok en azından yanındakine değil dikine oynayacak, sezonu 10 golün üzerinde tamamlayacak ve kaşla göz arasında gösterişsiz ama skora etkili paslar verecek adamlar bunlar. Keza Emana. Bu ligde topla oynayacaksan güçlü olacan arkadaş. Gördük Lincoln'ün başına gelenleri. Kimse disiplinsizdi demesin. Sahada olup da top oynamaya çalıştığında başına tecavüzden beter şeylerin geldiğini hepimiz hatırlıyoruz. Açıkcası ben Misimovic, Rosicky gibi adamlara Baptista, Emana, Ladesma, Gago gibi adamları tercih ederim. Varsın 10 numarayla oynamayalım.

Biz bu takıma herkesin dilinden düşürmediği Misimovic'i koyunca ne değişecek. Yine ileride çoğalamıyacaz, yine rakibi baskı altına alamıcaz. O zaman ne anlamı kaldı Arda gibi, Elano gibi, Pino gibi adamları takıma almanın? Baskı kurduğumuzda şimdi bile senede 10 gol 15 asist yapan, yine istatistikleri maç başınada Arda'dan aşağıya düşmeyen Kewell'ın, tüm maç boyu istediği topu anca 1-2 defa alabilen Baros'un neler yapabileceğini düşündünüz mü?

Baptista, Emana, Ladesma, Gago gibi dirençli isimler doğru transferlerdir. Yoksa yine kağıt üzerinde iyi, hatta şanslıysak yeni transferin yıldızlaştığı ama 3. lüğe oynayan bir kadromuz olur. Türkiye'de başarının reçetesi fiziksel güçtür. Bunun da en iyi örneği Appiah'tır, Keita'dır.

Topu bilen adamlar lazım bize Barış ve Sarp maalesef bilmiyor.Trabzonun ortasahasını gıpta ile izliyorum ya, bizden 2 kat iyi orta sahası bence.

Oyun kurucusuz olmaz. Başkan da bunu biliyor. Emana sadece taraftarın ağzına bir parmak bal çalmak için yapılacak bir transfer. Yıllardır millet "Emana, Emana!!!" diye inliyor burada. Başkan da anladı oyun kurucu almanın kolay bir iş olmadığını (nitekim Misimovic'i bırakmıyor Wolfsburg), bari taraftarın istediği futbolcuyu alalım, diye düşündü. Şimdi bu transferin hikayesi böyledir. "Oyun kurucu eksiğimiz var" açıklamasından "Taraftarın istediği oyuncuları alacağız"a dönmesinin sebebi budur.

Bana kalsa o paraya Michael Bradley falan kovalardım ama Emana da iyi oyuncudur.Bu dakikadan sonra beğenmeme durumumuz yok zaten.

tunning_131534.jpg

yakışır :D

Makoun'a 7 vermeyen adamlar bu adama 6 teklif ediyor.Yönetim panik olmuş belli.En fazla 4 milyon eurodur değeri bence.

Emana ya 8 milyon yuh ki ne yuhhh. O zaman Misimoviçe 15 versen azdır ey akıllı!!!! yönetim.

Adamlar heralde anladı bizimkilerin trasnfer yapmak zorunda olduğunu koparabildiklerini koparmaya çalışıyorlar. O değil de bi arkadaşlar vardı buralara tranferin son günlerinde hareketlenmeler olur takımların istemedikleri ortaya çıkar son gün trasnferi iyidir diye. Al işte transfer hareketini çekiyorlar şimdi bize :)

Adnan Polat'ın "taraftarımızın istediği nitelikte" dediği adam Emana mı? Peh...

Herkes biliyor galatasaraya neyin kimin hangi bölgeye yararı olucagını veya ihtiyacı oldugunu.. Adnan Polat o kadar aptal bi adam değil oyun kurucuya ihtiyacımız varken gitsin Emana yı alsın.. Sabırla bekleyin.. ve etrafa sayıp savuranlar Adnan Polatın 2012 kriterleri dediği kriterler hakkında biraz bilgi sahibi olsun.. Boş yere yormayın kendinizi.. İhtiyacımız olan bölgeye adamlar alınacak.. Ve göreceksiniz ki bu çile boşa cıkmayacak.. Adnan Polat git git diye bağıranlar sonra adamın ayak tabanını yalar duruma gelmesin.. Belli şeyler var kafasında ve onlar gerçekleştiğinde Aziz Yıldırımlar , Yıldırım Demirörenler ceplerini parayla doldurup kulüpten ayrıldıklarında Galatasaray projeleri sayesinde kulubün borclarını daha mantıklı seviyelere cekip yolunda emin adımlarla ilerlemesini bilicek.. Size sadece bekleyin diyorum..

Biz transfer taraftarı mıyız ki son günde gelecek 2 adama tav olup takım kurtuldu sanalım?Haftalar önce bitmiş olması gereken orta saha transferleri hala bitmiş değil.Sivas maçından önce biz bağırıp çağırdık koca 1 seneyi daha yedin diye,bir tek başkan göremedi bunu.Nisan ayından beri sağır sultanın bile duyduğu orta saha eksiğimizi aylar oldu gidermeyi başaramadı.Üstüne gitti Haldun Üstünel'i takıma küstürüp Adnan Sezgin denen beceriksizi transferin başı yaptı.Polyannacılık oynayanlar hem doğru düzgün transfer yapabileceğimizi sanıyor hem de 2 transferle hem taraftarın kandırılabileceğini hem de takımın kurtulacağını sanıyor.Koca 1 sene harcandı diyoruz siz uyumaya devam edin...

