acun ılıcalı

dediğim gibi uyuşturma. Dikkat edersen 5-6 senedir ülkede düzgün ne komedi, ne yarışma programı çıkmıyor.. Tamamen tv'deki eğlence alanını acun aldı. Ben bunların hiç birini normal bulmuyorum. Komplo manyağı olan deli paranoyaklardan değilim. Sadece düşüncem böyle. İsteyen doğru bulur, isteyen deli saçması.
yancı olmayan oyuncu'yu sanatçı'yı televizyonlara çıkartmıyolarda ondan.biraz eleştirel birşey oldu mu hemen ceza yagdırıyolar

galatasaray fenerbahçe survivor'ını izliyodum ben onda da fenerliler kazanmıştı acun ayarlamıştır bişekilde :)

survivor izleyenler şimdi duyar kasma diyecek ama derdim duyar kasmak, veya izliyorsunuz diye hesap sormak değil. Sadece kendi düşüncemi yazacağım.

En baştan manşeti söyleyeyim.. Acun, ülkenin en büyük uyuşturucusu.

3-5bin kişinin dinlediği radyo programındaki bira sözüne bile ceza yazan, her dakika ahlaktan bahseden RTÜK, her gün milyonların izlediği programda mini şortlarla yarışan, kadın-erkeğin bir arada neden hiç ses etmiyor sizce? Bir dönem dekolteli diye programdan kovulan sunucuların olduğu ülkede normal geliyor mu size?

Süleyman Soylu bile geçen günlerde izliyorum programı diyor. Acun'da arada bir hükümeti övücü şeyleri araya sıkıştırıyor mutlaka. En ufak şeye bile duyar kasan islamcı kesim ağzını açmıyor, hatta eminim çoğu izliyor.

Bilmiyorum ben mi tuhafım yoksa ülke mi tuhaf? İzleyen insanlara kesinlikle lafım yok bu arada. Benimde bu dönem olmasa bile eskiden izlemişliğim var. Yalan söyleyemem. Benim bahsettiğim kesim belli.

Bu arada söylemeyi unutmayayım.. Bunu sadece mevcut hükümete bağlamak hakkaniyetli olmaz. Her ne kadar yaşım yetmese bile 90'larda da sürekli televole denen program verilirmiş uyuşturma olarak. 2002'de AKP iktidar olunca bir gazete nedenlerin başında magazin çılgınlığı olarak vermiş.
Bu sene Survivor gereğinden fazla hype'lendi bu doğru. Bunun sebepleri de virüs yüzünden dizilerin, maçların yayından kalkması ve şu an izlenebilecek tek şeyin kendileri olması. Mesela 2 gündürki yayınlar güzel. Ünlüler katılıyor falan. Meydanı boş buldular biraz da. Ama maç olsaydı hiçbirimiz izlemezdik bu programı. Tamamen vakit öldürmek için izleniyor. Bu seneki yarışma da öncekiler gibi değil. Eskiden haftanın 3 günü olurdu şimdi haftanın her günü var. Acun paranın tadını aldı tabii. Ödüller çok sık veriliyor mesela, sürekli partiler falan. Kadro da iyi değil. Ama mecbur izleniyor. Netflix nedir bilmeyen Hasan amcama, Ayşe teyzeme başka alternatif bırakmıyorlar.

Uyuşturuyor mu? Evet insanları uyuşturuyor. Zaten sosyal medya, popüler kültür, tüketim çılgınlığı kısacası kapitalizm insanların beynini devre dışı bırakan, sorgulatmayı kesen bir sistem. Herkes ülkeye laf atıyor da Abd falan bizden daha beter bu konularda. Celebritylere Allah diye tapan fandomlar var orada da.

Bu ne zamana kadar böyle devam eder, nasıl engellenir tez yazılması gereken bir konu.

Bugüne kadar hiç izlemedim.Şirkette koca koca adamlar bunları tartışıyor.Çok garip.

