Adnan Öztürk Türk futbol tarihine geçecek bir hamle yaptı

Cevap: Adnan Öztürk Türk futbol tarihine geçecek bir hamle yaptı

Vizyonun tanımını vermiş oldu A.Öztürk...Altyapısı projeleri neymiş diye sormaya da gerek kalmadı..

Cevabını seçimi kazandıktan sonra hep birlikte görürüz..

Gönlüm Adnan Polat ve Haldun Üstünel'den yana..Ama çoğumuzun zamanında kovulan futbolcularımıza dediğimiz gibi "Futbolda vefaya yer yok" ...

Kim galip gelirse gelsin çok çetin bir yarış olacağı belli..Bu hamle çoban matı yapabileceğiniz bir hamle..Vizyon müthiş..

Bize yakışan bir seçim olacak..Geleceğe kim gelirse gelsin umutla bakabiliyorum ben..

İçimdeki tek üzüntü Haldun Üstünel olur..Keşke birleşebilseler de öyle girseler seçime..

isterse Juon Laporta yi listeye eklesin bu seçim adnan polat'in hakki.

machester unitedi dünyanın en çok kazana klubu haline getirmiş kenyon denen şahıs kenyon olmasaydı yinede bir numara olurdu manu kenyon denen şahıs alsın bakalım gaziantepsporu dünyanın en tanınan ve kazanan takımı yapsın ondan sonra öpelim elini büyüksün baba diyelim bu işler sadece yöneticilikle olmaz gittiğin ülkenin yapısını sosyal yaşantısını nelerden hoşlandığını bileceksin genede muhalefet olarak tebrik etmek gerekir adnan öztürkü kendisinin bu adımı bile çıtanın bir basamak yukarı çekilmesi demek

machester unitedi dünyanın en çok kazana klubu haline getirmiş kenyon denen şahıs kenyon olmasaydı yinede bir numara olurdu manu kenyon denen şahıs alsın bakalım gaziantepsporu dünyanın en tanınan ve kazanan takımı yapsın ondan sonra öpelim elini büyüksün baba diyelim bu işler sadece yöneticilikle olmaz gittiğin ülkenin yapısını sosyal yaşantısını nelerden hoşlandığını bileceksin genede muhalefet olarak tebrik etmek gerekir adnan öztürkü kendisinin bu adımı bile çıtanın bir basamak yukarı çekilmesi demek

evet ingiltere de gelirler çok yuksek ve issiz olsan bile size devlet yardim ediyor sendikalar var para veriyorlar geçimi sagla diye

Zor günlerde elini taşın altına koyan ve bugünkü kadroda emeği büyük Adnan başkan ve Haldun Üstünel bir dönemi daha hakediyolar.Ama bu hamlelere karşı ekiplerini biraz daha güçlendirmeliler.Anlaşılan kıran kırana bir seçim olacak.Tam da derbi arefesinde.

adnan öztürk makyajlarla kendini sectirmeye calışıyor ,kenyon denen zatı muhterem yaşını başını almış eksi kativiteden uzak dahası ingiliz klüplerinin sağlam maddi altyapısından vede uzak bir ülkede ne yapabilirki (kenyonla imza atıldı laflarına şahsen itibar etmiyorum keza öyle adamlar daha secilmemiş bir başkan adayı ile a4 boş kağıdamı imza atacak)

bugün ali dürüstün acıklamasını görünce öztürkün nekadar büyük vehamet içinde olduğunu gördüm keza dürüst öztürkün listesine girmiyor ama öztürk secilirse dışardan yönetime yardımcı olurum diyor ... ( malum iyice fosilleştik ve eskilere gittim birden , sayın ali dürüstün ağabeyisi ekrem dürüst vardı bir zamanlar top sakalı ile şirin bir yöneticimizdi ,kendisi uzun yıllar önce intihar etmişdi buradan kendisine rahmet diliyorum )

Peter Kenyon başarılı olurdu eğer biz Galatasaray United olsaydık.

Kenyonla getirilmeye çalışılan sistem Türkiyede tutmaz, TU-TA-MAZ. İşi profesyonellere bırakcakmışız falan filan geçin bunları. Türkiye burası, duygusal bir ülke. Sahaya 11 yabancı ile de çıkamıyorsunuz ki Kenyon gelsin takıma istediğini alsın.

Haldun Üstünel biçilmiş kaftandır Galatasaray futbol takımı için...

