Ben bakıyorum Misimovic gelecek dertler bitecek anlayışında herkes. Esas ben bunu anlamıyorum. Galatasaray'ın sıkıntılı bölgesi orası değil ki? Elimizde Baros, Arda, Kewell, Pino var. Bunların hepsi skora etki edebilen isimler. Keza Elano'yu da futbolcu değil mertebesine indirdik. Bizim eksiğimiz savunmayı ileri çıkarıp rakip üzerinde baskı yapamamamız ve artık küçük takım gibi top oynamamız. Bunun da iki nedeni var. Birincisi 2 pası birarada yapamayan oyuncular ki büyük defansif zaafiyet doğuruyor, gördük Bursa maçında Mustafa Sarp'ın marifetlerini. İki rakibin yanında refakatçi gibi dolaşan adamlar. Şimdi forum efsanesi dediğimiz adamlara bakalım. Baptista karşısına aldığı her adama bir omuz darbesi koyup bozar. Pasını atmış olsa bile. Ve yıllardır İtalya'da oynuyor. Ne olursa olsun İspanya'dan gelen ve İtalya'da gelişen üstün bir defansif anlayışı var. Evet Rosicky yada Misimovic değil. Gerçi Misimovic'i hiç izlemedim. Ama işte youtube falan. İnce çalımlar atıp vay be dedirten paslar vermiyor. Bu adamlarla Barcelona gibi değil İnter gibi oynarız. Düz, rakibi oynatmayan, baskılı bir oyun. Merak etmeye gerek yok en azından yanındakine değil dikine oynayacak, sezonu 10 golün üzerinde tamamlayacak ve kaşla göz arasında gösterişsiz ama skora etkili paslar verecek adamlar bunlar. Keza Emana. Bu ligde topla oynayacaksan güçlü olacan arkadaş. Gördük Lincoln'ün başına gelenleri. Kimse disiplinsizdi demesin. Sahada olup da top oynamaya çalıştığında başına tecavüzden beter şeylerin geldiğini hepimiz hatırlıyoruz. Açıkcası ben Misimovic, Rosicky gibi adamlara Baptista, Emana, Ladesma, Gago gibi adamları tercih ederim. Varsın 10 numarayla oynamayalım.
Biz bu takıma herkesin dilinden düşürmediği Misimovic'i koyunca ne değişecek. Yine ileride çoğalamıyacaz, yine rakibi baskı altına alamıcaz. O zaman ne anlamı kaldı Arda gibi, Elano gibi, Pino gibi adamları takıma almanın? Baskı kurduğumuzda şimdi bile senede 10 gol 15 asist yapan, yine istatistikleri maç başınada Arda'dan aşağıya düşmeyen Kewell'ın, tüm maç boyu istediği topu anca 1-2 defa alabilen Baros'un neler yapabileceğini düşündünüz mü?
Baptista, Emana, Ladesma, Gago gibi dirençli isimler doğru transferlerdir. Yoksa yine kağıt üzerinde iyi, hatta şanslıysak yeni transferin yıldızlaştığı ama 3. lüğe oynayan bir kadromuz olur. Türkiye'de başarının reçetesi fiziksel güçtür. Bunun da en iyi örneği Appiah'tır, Keita'dır.