Cevap: # Achille Emana
Emana tek başına bu takıma yetmez şu an misi transferine rağmen
Misi nin attığı gollere bakın hep seri paslarla-ince duvar paslarıyla kaleye gidiyor misi
Demek istediğimi Keita gibi arka arkaya çalımlarla fizik güçle hızlı bir şekilde kaleye giden bir futbolcu değil.
Burada yanında paslaştığı Barış-Ayhan bu adamın attığı pasları anlamaz , yada onun düşündüğü incelikte paslar atamaz.
Aslında şu anki kadro itibariyle Canayı hesaba hiç katmıyoruz haklı olarak
çünkü
1-Yavaş
2-Teknik değil
3-İnce paslar atamaz
aslında
defasın önündeki üçlü
Emana-Sarp önlerinde CMF olarak İbricic olmalı
Burada misi Forvet arkası oynamalı tüm ortasahayı kaplayamaz misi fiziksel durumu itibariyle.
Elano takımda kaldıysa İbricic düşünülmeyebilinir.Başka bir deyişle ;
Emana yada Annan tarzı bir oyuncu yanında Elano ve Sarp biçiminde olmalı Cana da seneye bir şekilde bu takımdan yollanır
tam bir hayal kırıklığı bu sistem içinde.
Buradaki en büyük sorun şu ki ;
Baros sakatlanırsa (umarım olmaz ama ) forvette hele ki önemli zor maçlarda Battal mı kurtaracak takımı yoksa Kewell imı oynatacaklar yine emaneten?
Herşeyden önce orta sahayı toparlayacak Barış-Ayhan gibi bilinçsizce topla oynamayn , akıllıca paslar atabilen bir de bu çok önemli hızlı bir topçu alınmalı
defansımız ağır çünkü bir kontratak ta servet zaten kafa toplarında ceza sahasında Neill 30-40 metre bir futbolcuyla koşup , onu yakalayıp topa mücadele edecek bir yapısı yok.
Bu durumda hem kontratak yapan futbolcuyu yakalayıp bir de topu tekrar oyuna sokacak akıllıca tabiikide.
defansın sağında sabri olacak gibi hız-çabukluk açısından A.turan la karşılaştırılamaz çünkü.
Sol bekte Insua var orta ikili Neill ve yanında Servet yada Hakan oynayabilir.
Fkat defansın önünde sorunlar başlıyor 3 lü oynanacaksa eğer ;
Barış-Ayhan ı hesaptan çıkarılalım Ayhan zaten ekmeğini yedi artık.
Burada geriya M.Sarp kalıyor Emana-Annan gibi bir topçu az önce bahsettiğim gibi olmalı artı bu futbolcuların biraz daha önünde onlarda olmayan teknik özlliklere sahip olan futbolcu olmalı İbricic aslında gayet iyi bir seçim olabilir bu bölgede fakat elde Elano olduğundan burada Elano oynar gibi.
Sol kanat ta problem olmaz diye düşünüyorum Arda-Kewell o kanatta işi bitirirler.
Sağ kanat muamma içinde Pino ne kadar oynar -ne kadar oynamaz bilemiyoruz (sakatlık anlamında)
Serdar Özkan hala birşeyler veremedi - katamadı kendine -takıma...
Burada bir alternatif yaratılmalı bu durumda Kazım olabilir gibi o kanatta bu 3 futbolcunun dönüşümüyle.
Baros forvet ki Baptista alınsa bile ben öncelikle barosu seçerim.Maçın gidişine göre belki 2 forvet oynayabilir.
Misi de forvet arkası yani AMF oynamalı barosla misi nin çok iyi anlaşacağını düşünüyorum futbol manteliteleri çok açık çünkü.
Fakat Baros bir sakatlık yaşadığında forvet te çok sıkıntı yaşanacak gibi.
Ama Misi Keita -Dos santos gibi hızlı çizgiye inebilen futblcularla çok iyi servis yapabilir , anlaşabilirdi.
Bu durumda da hesaba katmadığımız Cana ve Pino da alınmamış olunurdu.
Svaşçı futolcu diye geldi Cana ama akılsız yapılan savaşlar hep hüsranla sonuçlanır.
Ben Cana nın futbol zekasını ince denilen tabir olarak görmüyorum
çok düz bir oyuncu.Ki bu nedenlede takım Emana-Annan gbi daha iyi bir alternatife yönlendi.
Sonuç olarak ;
yabancı kalecide yabancı kontenjanımızı kullanmazsak
en az 2 tranfer daha yapılmalıdır.Belki birde Kazım takıma alınmalı sağ kanat sorun olacak gibi bu sene özellikle
geçen sene Ferrariye binmiş gibiydik sağ kanatta
Ben bir ön libero ve bir de Forvet alarak transfer döneminin kapanacağını düşünüyorum açıkçası diliyorum....