Bu sene Survivor gereğinden fazla hype'lendi bu doğru. Bunun sebepleri de virüs yüzünden dizilerin, maçların yayından kalkması ve şu an izlenebilecek tek şeyin kendileri olması. Mesela 2 gündürki yayınlar güzel. Ünlüler katılıyor falan. Meydanı boş buldular biraz da. Ama maç olsaydı hiçbirimiz izlemezdik bu programı. Tamamen vakit öldürmek için izleniyor. Bu seneki yarışma da öncekiler gibi değil. Eskiden haftanın 3 günü olurdu şimdi haftanın her günü var. Acun paranın tadını aldı tabii. Ödüller çok sık veriliyor mesela, sürekli partiler falan. Kadro da iyi değil. Ama mecbur izleniyor. Netflix nedir bilmeyen Hasan amcama, Ayşe teyzeme başka alternatif bırakmıyorlar.

Uyuşturuyor mu? Evet insanları uyuşturuyor. Zaten sosyal medya, popüler kültür, tüketim çılgınlığı kısacası kapitalizm insanların beynini devre dışı bırakan, sorgulatmayı kesen bir sistem. Herkes ülkeye laf atıyor da Abd falan bizden daha beter bu konularda. Celebritylere Allah diye tapan fandomlar var orada da.

Bu ne zamana kadar böyle devam eder, nasıl engellenir tez yazılması gereken bir konu.

benim anlatmak istediğim ülkede tek eğlencenin acun tekelinde kalması aslında. Bu sanki devlet tarafından isteniyor gibi geliyor bana. Hükümetin politikalarına ters bir yayın olmasına rağmen kimse ses çıkarmıyor ve benim garibime gidiyor.

10-15 sene önce de Acun vardı ama başka programlarda vardı, eğlenceli dizilerde vardı. Şimdi TV'de ya siyaset programı (%90'ı havuz) izleyeceksin, ya da Acun'u..

Mesela Beyaz Show, Okan Bayülgen, İbo Show(sebebi farklı ama olsun), başka yarışma programları, Avrupa Yakası, Çocuklar Duymasın, Ayrılsak da Beraberiz gibi genel izleyiciye hitap eden eğlenceli yayınlar hep kalktı. Bu bana planlı geliyor.

Yoksa dediğim gibi 90lı yıllarda da televole çılgınlığı varmış.

benim anlatmak istediğim ülkede tek eğlencenin acun tekelinde kalması aslında. Bu sanki devlet tarafından isteniyor gibi geliyor bana. Hükümetin politikalarına ters bir yayın olmasına rağmen kimse ses çıkarmıyor ve benim garibime gidiyor.

10-15 sene önce de Acun vardı ama başka programlarda vardı, eğlenceli dizilerde vardı. Şimdi TV'de ya siyaset programı (%90'ı havuz) izleyeceksin, ya da Acun'u..

Mesela Beyaz Show, Okan Bayülgen, İbo Show(sebebi farklı ama olsun), başka yarışma programları, Avrupa Yakası, Çocuklar Duymasın, Ayrılsak da Beraberiz gibi genel izleyiciye hitap eden eğlenceli yayınlar hep kalktı. Bu bana planlı geliyor.

Yoksa dediğim gibi 90lı yıllarda da televole çılgınlığı varmış.
O konuda katılıyorum. Eskiden baktığımızda Olacak O Kadar gibi siyasal ve toplumsal mizah yapan programlar vardı onlar da kapatılınca meydan malum partinin piyonlarına kalıyor. Onların da yaratıcılıktan ne kadar uzak olduğunu söylememize extradan gerek yok. Acun'un da bir tane özgün işi yok. Dünyada hangi programlar en çok izleniyorsa onun Türkiye haklarını satın almış uyarlamış. Akıllı ama yaratıcılıktan uzak bir adam.

Yeni tv programlari yok diyoruz ama Kim Milyoner Olmak Ister var. Onlarin da yerinde olsam buyuk parayi 5 milyon filan yapip seyirciyi ekrana cekerim. Sanirim 20 senedir var ve tvde denk gelirsem baska birsey izlemem ama yillardir 1 milyon odulde ve artik her yarismacinin bir sekilde 15 bine gelecegini biliyorum. 15 bini gecenlerin % 80'i filan 30 binde elenir veya cekilir. Su virus zamani yap 5 milyon filan ve soruyu zorlastir. Acun firsata cevirdi de digerleri birsey yapmadiki. Aksam film filan koyacaklarina yarisma programlari filan ceksinler.

Geri
Üst Alt