1-Öncelikle getirdiği isimler ortada: Rijkaard,Kewell,Elano,Baros,Jo,Gio,Neill vs. Bu adamları bu ekonomik altyapıyla ha deyince getirmek öyle kolay değil. Kolay bile olsa daha önceden getiren kimse yoktu, paralar bratu-petre-tamas-inamotoya veriliyordu ve bir sene sonra güç bela gönderilip bir ton zarar ediliyordu.

2-Haldun Üstünel hem profesyonel bir yönetici gibi çalışıp hem de amatör ruhunu da koyuyor işin içine. Yeri geldiğinde sahaya inip futbolcuların sırtını sıvazlıyor, yeri geldiğinde 1 ay yurtdışında kalıp 3 transferi bitiriyor.

3-Kenyon bu saydıklarımızı yapamaz, kenyonun yapmak istedikleri şu şartlarda Türkiyeye uymaz. Türk oyuncular, türk insanları, türk medyası işin bu kadar profesyonel olmasını kaldırmaz. Daha ilk mağlubiyette sanki kenyonun umrunda mı söylentileri başlar ki haklıdır kenyona ne Galatasaray şampiyon olmuş olmamış. İki sene sonra basar gider. Ama Halduna ne diyemezsiniz o aynı zamanda bir taraftardır

4-Rijkaardı getirerek yönetim bir projeye başlamıştı. Rijkaard ile Üstünel arasında bir uyum var, ikisi beraber düşünüyor transferler yapılıyor. Kenyon gelse daha ilk dakikadan rijkaardın getirdiklerini ve hatta Rijkaardı beğenmese ne olucak? Sadece çöpe giden yıllar olucak. Peki Rijkaarddan daha kaliteli birini getirebilecekler mi?

Adnan Öztürke tavsiyem gitsin tothenham veya Aston Villaya başkan adayı olsun

Kenyon simdi chelsea de ise orayi birakip nasil adnan öztürk ile anlasiyor daha baskan secilecegi bile belli olmayan biriyle nasil anlasiyor bu isi hic anlamadim yakinda kokusu cikar

Ayranın yok içmeye... derler buna :asd:

İngilterede para çok ama çok parayı yönetemessen daha çok batarsın keşke birleşseler ama birleşmesseler hangisi seçilirse diyeri seçilmedi diye üzülürüm

Korkuyorum Adnan Öztürk seçilirse diyçünkü yanlış olur. Bence bu hamle Galatasaray'a şu aşamada ve kısa dönemde bir şey kazandırmaz. Öncelikle Türkiye'nin piyasasını çok iyi bilmek gerek. Yani bizim maddi açıdan güçlenmemiz için önce borçlardan sıyrılmamız lazım. Adnan Öztürk gelsin iki yıl boyunca hiçbir şey yapamaz, çünkü bu konuda çok tecrübesiz. Kenyon iyi olabilir ama daha önce böyle bir kulüple çalıştı mı, Manu zaten ünlenmeye ve büyük kulüp olmaya aday bir kulüptü, Cehesea desen Abromovich geldikten sonra, dünyaca tanınan adamları aldıktan sonra zaten herkes ismini zikretmeye başlamıştı. Bu adam gelir belki bir şeyler yapar ama bunun için çok uzun zamanlar gerek.

O yüzden Adnan Polat ve ekibi daha uzun yıllar Galatasaray'da görev yapmalıdır. Gönül isterdi ki Adnan Öztürk'le birleşseler, Ceo gerçekten Kenyon olsa, Adnan Sezgin olmasa, Başkan Polat olsa yani bu gerçekten büyük bir yatırım, kulüp için çok büyük bir hamle olur ama görünen o ki bu şimdilik mümkün değil. Ama Polat ve ekibi kesinlikle kalmalı, çünkü Adnan Öztürk'ün vaadleri şimdinin değil bundan sonranın hamleleridir. Belki ileride ama şimdi değil.

O zaman Rijkaard Galatasaray'da tutmaz, burası Türkiye gibi yorumlar da yapılabilirdi. Rijkaard da geldiği gün birşeyleri değiştirsin diye getirilmedi, bir düzen oluşturması için getirildi. Yani sizin baktığınız açıdan bakarsak o transfer de eleştirilir o zaman. Rijkaard'ın getirilişine vizyon dedik, Peter Kenyon'a Türkiye'de tutmaz diyoruz. Manu zaten dünya devi olurmuş, kolaysa Antep'te yapsaymış. Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım kolaysa Kasımpaşa'yı şampiyon yapsın diyenlerden ne farkınız kalıyor böyle diyince allah aşkına? Peter Kenyon'u nasıl ikna etti, hangi şartlarda ikna etti bilmiyorum ama çok çok büyük bir hamle gerçekten. Endüstriyel futbolun en büyük isimlerinden biri. Abrahimoviç'in getirebilmek için milyonlar harcadığı adam. Avrupa'da bu transfer en az Rijkaard kadar ses yapar. Tamam hepimiz Adnan Polat'ın gelmesini istiyoruz belki ama olaylara bu kadar da taraflı bakmayın lütfen. Bu adam da Aziz Yıldırım değil sonuçta. Yok Messi'yi getirse ne yazarmış. Abartmayalım.