Biz transfer taraftarı mıyız ki son günde gelecek 2 adama tav olup takım kurtuldu sanalım?Haftalar önce bitmiş olması gereken orta saha transferleri hala bitmiş değil.Sivas maçından önce biz bağırıp çağırdık koca 1 seneyi daha yedin diye,bir tek başkan göremedi bunu.Nisan ayından beri sağır sultanın bile duyduğu orta saha eksiğimizi aylar oldu gidermeyi başaramadı.Üstüne gitti Haldun Üstünel'i takıma küstürüp Adnan Sezgin denen beceriksizi transferin başı yaptı.Polyannacılık oynayanlar hem doğru düzgün transfer yapabileceğimizi sanıyor hem de 2 transferle hem taraftarın kandırılabileceğini hem de takımın kurtulacağını sanıyor.Koca 1 sene harcandı diyoruz siz uyumaya devam edin...

Gecen sene Galatasaray ın harcadıgı paralara dikkat et.. Bunun acısı bişekilde cıkıcaktı.. Başarısızlık gelince cıktıda.. Yapılıcak pek fazla bişey yok.. Biz her zaman takımın yanındayız.. Takım kötüde olsa oynamasada icimiz kan aglasada takımı destekleriz.. Sende öylesin biliyorum.. Dediginde haklısın Adnan Polat Üstüneli göndermekle hata yaptı.. Buda transferlerin olmasını zorlaştırdı.. Ama Haldun Üstünel bile olsaydı şu durumda Galatasaray a öle ahım şahım bi adam bekleyemezdm.. Durumumuz pek iç acıcı değil.. Her anlamda.. Ama ilerisi için emin adımlarla ilerlemekte oldugumuzu biliyorum..

İnşallah öyledir Caner kardeşim biz de maalesef artık koca sezondan umutsuz bir şekilde takımımızı desteklemeyi sürdürüyoruz.Ama yapılan hatalar küçümsenecek gibi değil.Adnan Polat'ın ne yapmaya çalıştığına anlam vermek zor.

İnşallah öyledir Caner kardeşim biz de maalesef artık koca sezondan umutsuz bir şekilde takımımızı desteklemeyi sürdürüyoruz.Ama yapılan hatalar küçümsenecek gibi değil.Adnan Polat'ın ne yapmaya çalıştığına anlam vermek zor.

Yapmamız gerekende o zaten.. Cnkü artık top bizde.. Biz destek olmassak bu takım ileri taşınamaz.. Elano ne demiş.. Bu takımı bu hale biz soktuk biz cıkartırız demiş.. İşte bizimde burada devreye girmemiz gerek.. Transfer olucak o ayrı bişey ama yinede elimizdeki futbolculara güvenmemiz ve onlara şans tanımamız gerek.. Adnan Polat ın transfer politikasını hayretle izledigimi söyleyebilirim.. Dedigim gibi Haldun Üstüneli yollayarak yaptı bu hatayı herkes biliyor bunu.. Ha Adnan Sezgin adam deilmi oda adam.. adamlıgına lafımız yok ama yetenekleri sınırlı.. İletişim denilen bişe yok adamda.. Duruşu garip bikere.. Üstünde takım elbise olmasa bi kulüp yöneticisi karsısına alıp konusmaz bile.. Neyse gecelim bunları.. Transfer ve takımın durumu günümüze baktıgımızda hic iyi deil.. ama ;

amasını ileride görücez zaten.. (:

Hadi hayırlısı.

24 Ağustos 2010 Salı - 13:02

DHA

Emana'da son 48 saat

İspanya'nın AS Gazetesi dün verdiği haberde Galatasaray'ın Real Betis oyuncusu Emana ile ilgilendiğini, görüşmelerin olduğunu hatta imza aşamasına gelindiğini yazmıştı. Bugün ise Betis yönetiminin Galatasaray'ın yaptığı 6 milyon euro'luk teklifi bir türlü kabul etmediği, 8 milyon euro'da direttiği yazılmakta.

Transfer görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz, 48 saat içinde sonuçlanacağı söylenilen haberde Betis yönetiminin Kamerunlu oyuncudan kazanabileceği en yüksek bonservis bedelini almaya çalıştığı, bu yüzden de görüşmelerin tıkandığı ifade edildi. Zaman konusunun Galatasaray için en önemli kriter olduğunu söyleyen gazete, sezonun iki maçını da kaybetmesiyle tahtı sallanmaya başlayan Rijkaard'ın en az iki yere transfer istediği ve oluşan bu kötü durumu bir an önce çözmeye çalıştığını, bunu da Emana'yı kadrolarına ekleyerek başlamayı planladığını belirtti.

Galatasaray'dan Osmanlı ekibi diye bahseden AS, transferin sonuçlanmaması halinde yönetimin başka isimlere yöneleceğini de ekledi.

Gelmesini istediğim adam Emana değil ama 1 hafta kalmışken bu adamı da getiremezlerse acaba hangi isimlere yönelecekler çok merak ediyorum.Ne ara oyuncuyu ikna edecek,ne ara klüple pazarlık yapacaklar ki büyük ihtimal o pazarlıklar da sonuç vermeyecek :)

Rezalet bir transfer politikası bu yıl bize hak görülmüştür.Rijkaard'a ve taraftara yazık edilmektedir.Çünkü eksiklere rağmen gerekeni yapamayan bir yönetim ve sistem anlayışı var.

Emana, hayali transfer listelerinde eminim yoktu.Spontane adı geçti ilgilendiler.Acaba bu transferi gerçekleştiremezlerse(ki istemiyorum) çok merka ediyorum hangi menajerin önerdiği topçunun peşinde koşacaklar :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt