# Achille Emana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Achille Emana

İdeal midir değil midir orası tartışılır da Annan ve Emana gibi iki tercih belirdiğinde Emana bizim takım için daha faydalı olacaktır. Orta saha için Annan yerine Emana'yı tercih ederdim pozisyonları farklı olmasına rağmen. İdeal olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu. Emana'nın içinde olduğu bir orta saha kurgusu Annan'ın içinde olduğu bir orta saha kurgusundan daha iyi bence takımın şu anki orta sahasını düşünürsek.

Bana göre, illa biri gelecekse Annan daha iyi olur.

Annan iyi olmaz gerçekten iyi olmaz. Annan Türkiye'de iş yapamaz. Hatta Cana ve Annan yanyana hiç olmaz.

Bende tam tersini, Cana ve Emana yan yana hiç olmaz diye düşünüyorum.

Oki inşallah Annan da gelir. Artı Hagi büyük bir olasılıkla içinde Misi'nin olduğu bir orta saha kurgusu yapmayacak Cana ve Emana 3. kişi kim olur bilmiyorum böyle bir orta saha kurgusu yapacak bence o yüzden Emana daha iyi olur. Norveç ligi ile Türkiye ligi arasında uçurum var. Arsenal'in falan ya da diğer bazı kulüplerin bir süre Annan'ı izleyip almamaların sebepleri var. Boy ve fizik dezavantajı var. Bu kulüplerin arasında Alman kulüpleri de var Werder gibi vs. vs. Fizik mücadelesinin yüksek olduğu liglerde zor tutunur Annan. Annan için en iyisi Trondheim şehrinin dışına çok fazla çıkmamak olacaktır ki görüşler değişir bakalım kim gelecek.

Bana kalsa ikisi de gelmesin. :D İçinden birini seçme şansım olsa Annan derdim onu belirttim. Yoksa Cana'nın yanına Jenas'ı koy bu lig için harika iki adam yaratmış oluruz.

:) Bence de ikisi de gelmesin en doğrusu bu olur.

Anthony Annan o begenmeyen Werder Bremenin bulundugu ülkenin A milli takımının orta sahasını neredeyse tek basına pacavra eden adamdır. Unutmayın ki Keita'da 25 yasına kadar dünyanın en dip liglerinden birinde oynadı.

Cana ve Annan ikilisi kulaga her ne kadar sacma gelsede, takımın mevcut orta sahası suan ki halinden herseyi ile daha üst seviyede olur.

Ayrıca Lorik Cana'nın oldugu yerde gerek gerek pozisyon, gereksede oyuncunun bireysel özellikler bakımından Emana'yı tercih ederim. Yanlız Emana'da cogunun kafasında hayal ettigi gibi hiper bir oyuncu degil.

Anthony Annan, o begenmeyen Werder Bremenin bulundugu ülkenin A milli takımının orta sahasını neredeyse tek basına pacavra eden adamdır. Unutmayın ki Keita'da 25 yasına kadar dünyanın en dip liglerinden birinde oynadı.

Cana ve Annan ikilisi kulaga her ne kadar sacma gelsede, takımın mevcut orta sahası suan ki halinden herseyi ile daha üst seviyeye cıkar.

Ayrıca Lorik Cana'nın oldugu bir yerde gerek pozisyon olarak, gereksede oyuncunun bireysel özellikleri bakımından Annan yerine Emana'yı tercih ederim. Yanlız belirtmek isterim ki, Emana cogunun kafasında hayal ettigi gibi hiper bir futbolcu falan degil.

Tek maçta dağıtmış tamam dağıtabilir bu mu yani kriterimiz şimdi. Bazı tek maçlarda herkes iyi oynuyor. Dünya kupasında gördük Annan'ı da Emana'yı da. Dünya kupasındaki profilline göre Emana fakat o da gelmesin Annan da gelmesin ki çok doğru tercih değil bence ikisi de. Emana dünya kupasındaki ben de bir öngörüdür fakat gelsin demem emin değilimdir çünkü.

Ya Mete şu dediklerimi üzerine alınma da bunu genel yazıyorum. Senin örneğinden çıktım ama sen araştırıyorsun bu Annan konusunda seni eleştirmekle birlikte genel eleştirilerim sana değil burdaki çoğu insana. Kaçınız izliyorsunuz ya Norveç ligini ya da İspanya 2. ligini. Ciddi ciddi soruyorum kaçınız izliyorsunuz, neymiş bu Norveç liginin özellikleri. Jorgensen iyi diyenler kaç tane Kobenhavn maçını izlediniz kaç tane Danca değerlendirme yazısı okudunuz, kaçınız Danca biliyor? kaç tane Danimarka futboluna hakim arkadaşına sorup değerlendirdiniz? Herkes scout olmuş maçları mı izliyorsunuz FM ya da internet siteleri üzerinden ve birkaç video izleme üzerinden mi oyuncu değerlendiriyorsunuz. Anlatsınlar bana şu Emana iyi ya da Annan iyi diyenler. Annan'ı izledim 4-5 defa maçlarını. Orda da nedense hiç bu Almanya milli takımını bırakalım elle tutulur bile olmayan takımların orta sahalarını dağıtamadı. Annan hakkında kaç tane okudunuz bilmediğiniz dillerde geniş çaplı araştırma yazılarını kaç tane maçını canlı canlı liginde oynadığı televizyonlarda izlediniz? Nedir bu yani var mı bir yıl takip eden oyuncuyu bir yıl demiyorum 5-6 tane maçını izleyen var mı olmadık liglerden oyuncu önerenler.

Yoksa tam tersi internet sitelerinde araştırmalar sonucu mu bu isimler taşınıyor buraya. Ben de bulmuştum birkaç site İngilizce vs. vs. scout, young talent vs. vs. deyince zaten yüzlerce isim çıkıyor. Bunlar üzerinden mi burdaki çoğu bilinmeyen oyuncu hakkındaki yorumlar ya da gerçekten takip üzerine mi olmuş bu yorumlar :) Özellikle Jorgensen konusunda iddaalıyım, hangi değerlendirme yazıları, hangi Danimarka futboluna hakim insanlar , hangi maç sonucundaki değerlendirmeler üzerinden olmuş bu Jorgensen iyi yorumları. Tamam iyi de ben insanların böyle işi gücü bırakıp Premier lig,İspanya ligleri dururken, İskandinav ligleri, İspanya 2. ligleri falan izlediğine inanmıyorum, çoğu internetten edinilen bilgiler üzerinden izlenilen maç sayısı da bir ikidir oda uluslararası arenaya çıktıkları maçlar.

Jorgensen iyi bu arada :) Annan konusunda katılmıyorum sana Mete fakat eleştirelerimin sen biraz dışındasın sana karşı oldu gibi algılama ama Annan konusunda sana katılmıyorum ki seninde Annan'ı çok fazla takip ettiğine inanmıyorum.

Eğer varsa insanlarda yetenek izlediği 2-3 maç sonrası bu oyuncu iş yapar kesinlikle gelmeli diyenler ciddiyim scout olsunlar. Avrupa'da çok iyi maaşlarla çok iyi iş bulurlar hatta Türkiye'de bile bulurlar. Kolay mı ya o kadar 2-3 maç üzerinden iyi demek. Mete'yi ayrı tutuyorum biraz bundan o araştırıyor gibi Annan konusunda ona katılmasamda. Fakat ben bu konuda doldum ve şimdi burda patladım. Yapmayın ya lütfen 2-3 maç üzerinden oyuncu önerilmez, çoğu da internet üzerinden öneri ki onlarla ilgili de çok fazla internette araştırma yapıldığına inanmıyorum. Özellikle Annan ve Jorgensen, Henriksen, Delaney vs. vs. hakkında. Bari araştırmalar daha iyi yapılsın internet üzerinden bilgilerle oyuncu önerilecekse, zaten oyuncunun her özelliğine dair bulunur analiz yazıları.

Yani direk senle birebir alakası yok Mete. Bu biraz patlama oldu ben de.

Annanı ilk kez Appiah ve Essienin sakatlıklarından dolayı biraz zorunlu oynadıgı bir macta seyretmistim. Ordan sonra zaman buldukca kulüp maclarını internet üzerinden takip etmeye basladım. Emana'yı ise lspanya 2. liginde tek bir sefer bile izlemedim, ama Fransa'da oynarken bir cok kez izlemistim. Gerektiginde tam bir jokerdir ve isyankar bir futbolcudur. Fakat forumdakilerin kafasında yaptıgı veya hayal ettigi gibi bir oyuncu olmadıgını cok kez burada yazdım.

Annanı ilk kez Appiah ve Essienin sakatlıklarından dolayı biraz zorunlu oynadıgı bir macta seyretmistim. Ordan sonra zaman buldukca kulüp maclarını internet üzerinden takip etmeye basladım. Emana'yı ise lspanya 2. liginde tek bir sefer bile izlemedim, ama Fransa'da oynarken bir cok kez izlemistim. Gerektiginde tam bir jokerdir ve isyankar bir futbolcudur. Fakat forumdakilerin kafasında yaptıgı veya hayal ettigi gibi bir oyuncu olmadıgını cok kez burada yazdım.

Ben alınmam, birseyler yapıyorsak elbette ki elestiriyede daimi acık olmak durumundayız.

Birseyler yapıyorsak elbette ki elestiriyede daimi acık olmak durumundayız. Niye alınayım ki :)

Ben alınmam, birseyler yapıyorsak elbette ki elestiriyede daimi acık olmak durumundayız.

Eleştirilerim sana değil ya Mete, gerçekten sana değil. Genel oldu kusura bakma patlama sana denk geldi, gerçekten sana karşı değil ama. Annan konusu farklı onu oturup, tartışırız, arkadaşlarımın fikirlerini, izlediğim maçlardaki izlenimlerimi, bazı scoutların Annan hakkındaki yazılarını falan taşırım da, çeviririm de bazı yazıları Türkçe'ye Danca olmasa da diller benzer genel olarak anlıyorum ne demek istediklerini diğer İskandinav dillerindeki yazılarda, onu bir şekilde hallederiz de yani patlama biraz sana denk geldi, kusura bakma, tekrardan özür ki Annan konusunda katılmıyorum sana :)

İlla ortasaha alacaksan fransa'dan alacaksın arkadaş.

Olympique Marseille:

- Stephane M´bia : Müthiş bir ön Libero. 90 Dakika yılmadan savaşıyor.

Lille:

- Rio Mavuba : Geçen sene oynadığı maçlarda orta sahada hiç durmadı. Geridende sürekli destek veriyor. Lille´de her oyuncuyu istedikleri parayi verince alınabilir.

Box to box'un yeni prensi

Monaco

Mathieu Coutadeur

Scoutgs'den alıntı;

Monaco'ya transfer olmadan önceki yazıları

20 Haziran 1986 doğumlu, 23 yaşında genç bir oyuncu. Le Mans alt yapısından yetişme. Fransa Milli Takımında Gourcuff ile arkalı önlü oynayarak, takımın önemli bir parçası olmuş. Ancak A Milli takım formasını giyememiş. Mathieu Coutadeur’un bu sezonki en önemli hedefi Fransa ile Dünya Kupasına gitmek. Ancak önündeki rakipleri düşündüğümüzde bu biraz zor gözüküyor. Yine de bu sezon Gervinho’yu da kaybeden Le Mans’ın en büyük güvencesinin Coutadeur olacağını, genç oyuncunun bu sezon takımda en fazla sorumluluk alan oyuncu olması beklendiği göz önüne alındığında, belki de bir süpriz olur diye düşünmek de mümkün.