Kağıt üzerinde ya da okuyunca etkili görünebilir ama uygulamada yalan olur burası onların daha önce çalıştığı ülke ve kulüplere hiç benzemez.

Hiç farketmez.. Galatasaray'ımızı ileri götüreceklerse isimlerin önemi yok.

Eğer haber doğruysa Adnan Öztürk'e helal olsun

Çok büyük iş yapmış ama bence 1 dönem daha Adnan Polat gitsin

Beyler siz sportif a.ş'nin başına bu adamlar geldi diye, chelsea man utd vs gibi transferler falan yapacağımızı mı zannediyorsunuz?

Bu adamların futbolla alakaları yoktur, futbol ekonomisini iyi bilirler, teknik direktörlere veya ingilteredeki gibi menajerlere belli bir bütçe verirler gerisine karışmazlar, gerisi scoutlara ve teknik adamın tercihlerine bakar...

Yani bu adamlar gelecek de bizim kulüp uçuşa geçecek diye birşey yok maalesef...

Ayrıca adama sorarlar, bu adamlar kulübün bütün işlerine bakacaklar, sen futbola karışmayacaksın, o zaman senin bu kulüpteki görevin ne olacak?

Bütün gün Galatasaray Adası'nda briç mi oynayacaksın liseden abilerinle?

Bu işi şuanda gayet iyi yapan ve de Türkiye'deki şartları Kenyondan kat be kat daha iyi bilen bir adam var üstelik, ÜCRETSİZ yapıyor Sayın Başkan bunu...

Kenyon ve diğer adamlara yılda milyon eurolar vermenin anlamı nedir?

Bu kadar lüksümüz var mı şu durumda?

Bunlar akla gelen sorular...

Peter Kenyon, Tomas Kurth ve Esteve Calzada

Futbol tabiriyle söyleyecek olursak, Peter Kenyon futbol yönetimi dünyasının Ronaldinho'sudur. Diğer isimler de Torres veya Iniesta ile eşleştirilebilir.

Peter Kenyon'un CEO olarak gelmesi tıpkı Rijkaard gibi dünya çapında ses getirecek, diğerlerinin atanması da ses getirecek şekildedir.

Ancak meselenin diğer tarafına bakacak olursak bu uzun vadeli bir yatırımmı yoksa seçim kazanmak için olan yatırımmı?

Diyelimki Adnan Öztürk seçimi kazandı ve Peter Kenyon başa geçti. Ne kadar zamanda etkisi görülmeye başlar? Benim fikrime göre en az 6 ay ile 1 sene arasında. 1 sene sonra ancak dememin sebebi gelecek sene Avrupa kupalarına katılmaya başladıktan sonra ancak tam randımanlı olarak dünyaya açılma işlemleri başlanabilir.

Bunun dışında yönetim de aynen futbolcular gibi takım olarak çalıştığı zaman başarılara ulaşır. Ronaldinho'nun yanına sıradan futbolcuları koyarsanız tek başına 2 maç alır, 5 maç alır ama daha sonra tökezlemeye başlar, istikrarsız olur. O yüzden Peter Kenyon CEO olması onun yanındaki takım iyi olmazsa pek fazla işe yaramayacak.

Peki Kenyon sadece seçim yatırımı yada kısa vadeliyse? Daha sonra seçim kazanıldığı taktirde danışman olarak atansa? Bu taraftara ve kongreye karşı saygısızlık değilmidir?

Bunun dışında seçime 1 hafta kaldı, ama henüz net bir yönetim listesi yok. Bu bana göre çok büyük bir eksikliktir. Başkan adayı önemlidir, ama başkanın listesi çok daha önemlidir. Seçime en az 2 hafta kala listeler açıklanmalıki kongre ve taraftar bu 2 hafta zarfında gerekli fikirlerini oluştursunlar, listenin kulübe verebileceği avantajları ve dezavantajlarını ölçebilmek için yeterli zamanı olsun.

Kenyon ve Calzada hakkinda bir suru bilgi var, ama bu Kurth kim aceba?

Geri
Üst Alt