Eskiden iki yönlü derlerdi, şimdi box to box diyorlar. Siz ne derseniz deyin Mathieu Coutadeur gerçekten çok iyi bir orta saha oyuncusu. Hem ikili, hem üçlü orta sahada çok başarılı olan, seri, hızlı, oyun görüşü gerçekten iyi bir seviyede. Gerektiği anda top tutabilen, yandaki arkadaşları ile olumlu pas alışverişi yapabilen, gerektiği anlarda ise savunma arkasına çok kreatif toplar bırakabilen, maç içinde sürekli hareketli, duran topları son derece etkili kullanabilen Mathieu Coutadeur’un adının aslında Arsenal, Lyon gibi devlerle yanyana yazılması bir süpriz değil. Sözleşmesi gelecek sezon sona erecek olan Coutadeur’un ise aklında PSG’de Makelele ile oynamak var şimdilik. Gelecek sezon ayrılması ve daha üst düzey bir takımda oynaması içinde başkanından söz almış bile. Le Mans’da öyle oyuncuyu bağlayan bir yapıya sahip değil yönetimsel olarak. Daha ziyade kendi keşfettikleri oyunculara ya da B takımından gelen genç oyunculara güvenmeyi tercih ediyorlar.

Frederic Thomas’ı Auxerre’e sattılar, Samassa’yı A takıma çıkardılar. Hasan Yebda’yı beleşe kapıp, Benfica’ya gönderdiler. Sessegnon’u ikinci ligden bulup P.S.G.’ye çok iyi bir karla gönderdiler. Grafite ve Bangoura gibi önemli isimlerden ciddi paralar kazanıp, Gervinho’yu yok parasına aldılar. Romaric ve Marko Basa gibi önemli isimlerden ciddi ücretler kazandılar. Ancak Matsui, De Melo bu sezonda Pele gibi önemli isimleri ücretsiz kaptırdılar. Bu sezonda Gervinho’da çok iyi bir fiyata Lille’e pazarladılar.

Gördüğünüz gibi sürekli bir döngü içinde gidiyor Le Mans. Daha çok futbolcu pazarlama üzerine bir sistemleri var. Hiç bir futbolcu onlar için vazgeçilmez değil. Vazgeçilmez olsa bile, Le Mans gibi bir takımın hedefleri daha mütevazi olduğu için futbolcular elde tutulamıyor. Bonservis ücreti olmasa bile sözleşmesini doldurup gidiyorlar. Mathieu Coutadeur’un da bu sezon sözleşmesi bitiyor. Belki bonservis bedeli olmadan, belki de Üstünel sayesinde uygun bir bedelle. Kesin olan şu ki elimizde bir Rijkaard kozu varken bu transferde bizim de önemli bir şansımızın var olması. İsmini bir kenara kesinlikle not etmek gerekiyor.

Seçin beğenin alın.

Orta saha için Fransa kesinlikle en iyi tercih olur.Hatta bütün mevkiler için konuşursak Fransa'dan aldığımız her oyuncunun faydasını gördük.Ama orta sahaları tam canavar gibi,bizlik adamlar.Al sağlam 2 tanesini bak gör sonra takım nasıl top oynamaya başlıyor.

Orta saha için Fransa kesinlikle en iyi tercih olur.Hatta bütün mevkiler için konuşursak Fransa'dan aldığımız her oyuncunun faydasını gördük.Ama orta sahaları tam canavar gibi,bizlik adamlar.Al sağlam 2 tanesini bak gör sonra takım nasıl top oynamaya başlıyor.

Ucuz ve kaliteli ortasaha arıyorsak bence de Fransa pazarına yönelmeliyiz.

Bu futbolcuların hepsi tam bir savaşcı. Özelliklede Stephane M´bia. Zaten scoutteam takılan oyuncular. Malesef kulübümüzde kurulduğu söylenen scoutteam bambaşka ülke(ler) ' de futbolcu arıyor. Hatta şöyle söyleyim kulübümüzdeki kurulan ekip resmen torpille atanmış devlet memurları gibi insanlar, bilmem anlatabildim mi?

İlla ortasaha alacaksan fransa'dan alacaksın arkadaş.

Olympique Marseille:

- Stephane M´bia : Müthiş bir ön Libero. 90 Dakika yılmadan savaşıyor.

Lille:

- Rio Mavuba : Geçen sene oynadığı maçlarda orta sahada hiç durmadı. Geridende sürekli destek veriyor. Lille´de her oyuncuyu istedikleri parayi verince alınabilir.

Box to box'un yeni prensi

Monaco

Mathieu Coutadeur

Scoutgs'den alıntı;

Monaco'ya transfer olmadan önceki yazıları

20 Haziran 1986 doğumlu, 23 yaşında genç bir oyuncu. Le Mans alt yapısından yetişme. Fransa Milli Takımında Gourcuff ile arkalı önlü oynayarak, takımın önemli bir parçası olmuş. Ancak A Milli takım formasını giyememiş. Mathieu Coutadeur’un bu sezonki en önemli hedefi Fransa ile Dünya Kupasına gitmek. Ancak önündeki rakipleri düşündüğümüzde bu biraz zor gözüküyor. Yine de bu sezon Gervinho’yu da kaybeden Le Mans’ın en büyük güvencesinin Coutadeur olacağını, genç oyuncunun bu sezon takımda en fazla sorumluluk alan oyuncu olması beklendiği göz önüne alındığında, belki de bir süpriz olur diye düşünmek de mümkün.

Eskiden iki yönlü derlerdi, şimdi box to box diyorlar. Siz ne derseniz deyin Mathieu Coutadeur gerçekten çok iyi bir orta saha oyuncusu. Hem ikili, hem üçlü orta sahada çok başarılı olan, seri, hızlı, oyun görüşü gerçekten iyi bir seviyede. Gerektiği anda top tutabilen, yandaki arkadaşları ile olumlu pas alışverişi yapabilen, gerektiği anlarda ise savunma arkasına çok kreatif toplar bırakabilen, maç içinde sürekli hareketli, duran topları son derece etkili kullanabilen Mathieu Coutadeur’un adının aslında Arsenal, Lyon gibi devlerle yanyana yazılması bir süpriz değil. Sözleşmesi gelecek sezon sona erecek olan Coutadeur’un ise aklında PSG’de Makelele ile oynamak var şimdilik. Gelecek sezon ayrılması ve daha üst düzey bir takımda oynaması içinde başkanından söz almış bile. Le Mans’da öyle oyuncuyu bağlayan bir yapıya sahip değil yönetimsel olarak. Daha ziyade kendi keşfettikleri oyunculara ya da B takımından gelen genç oyunculara güvenmeyi tercih ediyorlar.

Frederic Thomas’ı Auxerre’e sattılar, Samassa’yı A takıma çıkardılar. Hasan Yebda’yı beleşe kapıp, Benfica’ya gönderdiler. Sessegnon’u ikinci ligden bulup P.S.G.’ye çok iyi bir karla gönderdiler. Grafite ve Bangoura gibi önemli isimlerden ciddi paralar kazanıp, Gervinho’yu yok parasına aldılar. Romaric ve Marko Basa gibi önemli isimlerden ciddi ücretler kazandılar. Ancak Matsui, De Melo bu sezonda Pele gibi önemli isimleri ücretsiz kaptırdılar. Bu sezonda Gervinho’da çok iyi bir fiyata Lille’e pazarladılar.

Gördüğünüz gibi sürekli bir döngü içinde gidiyor Le Mans. Daha çok futbolcu pazarlama üzerine bir sistemleri var. Hiç bir futbolcu onlar için vazgeçilmez değil. Vazgeçilmez olsa bile, Le Mans gibi bir takımın hedefleri daha mütevazi olduğu için futbolcular elde tutulamıyor. Bonservis ücreti olmasa bile sözleşmesini doldurup gidiyorlar. Mathieu Coutadeur’un da bu sezon sözleşmesi bitiyor. Belki bonservis bedeli olmadan, belki de Üstünel sayesinde uygun bir bedelle. Kesin olan şu ki elimizde bir Rijkaard kozu varken bu transferde bizim de önemli bir şansımızın var olması. İsmini bir kenara kesinlikle not etmek gerekiyor.

Seçin beğenin alın.

Cevap: # Achille Emana

Boşuna yormayın kendinizi yönetim hiç birini almaz :asd: Jan polakı alır gelir :asd:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt